Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jutro idę do spowiedzi

Jutro idę do spowiedzi

Polecane posty

Żałuję wielu grzechów z których się jutro wyspowiadam. Ale tego że współżyję - nie. Nie zamierzam obiecywać że tego nie bede robic. Choć wiele innych rzeczy chce postanowic, obiecac i zamierzam sie poprawic i odpokutowac. Ale nie za seks i antykoncepcje.

Gość bezdomnaibezrobotnaiiiiiiiii
Oni mają swoje grzechy a my mamy swoje grzechy. Czemu to tak jest, że taki ksiądz jest tak daleko od człowieka. No a czemu 1 człowiek jest tak daleko od 2 człowieka? Mnie NAJBARDZIEJ sie wydaje że to kwestia państwa jest i czym jest dla Polaka jego państwo. Najbardziej to z tego wynika i to są ich największe grzechy. JAK DLA MNIE. Ja np. teraz gdy to pisze to mam pozmieniane na państwo krzyże rodowodowe takze wiecie ... i tyle. I oni są tacy ostrzy w tym konfesjonale ale w sumie żeby sie nie okazało, ze nakładają cięzary nie do uniesienia. Bo inne kultury to tam wszystko inaczej chociaż powiem no ale co... co tu za polskość jest w tej Polsce? Że na mapie Polska jest? A może miały być 3 kawałki i każdy swoje i lepiej by było? A co wiemy o autorce wątku? I tyle. Że ją stać na tablety. też prawda. No ale Polką jest - to musi sie trzymać polskiego KK i tyle.

ksiądz jako człowiek moze ci odpuścić co tylko zechcesz , Bóg jednak nie przeczy sam sobie .

kjncn, jak to mozliwe?

No widzicie - ledwo co napisałam POLSKA DLA POLAKÓW to zobaczcie co się dzieje. Omijam 6 przykazanie. No właśnie - to jest BARDZO SKOMPLIKOWANE. A jednak Polska dla Polaków i tyle :( Co wiecej? :(

allium, to co ja mam zrobic? Nie chce wybierac miedzy Bogiem a chłopakiem. Chce kochac Boga, wierzyc, modlic sie, chodzic do kościoła, przyjmowac komunie. Poza tym sluze też ludziom, pomagam, czesto moga na mnie liczyc. SEks z milosci moze mnie skreślic?

Dostała rozgrzeszenie bo ksiądz grzeszy i udziela rozrzeszenia innym i tyle. Ale wiecie CO TO JEST WARTE? i ja się nie dam. I tyle. Co takie rozgrzeszenie jest warte?

Gość dziś na pomarańczowo
hahahaha dobrze, że zajrzałam na ten topic, bo inaczej nie wiedziałabym nawet, że trzeba się wyspowiadać z seksu przedmałżeńskiego :D zapomniałam, że to grzech :D a ostatnia spowiedź była chyba zanim straciłam dziewictwo :D

Gość no to masz problem jak
Najprostsze wyjście - nie chodzić do spowiedzi :-D Albo żyjesz w zgodzie z tym jednym wielkim węzłem gordyjskim nierealnych i oderwanych od rzeczywistości i sprzecznych ze sobą oraz zdrowym rozsądkiem nakazów i zakazów i wtedy spowiadasz się do woli i kiedy chcesz, albo żyjesz olewając to wszystko, tylko po co wtedy chodzić do spowiedzi? Dla somsiadów? Coby stara nie pyskowała? Trzeba się określić przed samym sobą i wtedy nie ma takich wyssanych z palca dylematów.

Zeby sie nie okazało, że ksiądz jest GEJEM. Bo gdyby miał lewe dziecko i rozgrzeszał to by jej nie dał rozgrzeszenia, nie? A jej dał, nie? To gej - żeby nie obrażać księdza. Że nie mam kultury ZNOWU. i tyle :(

a dlaczego miałabyś wybierać pomiedzy Bogiem a chłopakiem ? Chłopak cie zostawi jak przestaniesz z nim sypaić? jeśli tak to czy warto grzeszyć dla niego ?

Co jej zostaje? Poszukać sobie KSIĘDZA GEJA. i tyle. Wszystko. i ja rozgrzeszy bo takie ma sumienie. Co robić? Jak żyć? Jakos trzeba żyć I WSPÓŁŻYĆ i tyle :(

a dlaczego miałabyś wybierać pomiedzy Bogiem a chłopakiem ? Chłopak cie zostawi jak przestaniesz z nim sypaić? jeśli tak to czy warto grzeszyć dla niego ?

Nie. Ale ja sama tego chcę.

Wiecie to wszystko są grzechy z państwa. Wszystko. Trochę logiki w życiu żeby mieć co jeść i zaraz są rodziny. No część będzie zawsze ogłupiała, ale część przyjdzie i to 2, 3 dziecko się urodzi. A 4 też i tyle zaostaje. Albo ożenić księzy. Dlaczego nie? No wiecie takie coś jak ten wątek - laska na tabletach spowiada sie u geja i dostaje rozgrzeszenie. Co o tym sądzić?

jeśli sama tego chcesz a jednocześnie wiesz ,zę przed Bogiem jest to grzech - to czego chcesz ? ZEby dla ciebie Bóg zmienił swoje przykazania ?

Bo naprawde to nie wierze ze Bog ma mi to za złe. Nie widze w tym nic zlego w mojej sytuacji.

Ja wam napiszę co o tym sadzic - ja chcę rente mojej matki, żeby mieć co jeść. Takie to jest wesołe wszystko naprawdę - jak moje 12 lat bez stałej pracy. Oby się kiedyś nie okazało, że to wszystko jest przez święty POLSKI KK wiecie. Obym była złym prorokiem. I tyle :( Ale coś mi się wydaje, że dobrze piszę. Chociaż ... :(

Gość kjncn
Po prostu dostałam rozgrzeszenie. Oczywiście ksiądz mi mówił to i owo, chyba z 10 minut, żebym się nad tym zastanowiła itd. Ale, że tak powiem nie robił z tego problemów, a mówił mądrze i przytaczał w miarę sensowne argumenty.

to nie jest sprawa tego w co ty wierzysz , ale tego czego chce od nas Bóg . A ty gdybyś w Niego wierzyła wiedziałabyś ,zę On nie zakazuje nam czegoś tylko dla zabawy , ale ma w tym jakiś cel i głębszą myśl .

No ale co to daje wiecie te tablety? Co to daje? Ona musi tego żałować - zależy wiecie wiele od wielu rzeczy i tyle. A rozgrzeszyć takie myślenie to jest IDŻ I RÓB TAK DALEJ. I tyle. To są skomplikowane rzeczy, ale powiem wam że to wszystko jest bez sensu. Wszystko. Cokolwiek to słowo znaczy i że już niedługo będzie koniec bo coś trzeba było zrobić np. dać jej ulotkę jak bardzo grzeszy. No nie wiem... za darmo nie ma niczego. No to albo się ratuje czlowieka albo sie buduje kościoły. Co pasuje do Polski? Nie wiem. CHRZCI SIĘ. i tyle :(

Ha śmiech na sali,skoro tacy jestescie wierzący to dlaczego się spowiadacie ???przecież tego w Biblii nie ma, Dlaczego chodzicie do kościoła ??gdzie są krzyże ,Św.figury??=przecież Bog wyraznie powiedział że żadnych podobizn nawet wyżłobionych w drzewie-a kościół pęka przez nie w szwach-czyli nie stosuje sie do Biblii-dla mnie to jedna wielka sekta i tyle w temacie-dobranoc.

to nie jest sprawa tego w co ty wierzysz , ale tego czego chce od nas Bóg . A ty gdybyś w Niego wierzyła wiedziałabyś ,zę On nie zakazuje nam czegoś tylko dla zabawy , ale ma w tym jakiś cel i głębszą myśl .-zgadzam się w stu procentach z tą wyp.🖐️

Ale to wszystko trudne. Chcialam tylko dostac przyzwolenie na seks z milosci

Wiecie moim zdaniem na tabletach nic się nie zaczyna ani nic nie kończy i tylko smutno mi jak takie osoby pózniej w życiu wszystkich pouczają. W sumie o czym? I tyle. Jaki mają szczęśliwy związek, tak? A to jest szczęście? Ludzie mają popęd. No wiecie to są skomplikowane rzeczy. Ja uważam, że to właśnie to jest brak kultury i szacunku - popęd. To jest cecha zwierzęta i należy nad tym panować. No i wiecie jak ksiądz to rozgrzeszy to jest chamem, a facet i laska , którzy twierdzą , że to jest dobre - bo idzie do spowiedzi i powie ZŁE, a w życiu co powie? I tyle :(

Gość no to masz problem jak
A gdzie Bóg zakazuje antykoncepcji? Przysłał jakiegoś maila w tej sprawie? A może tylko katolicki Bóg zakazuje antykoncepcji i każe się spowiadać, a protestancki to już nie? Aha, może jest tylko jeden prawdziwy, ten katolicki, a te wszystkie inne Bogi to fałszywki?!

Gość tu macie film o szkodliwosci
Ha śmiech na sali,skoro tacy jestescie wierzący to dlaczego się spowiadacie ???przecież tego w Biblii nie ma, Dlaczego chodzicie do kościoła ??gdzie są krzyże ,Św.figury??=przecież Bog wyraznie powiedział że żadnych podobizn nawet wyżłobionych w drzewie-a kościół pęka przez nie w szwach-czyli nie stosuje sie do Biblii-dla mnie to jedna wielka sekta i tyle w temacie-dobranoc. to znajdzi tym ze nie trzeba sie spowiadać jak nie znajdziesz to ja ci znajde ze trzeba i to sam jezus kazał apostołam spowiadać gdzie bóg zakazuje obrazy św znajdź mi

Wiecie zależy jak im idzie w pracy i tyle. Choc w sumie z samego myślenia wynika LUDZKIEGO że zajdziesz lub nie. Tylko tyle. Tych tablet w ogóle nie powinno być. Ja to wiem i tyle. Wystarczy myśleć tak albo inaczej i organizm sam reaguje, ale wiecie to nie należy być seksmaniakiem albo jakimś nie wiem. Takie coś to jest. No i zostaje gwałt i to nigdy nie wiadomo - albo zajdziesz albo nie. Bo ja myślę o takim zwyczajnym współżyciu, a gwałt to zawsze róznie może być. choć myśli można mieć i tyle :(