Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda kura domowa

menu na przyszly tydzień, podajcie propozycje obiadów

Polecane posty

Gość młoda kura domowa

niedrogich oczywiście :) tydzień się kończy, muszę zaplanować obiady na przyszły tydzień, bo jutro na zakupy jedziemy, listę muszę zrobić z góry dziękuję :)

chetnie pomoge bo sama zawsze układam napisz tylko czy to maja byc jedno daniowe czy zupa + drugie,ile osób?

Gość młoda kura domowa
5 osób - trzech facetów, jedna ciężarna i nastolatka jeżeli zupa jakaś lekka to plus drugie danie, jeśli danie konkretne i sycące to jedno wystarczy

Gość młoda kura domowa
z góry dzięki :) z dnia na dzień spadła na mnie ta rola, z dnia na dzień przybyło nam 3 osoby do wykarmienia i muszę jakoś to ogarnąć. mam 25 lat dopiero i nie bardzo umiem jeszcze tak organizować "dom", uczę się dopiero :)

1-golabki ziemniaczki+duszona kapustka(z tej co zostanie z golabkokw) 2-j.w. 3.nalesniki ruskie(z farszem do pierogow ruskich)+surówka a jak ktos woli to na slodko z twarogiem 4-rosol (z 4 udek) miesko jak bedzie gotowe wyciagnij oskub i odlej troche rosolu dodaj warzywa najlepiej starkowane zagesc maka + smietana dopraw i masz miesny sos do ziemniakow lub ryzu na 2 danie do tego ogorasek konserwowy 5.spagetti 6,kotlety z piersi kurczaka ziemniaki,marchew z groszkiem 7,pulpety w sosie (koperkowym,pomidorowym do wyboru)ziemniaczki i surowka

dasz rade:) pisz jakies sugestie .ja mam 27 l trzecie dziecko w drodze w poniedzialek mi termin minol i cienko u nas z kasa bo m. budowlaniec a dopiero sie sezon rusza wiedz w kuchni musze kombinowac

Gość młoda kura domowa
a ja akurat punkt 4 uwielbiam - potrawka z kurczaka :) smak z dzieciństwa

Gość zbombardowana pitko
widać ze ty nie masz ani męza ani pracy :D a i pewnie masz 16 lat!

Gość młoda kura domowa
kokokokokokoko kokodaaak :classic_cool:

Gość młoda kura domowa
a według Ciebie rosół to z czego się robi?

Gość młoda kura domowa
nie wiem, co takiego "strasznego" jest w tym rosole z czterech udek. przecież rosół to nie tylko udka, ale i moc warzyw.

Gość ZALOSNE....
Pewnie "se" pani magister hahaha typowa laleczka:p

Gość młoda kura domowa
gołąbków nie umiem robić :/

poniedziałek mielone mizeria ziemniaczki lub schabowy buraczki ziemniaki wtorek risotto grzybowe środa makaron z tuńczykiem i kremowym sosem czwartek sałatka z sałaty, warzyw i kurczaka z sosem musztardowym i grzankami piątek ryba w panierce plus surówka i ziemniaki sobota pizza domowa niedziela rolady kluski kapusta/ schab z piekarnika w pomidorach plus frytki zupy? ziemniaczana rosół pomidorowa ogórkowa warzywna wiosenna krem cebulowy grzybowa desery? sernik, budyń, naleśniki

dziewczyna pisala tanio to z czego ty chcesz ten rosol z kostki? ja robie z calej kaczki , a jautorka to zrobi sobie z czego tylko bedzie chciala

przyszły tydzień wielki tydzień proponuje głodówkę zaoszczędzicie,schudniecie

Gość młoda kura domowa
no mnie na wołowinę akurat nie stać. całe życie jadłam rosół wyłącznie z kurczaka i jakoś nie uważam, by coś mnie ominęło. Kazdy gotuje jak lubi i potrafi, ale to nie powód, by innych poniżać.

jak chcesz to Ci napisze jak sie robi a warto sie nauczyc bo robisz raz a masz obiad na 2 dni nawet mozesz sobie zamrozic

Gość młoda kura domowa
laleczka chyba trochę się ośmieszasz. to nie jest forum dla szefów kuchni ze szkoły Gordona Ramsey'a, więc może stonuj. a poza tym - nie o tym temat. prośba była o propozycje niedrogich obiadów dla prostej rodziny, a nie o naukę perfekcyjnego gotowania.

Gość młoda kura domowa
askolek - poproszę więc o przepis :)

Gość ddfgghhrrrryhggffdddfv
akurat rosol powinno sie gotowac na drobiu, najlepiej na kurze. wolowina jest za chudym miesem wiec sie nie odzywaj. najlepszy rosol jest wlasnie z koguta ale co ty mozesz wiedziec. jakbys chciala wiedziec niewszystkie kurvczaki to te z tesco :o wiesniaro

Gość martynka34tynka
phi;p sa rozne rodzaje rosolu: rosol wolowy, rosol drobiowy, rosol wieprzowy, rosol drobiowo-wolowy.;p wiec nie wiem o co Ci chodzi dzieweczko

musisz kupic doza glowke kapusty,z wloskiej latwiej odchodza liscie i jest delikatniejsza,ja wole jednak zwykla.wycinasz glab najlepiej poprosic o to faceta.wkladasz do dozego gara zalewasz woda i doprowadzasz d wrzenia wyloncz gaz i niech sie parzy pare min to zeby liscie byly miekkie i latwiej odchodzily,kapuche wyciagasz czekasaz az ostygnie odrywasz liscie jak sie podrze to dajesz na dno gara w którym bedziesz gotowac golabki ostrym nozykiem zetnij nerwy na zewnetrznej stronie liscia .teraz miesko na tyle osob to min pol kg najlepiej zeby bylo dobrej jnakosci wol-wieprz. do tego ryz ugotowany 2 torebki(200gr)jajko i porzadnie przyprawic.Wymieszac nakladac na liscie zawinac ukladac w garnku tak zeby koniec liscia byl na dole.Do tego wloszczyzna pokrojona i suszone grzybki jak masz zalej bulionem.i na ogien niech sie dusza ze 40 min do tego na koniec odlej troszke wywaru dodaj make koncentrrat pomidor. i wlej do golabkow a jak nie chcesz lub nie mozesz stac tyle przy garach to kapustke drobno pokroj i dodaj do miesa od razu ulep troche wieksze jakby kotlety,obtocz w moce podsmasz na zloto do gara i dalej tak samo jak tradycyjne.A kapustke która zostanie to mozesz poddusic lub zrobic zupke .