Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jestem_próżna

Rossmann - dziwne traktowanie klienta

Polecane posty

Gość gość
większe rachunki tam płacę niż Ty bidulo ochrona tam zarabiasz nie broń kolegi bo pewnie ty to ten drugi z czupurem na głowie jeszcze gorszy idiot . ubrali was w te mundurki i zgrywacie panow

Gość gość
hahaha gosciu dobrze ze jutro to do szefa trafi bedziesz miec wypierda..j

Gość gość
no i wszystko jasne bo twoje ip mowi wszystko

Gość gość
ale wtopa

Gość pracownik ross
Co do klientów... To prawda-myślą, że pracownicy Ross muszą wiedzieć wszystko o każdym produkcie, jeżeli tak nie jest mają nas za śmieci... Zero szacunku do nas. Ja swoją pracę bardzo lubię, pomagam na tyle ile potrafię. Co do np kasowania kosmetyków na kasie perfumeryjnej czy też pakowanie przymusowe wraz z przyczepianiem paragonu do zawiązanej reklamówki-nie jest to narzucone przez pracowników sklepu tylko tak jak wczesniej było wspomniane "przez górę". Ludzie to jest tylko dla naszego dobra, jest tyle kradzieży i myśle że nikt nie chciałby byc na swoim interesie stratny... Wy-jako klienci jesteście dla nas najwazniejsi, gdyż to dzieki Wam mamy pracę. Nie zachowujcie się tak, nie oceniajcie. błędy popełnione z promocjami czy innymi cenami nie są celowe... Proszę o troche wyrozumiałości i szcunku. Pozdrawiam.

Gość Konsument76
Bardzo lubię robić zakupy w RSOSSMAN ale denerwuje mnie że stoiska z kosmetykami np. perfumeria męska sąsiaduje z perfumerią damską. Kobiety mają to do siebie że przy okazji zakupów nagminnie lubią też oglądać produkty z perfumerii męskiej co irytuje i przeszkadza w wyborze konkretnych produktów, wystarczyło by oddzielić te stoiska o parę metrów aby nie wchodzić na siebie, nie przeszkadzać sobie. Jeszcze jedna rzecz która mnie irytuje to dosyć "standardowa" oferta produktów dla mężczyzn, oferujecie np. dezodoranty i antyperspiranty mało wyszukane, sprzedajecie dokładnie to co się reklamuje i jest tanie, można było by wprowadzić produkty troszkę mniej znane i pachnące mniej "oklepanie" nawet kosztem wyższej ceny nie dotyczy to wód toaletowych i perfum bo to akurat macie.

Gość gość
do konsumenta wyżej-NOOOOOOOOOOOOO naprawdę masz w tych rossmannach TŁOK OJEJJJJKUUU ......KLIENTKA NATURY

Gość gość
Konsumentko droga mu pracownicy najniższego szczebla tej firmy nie mamy wpływu na towar jakim handlujemy,jest tak dużo drogerii oferujący ogromny rodzaj wyszukanych zapachów wi3c nie bądz bierna nie tylko w ross możesz robić zakupy

Gość gość
Tak,tak wprowadzimy perfumy z wyższej półki żeby klienci mieli co niszczyć i co kraść

Gość gość
Nie polecam sklep rossmann w Czestochowie . W sklepie obsluga niemila nie pozwolila dokonac zwrotu nieuzywanego nieotwartego towaru . Kazdy klient ma prawo zwrotu gdy towar byl nieuzywany kupiony w tym samym dniu . Nastawieni chyba na ilosc sprzedazy a nie zdowolenie klienta z obslugi ,

Gość gość
Ze gdzie niby każdy klient ma prawo zwrotu nieużywanego towaru? Nie ma takiego prawa, to tylko dobra wola sklepu

Gość kasiulek_ona
Pracownicy i klienci Rossmann publikują na forum gowork swoje opinie na temat funkcjonowania tej sieci.

Gość gość
pracuję w rossmannie ładnych parę lat i zapewniam, że nie ma takich wymogów. Przeciwnie, naszym zadaniem jest pomóc klientowi w jak najlepszy sposób i ułatwić mu zakupy, nie utrudniać.

Rossmann nie dość że nie uwzględnia zwrotów pełnowartościowych produktów to jeszcze naciąga w biały dzień.Wczoraj kupiłam 3 szminki na tej niby ekstra promocji -49% a później przez przypadek natknęłam się na allegro na takie same szminki, przepłaciłam 21 zł z groszami na 3.Dziś chciałam je oddać lecz szanowna pani oznajmiła że nie ma zwrotów i jak bym przyszła tego samego dnia to może by mi łaskawie oddali pieniądze.

Gość gość
to nie od sznownej pani zalezy czy odda kase za towar czy nie...takie sa procedury i tego ma sie trzymac...taka jej praca.i trzeba to zrozumiec.

Gość gość
to ze gdzies jest taniej...nie watpie....napewno....ale moze lepiej najpierw sprawdzic ceny i porownac....?dopiero dokonac zakupu...a nie przychodzic i mowic pracownikom ze maja takie wysokie ceny.....a to przeciez nie one je ustalaja.....

Gość gość z Miechowa
Trafiłam na post o miechowskim Rossmannie annnnia77 . Chyba miałam przyjemność z tą samą pracownicą . Arogancka niegrzeczna wyprosiła od kasy klientkę twierdząc , że to kolej innej . To nie był pierwszy raz gdy zachowanie pani mnie zaskoczyło ale ostatni . Więcej do tego sklepu nie poszłam . A otwieranie i niszczenie produktów , no cóż ludzie mają różną świadomość i kulturę . Otwieranie sklepu samoobsługowego niesie niebezpieczeństwo zniszczeń i kradzieży . I tak jest na całym świecie nie tylko u nas . Problemem może być gdy uczciwych klientów odstraszą nieprofesjonalni pracownicy.

Gość gość
Zawsze kiedy robię zakupy w oleśnickim rossmanie i grafika na pewną kasjerke(taką starsza),to ona ma problem z podaniem mi folii na zakupy!!! Kiedyś zrobiłam zakupy na ponad 50 zł a ona mi nawet folii nie dała i musiałam zrobić aferę bo nie miałbym w czym tego wszystkiego nieść!!! I ten jej szyderczy usmieszek...masakra ta pani! Wolę zakupy robić we Wrocławia,tam jest zawsze miła obsługa i życzliwa,zaproponują folie klientowi i nie życzą pod nosem.

Gość gość
Bardzo niemiła pani starsza kasjerka nie uprzejma w oleśnickim rossmanie- robi laske że poda folie na zakupy klientowi i burczy coś pod nosem! I ten szyderczy wredny uśmieszek. Wspólnie ze znajomą wolimy robić zakupy we Wrocławskim rossmanie-,gdyż tam zawsze jest miła,uprzejma obsługa,panie służą pomocą i każdemu proponują folie aby klient nie tachal ich w rękach jak wieśniak.

Gość gość
Wieśniaki noszą zakupy w rękach? A no tak...Damy przyjeżdżające do Wrocławia tylko folia...Tylko jaka kategoria ludzi to Ci ,którzy pakują Swoje zakupy do Swoich ekologicznych materiałowych toreb?

Gość gość
Klientka Ross M1 no naprawdę niektóre Panie miłe i służą pomocą radą ale są pewne Panie które jak zmierzą człowieka od stóp do głów i drwiaco pytają w czym pomóc nam ochotę powiedzieć już w niczym. Fakt rozmawiają na sklepie o innych kolezankach po co inni mają tego słuchać ale stojąc z boku slyszy się

Gość gość
Tylko że za zniszczone towary my odpowiadamy to chyba logiczne nawet dla klientów nie prościej poprosić kogoś z pracowników o pomoc ?

Gość gość ross
hej a co myslicie o tej nagonce z dreczeniem klienta na sali sprzedazy i tylko dzien dobry i w czym pomóc...ludzie patrz na nas jak nadebili a KR i tak wiecznie fuczy jakimis raportami tajemniczego straszy ktorych nikt nie widział i tylko straszy ze premie zabierze ze zwolini...to kto wam bedzie pracował drodzy KR sami wiecie ze do rossa to juz tak ludzie chetnie pracowac nie ida bo tam powoli sie obóz pracy robi....na jakiej podstawie karac skoro robisz wszystko jak chca a oni nic szczegółó nie powiedza bo niby nie moga...bo z palca to wyssali pewnie paniKR ma zły humor to se tak odbija na innych a szkoda ze ona stosuje tak wszystko skoro nie raz wchodzi na sklep i nawet dziendobry nie powie a przy wyjsciu na pozegnanie nie odpowie tacy wzorowi pracownicy ale karac to potrafia....

Gość gość
W mojej miejscowości są 2 Rossmanny i w obu miło się robi zakupy. Nikt mi nie patrzy na ręce, nie narzuca się. Lubię te sklepy. Gdy trzeba doradzą, pomogą.

Gość gość
Folii Ci nie dała hahhaahhaha to następnym razem jak idziesz na duże zakupy to rusz tym zakutym łbem i weź ze sobą swoją, w d....Wam się przewraca i tyle, dasz palec to zachłanne mędy wezmą całą rękę!!!!

Gość kawone
ładny bubel to czarna spódnica z kolekcji G&Baczyńska zafarbowała mi białe skórzane krzesła, producent i pani Baczyńska zarzucili mnie mailami, że mam byle jakie krzesła lub nie potrafię ich czyścić, sprawę przejął ubezpieczyciel Rossmanna i okazało się, że spódnica ma metkę z informacją, że produkt może farbować, więc reklamacja stała się bezzasadna, ale Rossmann nie poczuwał się nawet do naprawienia wyrządzonej szkody, przez produkt z tak reklamowanej kolekcji. Wielka projektantka firmuje swoim nazwiskiem po prostu BUBEL!!! Zarówno pani Baczyńska jak i producenci wypisywali, że to niemożliwe bo bo tkanina sprawdzana i nie mieli takich reklamacji, a tu ZONK!!! I czyja wina, moja bo nie czytam metek!!!

Gość kawone
ładny bubel to czarna spódnica z kolekcji G&Baczyńska zafarbowała mi białe skórzane krzesła, producent i pani Baczyńska zarzucili mnie mailami, że mam byle jakie krzesła lub nie potrafię ich czyścić, sprawę przejął ubezpieczyciel Rossmanna i okazało się, że spódnica ma metkę z informacją, że produkt może farbować, więc reklamacja stała się bezzasadna, ale Rossmann nie poczuwał się nawet do naprawienia wyrządzonej szkody, przez produkt z tak reklamowanej kolekcji. Wielka projektantka firmuje swoim nazwiskiem po prostu BUBEL!!! Zarówno pani Baczyńska jak i producenci wypisywali, że to niemożliwe bo bo tkanina sprawdzana i nie mieli takich reklamacji, a tu ZONK!!! I czyja wina, moja bo nie czytam metek!!!

Gość gość
To zalezy jezeli kupuje sie perfumy lub produkty z kolorowki a jest kasa przy tych dzialach to niestety to nie jest kaprys ekspedietek ze kaza odrazu placic lecz taki one maha nakaz odgórny ze te dzialy musza byc zaplacone odrazu.Ludzie pracujacy na sklepach niestety o niczym nie decyduja to ludzie z centrali wymysla sobie procedury a z pracownikow pozniej robi sie debili bo to oni maja kontakt z klientkami i to one obrywaja najbardziej chociaz na nic wplywu niemaja a nie dostosowanie sie pracownika moze nawet grizic zwolnieniem.

Gość gość
A co do zwrotow to sklepy niemaja zadne w polce obowiazku przyjmowac jezeli ktos ma watpliwosci niech zadzwoni sobie do inspekcji handlowej ktora to potwierdzi.Rowniez w sklepach w polce wedlug prawa to nie sklep ma obowiazek wydac pieniadze jezeli niema bo klijent placac np.8.99 rzuca kasjerowi 200zl i kloci sie ze sklep musi mu wydac o tuz nie,bo klient idac do sklepu powinien miec odliczona gotówkę ktora chce wydac.Zacznijcie ludzie czytac ustawy a nie wyrzywac sie na ekspedietkach w sklepie klocic sie nie majac racji i to jest zgodne z art.535 kodeksu cywilnego.

Gość Majka 17
Witam,byłam ostatnio w jednym z łódzkich sklepów rossmann w centrum handlowym M1.Paniusie ekspedientki w ogóle nie zwracają uwagi na klienta stoją przy kasie i dyskutują między sobą.Prawie 15min.czekałam aż ktoś do mnie podejdzie w końcu sama musiałam poszukać pani z obsługi.Wyfiokowana pani z wielką łaską wskazała mi palcem gdzie mam szukać tego co potrzebuję.Masakra.Ale w tym sklepie od jakiegoś czasu tak jest.Naburmuszony i niezadowolony personel.