Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jutro idę do spowiedzi

Jutro idę do spowiedzi

Polecane posty

Biblia mówi ,zę wszyscy ci ludzie beą sądzieni na podstawie swoich uczynków i w Bożym miłosierdziu . Ale to dotyczy ludzi , którzy nie milei sznasy pozać boga z różnych powodów a nie tych , którzy nie chcieli .

Gość bezdomnaibezrobotnaiiiiiiiii
Ktoś taki musi chyba być. Nie wiem. Ja myślę TAK NAPRAWDĘ bo Bóg jest TAKI SAM CAŁĄ WIECZNOŚĆ, ze polscy księża powinni wiecie jak Faustyna Kowalska przepraszać Boga za to jak naród obraża Go grzechami. Bo czego nam brakuje? SŁowa PRZEPRASZAM dla Boga. Idziemy do tej spowiedzi coś tam coś tam a ogólnie jak sie czujemy w tej Polsce? Całkiem dobrze? No bo należy sie PRZEPRASZAM i tyle. I to jest kultura, która w Polsce jest do osiągnięcia pomiędzy ludżmi i odnośnie Boga też. I to jest przykre dlatego mi smutno, że nie mam passu USA i nie mieszkam w północnej Dakocie i tyle. No ale cóz... taka RODZINA i tyle :(

Wiecie dla mnie Polska to jest GADAJĄCY GULIK - mówcie sobie co chcecie. TO JEST GADAJĄCY GULIK. Czy to tak powinno być? I tyle :(

Bo ludzie beda mówić - że ja psuję Polskę że pisze na kafe. Nie - to nieprawda i tyle :( Kafe to jest gadający gulik, a Polska też jest gadającym gulikiem. Jak tu pasuje Dominik Savio. Wy tego nigdy nie zrozumiecie. Naprawdę. No i tyle - takie życie :(

wiele kościołów chrzśćiajńskich , majacych za podstawę Pismo Święte otwarcie mówi o tym ,zę Antychryst - ktoś stawaiajacy siebie w miejcu Chrystusa już przyszedł. a tytuł Vicarius Filii Dei to oficjalny tytuł papieża , a więc "ten, który stoi w miejscu Chrystusa". Tytuł ten w języku łacińskim ma liczbę 666, zaś zgodnie z Apokalipsą liczba imienia Antychrysta miała wynosić 666 (Apok.13:18):

Gość no to masz problem jak
"Ale to dotyczy ludzi , którzy nie milei sznasy pozać boga " Jakiego Boga - chrześcijańskiego? katolickiego? starotestamentowego? A jeżeli ktoś świadomie wybiera judaizm mimo że wie o Nowym Testamencie?

Biblia mówi , że każdy moze przyjść do Boga tylko przez Jezusa . Jeśli wieć wybierasz inna drogę ...

Czy to ten sam Bóg, co Bóg muzułmański? Jaki Bóg? Ilu ludzi, tyle wyobrażeń Boga.

Nie , Bóg ma swoje imię - JAHWE i nie jest imię żadnego z bożków .

"Biblia mówi , że każdy moze przyjść do Boga tylko przez Jezusa" Nie - tak mówi dopiero Nowy Testament, czyli wychodzi na to, że chodzi ci o Boga chrześcijańskiego

NT jest częsćia Biblii a Jezus przyszedł aby ST wyppełnić , bo to o Nim mówią wszystkie proroctwa ST .

JAHWE to Stary Testament - czyli judaizm pasuje czy nie? A poza tym skąd wiesz, że wierzysz akurat właściwie, tak jak należy, że dobrze interpretujesz wolę Boga?

Proroctwa zdaje się mówią o Mesjaszu, a tylko chrześcijanie uznają, że był nim Jezus

ale Jahwe to także NT . A wieć spójność i całość, logika i porzadek . skąd wiem ? wiem . wierzę .

nie tylko Mrsjaszu . O SYnu Dawida O Bozym Pomazańcu O Synu Człowieczym .

"skąd wiem ? wiem . wierzę" Tak mówią i muzułmanie i hiduiści i Żydzi i wyznawcy każdej jednej religii, a ja mówię, że wszyscy mają rację, bo wierzą w to, w co wierzą; ateiści też ją mają...

"nie tylko Mrsjaszu . O SYnu Dawida O Bozym Pomazańcu O Synu Człowieczym" Żydzi wciąż na niego czekają...

Ja wierzę w Boga . Reszta to dla mnie bożki i żal mi tych ludzi , ale wiem ,ze dla serc pragnących Bóg znajduje sposób aby sie ludziom pozwolić znalesć. Co do prawdizwości mojego Boga .... nie mam wątpliwości .

nie ma znaczenia co mówisz ty czy ja :) Zanczenie ma tylko to co mówi Biblia :) Z tragedia Żydów polega min włąsnie na tym ,ze " JEzus przyszedł do swojej własności a swoi Go nie pozanli " :)

"Co do prawdizwości mojego Boga .... nie mam wątpliwości " Wierzę ci, że nie masz. Wierzę też, że wyznawcy innych religii też ich nie mają. Oni uznają twoja wiarę, za wiarę w bożka.

Problem w religiach tkwi w tym, że każda religia uważa się za tą właściwą.

Gość bajuszka
człowiek = 666 czy to oznacza ze każdy jest antychrystem

Gość adin dwa
up

Gość szynka z tvn24
a co ja mam zrobic jak ja sypiam regularnie z moim ukochanym a teraz sa swieta wracam do domu i jak moj ojciec zobaczy ze nie ide do komunii to chyba mnie z rodziny wypisze i nie da mi kasy na utrzymanie. co tu poczac

Gość visennna
trza miec niewolniczą mentalnosc zeby klękac przed obcym facetem i odpowiadac na intymne pytania

Gość viperrila
smieszne