Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feministka?

mężczyźni to hipokryci

Polecane posty

Gość pfne[ofno[
lesny-kim ty rzadzisz;) samotny facecie?

Gość dsrwytiuouoestse
jakoś ci faceci politycy też są nieudani i wszyscy na nich narzekają..manipulować fakt - potrafią okradać państwo również ale mało w tym odpowiedzialności za naród.. mądrych facetów też jak na lekarstwo.. z tym że pies może być dla kogoś ważniejszy niż człowiek to sie zgodzę ale to nie znaczy że ja będe mniej ważna dla partnera jak nie pozwole sobą rządzić :D po prostu znajde takiego który nie będzie miał włądczych zapędów wobec kobiet

dsrwytiuouoestse-Mnie nie boli, bo ja jestem odludek i "dziwak', więc ja tam zawsze będę sam i tylko w tym stanie jestem szcześliwy. Gorzej z tobą, bo sama pisałaś że masz depresję i fobię społeczną, więc będzie z wiekiem coraz gorzej, aż do samobója.

Gość leśny rządzi swoim
pokracznym kutasinką, uprzednio solidnie go natłuściwszy :classic_cool: no i pieskiem też rządzi. a nim rządzi mamunia i słabiutkie ego, kompleksy i syndrom wiecznego prawiczka.

Gość dsrwytiuouoestse
a nie prawda,bo jest coraz lepiej ze mną odkąd uwolniłam sie od ojca :) depresji już nie mam,miałam

dsrwytiuouoestse-To nie sa polityce, to są komuniści...Nie myl polityka z komunistą(wszelkie lewactwo)

Gość dsrwytiuouoestse
tak,coś w tym jest - jak facet ma kompleksy to potrzebuje czuć sie od kogoś lepszy i kimś rządzić

dsrwytiuouoestse-uwierz mi że to wraca. Tym bardziej z wiekiem, kiedy bedziesz coraz bardziej samotna a czas będzie ci uciekał....

Gość dsrwytiuouoestse
ja tam wole nie zakładać najgorszego...wracało przy ojcu bo mnie ciągle od nowa poniżał teraz wierze ze będzie lepiej. I że nie będe samotna,znajde fajnego partnera i bedzie git :D

Gość pfne[ofno[
no to sbie raczej nikim nie porzadzi;)

dsrwytiuouoestse- Ja nie lubię rzadzić, lubię jak mną rządzą, wtedy nie mam odpowiedzialności i tak jest mi łatwiej. W pracy to lubię jak mam prostą pracę, a za całą robotę jest ktoś inny odpowiedzialny. Jak cała robota jest na mojej głowie i mam ludzi pod sobą, to mnie szlag bierze, wolę jak mną rządzą, niż jak bym miał innymi zarządzać.

Oczywiście żeby rządzić, to trzeba mieć wiedzę, bo nie ma nic gorszego, jak idiota prowadzi jakąś robotę. Ale jak facet, który jest mądrzejszy odemnie i wydaje mi polecenia to jestem zadowolony.Idę, nara dsrwytiuouoestse-życzę ci powodzenia w szukaniu, ale przy twoich wymaganiach to bedziesz mieć ciężo. Chyba że seksowna laska z ciebie.

Gość te verde unplugged.
Napisales: 'to logiczne, ze powinnismy wami rzadzic'' :)

Widzę że temat niebezpiecznie schodzi na tory typu :ktoś jest lepszy od kogos/kobieta od faceta/facet od kobiety/ Moim zdaniem nie tędy droga.Role powinny się równoważyć.Mam schizę gdy słyszę wypowiedzi że facet ma PRAWO do tego czy -owego bo taka jego natura.Nie,nie ma prawa:zdradzać ,oszukiwać,dręczyć,wykorzystywać.I vice versa:kobieta też nie ma takich praw.Walka płci mnie nie przekonuje.Sztuczne tworzenie parytetów to też nie jest jak się okazało najlepsza droga. Takie rewolucyjne zapędy doprowadziły do tego że faceci przeobrazili sie w bezradnych,lalusiowatych ,nieporadnych i przestraszonych samców a dla przeciwwagi garstka w macho którym wszystko można bo tak im nakazuje atawizm(!!!)Czy nie lepiej jakoś to wypośrodkować,pogadać jak równy z równym a nie wykorzystywać swoją płciową przewagę?

Gość kafeteriajestzlymzrodlem
no jak swoją opinię ktoś buduje w oparciu o takie źródło to ja nie mam pytań

Gość kafeteriajestzlymzrodlem
no jak swoją opinię ktoś buduje w oparciu o takie źródło to ja nie mam pytań

Gość hmm6666
a ja myślę, że takie epitety pod adresem innych kobiet piszą same kobiety!

Gość hmm6666
a ja myślę, że takie epitety pod adresem innych kobiet piszą same kobiety!

Gość masz rację nieogryzek
przyznaje ci rację, powiedziałaś swoje a teraz klękaj do miecza!!!!!

To nie Średniowiecze:klękać na rozkaz przed mieczem nie mam zamiaru.Chyba że sama bedę miała na to ochotę:P

Gość o co wy się kłócicie,jak
jesteście kimś w stanie rządzić to rządzcie

Gość feministka?
Zdaje się, ze dyskusja zeszła na inny tor niz w temacie.

Gość dsrwytiuouoestse
no to widzisz leśny nie ma sensu taka dyskusja skoro ja jestem kobietą która nie chce być podwładną a ty jesteś facetem i chcesz by ktoś Tobą rządził - wobec tego nie powinno sie uogólniać że to faceci powinni zawsze rządzić... nieogryzek zgadzam sie ze wszystkim co napisałaś leśny skąd wiesz że ja mam wielkie wymagania?? Napisałam tutaj tylko o tym,że w związku chcę partnerstwa a nie pozwole sobą rządzić,bić sie,w jakikolwiek sposób poniżać. To są aż takie wielkie wymagania? To są raczej podstawy. Owszem są nadal kraje gdzie to meżczyźni rządzą,weźmy kraje arabskie gdzie faceci tak rządzą że kobiety mają przerąbane i są poniżane i nie mogą sobie same wybrać męża..faktycznie raj na ziemi i porządek.

dsrwytiuouoestse-kraje arabskie nie mają nic wspólnego z rządzeniem. Araby nie uważają kobiet za ludzi, oni uważają że to rodzaj zwierząt. Natomiast Europejczycy od zawsze kobiety mieli za bóstwo i dar boga, dlatego nasza kultura jest taka, że ustępujemy kobietom miejsca, przepuszczamy w drzwiach, płacimy za nie, nie pozwalamy im ciężko nosić itp. Natomiast araby kobiet często używają jako wielbłądów, po prostu dla nich są zwykłymi zwierzętami, ktore mają na nich pracować. Swoją drogą to dziwię ci się, załóż że jesteś w lesie z swoim mężem i się zgubiliście, mąż zna się na orientacji, jest mądrzejszy w tych sprawach, więc idziesz tam gdzie powie, czy też będziesz się wymądrzać i pójdziesz swoją drogą? Lub jak zepsuje wam się auto, to będziesz mu mówić co jest zepsute i co ma robić, czy też posłuchasz go i mu pomożesz przy naprawie? Bo jak go posluchasz, to znaczy że mąż ci mówi co masz robić i stajesz się jego "własnością". Taki jest właśnie twój tok myślenia....

Gość ojdana 35
feministka? Zdaje się, ze dyskusja zeszła na inny tor niz w temacie. uogólniłaś,facetów wrzuciłaś do jednego wora.Nie wszyscy faceci przelatują kobiety ,nie wszyscy faceci są łatwi:P są faceci z zasadami i tacy mają prawo wyrażac swoje nie zadowolenie na widok ''kobiet wyzwolonych'' wszystkim ma się podobać to co teraz się wyrabia? mysle ze większymi hipokrytkami są kobiety :)

Gość ojdana 35
lesny ,brawo .podałeś bardzo dobre przykłady:)

Gość feministka?
Uogólniłam? Chyba nie czytałeś uważnie. Przeczytaj moja pierwszą wypowiedź.

Gość Ant......
A co ma rządzenie do posłuchania osoby która się na czymś zna? Jeśli dla odmiany facet ma zrobic zakupy i kobieta da mu listę potrzebnych zakupów bo sam nie wie co nabyc to znaczy że ona rządzi? Bez sensu. W takim razie w związku nikt nikogo by nie słuchał żeby nie wyjśc na poddanego. Ja preferuję związek partnerski.W ważnych sprawach decydujemy razem. Kupujemy samochód - pozwalam mu wybrac ponieważ on się na tym zna. Ja mówię jakie mam wobec nowego auta oczekiwania, a on przy wyborze bierze pod uwagę moje sugestie. Partner ma posprzatac - mówię mu co i jak, żeby zrobił to dobrze i zabrało mu to mniej czasu. Po prostu słuchamy się nawzajem.Nie wyobrażam za to sobie żeby facet mną rządził.Jak by to miało wyglądac? Miałabym słyszec teksty typu: Dziś ma byc pomidorówka, o 16 idź z dzieckiem na spacer,masz urodzic trójkę dzieci, ubierz się w to i to, masz pracowac tam gdzie ci każę, rozbieraj się bo chcę cię przeleciec, o 23 masz już spac... W drugą stronę też tego nie widzę. Nie chciałabym rządzic swoim facetem. Chcę by miał własne zdanie i wolę - robi coś dlatego że chce a nie dlatego że mu każę. Chcę z nim dyskutowac, liczyc się z jego zdaniem, szukac kompromisów i cieszyc się że mamy wspólne cele i razem je osiągamy.

Ant......-Rozumiem że facet sprząta a ty rąbiesz drzewo, naprawiasz dach, samochód i tym podobne rzeczy. Skoro ma być związek partnerski, to nie wyobrażam sobie żebym musiał dźwigać np tapczan na 3 piętro. Po prostu zawołał bym ciebie i twoją matkę, po to abyście wnieśli nowo zakupiony tapczan na górę, ja kupiłem a wy go macie wnieść, bo tworzymy związek partnerski....Skoro facet może sprzątać gdy ma kobietę, to czemu wy nie możecie dźwigać ciężarów? Ciekawe jak długo cieszyła byś się zdrowiem.....