Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda kura domowa

menu na przyszly tydzień, podajcie propozycje obiadów

Polecane posty

Gość młoda kura domowa

niedrogich oczywiście :) tydzień się kończy, muszę zaplanować obiady na przyszły tydzień, bo jutro na zakupy jedziemy, listę muszę zrobić z góry dziękuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chetnie pomoge bo sama zawsze układam napisz tylko czy to maja byc jedno daniowe czy zupa + drugie,ile osób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
5 osób - trzech facetów, jedna ciężarna i nastolatka jeżeli zupa jakaś lekka to plus drugie danie, jeśli danie konkretne i sycące to jedno wystarczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
z góry dzięki :) z dnia na dzień spadła na mnie ta rola, z dnia na dzień przybyło nam 3 osoby do wykarmienia i muszę jakoś to ogarnąć. mam 25 lat dopiero i nie bardzo umiem jeszcze tak organizować "dom", uczę się dopiero :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1-golabki ziemniaczki+duszona kapustka(z tej co zostanie z golabkokw) 2-j.w. 3.nalesniki ruskie(z farszem do pierogow ruskich)+surówka a jak ktos woli to na slodko z twarogiem 4-rosol (z 4 udek) miesko jak bedzie gotowe wyciagnij oskub i odlej troche rosolu dodaj warzywa najlepiej starkowane zagesc maka + smietana dopraw i masz miesny sos do ziemniakow lub ryzu na 2 danie do tego ogorasek konserwowy 5.spagetti 6,kotlety z piersi kurczaka ziemniaki,marchew z groszkiem 7,pulpety w sosie (koperkowym,pomidorowym do wyboru)ziemniaczki i surowka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dasz rade:) pisz jakies sugestie .ja mam 27 l trzecie dziecko w drodze w poniedzialek mi termin minol i cienko u nas z kasa bo m. budowlaniec a dopiero sie sezon rusza wiedz w kuchni musze kombinowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
a ja akurat punkt 4 uwielbiam - potrawka z kurczaka :) smak z dzieciństwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zbombardowana pitko
widać ze ty nie masz ani męza ani pracy :D a i pewnie masz 16 lat!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
kokokokokokoko kokodaaak :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
a według Ciebie rosół to z czego się robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
nie wiem, co takiego "strasznego" jest w tym rosole z czterech udek. przecież rosół to nie tylko udka, ale i moc warzyw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZALOSNE....
Pewnie "se" pani magister hahaha typowa laleczka:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
gołąbków nie umiem robić :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poniedziałek mielone mizeria ziemniaczki lub schabowy buraczki ziemniaki wtorek risotto grzybowe środa makaron z tuńczykiem i kremowym sosem czwartek sałatka z sałaty, warzyw i kurczaka z sosem musztardowym i grzankami piątek ryba w panierce plus surówka i ziemniaki sobota pizza domowa niedziela rolady kluski kapusta/ schab z piekarnika w pomidorach plus frytki zupy? ziemniaczana rosół pomidorowa ogórkowa warzywna wiosenna krem cebulowy grzybowa desery? sernik, budyń, naleśniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziewczyna pisala tanio to z czego ty chcesz ten rosol z kostki? ja robie z calej kaczki , a jautorka to zrobi sobie z czego tylko bedzie chciala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przyszły tydzień wielki tydzień proponuje głodówkę zaoszczędzicie,schudniecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
no mnie na wołowinę akurat nie stać. całe życie jadłam rosół wyłącznie z kurczaka i jakoś nie uważam, by coś mnie ominęło. Kazdy gotuje jak lubi i potrafi, ale to nie powód, by innych poniżać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak chcesz to Ci napisze jak sie robi a warto sie nauczyc bo robisz raz a masz obiad na 2 dni nawet mozesz sobie zamrozic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
laleczka chyba trochę się ośmieszasz. to nie jest forum dla szefów kuchni ze szkoły Gordona Ramsey'a, więc może stonuj. a poza tym - nie o tym temat. prośba była o propozycje niedrogich obiadów dla prostej rodziny, a nie o naukę perfekcyjnego gotowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kura domowa
askolek - poproszę więc o przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ddfgghhrrrryhggffdddfv
akurat rosol powinno sie gotowac na drobiu, najlepiej na kurze. wolowina jest za chudym miesem wiec sie nie odzywaj. najlepszy rosol jest wlasnie z koguta ale co ty mozesz wiedziec. jakbys chciala wiedziec niewszystkie kurvczaki to te z tesco :o wiesniaro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martynka34tynka
phi;p sa rozne rodzaje rosolu: rosol wolowy, rosol drobiowy, rosol wieprzowy, rosol drobiowo-wolowy.;p wiec nie wiem o co Ci chodzi dzieweczko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
musisz kupic doza glowke kapusty,z wloskiej latwiej odchodza liscie i jest delikatniejsza,ja wole jednak zwykla.wycinasz glab najlepiej poprosic o to faceta.wkladasz do dozego gara zalewasz woda i doprowadzasz d wrzenia wyloncz gaz i niech sie parzy pare min to zeby liscie byly miekkie i latwiej odchodzily,kapuche wyciagasz czekasaz az ostygnie odrywasz liscie jak sie podrze to dajesz na dno gara w którym bedziesz gotowac golabki ostrym nozykiem zetnij nerwy na zewnetrznej stronie liscia .teraz miesko na tyle osob to min pol kg najlepiej zeby bylo dobrej jnakosci wol-wieprz. do tego ryz ugotowany 2 torebki(200gr)jajko i porzadnie przyprawic.Wymieszac nakladac na liscie zawinac ukladac w garnku tak zeby koniec liscia byl na dole.Do tego wloszczyzna pokrojona i suszone grzybki jak masz zalej bulionem.i na ogien niech sie dusza ze 40 min do tego na koniec odlej troszke wywaru dodaj make koncentrrat pomidor. i wlej do golabkow a jak nie chcesz lub nie mozesz stac tyle przy garach to kapustke drobno pokroj i dodaj do miesa od razu ulep troche wieksze jakby kotlety,obtocz w moce podsmasz na zloto do gara i dalej tak samo jak tradycyjne.A kapustke która zostanie to mozesz poddusic lub zrobic zupke .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×