Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haHahshsUKADGkashfKAHFD

Do jakiego wieku karmicie PUBLICZNIE piersia dzieci?

Polecane posty

Gość lkjhgfhjkl
masturbacja tez jest naturalna to znaczy że moge sobie walic konia w parku albo w restauracji?

Gość O_o 2525
Ja mam 25 lat więc z gimnazjalistami nic mnie nie łączy. Chcę poczytać i się dowiedzieć więcej na ten temat dlatego nie przychylę sie do twojej "prośby" aby stąd "spadać".

Gość kaska11111111111111
A proste baby to takie jak kaśka, czop itp.zero rozumu, już pisałam,tylko idiotyzm w głowie.To panny typu laluni, co spac idzie z makijażem, bo się boi, że chłopakowi się nie spodoba bez makijażu, nie mają te panny pojęcia o prawdziwym życiu i problemach. A Ty chyba zazdrosna jestes bo nie możesz pojąć że ktoś poza dzieckiem zajmuje się również sobą. haha uwierz nie śpie w makijażu,ewidentnie zazdrość przez Ciebie przemawia,bo zapewne jestes zanidbana muska w dresie

Gość buhahahaaaaa
O_o 2525 już lepiej nic nie pisz bo naprawdę tych bzdur nie da się czytać .Zajdź w ciąże , urodź ,przejdź połóg itd i wtedy wypowiadaj się na temat macierzyństwa.

Gość partynight
O matko "Będę karmić 3 tygodnie i ani minuty dłużej " Tak może mówić tylko pusta nastolata , i Ty dziecko planujesz dzieciaku ? co Ty możesz wiedzieć, co Ty bedziesz robić po porodzie ?

Gość secret life
lkjhgfhjkl No rzesz Kurfffa....jak można porównywać jedzenie niemowlaka to zboczeń/??!!!! Niektórzy są tak ograniczeni,że szkoda czasu na tłumaczenie im czegokolwiek.

Gość buhahahaaaaa
a no i zmień lekarza!!!

Gość Boze tragedia normalnie
karmic 2 razy dziennie 3 latka...:O:O:O Sama mam 3 latka, ktory gada jak nakrecony, ciagle o wszystko pyta sie "dlaczego", jest rezolutny, rozumny, w wozku nie jedzi od roku...i w ogole moglabym tak pisac i pisac o nim, bo naprawde madry maly facecik z niego, a ta karmila takiego duzego chlopa jeszcze piersia dwa razy dziennie...Szok normalnie...:O I prosze, napiszcie mi, ze WHO zaleca karmienie do 4 roku zycia :D Tylko nie zapomnijcie dodac, ze to dotyczy glownie krajow 3 swiata (Afryki, Indii), gdzie panuje niedozywienie i piers jest dla dzieci W TAKICH sytuacjach najlepszym rozwiazaniem!

Gość partynight
Oj kaśka, nie mam Ci czego zazdrościć, współczuję szczerze naprawdę, ciężko będziesz mieć w życiu z takim rozumem. A gdybyś mnie zobaczyła, to byś się zdziwiła, bo dresów w ogóle nie noszę i makijaż mam obowiązkowo zawsze z rana, świetną figurę i jestem bardzo zadbana.

Tu nie chodzi o madrzenie sie na temat macierzyństwa tylko o stwierdzenie faktu, ze wypierdalanie cyca przy publice żeby nakarmic bachora jest poprostu obrzydliwe, wstrętne i oblesne.

Gość kaska11111111111111
2+3 a dla mnie chamskie jest karmienie publiczne

Gość lkjhgfhjkl
Masturbacja to nie jest zboczenie tylko normalna potrzeba organizmu taka sama jak jedzenie i sranie. Skoro ty mozesz karmić cycem przy ludziach to dlaczego ja se nie moge pokręcić smigłem. Uzyje nawet tego samego argumentu - jak sie nie podoba to nie patrz

Gość partynight
A poza dzieckiem kaśka mam wiele spraw na głowie, a widzisz, mimo to, że nie zajmuję sie tylko dzieckiem, potrafię zrozumieć matki karmiące.

Gość O_o 2525
Nie jestem pustą nastolatą tylko mówię wam o swoich odczuciach na temat karmienia. Nie chcecie to nie czytajcie moich wypowiedzi. O karmieniu do 3 tyg słyszałam także w tv śniadaniowej... Nie chciało mi się wierzyć, że to prawda, dlatego zapytałam swojego ginekologa. Aż 2 wykształconych lekarzy tak bardzo by się myliło? Nie chcę żebyście na mnie najeżdżały, chciałabym znaleźć złoty środek.

Gość gorzej byc nie moze
do O_o 2525 co za bezmózg z Ciebie . . . zal.pl

Gość możnaaa bleeeeeee
2+3:))) czy Ty oprócz dzieci masz jeszcze jakieś inne zajęcia??? Nie rozumiem jak można karmić 3 latka ....nie dziwie się Twój facet poszedł w długa . Przecież to zboczone żeby 3 letni chłopiec ssał pierś bleeeeeeeeee

Gość do .....O_o 2525
a mm uważam za dobrodziejstwo cywilizacyjne tak jak sztuczną nerkę czy serca i dzięki Bogu że są bo ratują życie. Jednak są tylko czymś imitującym naturę czyli nie tak doskonałym.

Gość gorzej byc nie moze
nie chodzi tylko o przeciwciala mleko matki to pokarm dla niemowlaka - człowieka ! mleko krowie to pokarm dla cielaka

Gość o qrde::((((((((
O_o 2525 o karmienie piersią to rozmawiaj z pediatra a nie z ginekologiem

Gość kaska11111111111111
partynight A mi Ciebie jest szkoda bo widac że dla Ciebie dziecko jest sensem istnienia,wszystkich pouczasz z przekonaniem że wiesz najlepiej i tylko Ty masz racje,zrozum że niektórzy mają inne poglądy,mają swoje życie które nie tylko opiera się na wychowaniu dziecka,ja tez kocham swojego malucha ale dla mnie to dopełnienie życia a nie jego sens

Gość O_o 2525
Dlaczego bezmózg? Może rozwiniesz swoją inteligentą wypowiedź? Tak jak ktoś napisał, nie mam żadnego doświadczenia w kwestii macierzyństwa a niedługo chce starać się o potomstwo i chciałabym wiedzieć co i jak. Aż tak trudno to zrozumieć, że od fachowców słyszałam jedno a od Was (mam) też słyszę co innego i nie wiem co o tym myśleć?

Gość kaska11111111111111
A poza dzieckiem kaśka mam wiele spraw na głowie, a widzisz, mimo to, że nie zajmuję sie tylko dzieckiem, potrafię zrozumieć matki karmiące. A ja jestem matką i potrafie zrozumiec innych ludzi którzy nie maja ochoty pgladac tego jak karmie

Gość kaska11111111111111
O_o 2525 nawet jakby najwiekszy autorytet świata powiedział że wystarczy karmic 3 tygodnie to matki polki i tak obalą jego poglad bo zawsze wiedza lepiej

Gość gorzej byc nie moze
"Nie ma potrzeby przedłużania karmienia nie wiadomo o ile. Mamy robią to głównie dla siebie, bo nie chcą tracić kontroli nad dzieckiem. chcą czuć, że dziecko cały czas zależy tylko i wyłącznie od niej." Dziecko jest zalezne od matki ładnych pare, kilkanascie lat. Co to za chore stwierdzenie, ze matki chcą czuć, że dziecko cały czas zależy tylko i wyłącznie od niej. Karmilam piersią 4 miesiace i bardzo zaluje ze nie trwalo to dluzej.

Gość O_o 2525
Co prawda tu nie jest mowa o 3 tg ale o 6 mies "Czy karmienie dziecka przez 6 miesięcy wystarczy? Światowa Organizacja Zdrowia uważa, że najlepszą profilaktyką alergii jest karmienie wyłącznie naturalne przez pierwsze pół roku życia i utrzymanie tej metody żywienia z jednoczesnym wprowadzeniem pokarmów stałych do drugiego roku życia. To oczywiście sprawa indywidualna. Zdarza się, że mały człowiek "odstawia się" od piersi sam, mając dziesięć miesięcy. I należy uszanować jego decyzję (śmiech)." http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,10383986,Nie_ma_minusow_karmienia_piersia.html

Gość do .....O_o 2525
Moje wypowiedzi rozlazły się więc wklejam całość Jesli mleko matki byłoby ważne do 3 tygodnia życia to można byłoby dawać inne pokarmy po 3 tygodniu! Ja mam w domu niemowlę ludzkie dziecko a nie cielaka więc daje mu swoje mleko -ludzkie. a mm uważam za dobrodziejstwo cywilizacyjne tak jak sztuczną nerkę czy serca i dzięki Bogu że są bo ratują życie. Jednak są tylko czymś imitującym naturę czyli nie tak doskonałym. Dodam że nie podaję ściągniętego mleka ponieważ prosto z piersi jest świeże o odpowiedniej temperaturze, jest czyste pod względem bakteriologicznym a poza tym mój 2 m maluch nie chce butelki! Na pewno jak wrócę po macierzyńskim to zostawię zamrożonego mleka ale teraz nie ma potrzeby. Nie karmiłam publicznie ale jak zajdzie potrzeba to nakarmię przykrywając chustą lub pieluszką bo nie lubię jak obcy gapią mi się na biust.

Gość O_o 2525
Kilkanaście lat tak-finansowo.

Ja nie wnikam czy któras karmi piersia czy nie ani do jakiego wieku to robi. Chuj mnie to interesuje. Dla mnie to mozesz dziecko na studia posłac i jeszcze go cycem karmić w przerwach miedzy wykładami - twoja sprawa. Tylko powinnyście zrozumieć, ze ne dla każdego widok wywalonego obwisłego cyca z przyssanym do niego małym sraluchem jest przyjemnym i milym widokiem. Mnie to brzydzi. I nie tylko mnie. Chcesz to se karm ale po co Ci do tego publika? kiedys w pizzerri taka jedna mamusia z tipsami i milionem kolorów farb na włosach wywaliła mleczarnie i zaczeła karmic bachora. mało na kopach nie wyleciała. Sorry ale prawie pawia puściłem. I nikt mi nie wytłumaczy, ze to nie bylo chamskie, egoistyczne i bezczelne z jej strony. Mamusie niestety zapominaja że cały swiat sie nie kręci w okół ich dzieci i trzeba im o tym przypominać.

Gość do .....O_o 2525
a karmić zamierzam przynajmniej 6m tak do roku