Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haHahshsUKADGkashfKAHFD

Do jakiego wieku karmicie PUBLICZNIE piersia dzieci?

Polecane posty

Gość gorzej byc nie moze
finansowo - uroki macierzystwa :) Jak zdecydujesz sie na dziecko i bedziesz karmic piersia zobaczysz jak bardzo zmieni ci sie swiatopoglad.

Gość do .....O_o 2525
Pierre Dolevas spadaj z forum dla matek skoro ten temat cie brzydzi

Hej Piere a kto Ci każe patrzeć? ;) Ja mam dwoje dziecki, córkę karmiłam prawie 2,5 roku, ale przez ostatnie pół roku to już tylko rano i wieczorem, więc "niepublicznie" :P A synka (15 miesięcy) karmię wtedy, kiedy On chce, czasem wypadnie mi karmić "na mieście" albo w parku, bo wychodzimy na kilka godzin i cóż, nie będę dymać do domu, bo kogoś uraża widok karmiącej mamy. Dodam, że jakimś cudem nikt jeszcze mojego "dojnego cyca" nie widział, da się karmić tak, żeby nie pokazywać piersi. Tyle w temacie

Gość mireczkowataa
ja karmiłam ponad rok i zdarzało misę karmić córkę np. w parku na spacerze. Nie było to dla mnie komfortowe, tym bardziej, że ludzie się gapili jak na zjawisko- a przykrywałam się pieluchą. Osobiście zawsze jak widzę karmiącą kobietę odwracam wzrok (chociaż ten widok mi się podoba) bo wiem jakie to stresujące. Myślę, ze dziecko powyzej roku nie potrzebuje piersi "na żądanie" więc tym samym nie widzę sensu karmić go publicznie. Dla tak dużego dziecka pierś to dodatek do normalnego jedzenia. Więc jeśli ktoś karmi raz, czy dwa razy na dobę wystarczy tak planować dzień, zeby wyjscia nie zbiegały z karmieniem. I tyle.

Gość gnomm_29
dojne krowy zlitujcie się nie każdy ma ochote Was ogladać,w dzisiejszych czasach już spokojnie nie mozna iść do parku czy galerii,bo albo ktoś sika za drzewem albo ktos karmi dla mnie to to samo

platynowa brunetka To mam z zamkniętymi oczami chodzic? teraz jak cieplo to na kazdym kroku mozna spotkać taki widok. Gdybym mógł to bym nie patrzył ale często sie nie da. Dla mnie wywalanie cyca do karmienia czy wyjecie fiuta to jedno i to samo. i jak zapytasz to i ta od cyca i ten od fiuta bedzie miał argumenty na swoje wytłumaczenie

Gość gorzej byc nie moze
z fiuta sie nie je :o :o :o

Gość gnomm_29
z fiuta sie nie je ale się sika to tak samo fizjologiczna potrzeba jak jedzenie

Znam takie co by sie nie zgodziły :P Nie obchodzi mnie co kto robi cycem czy fiutem w danej chwili. W miejscu publicznym fiut ma siedziec w gaciach a cyce w staniku.

Gość gorzej byc nie moze
ja peerdolę świat upada

Gość gorzej byc nie moze
coś co jest 1000000% naturalne uważa się za nieprzyzwoite

Gość mireczkowataa
dobry tekst" gdybym mógł to bym nie patrzył, ale najczęsciej się nie da":):) Rozumiem, że piersi matki karmiącej same przyciągają wzrok? :) Ale ludzie macie problem z tyłka wzięty. Po to kobieta ma piersi, zeby karmić dziecko. W związku z powyższym trudno, zeby siedzieć rok w domu. Mnie tylko jedno zastanawia...Skro to takie obrzydliwe dlaczego zawsze jak karmiłam córkę nie w domu wokół był tłum gapiów?

Wychodzi na to że jak roztyty baleron z rozstepami wywala zwisa na ławce w srodku parku do karmienia to jest to piękny i ckliwy gest matki polki a gdy młoda zgrabna, jędrna laska opala sie za krzaczkiem toples to jest bezwstydna, wulgarna i rozpustna dziwką?

dobry tekst" gdybym mógł to bym nie patrzył, ale najczęsciej się nie da" Rozumiem, że piersi matki karmiącej same przyciągają wzrok? Wychadząc z butiku w galerii i natykając sie na siedzącą na ławce karmiąca cięzko jest nie zauważyc co robi. Moge potem patrzeć w inna strone ale wychodząc ze sklepu nie miałem wyboru co pierwsze spotkałem i zobacze.

Gość mireczkowataa
Pierre Dolevas- a dajże już spokój, bo jakieś bzdety piszesz. Karmienie piersią nie jest publicznym obnażaniem. Poza tym ileż Ty się napatrzysz na te karmiące babki? Nie przesadzajcie już.

Gość waldendonder
ja to tam lubię jak kobiety karmią w miejscach publicznych. ani nic w tym zdrożnego ani nic takiego. często to widzę na różnych imprezach i tego typu rzeczach i ludzie traktują to zupełnie normalnie, także za granicą. byłem raz na koncercie QUEEN w Czechach i tam wiele kobiet tak robiło. Ciekawe, czy kiedy u nas będzie grao QUEEN we wrocławiu 7 lipca, to też będą takie sytuacje?

Gość mireczkowataa
Pierre- ale przecież po Twoich wypowiedziach widać, ze jakiś sfrustrowany jesteś. Który normalny meżczyzna na poziomie będzie się wypowiadał o kobietach w stylu "roztyte balerony", czy nazwie piersi zwisami? Ja takich nie znam.

Gość O_o 2525
Teraz to kobiety karmiące poleca do Lamberta z cycem ;)

Zabawne, ja mieszkam w Warszawie, blisko centrum, codziennie wychodzę z domu na kilka godzin, bywam w miejscach, gdzie jest dużo ludzi, dużo matek z dziećmi i naprawdę od święta zobaczę jakąś mamę, jak karmi dziecko. Pierre za to na każdym kroku widzi "wywalone dojne" cyce. Może każdy widzi to co chce?

Gość konfidło
Pierre, kasieńki i 250 - jak nie macie ochoty patrzeć na karmiące - nie patrzcie i tyle ! Co Wy za problem macie ? W mieście, w parkach, w miejscach publicznych naprawdę nie ma aż tyle matek karmiących, żeby z tego taki problem robić. Rzadko kiedy zdarza się zobaczyć taką scenę. A jeśli już nawet taka scena się zdarzy - to jeśli dorosła 20-paro letnia kobieta ( domniemam, że młodsze tu nie piszą ) nie potrafi zrozumieć połogu, macierzyństwa, karmienia, potrzeb niemowlęcia i nazywa to określeniami typu "doje z rozstępami" czy obrzydliwy widok, to zastanawiam się, co taki ktoś robi na wątku o ciąży i macierzyństwie i po co w ogóle się na taki temat wypowiada, skoro jego mózg nie dojrzał do takich tematów ? Bo ewidentnie te babki, co używają słów "dojne krowy z rozstępami nie dojrzały umysłowo do macierzyństwa. Zresztą mi osobiście nawet jak się zdarzy zobaczyć karmiącą dziecko to nigdy nie jest to sytuacja, kiedy kobieta ma cyca wywalonego na wierzch, przeważnie jest to sytuacja, gdzie wszystko odbywa się dyskretnie, pierś jest schowana, więc gdzie wy te dojki wywalone na wierzch widzicie, no gdzie ? Poza tym przecież oprócz tego cycka jest jeszcze małe dziecko, które je swój pokarm, jak to może być dla Was obrzydliwe, przecież to jest ludzkie, naturalne. A poza tym pierre, kasieńki i 250 - jesteście pewne, że Wasze piersi są tak ładne ? Może na ich widok też by ktoś spawiował.!!!!Nawet jeśli nie jesteście matkami karmiącymi !!!

Gość yaneczkas
Pierwsze dziecko urodziłam w niemczech i tam zdarzało mi się karmić piersią publicznie. Przykrywałam się szalem i córa jadła. Drugie rodziłam w pl i też zdarzało mi się karmić. Też przykrywałam się i było ok. Ale to tylko na forach typu kafe jest taka nagonka. W realu takie pierre nie jest już taki mocny i ucieka z podkulonym ogonem. Co innego nakłapać na anonimowym forum tak tu frustrat jest mocny, ale tylko w gębie.

Gość konfidło
A jesli pierre jest facetem, to współczuję Twojej ewentualnej partnerce życiowej takiego faceta. Ja mam nudności i odruch wymiotny na takich facetów i omijam ich w swoim życiu szerokim łukiem !!! Jak tu ktos napisał, bezmózgie proste podlotki co nie dorosły do pewnych spraw życiowych nie powinny się mądrzyć na temacie, o którym wiedzą tyle, co niemowa o mówieniu.

Gość O_o 2525
No i dobrze każdy ma swoje zdanie i nikt go nie zmieni. Proponuje zakończyć dyskusję bo i tak nic konstruktywnego nie wnosi. Jak chcecie to karmcie dzieci nawet do śmierci i tyle.

Gość konfidło
Owszem, zgodzę się, że nie trzeba piersi wywalać oficjalnie na wierzch, ja karmiąc wstydziłam się tak robić, ale żeby tak chamsko komentować tę sytuację, jak tu ? To tylko świadczy o Waszym podłym, tępym charakterze, bo normalny człowiek o dobrym sercu posiadający zdolność empatii i mający jakieś IQ na normalnym poziomie tak nie będzie komentował karmienia publicznego.

Gość mireczkowataa
konfidło- dobrze napisane.

Gość konfidło
A poza tym 25 25 uwierz mi, kobiecie po urodzeniu dziecka zmienia się światopogląd o 180 stopni i traci ważność to, co mówiła, zanim zaszła w ciążę, że "tego na pewno nie zrobię, albo będę karmić tylko do 3 tygodnia". To, co zrobisz i jak zareagujesz, okaże się dopiero w praniu, jak zajdziesz w tę ciążę i urodzisz, teraz to możesz tylko spekulować.Więc nie kłóć się z kobietami, które już przeszły ciążę, poród i połóg i wiedzą wiele więcej od Ciebie.

Gość O_o 2525
Ja myślę, że ktoś o normalnym IQ nie będzie robił z siebie i dziecka pośmiewiska i nie będzie karmił dziecka nie wiadomo jak długo. Ok 3 tyg to faktycznie za krótko, ale żeby dziecko już chodziło, miało zęby, gadało i nadal cycka to przesada.

Gość mamuśkaaa34
a ja sobie nie życze aby mój 5 letni syn ogladał gołe cycki w parku czy sklepie,tak samo jak moja córka ogladała gołe sikajace fiuty