Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jutro idę do spowiedzi

Jutro idę do spowiedzi

Polecane posty

A biorę tablety anty...

Gość a co ma piernik do wiatraka?
???

Bo to grzech. A ja nie chce rezygnowac z tabletek. Dlaczego jaja?

Gość dvfdsdgfdf
A ja no to:hahahahahahahaha Ludzie to maja problemy.

Gość a co ma piernik do wiatraka?
pierwsze słyszę, że to grzech. Kto ci takich głupot nagadał?

Gość meluniameluniamimomomomoooo
to nie dadza rozgrzeszenia

Moja koleżanka nie dostała przez to rozgrzeszenia

Gość do mireczkowataa
Nie dostaniesz rozgrzeszenie chuj Ci w dupę do widzenia.

ciezko cos Ci poradzic

Gość mysz kościelna
No rozgrzeszenia ksiadz ci nie da ;) A jak seksisz się bez ślubu to juz w ogóle nie masz po co do kościoła wchodzić.

Nie wiem, po prostu głupio mi kłamać przed konfesjonalem. Nie jestem moherem, ale w święta zawsze chodzę do komunii

Gość witaminkaa c
według ksieży jest to przecież grzech bo zapobieganie poczęciu czy jakoś tak

Niech sie wypowiadaja tylko katolicy:P

Osobiście uważam, że Bog nie ma mi za złe, że kocham się ze swoim facetem. Skoro jest miłość i szacunek... Ale do spowiedzi muszę iść do księdza, a nie do Boga. A taka co się kurwi co dyskotekę z innym to dostanie rozgrzeszenie. A ja tylko ze swoim, kulturalnie, z szacunkiem... i że jestem odpowiedzialna to sie zabezpieczam i nie dostane rozgrzeszenia...

Gość bezdomnaibezrobotnaiiiiiiiii
Cokolwiek powiesz LEPIEJ SOBIE OGRAJ SPOWIEDZ bo skończysz jak ja :( Ja już mam ograna no ale... i tyle :( Co dostałam po głowie to dostałam a w końcu odcinek jest i to jaki? I tyle :( No ale coz... i tyle :(

Gość witaminkaa c
no cóż tak to jest, nie wspominając już o tym ,ze czesto ksieza mają swoje panienki a jest to przecież niedopuszczalne....ksiądz też człowiek

osobiście to sobie mozęsz uważać co zechcesz , ale w świetle tego co mówi Biblia to ze sypaiasz z chłopakiem bez ślubu jest grzechem , a nie jakeis wydumane problemy z antykoncepcją .

Jak jesteś taka kulturalna i pełna szacunku to sie OŚWIADCZ swojemu narzeczonemu i uródż mu dziecko. Albo ZAJDŻ jak masz tyle SZACUNKU do niego i tyle. A w zasadzie do jego penisa i tyle. A Ty tu tabelety... no ale żałujesz... i co dalej? Tyle :(

A w sumie jak jesteś taka kulturalna i pełna sacunku to po co tam chodzisz? Bo na pewno oczekujesz tego od księdza a tu co? Nie za bardzo na to wychodzi. Oni wrzeszczą w tym konfesjonale, a nawet mogą ZGWAŁCIĆ i tyle. Na przykład zapyta cię ksiądz - czy teraz w tym konfesjonale masz tablety czy nie? I co powiesz? Bo w sumie żałujesz i co MOCNO OBIECUJESZ, że więcej nie I CO DALEJ? Wiecie co - stały spowiednik i jak poroni brak rozgrzeszenia - tyle :( No co więcej można? Zgwałcić ją czy zajdzie jak nie bierze tablet - na przykład do spowiedzi i tyle :(

Chciałabym porozmawiać z księdzem, tam nawet żeby mu powiedzieć o swoich wątpliwoścach. Ale wiem ze on ma regułki które musi wyśpiewać. Nawet jeśli tak nie uważa.

Przed świętami są kolejki, a rady to wiesz - też uważaj - on Ci ma powiedzieć BĄDZ CZŁOWIEKIEM SUMIENIA. I zapytać czy jesteś człowiekiem sumienia? I w sumie ma to wiedzieć, ale skąd jak sam nie ma sumienia na przykład? I tyle. Nie wiem czy Cię rozgrzeszy. Wszystko zalezy. Ale to juz nie moja sprawa - to jest TWOJE sumienie i sumienie tego księdza i tyle, który zastępuje Pana Jezusa - no wiecie to już naprawdę TRUDNO W TO UWIERZYĆ. Ja tylko chciałabym wiedzieć czy to jest DOGMAT i tyle. To wszystko. I tu jeszcze kilka rad MOICH - już 2 lata spowiedzi mam za sobą i na tym koniec. Idą Święta jak się spowiadać? Ja nawet wątek chciałam nowy na ten temat, ale cóz... nie umiem wysłać to tutaj i tyle: 1. spowiadać sie mądrze 2 szczerze załowac grzechów 3. powziąć mocne postanowienie poprawy I NAJLEPIEJ OGRAĆ sobie spowiedz i za bardzo o to nie stać gdyż księza nie mają ANI KULTURY ani szacunku ANI - co dla mnie ważne również - WIEDZY NIE MAJĄ i nie wiedzą co mówią - bardzo często albo mówią od rzeczy. Także ze szczerym zalem za grzechy i mocnym postanowieniem poprawy spowiedz ogrywamy raz w roku - rozgrzeszenie z takiej spowiedzi na niewiele się przyda. Może możemy tylko jakoś się zobowiązać do pracy nad sobą a nie raz na rok. Takie coś i tyle :( No co wiecej :(

Ciekawe czyją rozgrzeszy? Ona powinna mieć stałego spowiednika i się spowiadać i zostawać bez rozgrzeszenia i co wtedy? I tyle. I grzeszyć iść do komuni, grzeszyć i sie z tego znowu spowiadać i dopóki się nie poprawi to brak rozgrzeszenia i tyle. No co zostaje więcej? W SUMIE wiara na pokaz. I tyle. No to tak akurat i tyle? I stały spowiednik i tyle. No co jej zostaje? Ale no każdy ma swoje sumienie i tyle. Ksiądz też. A niektórzy nie mają i co wtedy?

Boże jak możecie chodzić do spowiedzi i gadac grzechy człowiekowi ubranym na czarno z jeszcze większą ilościa grzechów????Bogu się wypowiadajcie a nie jakimś sektom:-0

Chcę Bogu. Jak najbardziej.

No nie - tak nie może robić bo to plus antykoncepcja to ma 2 grzechy ciężkie. I jak tu sie poprawić i tyle. No ale musi żałować. Musi załować szczerze i próbować się poprawiać. Co robic? Takie życie jest i tyle.

i Bogu chcesz powiedizeć ,zę twoim zdaniem seks bez ślubu to nic złego ? to nie grzech ?

Gość kjncn
Dziś dostałam rozgrzeszenie, a też biorę tabletki i kocham się z chłopakiem