Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata04

Alimenty na dorosłą córkę mojego męża

Polecane posty

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ludzie nie piszcie na watku jebnietej beatki, ta kobieta jest chora z nienawiści , siedzi z pizda w domu całymi dnaimi i przed kompem urzeduje zamiast ruszyc dupe do pracy i zarabiac na utrzymanie dzieci zamiast zabierac kase innym dzieciom, ale co tam wykreci sie choroba i pluje jadem od rana do nocy. Dawno nie spotkałam na tym foorum tak złego człowieka jak beata

sluchajcie beate Smotne matki to patologia .Wyfiokowane nie zajmuja sie dziecmi .Zyja za alimenty .To już nie waciki .Samotne matki za alimenty bawia sie w spa .Tak te wstretne baby za 300 o sorry 700 żl ,zyja ponad stan .Bawią sie .Kupuja kosmetyki u Armaniego .Ciuchy tez tam kupują . Co tu mówic dokladaja to drugie 700 zł i pełny wypas .Za 1400 zl miesiecznie na dziecko ,to jezdza na wczasy .Egipt ,na okrągło .Normalnie raz w miesiacu .Te złe ,wstrętne baby nie pracuja .Zerują na byłych mężach .Utrudniaja im normalne życie . Przeciez Oni tylko chca być szczesliwi .A wstretne baby utrudniaja . Przeciez maja tak wspaniale .Mają dzieci przy sobie .A te głupie baby jeszcze jakis pieniedzy chca ??? Przeciez to dzieci powinny utrzymywać Rodziców .Normalnie jak tatusiowi nozka sie powinie ,to córka ma obowiazek utrzymywac jegio nowa Rodzine .Patrzcie jaka głupia .Nie chce i jeszcze mowi ,ze to nie jej obowiązek ? Zwyczajnie nie nuczyla je zła matka ,że wspierac trzeba kochanke tatusia .Złe ,złe kobiety . 22:24 [zgłoś do usunięcia] czytam i oczom nie wierzę freelemon a wiesz,że dzieci beaty, te z pierwszego małżeństwa nie mieszkały z nią i jej drugim mężem?Zapytaj beatki gdzie były te dzieci? Zapytaj jaką szkołę ma jej syn? I dlaczego jest poza granicami. Tego beatka juz nie pisała. Z chwila gdy pojawił sie facet który dla niej był dobra partią nie przyznawała sie do "starego" towarzystwa,o swoich zawalonych szkołach również nie pisnęła słowem nie wspominając o jej buuuujnym życiu a dzieci...heh...Podobno jej córka zna 4 języki...błahahahahah Zakłamana,obłudna i grajaca bogobojną,powołujaca sie na Boga o którym długo nie pamietała.. śwee!! taka jest beatka Beata daruj sobie !! ... a Ty to jesteś taka jedna z drugą opuszczona i żal Ci i zazdrość ściska, że Beata według Ciebie taka bez szkoły z bujnym życiorysem, powołująca się na Boga - żyje jak Bóg przykazał ze swoim mężem i dziećmi ... i dalej ponownie zazdrość rozpowszechniasz na kafe i myślisz, że Ty teraz to jesteś ktoś. Żal mi jednej i drugiej wpisującej te wpisy, nikt Was już nie chce podstarzałe nimfomanki zazdrosne, zawistne i mściwe o bujnych życiorysach i ciekawe dlaczego taka Beata ma męża a Wy nie, i dlaczego taka Beata ma dzieci, a od Was już dzieci pouciekały. A córka moja zdolna dziewczyna, włada 3 językami obcymi: angielski, rosyjski, grecki i językiem polski. A syn mój studiuje zaocznie, bo go stać w tej chwili na studia . Żałosne jedna z drugą i wiedź, że ja sobie towarzystwo sama dobieram i nie przyznaję się do takiego, które być może znałam ale jako swojego towarzystwa nie traktowałam i nie traktuję, lepiej mieć 1 koleżankę mądrą niż 10 głupich, od tej 1 można się czegoś nauczyć, a z tymi 10 można tylko zgłupieć! A teraz byście zrobiły wszystko, żeby mąż mnie opuścił i zostawił, zastanów się nad sobą jedna z drugą, dlaczego jesteście takie żałosne i zawistne, same bez mężczyzn, dlaczego Was faceci opuścili? bo Ci faceci stwierdzili, że jesteście tak beznadziejne, jak te Wasze wpisy powyżej.

Gość czytam i oczom nie wierzę
dlaczego wykasowałś??? czytam i oczom nie wierzę freelemon a wiesz,że dzieci beaty, te z pierwszego małżeństwa nie mieszkały z nią i jej drugim mężem?Zapytaj beatki gdzie były te dzieci? Zapytaj jaką szkołę ma jej syn? I dlaczego jest poza granicami. Tego beatka juz nie pisała. Z chwila gdy pojawił sie facet który dla niej był dobra partią nie przyznawała sie do "starego" towarzystwa,o swoich zawalonych szkołach również nie pisnęła słowem nie wspominając o jej buuuujnym życiu a dzieci...heh...Podobno jej córka zna 4 języki...błahahahahah Zakłamana,obłudna i grajaca bogobojną,powołujaca sie na Boga o którym długo nie pamietała.. śwee!! taka jest beatka myślisz,że jestem sama? ty naprawdę wierzysz w to co piszesz!! ty ogłupiałaś do reszty!! zejdź na ziemię !!

Gość ulkiulki
Twój jeden też do takiego wniosku doszedł a drugi może biedny chłopina zrobił dwójkę dzieci a na alimenty *3 go nie stać.Beata nie muszę mieć kolejnej dwójki dzieci po 40 by mój facet ze mną był i nie muszę mu syna po sądach targać bo nie mam na życie.I znów beatka mówi jakie to beznadziejne te rozwódki hehe beatka rozwódka nikt inny.

czytam i oczom nie wierzę dlaczego wykasowałś??? czytam i oczom nie wierzę freelemon a wiesz,że dzieci beaty, te z pierwszego małżeństwa nie mieszkały z nią i jej drugim mężem?Zapytaj beatki gdzie były te dzieci? Zapytaj jaką szkołę ma jej syn? I dlaczego jest poza granicami. Tego beatka juz nie pisała. Z chwila gdy pojawił sie facet który dla niej był dobra partią nie przyznawała sie do "starego" towarzystwa,o swoich zawalonych szkołach również nie pisnęła słowem nie wspominając o jej buuuujnym życiu a dzieci...heh...Podobno jej córka zna 4 języki...błahahahahah Zakłamana,obłudna i grajaca bogobojną,powołujaca sie na Boga o którym długo nie pamietała.. śwee!! taka jest beatka myślisz,że jestem sama? ty naprawdę wierzysz w to co piszesz!! ty ogłupiałaś do reszty!! zejdź na ziemię !! ... może jesteś z kotem, nie wiem? ale z facetem na pewno nie!!! i to powie Ci każda kobieta, która ma męża, bo tylko takim, co się podpierają na kijach od szczotki odbija - a Tobie odbiło.

Gość proponuje mówic za siebie
Na podstawie jednej wypowiedzi, która nie jest urywkiem "pamietnika" sądzisz,że ktos jest sam? No proszę cię mów za siebie i tylko w swoim imieniu

Gość proponuje mówic za siebie
raczej o tobie mozna powiedzieć,że jesteś samotną zoną-stale tu siedzisz,wszystkim odpisujesz,na wszystko masz odpowiedź. Czy tak zachowuje sie szczęśliwa mężatka za którą się tu wszystkim przedstawiasz? Ciągniesz ten temat bez końca-a mąż tak sam o tej porze?Śmiem twierdzić że zdążył się tobą znudzić słuchając podobnych wypowiedzi do tych z tego tematu

proponuje mówic za siebie Na podstawie jednej wypowiedzi, która nie jest urywkiem "pamietnika" sądzisz,że ktos jest sam? No proszę cię mów za siebie i tylko w swoim imieniu. ... widzisz tak się akurat składa, że znam tę osobę i wiem, że jest sama. A może nawet w tej chwili mówimy o Tobie, no to się tak szczerze przyznaj, w ilu tutaj na kafe występujesz osobach? Że Ci też te niki się nie poprzestawiają:)

proponuje mówic za siebie raczej o tobie mozna powiedzieć,że jesteś samotną zoną-stale tu siedzisz,wszystkim odpisujesz,na wszystko masz odpowiedź. Czy tak zachowuje sie szczęśliwa mężatka za którą się tu wszystkim przedstawiasz? Ciągniesz ten temat bez końca-a mąż tak sam o tej porze?Śmiem twierdzić że zdążył się tobą znudzić słuchając podobnych wypowiedzi do tych z tego tematu ... mąż siedzi przy mnie, niezły mamy ubaw. Chcesz z nim pogadać?

proponuje mówic za siebie raczej o tobie mozna powiedzieć,że jesteś samotną zoną-stale tu siedzisz,wszystkim odpisujesz,na wszystko masz odpowiedź. Czy tak zachowuje sie szczęśliwa mężatka za którą się tu wszystkim przedstawiasz? Ciągniesz ten temat bez końca-a mąż tak sam o tej porze?Śmiem twierdzić że zdążył się tobą znudzić słuchając podobnych wypowiedzi do tych z tego tematu ... jedno nie wyklucza drugiego, poza tym co tak interesujesz się moim mężem? Mój mąż nie ma czasu na nudę ze mną, bo ja go zawsze miło zaskakuję:) A teraz idziemy już spać. Dobranoc

Gość Ile razy mozna
pisac . Nie ,nie jestem twoja pasierbicą ani jej matką ,Dociera do ciebie ,ze nie znajac ,oceniam po wpisach twoich ? Ze podajac swoje dane podlegasz weryfikacji . Podałas imie ,date urodzenia ,zdjecie ,miejsce zamieszkania .Ktos dopowiedział nazwisko . Kazdy zna twoje zycie .Sama sie wystawiłaś na ocene . Zanim cos napiszesz zastanow sie . Czego mozna tobie zazdroscic ???? Choroby ????Zycia w niedostatku ,kiedy na chleb ci brakuje ??? Czy też męża ,ktory nie do konca rozumie twoje emocje i twoja walke z jego corka ???

Ile razy mozna pisac . Nie ,nie jestem twoja pasierbicą ani jej matką ,Dociera do ciebie ,ze nie znajac ,oceniam po wpisach twoich ? Ze podajac swoje dane podlegasz weryfikacji . Podałas imie ,date urodzenia ,zdjecie ,miejsce zamieszkania .Ktos dopowiedział nazwisko . Kazdy zna twoje zycie .Sama sie wystawiłaś na ocene . Zanim cos napiszesz zastanow sie . Czego mozna tobie zazdroscic ???? Choroby ????Zycia w niedostatku ,kiedy na chleb ci brakuje ??? Czy też męża ,ktory nie do konca rozumie twoje emocje i twoja walke z jego corka ??? ... Kobieto co za bzdury wypisujesz? Po jakich wpisach ty mnie poznajesz? Co za bzdura! Przecież to oczywiste, że podpisuję się swoim imieniem we wszystkich wpisach, nie podszywam się pod kilkama, tak jak to Ty robisz. Ty mi zazdrościsz wszystkiego rozumiesz ! Ja zaczynam być Twoją obsesją. Jesteś chora. A Twoja choroba to nie rak - to schiza - maniakalno-depresyjna. Idź się lecz, póki jeszcze jest jakaś nadzieja być może na zaleczenie Twojego chorego ego, bo krzywdzisz ludzi i po co to robisz?

Gość freelemon
a o co wojna , tak apro po? i po co ktokolwiek chce cos freelemon udowodnic? dla mnie odpowiedź jest jedna- byla akcja jest reakcja. Szkoda tylko,ze osoba ,która tak dokładnie zna zycie beaty od podszewki nie jest w stanie ( chyba sie boi) napisac co i jak, tylko zapytaj beate, o jej dzieci , jej zycie. A po co mam pytac? Beata jest dla mnie anonimowa kobietą , tak jak ja dla niej. Jak narazie Beata to nawet nieźle ciebie czy was ;-)punktuje. i zdaje sie,ze jestem objęta programem pt. jak zmusisc freelemnon do zmiany stanowiska wobec beaty. To moze ja wyjasnie, ze ten program mnie nie obejmuje, bo nie o beate chodzi tylko o płacenie alimentów na dorosla, pracujaca osobę, która załozyła rodzinę.Nie wazne czy pracuje na czarno, czy ma układ z konkubinem.

... freelemon - to są kobiety opuszczone całkowicie, nie tylko przez męża... znam (nie daleko mnie mieszka) kobietę - samotną matkę na poziomie, mąż jej jest obcokrajowcem i wyjechał do swojego kraju, ona sama dzierży swój los z dwójką małych jeszcze dzieci (chłopiec w wieku mojego małego synka, dziewczynka o rok starsza) ona nie robi z siebie idiotki, nie zakłada mini spódniczki i nie obnaża się swoją infantylnością, nie szuka, nie poluje (jak to robi wiele samotnych kobiet, nie tylko rozwódek), jest atrakcyjną kobietą - rozmawiałam z nią wielokrotnie (spotykamy się w szkole) - dlaczego, taka fajna babka jak ona jest sam - a ona na to, że już jednemu ślubowała - on jest jej mężem do śmierci, dla niektórych głupie, ale ja ją rozumiem, drugi przykład moja mama - owdowiała w wieku 32 lat! - została sama z gromadką dzieci, z nieukończonym domem i kredytem, nie szukała przygód (a też była atrakcyjną kobietą), znam wiele, wiele kobiet, w mojej rodzinie, w moim środowisku - moja najbliższa sąsiadka-przyjaciółka (znamy się od niemowlaka) jest atrakcyjną fajną kobietą ale tylko dla swojego męża (a jest z nim 29 lat!) - jest moją inspiracją i wzorem do naśladowania, tak samo moje inne sąsiadki mężatki, wdowy - nie ma w moim środowisku, w którym żyję nimfomanek, psychopatek i dewotek, takich jakie są tutaj na kafe. Ciebie nie znam freelemon, ale uważam, że masz klasę, nie trzeba być psychologiem - żeby wiedzieć, jakiego pokroju jest to człowiek, jaki jest system jego wartości, jakie są jego przekonania. Natomiast na nikim nie stawiam krzyżyka, sama jestem omylna i śmiertelna, ale z takimi osobami niestety nie chcę rozmawiać na kafe mam już tego dosyć, mam dosyć tego atakowania mojej osoby, przez osoby mi znane (bo kiedyś jedna z tych właśnie atakujących mnie pań pracująca jako goniec przyniosła mi korespondencję z Urzędu - podatek od nieruchomości i w ten sposób wie jak się nazywam, zna mój adres- a ja jako grzeczna dziewczynka wpuściłam ją do swojego domu, bo ją znałam z lat szkolnych, myślałam że wpuszczam człowieka a okazało się, że hienę nota bene też samotną matkę, ponadto są tutaj na tym kafe moja pasierbica i jej matka od nich nie oczekuję zrozumienia ani dobroci, ale ta trzecia przeszła samą siebie... i jeżeli mnie teraz czyta, a myślę że będzie aktywna wieczorem, bo w dzień musi pracować to niech wie, żeby omijała mój dom szerokim łukiem, bo nie ja ale moja rodzina z nią porozmawia...) W moim życiu realnym nie ma takich ludzi, ja takich ludzi nie przyciągam do siebie - mam szczęście - ale pomimo wszystko staram się je tutaj na kafe zrozumieć ale nie mogę i dziwię się pomimo moich 50 lat, jak można się w tej swojej nienawiści upajać, jak można nią żyć? Pielęgnować swoje negatywne chore przekonania i jeszcze starać się innym wmawiać, że deszcz pada do góry!! Tacy ludzie chodzą po naszej planecie i Matka Ziemia ich żywi... wiem, że i tacy muszą być. Mój mąż zawsze mi powtarza, dziewczyno na jakiej planecie Ty żyjesz, życie to futbol grają na nim dobrzy i źli, ależ ja to wiem... ale nadal się dziwię - jak tak może stać się - człowiek człowiekowi wilkiem? A dlaczego nazywam samotne matki patologią, bo są to niestety patologiczne uwarunkowania, tak jak ktoś już tutaj Wam napisał, nie trzeba chlać ani ćpać, żeby stwarzać patologiczne wzorce, bo zdrowa rodzina - to pełna rodzina!!!! Wie o tym nawet dziecko, a Wy się obrażacie - a jak się obraziłyście - to Wasz problem.

Gość sfghjkllkjhdfghj
brawo :-) prawie się popłakałam ze śmiechu, dostarczasz lepszej rozrywki niż TV czy kolorowe czasopisma. czy twój mąż wie co tutaj wypisujesz dniami i nocami? przebiłaś wszystkie tematy na kafe, dałabym ci 17 lat a nie 50 10/10

sfghjkllkjhdfghj brawo prawie się popłakałam ze śmiechu, dostarczasz lepszej rozrywki niż TV czy kolorowe czasopisma. czy twój mąż wie co tutaj wypisujesz dniami i nocami? przebiłaś wszystkie tematy na kafe, dałabym ci 17 lat a nie 50 10/10 ... a co Ciebie interesuje mój mąż? i co ja tutaj wypisuję w dzień czy w nocy? taka zainteresowana jesteś - następna zazdrosna... poza tym śmiej się ile chcesz jak tak mało jest w naszym życiu radości - skoro dostarczam Ci lepszej rozrywki niż TV i kolorowe czasopisma - wobec tego muszę POGRATULOWAĆ SOBIE KREATYWNOŚCI!!!!! :D

Gość freelemon
Beata- jest taka niepisana zasda na caffe,ze tego typu wpisy sa traktowane jako trollowanie. Czyli ten kto pisze takie wypociny jest zwykłym torllem komputerowym. Itakie trolle sie omija i nie wdaje w dyskusje, poniewaz dyskusja schodzi na psy a wrecz temat jest dokąłdnie zamydlony. Psze odnośnie tej zapłakanej ze smiechu trolicy. Łatwo rozpoznać takiego trola, bo jak sama widzisz ten nick mowi sam za siebie.

freelemon Beata- jest taka niepisana zasda na caffe,ze tego typu wpisy sa traktowane jako trollowanie. Czyli ten kto pisze takie wypociny jest zwykłym torllem komputerowym. Itakie trolle sie omija i nie wdaje w dyskusje, poniewaz dyskusja schodzi na psy a wrecz temat jest dokąłdnie zamydlony. Psze odnośnie tej zapłakanej ze smiechu trolicy. Łatwo rozpoznać takiego trola, bo jak sama widzisz ten nick mowi sam za siebie. ... dzięki, nie mam doświadczenia na kafe, jestem tutaj dopiero na początku drogi, ale przy pomocy takich osób jak Ty czy Zniecierpliwiony nauczę się ignorować takie trollówy :)

Gość ulkiulki
Tak tak zwłaszcza pana z który to w swoich wpisach na kafe porównał dzieci do potomstwa krów pisząc że krowa swoje potomstwo na pastwisku i bez alimentów wyżywi.Zajmij się lepiej zarabianiem na chleb a resztę zostaw sądowi na którego orzeczenie i tak musisz czekać.Zniecierpliwiony na komornika byś mogła z nim pogadać ci nie da.

Gość freelemon
Ulkiulki po co urzadzasz chucpe? mało masz obowiązków?

Gość ulkiulki
Moje obowiązki moja sprawa a wysłuchiwanie bredni człowieka porównującego dzieci do cieląt to inny problem.Poczytaj wpisy starsze tego pana będziesz wiedzieć o co biega.Beata nawet o pracy słyszeć nie chce to niech nie stęka że nie ma na bieżące potrzeby.Kobieta zamiast dbać by mueć opluwa jadem z którego nic nie wynika bo ona nie ma wpLywu na wyrok sądu ba może nawet sytuację sobie pogorszyć jak przyjdzie zapłacić adwokatowi.Mnie nie drażni beata tylko jej obłuda sama była taka sama a innych wytyka palcami. Wynika z tego że prawo jest dla wybranych a skład wybeańców ustala ona,i jestem w stanie uwierzyć że miesz między ijcem a córką.Szkoda tego faceta między młotem a kowadłem.

Gość freelemon
to moze tak- wysłuchiwac to raczej nie wysłuchujesz. jezeli juz- to czytasz, a czytasz to co chcesz, prawda?! Jesli nie lubie jakiejs lektury to do niej nie zaglądam. Masz tendencje do wymyslania faktow, które tutaj publikujesz i chcesz uznac za rzeczywistośc. Czytałam niejednokrotnie zniecierpliwionego równiez i ten tekst o krowach.Ale to nie jest tematem tego tematu. A tak na marginesie- po co tak sie denerwujesz? innym a juz zwłaszcza Beacie stawiasz cele, zadania, a od ciebie nalezy sie odczepić, bo to twoja sprawa. No troche konsekwencji w tym co piszesz by sie przydało. Sama teraz plujesz i wcale nie jadem, po prostu plujesz słownie i za przeproszeniem zapluwasz temat tymi swoimi pretensjami.

Gość ulkiulki
Chyba tylko tymi że beata jako osoba obca nie powinna mieszać się w sprawy ojciec córka i sąd.A miesza ile wlezie stawiając faceta między młotem a kowadłem.Po jednej stronie córka po drugiej stale nadająca baba i kogo wybrać.Dlaczego nie poczeka co powie sąd tylko od samego początku pluje na te pasierbicę ile wlezie.I jeszcze raz to co tu jest to tylko prawda według niej drugiej strony nikt nie poznał.Już sam fakt komornika mu np daje do myślenia bo taki super tata a komornik musi mu zabierać.

Gość freelemon
Ulkiulki, ale to nie twoja sprawa.To beata bierze odpowiedzialność za swoje słowa i czyny. Teraz uczepilas się tego ze beata miesza między ojcem a córką. to są twoje domysły. To ze komornik siedzi na alimentach też niczego nie dowodzi. To ty wyciagasz pochopne wnioski.Mało tego to ty dopisujesz fakty. A potem pojawia się fala troli i ty im wtorujesz. Jesteś sama doświadczona przez los i tak szybko podjelas próbę udowodnienia ze to wszystko wina beaty. Dlatego ze jest druga aktualna żona. A gdyby żona twojego ex zachorowała to jak ty byś się zachowała?a wasz syn miałby 23 lata. Zastanawiam się co takiego byś radziła synowi. Wiesz z doświadczenia życiowego zawsze staram się odwrócić sytuację. Co ja bym zrobiła gdyby żona mojego exa zachorowała i gdyby on do mnie przyjechał i powiedział w jakiej są sytuacji. Prawda ze to tak trudno podpiac się pod sytuację kogoś innego, wiem, wiem. Ale każdy z nas w sobie nosi jakieś przemyślenia. Dasz radę uderzyć się w pierś i powiedzieć przemyśle, no w końcu potworem nie jesteś. Rozum i serce masz i to nie z kamienia.

Gość do Beaty...
wlepiam tobie wpis z tematu" Ex sie trzesie bo mamy dziecko w drodze;P" nie wiem ile jej mąż płaci na dzieci z pierwszego małżeństwa ale zobacz sama jakie ta kobieta (druga zona) ma zdrowe podejście do jego" przeszłości"-przeczytaj i wyciągnij wnioski. Mściwość,rozpamiętywanie,obgadywanie bliźnich,życzenie im źle,wyzywanie to cechy które ty stale przejawiasz jednocześnie podkreślając swoja wiarę w Boga. Nijak ma się twoje zachowanie do tego co nakazał nam Bóg. Twoja choroba była doświadczeniem jednak z tego doświadczenia nie wyciągnęłaś żadnych wniosków.Nadal robisz podziały miedzy dziećmi,nadal nie przebaczyłaś,nie wyciągnęłaś ręki. Stale piszesz co ktoś powinien a co ty powinnaś to twoja głowa już nie ogarnia Każdy kto tu jest innego zdania podejrzewasz o złośliwość i o zazdrość. Wszyscy sa dla ciebie albo pasierbicą albo jej matką. Zastopuj kobieto i przyjrzyj sią sobie i swojemu zyciu.Odpowiedz sobie czy ty jesteś tak święta?Czy masz prawo osądzać? Czy masz prawo do krytykowania i oceniania? poczytaj sobie 1) Kościelna, cywilna a może tylko kochanka - jakie to ma znaczenie? Potomstwo trzeba wychować, oboje rodzice dziecka mają takie same obowiązki, dziecko nie może cierpieć niedostatku - obojętnie które, pierwsze, drugie, piąte... Kobieta, która wychodzi za mąż za człowieka posiadającego już dzieci musi liczyć się z tym, że co miesiąc z budżetu rodzinnego ubędzie jakaś pula pieniędzy na alimenty.Warto to sobie zakodować. Też jestem drugą żoną, ale wyszłam za mądrego człowieka, dba o swoje dzieci z poprzedniego małżeństwa, a naszym też krzywda się nie dzieje. Jego EX nie trzęsie się, potrafi rozmawiać konkretnie o potrzebach dzieci, nie przegina z wyliczaniem absurdalnych potrzeb dziecka. Jego dzieciom nie dzieje się krzywda, mają to wszystko co potrzebują do prawidłowego rozwoju. Od 6 lat nie składała o podwyższenie alimentów, nie lubi ganiać po sądach, woli załatwić sprawę polubownie. Ja wychodząc za mąż za rozwodnika obarczonego dziećmi liczyłam się z tym a będąc na miejscu jego EX zrobiłabym tak samo. 2) Kościelna, cywilna Owszem, mam szczęście! Zakochałam się w rozwodniku i udaje nam się odciąć się od jego byłego małżeństwa. Nie od jego dzieci, które w naszym życiu są obecne, nie od jego byłej żony, która aczkolwiek niezłośliwa pozostaje gdzieś na horyzoncie. Niezłośliwa - dla dobra dzieci usiłuje się z nim dogadać, a on ma potrzebę zapewnienia swoim dzieciom odpowiednich warunków rozwoju. W tej relacji ja jestem osobą postronną, nie mnie decydować, co ojciec powinien i w jakim zakresie. Uczynili pewne zobowiązania jeszcze przed naszym poznaniem, zaakceptowałam to i uważam, że powinien się z nich wywiązać. Niestety, koszty utrzymania dzieci rosną [trudno nie zauważyć wzrostu cen towarów, usług], on też corocznie dokłada pewna kwotę pieniędzy na utrzymanie dzieci[jego zarobki też rosną!] Ona nie wymaga zbyt wiele, nie jest pazerna, wyliczenia kosztów utrzymania dzieci przedstawia rzetelne, wyważone kalkulacje. Większość tych cen jest nam znana... Koszty utrzymania naszych dzieci tez wzrastają - doskonale na co dzień to widzę. A sąd? wyrok wydaje człowiek...Czy zna dogłębnie sytuacje ? Nie sadzę! Taki werdykt na wyczucie...

Gość do Beaty...
odpowiedz sobie sama od kiedy córka twojego mężą nie podnosiła alimentów? czy twój mąż mimo trudnego okresu buntowniczego swojej córki chciał jej pomóc przez niego przejść? Czy razem ze swoją zona rozmawiał na ten temat? Tych pytań można by mnożyć. Proponuje przestać oczekiwać od innych zmiany a zacząć je od siebie.

Gość do Beaty...
freelemon "To ze komornik siedzi na alimentach też niczego nie dowodzi." A powiedz freelemon czego dowodzi ściąganie alimentów przez komornika? Bardzo jestem ciekawa twojej odpowiedzi

Gość freelemon
Bardzo ładny przykład i podejrzewam ze każda kobieta po rozwodzie chciałaby być w takiej sytuacji. Warunkiem jest zdrowe podejście obu stron. Czy to się zdarza częściej niż odwrotnie? niestety nie. A czy można wyposrodkowac choćby? również częściej na nie .

Gość freelemon
A co ma dowodzić? albo ze nie chce płacić,albo ze nie mam czym płacić,ale muszę. Nie widzę żadnego problemu. Mnie kiedyś też dopadł komornik za niezaplacony mandat. I zamiast 50zl zabulilam 250zl .

Gość ulkulki
Choroba może dotknąć każdego z nas czy beata dała by eks swojegomęża kasę gdyby ta zaczęła poważnie chorować.Czy powiedziała by swoim dzieciom macie mniej bo tam jest choroba.Ja już wiem jak zachowała się druga żona mojego eks bo taka sytuacja była syn miał wypadek i potrzebował i nadal potrzebuje rehabilitacji,pół roku później zawaliła się kamienica w ktorej mieszkaliśmy.To sąd widząc naszą sytuację podniósł alimenty bo syn usLyszał że nie bo dom budują.Ba więcej usłyszeliśmy pogróżki że je zmniejszą bo maja dziecko w drodze.Więc masz odpowiedź co zrobi mój syn.To samo robi pasierbica beaty i beata może wie dlaczego.