Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie ale mąż tak i jest prob

chodzicie co niedzielę do kościoła ?

Polecane posty

nie wiem co na ten temat sądzi KK ale Biblia mówi ,ze dzieci , niewązne czy w Polsce, Syberi czy Afryce są bezgrzeszne czyli dopóki nie nauczą sę odróżniać dobro od zła , posłuszeństwo Bogu od nieposłuszeństwa - nie maja żadnego grzechu . Niepotrzebny jest więc im żadne chrzest dziecka , potrzebny jest chrzest , który dorosły człowiek przyjmuje jako znak odpuszczenia grzechów i swojej przynakeżnosci do Boga .

a to Licencja akurat bardzo ładne...:) bo mnie jedna straszna siostra zakonna na religii uczyła zupełnie czego innego...

zdziwiłbym sie ,gdyby siostra uczyła inaczej niz uczy , bo siostrę obowiązuja nauki KK a nie Biblia :)

Gość anika 28047
, no licencja - ja tez pamietam nauki o grzechu pierworodnm i piekle i takie tam dyrdymaly - nie to zebym sie jakos wystraszyla , czysta ciekawosc . dzieki bardzo ladna odpowiedz , czemu kosciul tak dalece odbiega od naluk biblii?

Bo Jej nie czyta . Biblia jest jak Magiczna Księga - wiem jak to brzmi :D - ale Ona naprawdę ma moc zmieniać ludzi , zmieniać całe narody . Ale jest ktoś komu zależy ,żeby ludzie Biblii nie znali , nie czytlali ,żeby zajmowali sie przepowiedziami , objawieniami , adoracjami , żeby jak najmniej czasu posięcali Prawdziwemu Bogu . A Bóg jest logiczny i poukładany :) i jedno wpływa w Nim z drugiego .

Gość anika 28047
a tak na marginesie -nie bardzo usmiecha mi sie , ani moim dziecia mysle nalezec do zgrupowania , ktora pzez ok 650 lat tepilo , mordowala , torturowalo ludzi za poglady inne niz ma kk. mam przyjaciela zPeru- niby teraz kraj katolicki - dali sobie spokuj bo wiedzieli ze ch pomorduja po prostu jak nie przyjma wiary - dalej matka boska to jakas tam bogini plodnosci , sw krzysztof, to bozeg wiatru itp.... ale krzywda straszna i szkoda ludzi . a o co chodzi z prawem do aborcji? jakas roznca mordowac ludzi 20, 30, 50 letnich czy plody ?

Gość anika 28047
podobasz mi sie licencja - racja , wiem ze kk nie cce aby ludzie poznali prawde o bogu , po przestali by chodzic do koscola , i kasa by sie skonczyla .

Gość anika 28047
tak no KK wmordowal wyznawcow biblijnych- chyba zaczel sie na pol. francji.

tu nie chodzi tylko o kasę , chodzi raczej o wojne duchowa i o stawkę o wiele wiekszą niż pieniądze . Nie upatruję w KK wroga Biblii , raczej kogoś kto nie zjamnije sie właściew powierzonym mu stadem .

abstrahując od wszystkiego ...z Twoja wiarą (Licencja) i z brakiem mojej wiary stanowimy takie samo zagrożenia dla KK - 400 lat temu pewnie obie byśmy płonęły na stosie... ale jestes jedną z niewielu osób, która mająć głęboka wiarę o dając jej świadectwo budzi we mnie pozytywne uczucia, gdyby katolicy wypowiadali się w taki sposób i jeszcze wprowadzali to w życie - uznałabym że jest to bardzo przyjazna i fascynująca religia niestety dla mnie kk to ludzie, których Paetz jest najlepszym przykładem...więc trzymam się z daleka, a przede wszystkim z daleka trzymam moje dziecko....

Gość anika 28047
ja moja 3 kochanych dzieci tez z daleka... od kk . i wiem ze jestem dobrym i madrym czlowiekie. katolicyzm jest straszny , bym powiedziala ze uposledza duchowo i umyslowo - nie daje wyboru ,nie sklania do myslenia - trzeba przyjac to co jest bo tak i koniec. na mnie jakos to nie dziala .

Gość koleżanko wyżej
Jagoda dalej nie odpowiedziałaś na moje pytanie, po co chodzisz do kościoła, jak robisz co robisz na kafe, czyli wyzwiska ludzi?????!!!!!!!!!!!

Gość tak, magiczna księga
np księga sedziów r 19 opisuje jak mężczyzna wydał swoją żonę na zbiorowy gwałt a potem ją za to zabił. bardzo to magiczne, mam nadzieję że jednak twój mąż nie stosuje się do tych wspaniałych biblijnych zaleceń i że jednak narody nie będą się zmieniać pod dyktando bibli bo tylu opisów przestępstw i zboczeń to nawet u markiza de Sade nie ma

Gość Alphacentauri
Ja staram się być w kościele co tydzień. Wtedy się spowiadam i idę do Komunii. Po wyjściu dostaję takiego kopa pozytywnej energii!

Gość radze nie kupywac
masz racje Alphacentauri

Gość abcabcd
codziennie i leze krzyzem.

Gość Alphacentauri
Czy za każdym razem gdy jesteście w kościele to idziecie do Komunii? I czym ona dla was jest?

Gość Ble Kosciol ble ble
Nie nie nie

Gość Alphacentauri
No to jeszcze dodatkowe pytanie do niechodzących. Dlaczego kościół jest 'ble'?

Chodzę i nie zamierzam tego zmieniać. Tak jest i łatwiej i lepiej :) Co do komunii, to jeśli mogę - tzn. nie mam grzechu ciężkiego - przystępuję.

Gość mireczkowataa
nie chodzimy, dziecka nie ochrzciliśmy, ślubu nie mamy.

Gość Kosciol jest ble ble
Dlaczego jest ble ????? Bo to jedyna międzynarodowa legalna mafia !!!! Która nic nie robi tylko pieniądze zbiera a ma tyle ziem i szmalu ze looooo nigdy nie dam ani grosza na Kosciol u mojej mamy ksiądz sobie wymyślił sprzątanie a jesli nie przyjdziesz kara 20zl hahahahahahaahahahahah no porażka poprostu nienawidzę księży itp itd jedna wielka mafia tacy religijni a za ściana sypią sie z siostrami albo małych chłopców na lizaki biorą !!!!! Masakra masakra i masakra jeżeli ktoś wierzy w Boga to powinien wiedzieć ze bóg jest w nas a nie w budynkach z drewna czy kamienia które wymyślili ludzie dawno temu zeby zarabiać pieniądze !!!!!!!!

Kosciol jest ble ble - ale to Chrystus założył Kościół i uczynił kapłanów swoimi następcami.

Gość Kosciol jest ble ble
Jasne jasne to ludzie wymyślili ta bajeczke

nie rozumiem zupełnie tych co nie wierzą i tak sie wypowiadają...jak ktoś pisal powyżej no właśnie przecież to Chrystus powołał kapłanów jako następców Chrystusa i żeby głosili jego słowa ...dlaczego prostych rzeczy nie potraficie zrozumieć...

tak, ja chodze co niedziele do koscioła. jak chodziłam na studia i miałam w niedziele zajecia to wtedy nie chodziłam. ja nie uznaję czegoś takiego jak "wierzący ale nie praktykujący". jeżeli się wierzy to i powinno sie wypełniac obowiązki katolika. w katolicyźmie tak samo jak i w każdej innej wierze sa jakieś obowiązki i skoro u nas tym obowiązkiem jest chodzenie do kościoła to trzeba go spełniać a nie wymigiwać się od niego. dlatego śmieszą mnie ludzie którzy piszą czy mówią że oni wierzą ale nie chodzą do kościoła, a potem domagają sie od księdza wielce uroczystego slubu, pogrzebu itd. i mają jeszcze wonty jak ksiądz im powie, że skoro nie chodzisz do kościoła to po co ci ślub itd. w 100% racje mają księżą w takich sytuacjach. jeżeli nie chodzisz do kościoła to po co Ci ślub kościelny?!!! nie wystarczy Ci sam cywilny?? a może kościelny Ci tylko do tego potrzebny, że wtedy ślub i cała uroczystość "ładniej" wygladają???!!

Gość Alphacentauri
Dziękuję za odpowiedzi, to bardzo ciekawe co piszecie. A więc dodatkowe pytanie; gdybyście mogli stworzyć/zreformować kościół, jak by on wyglądał?

Gość katoliczkapodwodna
Pewnego dnia syn mówi do matki: - chcę być księdzem Matka na to, no ale jak to? Ja tyle razy przeczytałam Biblię a Ty ani razu! Co ty możesz wiedzieć o Jezusie? Syn odpowiedział: - Tylko diabeł najlepiej zna Biblię...

Gość Alphacentauri
Już któryś raz wiedzę, że temat na Kafe umiera po niezbyt mądrym dowcipie jednego z użytkowników. Widzę, że to już taka tradycja... Szkoda.