Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jutro idę do spowiedzi

Jutro idę do spowiedzi

Polecane posty

do nieba nie idzie sie dlatego ,zę ktoś jest dobrym człowiekiem ale ze względu na wiarę w Jezusa . Jak ty mozęsz twierdzić ,ze w Niego wierzysz skoro świadomie grzeszysz przeciwko Jego nauce ?

No po 20 kilka mamy. a z tym ze seks ma konsekwencje... gdybym zaszla w ciaze poradzilibysmy sobie. Ale te tabletki sa po to abym nie zaszła.

Gość bezdomnaibezrobotnaiiiiiiiii
Wiecie bo to jest takie tu Romeo i Julia a tu studia, tablety, praca i jeszcze SPOWIEDZ I KOMUNIA. Hmmm... no cóz... co o tym sadzić? A stawiam na Indie. Najwyżej z jakimś Indusem bym dzieci miała. Tablety? Nie wiem czy tam są tablety czy raczej nie są zwierzętami z POPĘDEM. No nie znam realiów ale stawiam na to drugie i tyle. No i tyle. Myślcie sobie co chcecie.

Gość no to masz problem jak
"ja walczyłem z masturbacja 2 lata musiałem co 3lulb 5 dni to zrobic po tej mszy z egzorcyzmami nie robiłem tego z 2 tygodnie" No to niezbyt skuteczne te egzorcyzmy były, może kiepski fachowiec odprawiał... A teraz, jak często to robisz?

Gość do -no to masz problem jak
Mężczyźnie nagromadzone nasienie samo wydali się, nie dzieje się to wtedy za jego przyczyną, więc jest naturalne. Chodzi o to by, nie używać egoistycznie swojego ciała.

wierze w Niego. wierze ze bardziej nie podobaja mu sie ksieza pedofile, złodzieje, mordercy niz osoby uprawiajace seks z milosci. Wierze ze mnie nie potepia za to.

Gość agata331
co 5 dni to straszne uzaleznienie ;/

ja? nie widze.

"do nieba nie idzie sie dlatego ,zę ktoś jest dobrym człowiekiem ale ze względu na wiarę w Jezusa" Biedni Chińczycy i Indianie!

merkaba nie do końvca jest to potwierdzone a maczał w tym ręce Watykan więc nie wierzę:-),,,,,,a grzeszę bo jestem tylko człowiekiem świętoszki od siedmiu boleści:-)

myślisz ,ze usprawiedliwianie swojego grzechu grzechami innych jest rozwiażaniem ? ksieza pedofile czy popełniajacy inne grzechy zostana osądzeni tak jak każdy inny człowiek . dlaczego sadzisz ,zę w zestawieniu z ich grzechami twoje grzechy wypadną " bladziej " ? grzech jest grzechem i każdy sam za niego odpowie .

allium co ty twierdzisz jest niebiblijne Biblia naucza w Liście św. Jakuba 2,24, że "człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie samej tylko wiary". "Także św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 13,2, powiedział: "Gdybym posiadał wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym". Uznanie, że Luter popełnił tytej kwestii zasadniczy błąd, bardzo wiele mnie kosztowało. Od siedmiu lat Luter był moim głównym źródłem inspiracji do pełnego głoszenia mocy Słowa. Poza tym, doktryna ta była podstawą intelektualną całej Reformacji. nie robiłem tego z 2 tygodnie a gdzie napisałem ze masturbuje sie jeszcze chodzi ze juz nie masturbuje się z 2 tygodnie

Gość cóż za zabobon
masakra :( technologicznie XXI, światopoglądowo gdzieś tak XIII :( Ideologia tak wpływa na wasze życie, że dosłownie nie macie już nic w głowach, tylko bzdety wygłaszane przez mafię watykańską..Tajemnica tej rzekomej potęgi kościoła tkwi właśnie w ideologicznie naznaczonych, hodowanych od małego, watahach katolickich fanatyków.

Gość agata331
tos teraz wymyslila babo, przeciez do nieba sie idzie jak sie jest dobrym czlowiekiem, szanujacym ludzi itd

Jak to nikt Go nigdy nie widział? Widzieli Go. Jego nie jest trudno rozpoznać tylko On się nie przedstawia. Trochę jest podobny do tego co szatan namalował na obraie miłosierdzia. Trochę. On jest taki smutny. Na tym obrazie on go zrobił PIĘkNEGO zrobił MU PIĘKNĄ MYŚLĄCĄ twarz - smutną ale taki smutek Apolla. A on taki nie jest. No a taki jak tej faustyny też nie jest - ona miała mu poprawić włosy - co ona mu namalowała. Ona miała rodowod i dali jej jeszcze jeden żeby ja ograć. I tak szła do brygidek - z rodowodem i tyle. I to wszystko. On wygląda jak Arab. A to tam na tym obrazie jest ZA PIĘKNE. on tak nie wygląda. Taka twarz spalona słońcem z pustyni. To nie jest taka twarz i tyle. A dłonie to nawet podobne ale paliczka nie miał i tyle. No i ogólnie tak znowu nie wygladał. Ale te włosy to dobrze namalował. Ale reszta to tyle ile. Szata brudna takie coś. A twarz ANIOŁA w sumie. A to człowiek i tyle.

"Chodzi o to by, nie używać egoistycznie swojego ciała." Egoizm - rzecz względna. Mam wrażenie, że dla faceta większym poświęceniem jest "wylać nasienie na podłogę" niż złozyć je w partnerce. Ale może się mylę...

sprzecznosćia jest ot ,ze piszesz ,ze wrazie wpadki oradzicie sobie , ale już nie uważasz ,zebyście sobie poradzili żeby wiziać ślub. trochę sieti=o kupy nie trzyma .

To mnie pocieszyło. Może jeśli będe starać się pracować nad sobą i bede sie doskonalic, to Bog mnie nie skresli przez ten seks. Chyba woli dobrego człowieka uprawiajacego seks niz morderce przystepujacego codziennie do komunii. Sama nie wiem co myslec. to cholernie trudny temat.

masakra technologicznie XXI, światopoglądowo gdzieś tak XIII Ideologia tak wpływa na wasze życie, że dosłownie nie macie już nic w głowach, tylko bzdety wygłaszane przez mafię watykańską..Tajemnica tej rzekomej potęgi kościoła tkwi właśnie w ideologicznie naznaczonych, hodowanych od małego, watahach katolickich fanatyków. -ŚWIĘTA PRAWDA!!!!!!

Gość agata331
jaciez pierdziele, wlasnie dlatego bierze tabletki ze nie sa gotowi jeszcze na slub ale jakby sie cos wydarzylo to przeciez dziecka nie usunie i w ostatecznosci sobie poradzą

nie woli ani jednego ani drugiego . Woli tego ,który jest posłuszny Jego nauce .

Gość :(:(:(:((:(:(:(:(:((:(:(( :(
To chyba prywatna sprawa każdego, gdzie się spuszcza...:D:D kwestia upodobań, a nie uzależnianie wycieku spermy z penisa, od tego, co na ten temat sądzą czarne kutasy watykańskie;p:)

"do nieba nie idzie sie dlatego ,zę ktoś jest dobrym człowiekiem ale ze względu na wiarę w Jezusa" Biedni Chińczycy i Indianie! tak twierdza protestanci i zielonoświątkowcy i jehowi a nie katolicy jan paweł 2 szanował wszystkie wyznania jezus sam powiedział ze byłem głodny a nakarmiliscie mnie byłem nagi a odzialiście mnie i ci poszli do nieba jezus powiedział do drugich byłem głodny a nie nie daliscie mi nic do jedzienia byłem spagniony a nie daliscie mi pic i ci poszli do piekła chociaz wiezyli w jezusa

Wiecie ta szata taka brudna i wszyscy sie oburzyli. Ona mu namalowała biała i tyle. Taką złotą i tło znikający punkt a ta szata pralnia i tak im poszly pralnie na zachodzie - każda znikający punkt i tyle. Ta Faustyna praczką chyba miała być z tym rodowodem ale powiedzieli do kuchni. ZA LEKKO i tyle. Za dobrze by sie miała. I tyle. No i wiecie SKĄD ONA BYŁA? Skąd ona miała ten rodowod? I tyle. No ale nie poszła do brygidek. Musiałaby tam siedzieć - nie paliło jej sie i tyle. I Bóg jej nie dał bo ona jest DOBRA dla dzieci, a brygidki są ZŁE. Ona tego nie rozumiała i przez to ją tak potraktowali jak zero. I rodzina - ja uwazam, ze jeździła do rodziny aż przestała - zabronili jej - a ci tylko czy będzie miała dziecko w klasztorze czy nie i że Dzienniczek to jest klamstwo bo połowy lat nie ma. To co o rodzinie to wyrzucili - wtsawili że matka umiera i jedzie ale żyje i tyle :( Takie cos. SAME KŁAMSTWA :( No i o Bogu napisała o BOZYM MIŁOSIERDZIU, ale co to jest to tego nie wie nikt. Trochę na koniec tam jest że wszystko jest BOŻYM MIŁOSIERDZIEM. I w to wierzę, a reszty nie rozumiem i tyle.

Gość w3kegjr3
hahah jaki ciemnogrod :D ja to mam szczescie :)

Gość do -no to masz problem jak
egzorcyzmy czasem trzeba powtarzać, poza tym ważne jest by człowiek, który chce z tym walczyć nie wystawiał się na pokusy i trwał w łasce uświęcającej, by często przyjmował ciało Chrystusa

katolicy jeszcze trochę a uznajaza równe Bogu wszystkie inne wierzenia , nie daleko już są od kompletnego bluźnierstwa przeciwko Duchowi Św . Nie wiem czy można powoływaćsie na autorytet kogoś kto masowo " produkował świętych " jaklby Bóg był nie dość święty .

Temat trudny, dopóki się w tym tkwi i próbuje jakoś logicznie połączyć jedne sprzeczności z innymi. Z zewnątrz temat wygląda banalnie - to W OGÓLE nie jest problem. Onanizowanie się też nie jest problemem - nawet chomiki to robią! :-D Jasne, człowiek nie jest zwierzęciem, przecież został ulepiony.