Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie cierpie diety

Mam dosc diety - przez cale zycie jestem na diecie :(

Polecane posty

Gość defrfgerf
tylko ze ja na Twoim miejscy unikalabym serow i produktow mlecznych, przetworow mlecznych.

Gość a be fufuf
ktos tu pisal o GUARANIE tabletki sie kupuje w aptece? jakie są dobre?? ja mam od zawsze niskie cisnienie, mam dosc, bo czasami jestem nie do zycia prosze o inf o tej guaranie

Gość nie cierpie diety
No ale wtedy zostana mi prawie same warzywa, z naprawde niewielka iloscia kasz / ryzow

Gość nie cierpie diety
No wlasnie, moze sprobuje tej Guarany o ktorej ktos pisal :) - mam niskie, za niskie

Gość defrfgerf
a mieso? albo chociaz ryby? podstawowa zasada jest taka, by wegle jadac rano a bialka pozniej. wegle tak do 14. i nie laczyc wegli prostych z bialkami. tylko bialka z grupa neutralna czyli warzywami, a warzywa z weglami prostymi. czyli np nie mozna zjesc schaboszczaka z ziemniorami. jak juz to schaboszczaka z brokulem albo brokula z kasza. a nigdy mieso z kasza.

Gość defrfgerf
ryz bily tuczy. mozna jesc tylko ryz brazowy

Gość nie cierpie diety
Jem ryby, a miesa nie za wiele. Planuje zmniejszyc ilosc mleka na korzysc jogurtu / kefiru

"czyli np nie mozna zjesc schaboszczaka z ziemniorami. jak juz to schaboszczaka z brokulem" Łaj? Przecież ziemnior to też warzywo...

Gość nie cierpie diety
Jem tylko ryz brazowy, jesli w ogole. Dlatego taka zalamka. Zup nie zabielam maka... Raczej gotuje / pieke niz smaze, jesli juz mi sie zdarzy, odlewam ten tluszcz...

Gość nie cierpie diety
Dlaczego unikalabys przetworow mlecznych?

Gość defrfgerf
nogo ale ma duzo skrobi, wegli prostych to tak samo jak z owocami, dlaczego nie powinno sie zryc bananow czy winogron? przeciez tez owoc daruj sobie jogurty i kefiry! dziewczyno! tak sie mowi, ze pij mleko bedziesz kaleką! dorosli ludzie nie powinni spozywac produktow mlecznych, a w kazdym razie nie zbyt czesto. jajka jadasz? n\ie? to zacznij, sa bardzo zdrowe.

Gość defrfgerf
czy widzialas ssaka, ktory cale zycie ssa cyca?

Gość defrfgerf
i to jeszcze nie swojej mamy a zwierzecia innego gatunku?

Gość nie cierpie diety
Czasem jadam. Co z tym mlekiem jest nie tak?

Gość mikunia37
Powiem wam że tak naprawdę jest tylko jedna jedyna skuteczna dieta, sprawdza się zawsze i jest udowodniona naukowo a nie pseudonaukowo to dieta NŻ

Gość defrfgerf
no pytam sie, czy widzialas, zeby np dorosla krowka popijala mleczko z np kociego cyca? nie, bo to niezgodne z natura. tak samo jak picie mleka krowiego przez ludzi. zreszta to co jest to nie mleko a ropa, wez o tym poczytaj to sie zalamiesz. ropa, plus antybiotyki plus inne ohydztwa.

Gość defrfgerf
nż właśnie niekoniecznie, bo organizm moze zaczac magazynowac. jesli zywisz sie chlebem zytnim plus chude wedlinki to nie dziwne ze sie tyje. mozesz powiedziec, e co ja tam wiem, w koncu sama jestem gruba... jestem gruba bo wiem ze sie odzywiam zle, ale odzywiam sie zazwyczaj inaczej niz tu pisze, chociaz gdy jem jak tu pisze to moja waga spada. tylko ze jestem w chuj leniwa :O

Gość nie cierpie diety
No przeciez nie zre :( a chleba nie jem w ogoole. I nie jestem gruba, tylko mnie doluje, bo przez cale zycie jestem na diecie i uwazam co jem i ile jem :( i jak zjem wiecej to zaraz tyje...

Gość defrfgerf
powiem Ci tak, jesli masz pcos, to koniecznie idz do gina na diagnoze, zeby byc pewnym. niektorych taka juz uroda, ja nie mam chudej budowy (aczkolwiek bylam duzo szczuplejasz niz niedawno, po prostu mialam okres ze duzo zarlam slodkiego i sie odbilo to na mnie) a niektorzy co gorsza maja tendencje do tycia. wiesz dlaczego? bo nie maja odpowiedniej flory jelitowej. a jak flora jest zaburzona, to zle sie wchlania wszystko. i nie chodzi o to by jesc malo a chodzi o to by jesc odpowiednie produkty.

Gość a be fufuf
takich teorii jest tysiąc dla kazdego produkty ja jadam jogurty kefiry i bardzo sobie chwalę zadnej osteoporozy zanego złamania nigdy

Gość nie cierpie diety
Mam od wielu lad zdiagnozowane PCOS, ale o tym, ze od tego sie tyje to juz sama musialam doczytac. Naszej sluzby zdrowia nie skomentuje :o

Gość mikunia37
gówno prawda nie żreć więcej niż organizm potrzebuje i jest git. Tego nic ani nikt nie zmieni, uwierz. Jedz wszystko ale tyle ile organizm potrzebuje, a jeżeli chcesz schudnąć to jedz mniej. Ważne żeby tylko to było w miarę zróżnicowane jedzenie, a nie alternatywa jeden słoik masła orzechowego vs dwa słoiki masła orzechowego. Poporstu będąc w biedronce na zakupach kupuj co raz inne produkty i tyle. Będzie git uwierz. Dieta nie jest aż tak ważna dla zwykłego człowieka (czyt.nie sportowca), psychika jest ważna i zróżnicowanie. Uwierz a będzie git

Gość meeeeeg
na przyspieszenie metabolizmu kawa papieros suszone owoce siemie lniane otręby na mnie najlepiej dziala slonecznik suszony (100g kosztuje ok. 2zl, starcza na 3-4 dni ;) )

Gość defrfgerf
z uporem maniaka mylicie metabolizm z pasażem jelitowym :D

Gość defrfgerf
a be osteoporoza wychodzi po latach, niestety.

Gość defrfgerf
mikunia bardzo wazna rzecz powiedziala. dieta musi byc zroznicowana. mowi sie, ze japonczycy sa najzdrowszym i najdluzej zyjacym narodem. standardowo dieta przecietnego amerykanca, to okolo 20-30 roznego rodzaju produktow spozywczych w tygodniu. u japonczykow jest to liczba bliska 100 roznego rodzaju produktow w tygodniu.

Gość nie cierpie diety
Mikunia, nie rozumiesz, ze ja jem nienormalnie malo i jestem wciaz glodna? Z tego co widze, normalny szczuply czlowiek normalnie sie odzywiajacy je 4x tyle i czasem niezdorowo. Ja jak jadlam normalnie, wazylam 90kg i wszyscy mi wmawiali, ze musze sie obzerac. Dodatkowo cwicze, i to duzo. Cwiczenia tez spalaja kalorie, prawda? Czy normalny czlowiek musi oszczedzac jedzenie i cwiczyc godzine dziennie zeby nie wygladac jak szafa? Kiedys czytalam ze organizm czasem sie przyzwyczaja do malych ilosci jedzenia i spowalnia metabolizm. Moze moj spowolnily wczesniejsze diety, ale jak z tego wyjsc?

Gość nie cierpie diety
W Japonii maja dostep do wielkiej ilosci alg i wodorostow, w Pl tak sobie. Ale jesli macie jakies przepisy chetnie przyjme

Gość defrfgerf
jesli cwiczysz, to budujesz miesnie, a one waza wiecej niz tluszcz. podaj przykladowe menu z dnia, np z wczoraj jak bylo.

Gość defrfgerf
nie tylko o algi chodzi. ale swoja droga, jesli nie cierpisz na jakis duzy niedobor pieniedzy, to mozesz sobie czasem kupic nori i np skruszyc do salatki. to wartosciowy produkt spozywczy.