Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jutro idę do spowiedzi

Jutro idę do spowiedzi

Polecane posty

sprzecznosćia jest ot ,ze piszesz ,ze wrazie wpadki oradzicie sobie , ale już nie uważasz ,zebyście sobie poradzili żeby wiziać ślub. trochę sieti=o kupy nie trzyma . No naprawde nie widzisz roznicy? gdybym zaszla w ciaze to pomoga nam rodzice na przyklad, ale po co mam ich wykorzystywac zeby nam sponsorowali mieszkanie i jedzenie bez prawdziwej potrzeby? dla jaj? dla seksu? co Ty w ogole mowisz?;/

Idę spać. Włąsciwie nie wiem czego oczekiwalam od Was. Ale dziekuje za kazde slowo. Jak chcecie to jutro napisze jak było...

ale jak zajdziesz w ciążę - to już nie masz skrupułów żeby wykorzytać rodziców ?

Gość bezdomnaibezrobotnaiiiiiiiii
Ja idę z tego wątku bo nie wiem co ma napisać. No bezwzlędnie grzech jest grzechem i tyle. Grzech ciężki grzechem ciężkim jak dla mnie wiecie NIE OBRAŹCIE ale ta autorka listu to i tak zostaje jej Jezus Chrystus i co to ma za faceta. No ale powiedzmy dostanie prace bo ma faceta. Już dzieci se narobiła - no to praca z faceta i co dalej? I tyle. No cóz... możecie zawiścić jej lub nie. Możecie mieć swoje zdanie lub nie. Ja nie mam np. zdania o tej kobiecie choć bezwzględnie w Polsce jest to grzech no ale jak ją ksiądz rozgrzeszy to co mam do tego nie? I tyle.

Gość no to masz problem jak
"egzorcyzmy czasem trzeba powtarzać, poza tym ważne jest by człowiek, który chce z tym walczyć nie wystawiał się na pokusy i trwał w łasce uświęcającej, by często przyjmował ciało Chrystusa" Wygląda na to, że Merkaba się wystawiał i nie przyjmował... Co złego jest w onanizowaniu się, bo na prawdę nie rozumiem, jaki tu egoizm, jeżeli facet nie ma stałej partnerki a ma potrzebę?

Pozdrawiam, 🌼

Ja bym tylko chciała wiedzieć wiecie czy jej facet chodzi do spowiedzi i czy dostaje rozgrzeszenie. Tylko tyle w sumie. Wszystko.

Gość cóż za zabobon
Poza tym bierzesz z nauk kościoła tylko to, co Ci odpowiada. W świetle poglądów kościoła, jesteś tylko częściową tylko katoliczką, czyli żadną. Ehh gdyby tak nie patrzono na to, co ludzie deklarują, a na to, co robią- okazałoby się , że katolicy stanowią jakieś 33%, a nie 99% polskiego spoleczenstwa, jak sie mylnie uwaza. :(

ja się powiem wam WYIZOLOWAŁAM już z problemów spowiedzi - dostanę kasę muszę patrzeć swego i tylko tak mi smutno że nikt nie chce być filologiem z matmy a tylko to ma sens i tyle. Reszta nie za bardzo. I dziś byłam na cmentarzu - jedno jest pewne - tam wszyscy zmierzamy. A niektórzy znikają żywcem i sie nie dam. Co byście zrobili gdybyście szli wiecie - idzie ktoś i normalnie rozpuszcza sie w powietrzu. To chyba trzeba poszukać rodziny i tak dalej. Co byście zrobili gdyby wam się coś takiego przydarzyło - zgłasza sie zniknięcia na policje?

Gość sylwia33sylwia
allium a co ty masz kurwa tak z ta ciaza???? ze w kolko o niej powtarzasz, nie kzady sex sie konczy ciaza a tym bardziej jak sie bierze tabletki

seks prezent od boga http://gloria.tv/?media=162801 poczytaj sobie gazete miłujcie sie ruch czystych serc http://www.youtube.com/watch?v=-PGfpZITOJw&feature=relmfu ora et labora -módl się i pracuj "w dzień i w nocy bóg mi sprzyja" twoje myśli, lęki , przekonania i przyzwyczajenia kształtują twoje życie kto się modli ten ma lżej w życiu Orędzia do Kapłanów http://www.taw1.republika.pl/michelini.html [URL=http://chomikuj.pl/?page=307465] mój chomik

"tylko tak mi smutno że nikt nie chce być filologiem z matmy " What??? "okazałoby się , że katolicy stanowią jakieś 33%" Obawiam się, że tak autentycznie to duuuuuuuuużo mniej... A jeszcze jakby podatek od tego musieli płacić?...:-P

Gość cóż za zabobon
Moja interpretacja jest taka ,ze Boga ma sie w sercu i bardzo w niego wierze,ale potepiam kościół i moja noga juz w nim nigdy nie postanie-znajdz mi teraz coś o kosciele w Biblii - Damo bez łasiczki- mądrze prawisz. Wreszcie ktoś, kto nie pojmuje kwestii istnienia Boga jako religii kolektywnej, szeregu nakazów i zakazów, a jako samą w byt absolutny, ktory kazdy odbiera w pewnym sensie indywdualnie!

Ja raz powiem wam widziałam gościa i zniknął. No ale nie tak że idzie na mnie i znika tylko troszeczkę póżniej i powiem wam ja Go miałam podać na policję. W końcu może coś sie stało. Chociaż? No ale 10 sekund MAKSYMALNIE jak mnie trochę tak nie wiem OSŁUPIŁO że tak napiszę a tu nikogo. W SUMIE? ZNIKNIĘCIE. To jest przerażające. I ja miałam takie pół na pół. A jak ktoś na ciebie idzie - widzisz go i WTEDY ZNIKA? Co wtedy??? I tyle :(((

Gość martocha martocha
Ja biorę tabletki i normalnie chodzę do spowiedzi. Mówię, że uprawiam seks i się zabezpieczam (nie wspominam dokładnie jak). Do tej pory żaden ksiądz tego nie skomentował. Idź do jakiegoś młodego, nic nie powie. I nie stresuj się tak :)

i myślisz, że skoro ksiądź nie skomentował to i Bóg oko przymknie ?:) i nie mówię tu o antykoncepcji tylko seksie bez ślubu ?

A po co wy w ogóle o tym seksie księdzu mówicie, pyta was o to, czy co? Przecież jego to w ogóle nie powinno obchodzić!

to nie były egzorcyzmy ale modlitwy od uwolnienia od nałogów przeprowadzone przez egzorcyste egzorcyzmy przeprowadza sie wielokrotnie jak jest sie opentanym przeczytaj sobie ksiazke obrzed matt baglio na podstawie nakręcono film rytuał cały film http://gloria.tv/?media=260980 w książce je opisane wszystko lepiej niż na filmie

Gość do allium
i myślisz, że skoro ksiądź nie skomentował to i Bóg oko przymknie ? i nie mówię tu o antykoncepcji tylko seksie bez ślubu ? jesteś pojebana czy jak?

Gość martocha martocha
allium - nie, nie myślę tak. Kocham mojego faceta, jest moim jedynym partnerem seksualnym, nie chcę zajść w ciążę w tym momencie mojego życia, dlatego biorę tabletki. Nie uważam, że jest to jakiś wielki grzech (czasem owszem odczuwam wyrzuty sumienia z tego powodu, może bardziej dlatego, że ogólnie oddaliłam się od Boga), ale szanuję zdanie kościoła na ten temat. Jednocześnie uważam, że nie jest to do końca szczera spowiedź, mimo że przyznaję się do grzechów, ponieważ wracam do domu i tak czy siak biotę pigułkę. Niemniej jednak idą Swięta i chciałabym iść do spowiedzi i Komunii.

i to jest twój wkład w dyskusję ?:) idz spać dizecko , bo jutro jeszcze szkoła :)

Gość gtghhhh
Żeby spowiedź była ważna musi być spełnione 5 warunków. Trzeci z nich to postanowienie poprawy. Jeśli nie przestaniesz brać tabletek anty to nie ma sensu chodzić do spowiedzi i tym samym obciążać się dodatkowym grzechem.

"egzorcyzmy przeprowadza sie wielokrotnie jak jest sie opentanym" Wiesz co? Wszystko jestem w stanie przyjąć, ale te egzorcyzmy i opętania to już przesada jest. Wiara w praktyki szamańskie kompromituje KK i trudno potem poważnie podchodzić do tego, co mówią.

skoro szunujesz nakę Jezusa o seksie poza małzęństwem a jednak to robisz .... to czego sie spodziewasz po Bogu ?

kto był następca Piotra sw tu masz poczet papieży http://pl.wikipedia.org/wiki/Poczet_papie%C5%BCy 22. rozdziale Księgi Izajasza, gdzie król dał pierwszemu ministrowi i tylko jemu! klucze do królestwa. Jest to dokładnie to, co Jezus dał Piotrowi i tylko Piotrowi! Klucze te symbolizują nie tylko urząd pierwszego ministra, pod czym kryje się prymat Piotra, ale także urząd, który pozostanie wakujący, gdy pierwszy minister umrze. Tak więc mamy tu prymat Piotra, ale także sukcesję jego urzędu, co sugeruje Stary Testament. Im głębiej w to wchodziłem, tym bardziej rozumiałem, dlaczego wczesny Kościół mógł uznać nie tylko to, w jaki sposób Apostołowie zostali obdarzeni władzą Chrystusa, ale też szczególnie to, że Piotr jest Księciem Apostołów. W początkowych rozdziałach Dziejów Apostolskich widać Piotra powstającego, aby znaleźć kogoś na miejsce Judasza, Piotra powstającego, aby głosić Ewangelię po Zesłaniu Ducha Świętego. Piotr jest tym, który uzdrawia chromego, Piotr jest tym, który przemawia przed Sanhedrynem, Piotr realizuje swoją linię. Piotr dostrzega śmierć Judasza, widzi, że urząd apostolski się opróżnił i zastępuje Judasza Maciejem mamy tu więc sukcesję apostolską. Doszedłem do wniosku, że skoro jest to prawdziwe w przypadku Judasza, to tym bardziej (nie mniej, ale jeszcze bardziej!) jest to prawdziwe w stosunku do Piotra. Kiedy on umiera, spodziewasz się, że owe klucze zostaną przekazane następcy.

Ewangelia Mateusza uwypukla rolę Jezusa jako syna Dawida i króla Izraela, posłanego przez Ojca, by zapoczątkować królestwo niebieskie. Sądzę, że Mt 16,17-19 pokazuje, jak Jezus to czyni. Dał On Szymonowi trzy rzeczy: po pierwsze nowe imię „Piotr (czyli Skała); po drugie - obietnicę, że zbuduje na nim swój Kościół; po trzecie klucze królestwa niebieskiego. Szczególnie ten trzeci element wydaje się bardzo zastanawiający. Mówiąc o „kluczach królestwa Jezus nawiązuje do ważnego starotestamentowego fragmentu z Księgi Iząjasza 22,20-22, gdzie król Ezechiasz, spadkobierca tronu Dawida, mianuje Eliakima nowym zarządcą pałacu, zastępując nim dotychczasowego zarządcę, Szebnę. Każdy może łatwo rozpoznać, który z dotychczasowych członków rady królewskiej został nowym zarządcą, gdyż otrzymuje on „klucze królestwa. Zawierzając „klucze królestwa Piotrowi, Jezus ustanowił urząd zarządcy, kierującego sprawami Kościoła będącego Jego królestwem na ziemi. „Klucze są więc symbolem urzędu i prymatu Piotra, przekazywanego kolejnym następcom, jak to miało miejsce w ciągu wieków. Bóg ewidentnie zapewnił Piotrowi nieomylność co najmniej w kilku wypadkach, na przykład, gdy pisał Pierwszy i Drugi List świętego Piotra. Skoro więc Bóg zapewnił mu nieomylność w jego nauczaniu na piśmie, dlaczego nie miałby zachować go od błędów, gdy osobiście występował jako autorytet? Pójdźmy dalej jeśli Bóg uczynił to dla Piotra (i pozostałych autorów Pisma Świętego), dlaczego nie mógłby zrobić tego samego dla jego następców? Zwłaszcza że mógł przewidzieć anarchię,

Gość skasunka
Hej powiedzcie mi katolicy kto bedzie tym Antychrystem-co niby za niedługo ma sie ujawnić?

No dobrze Merkabo, a co z tymi biednymi Chińczykami, Indianami, Hindusami, Muzułmanami, Maorysami i miliardami innych ludzi, którzy nie są i przez tysiące lat nie byli wyznawcami religii katolickiej? Będą się smażyć?

merkaba ci nie odpowie bo n tylko wkejki umie wklejać . Pewnie nawet sam ich nie czyta , ale ma poczucie misji .