Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

jestem_pr贸偶na

Rossmann - dziwne traktowanie klienta

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
po co wy tam ludzie w og贸le chodzicie, chodzicie a p贸藕niej p艂aczecie ze was oszukali !!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
mnie te偶 okantowali na pe艂ne 3,36zl ale zaskoczy艂am w domu dopiero i usz艂o im to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo lubi臋 robi膰 zakupy w Rossmanie,ale bardzo denerwuj膮 mnie idiotyczni i bardzo pro艣ci ochroniarze z 艂apanek,kt贸rzy zamiast 艂apa膰 z艂odziei zwracaj膮 uwag臋 na to czy otworzy艂o si臋 opakowanie danego produktu do kt贸rego nie ma testera.Robi膮c zakupy chcia艂am sprawdzi膰 jak wygl膮da produkt wi臋c otworzy艂am delikatnie pude艂ko,a tu nagle wyskoczy艂 ten pseudo ochroniarz i zaczyna prawi膰 mi bardzo g艂o艣no 偶e nie wolno u偶ywa膰 produktu , gdzie ja jeszcze nie zd膮偶y艂am wyci膮gn膮膰 go z pude艂ka . my艣l臋 偶e powinno si臋 zrobi膰 porz膮dek z tymi niby ochroniarzami bo psuj膮 opini臋 dobrej drogerii dobrze 偶e jest ich tak du偶o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To go艣cia wy偶ej. To wyobra藕 sobie, 偶e otwierasz pude艂ko perfum za 199z艂, ktos inny za np.99 z艂. Potem przychodzi nastepny klient i znowu otwiera te perfumy , ktore ty juz otwiera艂e艣. I co robi sie z otwarciem opakowania??? Zagadka dla 3-latka? Zostaje zniszczone. I pytanie..czy kupi艂by艣 na prezent dla kogo艣 perfumy za 199 ze zniszczonym opakowaniem? A po drugie takich perfum juz nikt nie kupi i ida w straty sklepu. Dlaczego np. jak kupujesz chleb w piekarni to np. nie nadgryziesz wszystkich bu艂ek, aby spr贸bowa膰 jak smakuj膮. Najgorsze to, 偶e niekt贸rzy klienci zachowuja sie jakby byli pierwszy raz w sklepie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakich ty tam ochraniarzy urwa widzisz? ochrona to by艂a kiedy艣 wykoksowani ch艂opcy jak trzeba a teraz to jak tam ide to same przydupasy niejednokrotnie wa偶膮cych po 60kilo z艂odzieje si臋 z nich smieja przecie偶 wiem co gadaja na osiedlach dajcie spok贸j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie no do takich rzeczy to oni si臋 nadaja szkoda ze jak chuliganka przyjdzie to udaj膮 偶e s膮 zajeci czym艣 innym ale do takich rzeczy jak opierniczyc babcie bo otworzyla pude艂ko to tak sa dobrzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie no dobrze widze przeczytawszy posty g艂ebiej ze tam nieszcz臋艣liwi ludzie pracuj膮 perfum por贸wnuj膮 do chleba co za t艂uki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
T艂uki , to s膮 ci , kt贸rzy nie szanuj膮 pracy innych. Przychodzicie do sklepu jak do siebie do domu,: co艣 wezm臋 i nie od艂o偶臋 na miejsce, co艣 st艂ucze i nie zap艂ac臋 bo nie musz臋 i jeszcze powiem 偶e to przez nich tak si臋 sta艂o, zadam g艂upie pytanie i b臋d臋 w szoku 偶e sprzedawca nie zna odpowiedzi, no przecie偶 co on tu robi ?, powinien wiedzie膰 wszystko o 15.000 produktach w sklepie. Ochrona nie taka, kasjerka sraka, tester贸w nie ma , one gadaj膮 w pracy itd. Ku藕wa ma膰 !!!!! Czy mo偶ecie si臋 zamkn膮膰 i popatrze膰 na siebie? Co wy robicie takiego 偶e jeste艣cie wyj膮tkowi? Szanuje was szef w pracy? Nie gn臋bi? Jak masz do czynienia z r贸偶nymi typami to nigdy si臋 nie wkurzasz? Zawsze jeste艣 uprzejmy, u艣miechni臋ty, pomocny, mi艂y dla innych? W膭TPI臉 . Dziewczyny s膮 藕le traktowane, wyzyskiwane, pracuj膮 po 12god. i jest to praca fizyczna, do tego nocki.... A i tak u艣miechaj膮 si臋 i s膮 mi艂e. Nie do艣膰 偶e przez kierownik贸w s膮 wyganiane ci膮gle do pracy z zaplecza( ani si臋 napi膰 w spokoju ani siusiu zrobi膰) to jeszcze wy krytykujecie 偶e kto艣 odsapnie i z kole偶ank膮 s艂owo zamieni. Wy sami jeste艣cie nie szcz臋艣liwi i st膮d ta krytyka . Traktuj innych tak jak chcesz by膰 potraktowany. Nie os膮dzaj pochopnie bo pozory myl膮. I zacznijcie wreszcie g艂o艣no m贸wi膰 co nam si臋 nie podoba i jak to mo偶na zmieni膰 , a nie tylko z ukrycia. Ja m贸wi臋 co mi si臋 nie podoba i jestem nie wygodna dla firmy. Wol臋 straci膰 prac臋 ni偶 mam pozwoli膰 upokarza膰 si臋 kierownictwu i patrze膰 jak perfidnie wykorzystuj膮 swoj膮 pozycj臋 偶eby kogo艣 zastraszy膰 , upodli膰 i zmiesza膰 z b艂otem. Ewa Klajn zmusi艂a do napisania notatek s艂u偶bowych ochroniarza i kasjerk臋. Wstyd藕 si臋, kobieto!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ostatnio kupowalam perfumy w promocji. Mialy byc tansze o 20 z艂. Kupowalam kilka rzeczy wiec po odejsciu od kasy spojrzalam na paragon a tam cena bezpromocji! Wrocilam do kasy i powiedzialam kasjerce ze te perfumy maj膮 nizsza cene niz na moim paragonie. Kasjerka oddala mi pieni膮dze ale gdybym nie spojrzala na paragon to bylabym stratna o 20 z艂. Takie rzeczy zdarzaj膮 si臋 tez w innych sklepach tak偶e trzeba sprawdza膰 paragony!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobieto, to wszystko idzie systemowo ! Zastanow sie a nie osadzaj innych. Myslisz ze ta kasjerka na kasie wbi艂a Ci w kase celowo o 20 z艂otych dro偶szy perfum? Widac, ze nigdy nie pracowa艂as w handlu i nie wiesz jak to sie ma. Owszem perfum by艂 najwyrazniej na promocji, ale nie wszedl w komputer ! Widocznie jakis blad systemowy, komputery tez sa mylne Kobito ! Zmieniono Ci cene, a zapewne zauwazylas ze nie kasjerka zmienila cene druga osoba? No to sprawdzaj paragony, to chyba normalne !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 12,30 co ty mnie b臋dziesz poucza膰 co mog臋 a czego nie mi jak spadnie perfum na ziemie i si臋 pot艂ucze to jedyne co mo偶esz powiedzie膰 to to czy mo偶esz ju偶 to posciera膰 a zreszt膮 NIE MUSZE DO WAS CHODZIC I KUPYWA膯 i nie b臋d臋 si臋 t艂umaczy膰 przed taka patologia jak ty kt贸ra chleb do perfumu por贸wnuje troch臋 szacunku bo to cia艂o Chrystusa!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do艣膰 ze oszukuj膮 klient贸w to jeszcze PYSKUJ膭 SKANDAL!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do go艣cia z 12,30 Przecie偶 nikt nikogo na si艂臋 w tej robocie nie trzyma , to jak ci tak 藕le to poszukaj sobie innej roboty , a nie takie farmazony wypisujesz a偶 robi si臋 niedobrze.Id藕 do fabryki tam dopiero jest weso艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny nie wiecie jak wyglada praca w rossmanie. To ze pracownica poprosila i zaplacenie kiededy klient nie skonczyl jeszcze zakupow spowodowane jest prwnue tym ze mamy przymus kasowania na kazdej jefnej kakasie w tym musimy kasowac na perfumerii kiefy jest nad malo na sklepie rzadko sie to robi bo jest fuulll innej roboty.. Dziewczyny wykorzystuja okazje jesli moga i tyle. Nue ma sie czemu dziwic..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
2015.02.21 , patologia to ty dopiero jeste艣, perfum i kupywa膰, dooobre :D Perfumy, kupowa膰, prostaczko :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie pracuj臋 w rossmanie, ale za to w innej 艣wiatowej "marce". Wiem co to znaczy kontakt z klientem i czemu wy ludzie macie tendencj臋 do szukania winy u kasjer贸w i innych pracownik贸w "z dna"? Tzn. wiem, 偶e jest to jakby ta pierwsza osoba, z kt贸r膮 mamy kontakt, ale czy wy serio my艣licie, 偶e wszystkie te wymys艂y z kasowaniem (dodatkowymi kasami), sprawdzaniem, sugerowaniem, wypytywaniem, chodzeniem za klientem to jest wymys艂 przeci臋tnej szarej przys艂owiowej Kowalskiej? Serio my艣licie, 偶e kasjerzy wyci膮gaj膮 z w艂asnej kieszeni ci臋偶k膮 kas臋 i stawiaj膮 sami dodatkowe punkty obs艂ugi i inne bajery? To nie ich wina, 偶e obs艂uga uleg艂a pogorszeniu. To "g贸ra" wymy艣la sobie problemy i cz臋sto nietrafione rozwi膮zania. Te偶 mnie irytuj膮 niekt贸re zb臋dne pomys艂y. Zastanawiam si臋 co za ludzie cz臋sto s膮 na tych sto艂kach. Bior膮 kas臋 za pseudo my艣lenie, a pewnie sami nigdy nie pracowali w firmie na zwyk艂ym stanowisku. Do艣wiadczeni pracownicy lepiej by sobie poradzili ni偶 ci potatusiowcy i inni. Ludzie nie lubi膮 natr臋t贸w, a tu trzeba im wchodzi膰 na si艂臋 w rzy膰, wynosi膰 na piedesta艂 i traktowa膰 jak cofni臋tych w rozwoju, bo tak ka偶e g贸ra i nikogo to nie obchodzi, 偶e pracownikowi si臋 to nie podoba. Du偶o firm ma tzw. tajemniczych go艣ci, tj. podstawionych klient贸w, kt贸rzy oceniaj膮 prac臋 i niestety trzeba tak przez ca艂y miesi膮c pajacowa膰, bo na raporcie z wizyty, kt贸ra nie zosta艂a zaliczona pojawi si臋 nazwisko pracownika, kt贸r膮 zawali艂, a nie wasze... Monitoring te偶 jest. Te偶 mnie irytuje 艣ledzenie mnie przez ochron臋. 呕e patrz膮 na mnie jak na z艂odzieja, 偶e widz膮 czy ja bior臋 w贸dk臋, podpaski, tabletki na b贸l 艂ba czy inne erosy, ale taka ich praca g贸wniana jest. Jak b臋d膮 sta膰 w koncie to zawo艂a ich kierownik i powie, 偶e nie wype艂niaj膮 obowi膮zk贸w. Co maj膮 zrobi膰, s膮 ludzie, kt贸rzy mog膮 tylko w taki spos贸b zarobi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶e my艣l膮, 偶e wtedy wi臋cej kupisz jak drugi raz przejdziesz si臋 po sklepie i co艣 wpadnie ci w oko... Ilo艣膰 paragon贸w na godzin臋 te偶 mo偶e by膰- mo偶e musza wyrobi膰 jak膮艣 norm臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Owszem perfum by艂 najwyrazniej na promocji x Jaki PERFUM ???? PERFUMY !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobieto, to wszystko idzie systemowo ! Zastanow sie a nie osadzaj innych. Myslisz ze ta kasjerka na kasie wbi艂a Ci w kase celowo o 20 z艂otych dro偶szy perfum? Widac, ze nigdy nie pracowa艂as w handlu i nie wiesz jak to sie ma. Owszem perfum by艂 najwyrazniej na promocji, ale nie wszedl w komputer ! Widocznie jakis blad systemowy, komputery tez sa mylne x Taaa, jasne. Niedawno robi艂am zakupy w Rossmannie i kupowa艂am wi臋ksz膮 ilo艣膰 rzeczy, w tym 2 du偶e opakowania papieru toaletowego. Rzuci艂am okiem na paragon i wydawa艂o si臋 ok, dopiero w domu okaza艂o si臋, 偶e kasjerka policzy艂a za 3, nie za 2 opakowania. Oczywi艣cie "jakis blad systemowy"? Akurat, jawne z艂odziejstwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja cz臋sto robi臋 zakupy w R., tylko raz na baaaaaardzo wiele mia艂am nieprzyjemna syt. Mianowicie, wsadzi艂am do koszyka kredk臋 do oczu i szuka艂am jeszcze tuszu, mia艂am w r臋ku jeden, a pani do mnie, zebym zap艂aci艂a za kredk臋, ja na to, 偶e jeszcze tuszu szukam. Patrzy艂a si臋 na mnie ca艂y czas... Chcia艂am kupic jeden, ale nie wiedzia艂am jaka jest szczoteczka wi臋c si臋 jej pytam, czy jest tester do tego tuszu bo na p贸艂ce nie wida膰, a ona, 偶e jak nie ma to nie ma i czy p艂ace za te rzeczy czy wychodz臋 -.-

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do osoby powyzej - trzeba bylo poprosic kierownika, kobieta byla mega chamska, az trudno w to uwierzyc. Rosmman jest na poziomie Biedronki. Ja teraz robie zakupy w hebe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@go艣膰 wczoraj - musicie sobie zdawa膰 spraw臋, 偶e kasjerzy w r贸偶nych firmach nie maj膮 z tego 偶adnych korzy艣ci dla siebie. Kasetka jest rozliczana i prawdopodobnie jak s膮 na tzw. "plus" przeci臋tny pracownik nie mo偶e sobie "napiwku" wzi膮膰. U mojego pracodawcy zostaje to po prostu w sejfie. Nawet jak nabi艂a 3 srajta艣my, a nie 2 to w kasetce wyjdzie na zero bo zap艂aci艂a艣 za 3. Nie we藕mie sobie tej kwoty, bo inaczej b臋dzie brak w kasetce. Jedyny plus to taki, 偶e firma ma zap艂acone za towar, kt贸ry nadal jest na p贸艂ce, ale ju偶 widz臋 jak kierownik, kt贸ry zarabia 3 tys czy ile bierze sobie papier toaletowy, bo kto艣 inny za niego zap艂aci艂. Bez jaj. Mo偶e prywaciarzowi to si臋 op艂aca, je艣li wie co robi. Pracownicy poni偶ej asystent贸w, menad偶er贸w, kierownik贸w nawet nie s膮 prawdopodobnie wtajemniczeni jak robi膰 tzw. "wa艂ki". Szkoda, 偶e jak wy jako klienci zdajecie sobie spraw臋, 偶e kasjerka 藕le wyda艂a (za du偶o, na swoj膮 niekorzy艣膰 = sp艂acanie manka) to bez wahania si臋 nie przyznajecie, a jak ju偶 kasjer/ka 藕le wyda reszt臋 czy skasuje to wieszacie na nich psy. Jeste艣my tylko lud藕mi i mo偶na si臋 pomyli膰. Niekt贸rzy dopiero si臋 ucz膮, a niekt贸rych gubi rutyna. Przeci臋tny pracownik nie ma interesu was naci膮gn膮膰 moim zdaniem. Raz mia艂am tak膮 sytuacj臋, 偶e facet co艣 chcia艂 kupi膰, powiedzia艂am ile to kosztuje. I kupi艂, m贸wi臋 "poprosz臋 tyle i tyle z艂otych". Zap艂aci艂, ale stwierdzi艂, 偶e m贸wi艂am mu INN膭 cen臋. A ja na to, 偶e nie, to tyle kosztuje, nie chcia艂 uwierzy膰... Mo偶e mnie 藕le zrozumia艂, mo偶e nie dos艂ysza艂, mo偶e mia艂 problem, ja wiem, 偶e dobrze powiedzia艂am... R贸偶nica by艂a z艂ot贸wki i nie da艂 sobie przepowiedzie膰, 偶e ta jasne, bo ja mam interes oszukiwa膰 kogo艣 na z艂ot贸wk臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A poza tym jest monitoring, ludzie sprawdzaj膮 paragony, wi臋c takie wa艂ki w stylu po艂ow臋 nabijam po艂ow臋 chowam w kiesze艅 musz膮 by膰 dobrze zaplanowane. Tacy ludzie s膮 wyrachowani i dobrze wiedz膮 co robi膮. To nie s膮 idioci. Do kasetki nie schowasz, bo przecie偶 wyjdzie na plus i ju偶 wiadomo, 偶e jeste艣 z艂odziejem. Wiem, 偶e s膮 tacy, s艂ysza艂am o nich plotki, sama znam tak膮 osob臋... No i c贸偶, najlepiej czyta膰 paragony w sklepach i zg艂asza膰 problem, wtedy zwrot got贸wki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U艣mia艂am si臋;) Rossmann jest na poziomie Biedronki i z tego powodu wolisz zakupy w Hebe?? W takim razie chcia艂abym Ci臋 poinformowa膰 i偶 Hebe i Biedronka to jedna sp贸艂ka, czyli Jeronimo Martins;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepiej sie wypowiadac na jakis temat jak sie nie ma w ogole o nim pojecia, mobbing na porzadku dziennym, rozne dziwne procedry wymyslane przez "inteligencje" ciagle zmaganiw sie z tzw trudnym klientem, tak ze po calym dniu w pracy czlowiek ma dosyc wszystkiego, wieczne pretensje bo cena nie ta, bo towar nie taki jak chcial, bo obsluga sie nie zna, kurde ludzie badzcie ludzmi przekracjac prog sklepu, a nie banda wiesniakow udajaca wielkich Panow...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do wy偶ej masz racje ta banda jak powiedzia艂a艣 nie musi przychodzi膰 i tak w艂a艣nie zrobi臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To fakaj dydla. Nikt nie b臋dzie za tob膮 p艂aka艂 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Beznadziejna obs艂uga, ochrona w ka偶dym widzi z艂odzieja pedofil pan krzys, odstawia prywate z dziewczynk膮 na sali obs艂ugowej a klienta ma za z艂odzieja. Krak贸w na koz艂贸wce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Babo idz sie w*****aj bo gwiazdorzysz.... niedoj****a cnota kolejna.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
niedo... to Ty jestes

Udost臋pnij ten post