Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feministka?

mężczyźni to hipokryci

Polecane posty

Gość dsrwytiuouoestse
na pocżątku pisałeś ok ale z tym rządzeniem to przesadziłeś..nikt nikim nie powinien rządzić. Między innymi dlatego ja chce być niezależna i sama na siebie zarabiać żeby nie trafić na jakiegoś popaprańca który bawiłby sie w pana i władce tylko dlatego że daje mi kase.. jakoś katastrofy są często przez rządy facetów..te wszystkie wojny,albo pobicia kobiet,brak szacunku do nich...

Gość dsrwytiuouoestse
powiem tak,to raczej facetom sie w dupach poprzewracało od tej władzy..bo zamiast mądrze i sprawiedliwie sie sprawować to tracą do "podwładnych" szacunek i sie wywyższają...czyli można powiedzieć że do władzy sie nie nadają bo nadawaliby sie wtedy gdyby im z tego tytułu nie odbiło. Nie dam sobie wmówić że rządzenie mną byłoby dla mnie dobre,to paranoja :O

Gość dsrwytiuouoestse
żaden meżczyzna nie zasługuje na aż tak duże zaufanie i oddanie ze strony kobiety,by pozwoliła mu na tak wiele..

dsrwytiuouoestse-Pierdzielisz jak anarchistka. Skoro nikt by nie rządził, to powstaje burdel. Wyobrażasz sobie że pracodawca nie rządzi pracownikiem? Bo ja nie, rodzice żądzą dziećmi a mąż kobietą, pracodawca rządzi pracownikiem, a pracownik rządzi swoją kasą. Tak było od zawsze i dzięki takiej dyscyplinie mamy taką piekną zbudowaną cywilizację, gdyby nikt nikim nie rządził, to nadal żyła byś w jaskini. Powiedź swojemu szefowi, że nie życzysz sobie, aby wydawał ci polecenia.... Ciekawe jak by ten twój system sprawdził się w wojsku?

leśny a kto powiedział, że gdyby to kobiety tworzyły cywilizację, to mieszkałybyśmy w jaskini? Być może za rządu kobiet to wszystko też by się rozwinęło, choćby za pośrednim udziałem mężczyzn, ale gdyby na morale zasadniczy wpływ miały kobiety? Cywilizacja to inna sprawa, rozwój techniki też, a obyczaje to inna. Nie mieszaj pojęć i zakresów.

leśny a kto powiedział, że gdyby to kobiety tworzyły cywilizację, to mieszkałybyśmy w jaskini? Być może za rządu kobiet to wszystko też by się rozwinęło, choćby za pośrednim udziałem mężczyzn, ale gdyby na morale zasadniczy wpływ miały kobiety? Cywilizacja to inna sprawa, rozwój techniki też, a obyczaje to inna. Nie mieszaj pojęć i zakresów.

desconfianza-Mylisz się, cywilizacja to jedno wielkie koło. Maczugę wymyślił facet, ogień wymyślił facet, narzedziędzia do gotowania wymyślił facet, ubranie dla mężczyzn o kobiet wymyślił facet, systemy polityczne i gospodarcze wymyślili faceci. Więc jak niby kobiety miały by coś wymyśleć i coś stworzyć? czemu w zawodzie mechanik samochodowy, to kobiet na palcach policzysz? A przecież za ciężka praca fizyczna to nie jest i kobiety mogły by ją wykonywać. Widzisz, to jest tak, inżynier bez robotnika niczego nie stworzy, robotnik bez inżyniera też za dużo nie stworzy, gdy oni współpracują z sobą, to powstaje coś fajnego, ale to inżynier rządzi i daje polecenia robotnikowi. Gdyby robotnika dać na stanowisko inżyniera a inżyniera na stanowisko robotnika to powstanie jedna , wielka katastrofa. Każdy musi znać swoje miejsce w orkestrze, żeby powstała piekna muzyka

Gość dsrwytiuouoestse
ja nie mówie o tym żeby w ogóle nie rządzić ale o tym że związki gdzie mąż rządzi żoną lub odwrotnie to patologia. Najlepszy jest związek partnerski,ja tam nie pozwole żadnemu facetowi żeby mną rządził,nie ma takiej opcji,jak koleś ma zapędy na pana i władce to niech sobie szuka uległej podwładnej,na pewno znajdzie taką kretynkę

Gość dsrwytiuouoestse
rodzice dziećmi też nie powinny rządzić,mój ojciec był takim panem i władcą i przez to nie był dobrym ojcem. Co innego opiekować się kimś a co innego uważać za swoją własność która powinna tańczyć jak jej zagramy !

dsrwytiuouoestse-Związek partnerski zawsze prowadzi do zdrad i rozwodu.... Czyli jak mówię, robotnik na stanowisku inżyniera, spowoduje że wszystko się rozdupcy.....

dsrwytiuouoestse-A uważasz siebie za złą osobę? Uważasz że jesteś chamem, brudasem, złodziejem, pijaczką, prostytutką, jędzą itp? Bo jak nie, to znaczy że ojciec dobrze cię wychował i jego metody się sprawdziły.

Gość dsrwytiuouoestse
aha a co do szefa wydającego polecenia - to jest jednak relacja na którą człowiek sie godzi dobrowolnie,jak idzie do danej pracy. Jak mu nie odpowiada to powinien poszukać innej. No chyba że gdzie indziej go nie będą chcieli. A związek jest tym bardziej dobrowolny,nie trzeba sie godzić na bycie z byle kim

Gość dsrwytiuouoestse
o kurde jakie ty masz dziwaczne poglądy no nie moge... ja raczej powiedziałabym że związek gdzie ktoś rządzi jedną osobą kończy sie jej stłamszeniem psychicznym albo np. facet nadużywa władzy i kobietę bije...i właśnie wtedy mogą być zdrady. A rozwód dopiero po latach bo stłamszona osoba sie boi albo nie ma dokąd iść.. nie jestem żadną z tych osób ale za to nabawiłam sie fobii społecznej i depresjii i sama musze z tego wychodzić,no faktycznie metody ojca tak sie sprawdziły że teraz nie chce go znać..weź nie mów lepiej na ten temat bo nie masz pojęcia jaki on jest

Gość dsrwytiuouoestse
poza tym ojciec nie jest jedyną osobą jaka miała na mnie wpływ,na szczęście były takie co wpłynęły pozytywnie,ale przez ojca mam raczej same wady

Gość dsrwytiuouoestse
w sumie tak czytam co piszesz np. o zwyczajach randkowych i może sam jesteś takim psychopatą i socjopatą jak mój ojciec wiec popierał byś bicie,krytykowanie,poniżanie,duszenie bo wolno mu zrobić wszystko z jego własnością jak jest nieposłuszna..a wszelkie miłe rzeczy to niepotrzebne nic nieznaczące pierdoły,po co sie z dzieckiem bawić jak to takie głupoty po co mu mówić że sie je kocha,najlepiej nim rządzić

Gość dsrwytiuouoestse
rządzenie i dyscyplina kojarzą mi się baardzo negatywnie wole być wolna i niezależna :)

dsrwytiuouoestse-Fobię społeczną masz z powodu tych feministycznych bredni, ten kto rządzi w związku, to musi ciągnąc całą rodzinę, władza to przede wszystkim odpowiedzialność. Facet nie bije kobiet ani nie traktuje ją jak konia czy psa, nie o to chodzi. Tak samo jak normalny pracodawca nie traktuje pracownika jak niewolnika, a inżynier nie traktuje robotnika jak swojego służącego. Relacje ich są normalne, co nie zmienia faktu że jeden wydaje polecenia a drugi je wykonuje..

Gość dsrwytiuouoestse
Fobię społeczną masz z powodu tych feministycznych bredni - że co prosze?? w dzieciństwie nie miałam nawet pojęcia co oznacza słowo feministka a jednak byłam już chorobliwie nieśmiała.... co do władzy - racja że to odpowiedzialność ale władzy imają się cżesto osoby nieodpowiedzialne. Faceci nieodpowiedzialni,ale mogą rządzić "bo są facetami". A nie brakuje odpowiedzialnych kobiet.

dsrwytiuouoestse-już ci pisałem że nie uznaje damskich bokserów, czy wyżywanie się na słabszych czy podwładnych. Mam psa, który musi mnie słuchać i musi znać dyscyplinę, nie biję go. Pies jak mnie widzi to nie umie opanować swojej radości, bo wie że pan go przytuli, wydrapie i się z nim pobawi. Ale też wie że rządzi pan a nie on. Tym sposobem i pies jest szczęśliwy, bo ma zawsze pełną miskę i ma go kto drapać i się z nim bawić a także jego pan jest szczesliwy że ma takiego zdyscyplinowanego psa

Gość dsrwytiuouoestse
szefowa może być lepsza niż szef np. bardziej sprawiedliwa,nie zatrudni kogoś dlatego że ten ktoś da jej dupy :classic_cool:

Gość pfne[ofno[
dupa swoja sobie rzadz juz nie te czasy kobiety sa wolne i robia co chca

Gość dsrwytiuouoestse
ale pies to zwierzę,a kobieta nie jest niższa od mężczyzny w sensie jakby taki ułomny gatunek którym trzeba rządzić..oczywiście zdarzają się takie,jak i pantoflarze którzy są na każde zawołanie swojej kobiety...mnie nie przekonuje relacja taka,że ja mam być zdyscyplinowana i "słuchać swojego pana" czyli mojego faceta..dla mnie to jakiś absurd

dsrwytiuouoestse-Odpowiedzialność to za mało, potrzeba jeszcze sprytu, mądrości i przewidywania. Kobiety niestety tego nie potrafią.... Kilak lat temu, startowała w wyborach feministyczna partia kobiet, dostała chyba z 2 % glosów, nawet kobiety na nie nie głosowały, mimo że wymyśliły sobie, że jak się rozbiorą do naga to wygrają wybory....Typowe kobiece myślenie.....

Gość te verde unplugged.
dsrwytiuouoestse - nie szkoda Twojego czasu na dyskusje z kims, kto uwaza, ze mezczyzna powinine rzadzic kobieta? :D

dsrwytiuouoestse-Dla wielu pies jest baerdziej ważny niż człowiek....

Gość pfne[ofno[
dupa swoja sobie rzadz juz nie te czasy kobiety sa wolne i robia co chca

Gość dsrwytiuouoestse
facet musi mieć świadomość że jak zrobi coś nie tak to od niego odejdę...bo jestem wolna i mam prawo żyć z kim chcę...i nikt mnie nie zatrzyma,bo nie ma jak...forse mam swoją więc nie zostane z kimś dlatego "ze bez niego sobie nie poradze" Poradzę sobie spokojnie. Tak Was to facetów boli,że kobiety mają teraz własne zdanie,własne życie ?

cyt: A facet ma prawo zaliczać, bo taka jest jego natura. Samiec jest zaprogramowany do zapładniania jak największej liczby samic. Już mnie ponosi:facet ma prawo!Co za stwierdzenie.Zrzucanie wszystkiego na atawizm.Kobiety też maja prawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pfne[ofno[
cale szczescie ze lesny nie ma kim rzadzic bo zadna go nie chce

te verde unplugged.-A gdzie ja pisałem że rządzic musi facet? Są związki gdzie facet to dupa i rządzić powinna jego partnerka, co nie zmienia faktu że nie powinno być anarchii, bo wtedy "niczego nie będzie"