Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

Go艣膰 Ewucha65
Andi14 :) Ten go艣膰 to ja. Ewucha65. Z wra偶enia, zapomnia艂am si臋 zalogowa膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 reenka
No w艂a艣nie tak jest , ze tekst czesto idzie autorstwa go艣cia. - teraz w tej nowej oprawie czasami tak jest. Przedtem jakos nie by艂o tak 艂atwo. Jest ciep艂o , goraco. Szczerze m贸wi膮c lubie ch艂odniej - ok 25 max i wiatr. Taka pogoda jak teraz mnie rozbija. Robi臋 sie powolna . Ale pracuj臋. Powolnie. Jak w ciep艂ych krajach potrzebna jest sjesta. Na urlop wybieram si臋 pod koniec lipca. Trzymajcie si臋 Dziewczyny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Uff jak gor膮co, Wszystkie soki z nas wyciska ta spiekota. Najwy偶sza temperatura w ci膮gu dzisiejszego dnia w cieniu to a偶 34 stopnie. Teraz jest 26 stopni i jest "czym oddycha膰". Lubi臋 ciep艂o i s艂onko o czym nie jeden raz tu pisa艂am ale dzisiaj wymi臋k艂am na ca艂ej linii.Wszystkie si艂y ulecia艂y ze mnie jak z przebitej pi艂ki pla偶owej. Noce s膮 r贸wnie偶 bardzo ciep艂e, nawet pod letni膮 ko艂dr膮 jest za gor膮co. Ostatnie dni to 3 razy prysznic w ci膮gu dnia i 3 zmiany bielizny i ciuszk贸w w "brudasie". I zwr贸膰cie uwag臋 Kochanie艅kie, 偶e kiedy jeste艣my nad Morzem Czarnym, w Grecji, Afryce czy nawet nad naszym morzem gdzie temperatury s膮 jeszcze wy偶sze, my si臋 tam dobrze czujemy. Przynajmniej ja tak mam. U nas w g贸rach a szczeg贸lnie w mie艣cie powietrze jest jakie艣 nienaturalnie g臋ste i czyni z nas ospa艂e muchy. Ale co tam, przecie偶 to lato i niech tak zostanie. Co tam s艂ycha膰 u naszych urlopowiczek, wczasowiczek i pracusiek? Odzywajcie si臋 czasami. Nasz topik lepszy od tragicznych wydarze艅 atakuj膮cych nas ka偶dego dnia z ekran贸w telewizor贸w i g艂o艣nik贸w radiowych. Ju偶 nawet nie mam ani si艂y ani ochoty tego s艂ucha膰 czy ogl膮da膰. Ka偶dego wieczoru powtarzam sobie, 偶e jutro na pewno b臋dzie dobry a mo偶e lepszy dzie艅. Jutro planuj臋 wyjazd nad jezioro i mocno wierz臋, 偶e mi si臋 to uda. Bywajcie, pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Hej Dziewczynki a ja ju偶 po urlopie....opalona i wypocz臋ta . Wr贸ci艂am w sobot臋 i zagotowa艂am si臋 .... upa艂 na Dolnym 艢l膮sku mnie powali艂. Przespa艂am ca艂膮 niedziel臋. Dzisiaj pierwszy dzie 艅 w pracy...nim ogarn臋艂am ju偶 by艂a 15. Przed samym urlopem tak si臋 zdenerwowa艂am....ukradli taki wk艂ad do lampki za 8 z艂. Zastanowi艂am si臋 w jakim kraju 偶yj臋. Ale podnios艂o mi to ci艣nienie...a偶 si臋 porycza艂am. I jak wida膰 le偶y mi to na sercu No nic pozdrawiam Was serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Jeszcze nigdy z takim ut臋sknieniem nie spogl膮da艂am na niebo w nadziei, 偶e pojawi si臋 jaka艣 deszczowa chmura. Doczeka艂am si臋, przed chwil膮 zacz臋艂o kropi膰 i to w dos艂ownym tego s艂owa znaczeniu. W mieszkaniu 30 stopni a na zewn膮trz ju偶 24. Z wczorajszego wypadu nad jezioro wysz艂y wielkie nic*****ek艂o tak niemi艂osiernie, 偶e snu艂am si臋 jak mucha w miodzie. Prawie ca艂y dzie艅 przele偶a艂am. Znajoma dzwoni艂a do mnie i powiedzia艂a, 偶e u niej w cieniu by艂o a偶 38 stopni. Jaka艣 totalna masakra pogodowa. Mo偶e dzisiejsza noc b臋dzie lepsza i mo偶e wreszcie si臋 wy艣pi臋. S膮dz臋, 偶e wszystkie odczuwamy to samo, bo w ca艂ym kraju jest tak gor膮co. Pozdrawiam Was wszystkie a szczeg贸lnie powracaj膮ce z urlop贸w i to powracaj膮ce do szarej rzeczywisto艣ci.

Udost臋pnij ten post

Witajcie, zyje i czasami czytam nasz topik. Ostatnio mam mase zajec, a do tego ta pogoda....wykancza mnie to. Trzymajcie sie Dziewczynki. Ten skwar kiedys musi minac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny :), o pogodzie nawet nie wspominam, czekam tak jak Wy na lekki chocia偶 powiew wiatru. By艂am dzisiaj w pracy we Wroc艂awiu. Przeje偶d偶aj膮c my艣la艂am o Was , kt贸re tam mieszkacie. I prosz臋. Jeste艣cie!!! Fajnie!!! Magnolio, gdzie odpoczywa艂a艣? Miejsce warte polecenia? Ten, kto ukrad艂 lampk臋 niech si臋 ma na baczno艣ci!!! Rozumiem Twoje wzburzenie. Jak Twoje koty w tym upale??? Moja malucha padni臋ta, nadrabia min膮 ale widz臋, 偶e te偶 wymi臋ka jej futerko. Ciesz臋 si臋, 偶e wi臋cej nas na topiku. Pozdrawiam Was wszystkie. Trzymajmy si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie, witajcie! No i prosz臋, ze skrajno艣ci w skrajno艣膰. Z do po艂udniowych 26 stopni w cieniu, mamy 18. Jeste艣my po 2 burzach z do艣膰 du偶ym opadem deszczu i gradu. Szkoda tylko, 偶e taka pogoda jak w tej chwili utrzyma si臋 - podobno - do przysz艂ego tygodnia. Mam nadziej臋, 偶e dzisiejsza noc b臋dzie spana. Ogl膮da艂am to co wydarzy艂o si臋 na S艂owacji. Wierzy膰 si臋 nie chce co zrobi艂a ulewa i to w ci膮gu tylko 2 godzin. Natura jest nieprzewidywalna. A co tam u Was Kochanie艅kie? Troch臋 ch艂odku na dworze pora na komputerowe szale艅stwa. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej Dziewczynki no i mamy deszczyk. Super. Jak zapowiada Andi tydzie艅 odboju :) Super bo ja ju偶 po urlopie zasadniczym. Masz racj臋 Andi powr贸t do szarej rzeczywisto艣ci ... ale os艂odzony bo moja c贸rcia przyjecha艂a wczoraj. Moje koty le偶a艂y w tym upale jak baranki wielkanocne- komiczne z ob艂臋dem w oczach. Trzymajcie si臋 Dziewczynki pozdrawiam serdecznie i bior臋 si臋 do pracy. Moja C贸rcia przyjecha艂a wi臋c powinnam cos ugotowa膰 na weekend bo tak gotuje moja mama. Odzwyczai艂am si臋 totalnie....ale mo偶e sobie jako艣 przypomn臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Oj Dziewczynki jaka艣 roztrzepana jestem po tym urlopie - to ja magnolia powy偶ej

Udost臋pnij ten post

Czesc, wpadlam tu na chwilke. Kto ma ochote na kawe? Ja za chwilke wypije druga. Ojjjjj jak ja to lubie:) Koty odetchna, prawda? My takze. Wreszcie nastapila lekka zmiana pogody. Uffff Walcze ostatno z ubezpieczycielami. Musze i mieszkanie ubezpieczyc, i siebie. A tyle jest ofert na rynku, ze mozna zwariowac. Czasami tesknie za tymi czasami, kiedy nie bylo mozliwosci wyboru. Trzymajcie sie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przepraszam czy znacie jakie艣 inne tematy od temperatury powietrza?? bo odnosz臋 wra偶enie ze nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witaj Go艣ciu z 16;41! Je偶eli nie podobaj膮 si臋 Tobie nasze pogaduchy to masz wyj艣cie. Nie otwieraj i nie czytaj tego topiku. Mimo wszystko pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
I jeszcze rozmawiamy o kotach :) Pozdrawiam Dziewczynki przed weekendem. Jestem szcz臋艣liwa bo jest moje dziecko. Zapraszam na zielon膮 herbat臋 porann膮. Mi艂ego spokojnego dnia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
I b臋dziemy rozmawia艂y zawsze o tym, na co b臋dziemy mia艂y wsp贸ln膮 ochot臋 :) Witajcie Kochane w pi膮tek. Planowa艂am prace na dzia艂ce - deszcz mnie wybawi艂. Zobaczymy jak b臋dzie jutro. Mam dzisiaj spokojniejszy dzie艅 wi臋c te偶 sp臋dz臋 go z c贸rk膮 :), Magnolio. Fajnie tak poby膰 razem :) i zatrzyma膰 si臋 na tu i teraz. Pocieszy膰 si臋 tak po prostu. Pozdrawiam weekendowo, udanych dni. Do nast臋pnego razu. Pa

Udost臋pnij ten post

Czesc. Spokojny dzien dzisiaj:) Troche poczytalam, troszke odpoczelam, a po poludniu spotkam sie z rodzina u moich rodzicow. Ewucho, Magnonio tez lubie spedzac czas z dziecmi. Dzisiaj wlasnie spotkamy sie w pelnym gronie, co bardzo lubie. Pewnie kazda z nas teskni za takimi chwilami. Pojawily sie juz sloneczniki. Uwielbiam. Problem tylko w tym, ze one bardzo brudza paznokcie. Znacie jakis dobry sposob na ich odbarwienie? Bo kwasek cytrynowy raczej slabo dziala. Ehhh trzeba bedzie nowu chowac rece gdzie sie da.... Spokojnej niedzieli Wam zycze. Odpoczywajcie i do nastepnego razu. Paapapapapa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie wszystkie Kochane Babeczki! I jak tu nie pisa膰 o pogodzie? Lipiec nas rozpieszcza wysokimi temperaturami, burzami i kr贸tkimi deszczami. Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e tegoroczny lipiec pobije rekord temperaturowy. U mnie w tej chwili, po bardzo upalnym dniu, jest burza i pada deszcz. Powietrze zrobi艂o si臋 do 偶ycia. W telewizorni powt贸rki jak zwykle latem. Ksi膮偶ka do poduszki i kolorowych sn贸w. Piszcie Kochane jak Wam by艂o na urlopach. Dopad艂 mnie jaki艣 totalny le艅. Mo偶e jutro wezm臋 si臋 za jakie艣 domowe prace. W ubieg艂ym tygodniu mia艂am troch臋 go艣ci, by艂o fajno ale trzeba mieszkanie doprowadzi膰 do 艂adu. Lubi臋, jak ka偶da z Was, kiedy w domu jest gwar, co艣 si臋 dzieje. Z przyjemno艣ci膮 szykuj臋 jedzenie, sprz膮tam po go艣ciach, zmywam naczynia. Czy ju偶 kisi艂y艣cie og贸rki na zim臋? Musz臋 zrobi膰 kilka s艂oik贸w, 偶eby w zimie by艂o co 艂asowa膰. Ko艅cz臋 na dzisiaj, pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Dzie艅 dobry Dziewczyny :) Pisa艂am wcze艣niej, 偶e z planami wakacyjnymi mam problem, ale poniewa偶 padam na nos - zorganizowa艂am sobie kilkudniow膮 przerw臋 w pracy i jad臋 nad morze. Mam nadzieje, 偶e tam b臋dzie ch艂odniej ni偶 w centrum Polski. Moja c贸rka zostaje w domu bo pilnie ucz臋szcza na wakacyjny kurs prawa jazdy. Jutro startuj臋 o wczesnej godzinie - chc臋 unikn膮膰 kork贸w przy bramkach:), optymistycznie my艣l臋, 偶e mnie ominie ten koszmar:) Kaddarko :) nie znam sposob贸w na zmywanie po-s艂onecznikowego 艂asuchowania ale tak sobie pomy艣la艂am, 偶e jak si臋 jest w domu to mo偶e z takich cieniutkich r臋kawiczek obci膮膰 takie ochraniacze i za艂o偶y膰 na te dwa, trzy palce??? Upa艂 nie sprzyja kreatywnemu my艣leniu - ale pomys艂 jest :) Andi14 :) - og贸rki dobra rzecz, ale po zesz艂orocznych pr贸bach nie podejmuj臋 akcji w tym roku. Podobno wszystko zale偶y od gatunku og贸rk贸w i trudno teraz znale藕膰 takie w sam raz do kiszenia. Tak m贸wi moja Mama - chyba na pocieszenie i usprawiedliwienie mojego asekuracyjnego podej艣cia. Je艣li masz dobry patent i mo偶esz si臋 podzieli膰 b臋dzie fajnie skorzysta膰. Rozpisa艂am si臋 bardzo. Ko艅cz臋, id臋 szuka膰 kostiumu i pareo. Pozdrawiam Was wszystkie mocno. Do kolejnego czytania, pa....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witam Dziewczynki Ewucha super., 偶e wyje偶d偶asz odpocz膮膰... Mi na艂adowa艂o to akumulatory....bo przed by艂am w kiepskiej formie.... Zreszt膮 by艂am u siostry wi臋c dodatkowo odpocz臋艂am - bo mia艂y艣my du偶o czasu dla siebie. Oj Dziewczyny a ja w tych przetworach noga. Jedynie powid艂a mi wychodz膮 :) Gdyby nie mama.... C贸rka pojecha艂a wczoraj...ale przyjedzie jeszcze....a wi臋c super Kaddarko spr贸buj臋 s艂onecznik zajada膰- jako艣 nie pr贸bowa艂am. Pozdrawiam Was Dziewczynki...pi臋kne to nasze lato...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! 艢rodek kolejnego weekendu za nami i pogoda jak na zam贸wienie. Dwa dni nie widzieli艣my u nas s艂onka a wydawa艂o si臋, 偶e to dwa tygodnie. Jutro sp臋dz臋 ze znajomymi, griluj膮c b臋d臋 si臋 cieszy艂a pobytem na 艣wie偶ym lufcie. B臋dzie to pierwsze moje wdowie spotkanie z dwoma ma艂偶e艅stwami dawniej bardzo z nami zaprzyja藕nionymi. Mam nadziej臋, 偶e b臋dzie fajno. Ewucha65 cieszy si臋 urokami morza. Pewnie ju偶 "strzaska艂a si臋 na maho艅" bo nad morzem pogoda prawie jak na Riwierze albo w jakiej艣 innej Grecji czy Hiszpanii. Mam nadziej臋, 偶e wszyscy, kt贸rzy w tym roku wybrali si臋 na nasz Ba艂tyk, s膮 zadowoleni. Spos贸b na palce zabrudzone warzywami, s艂onecznikiem albo pracami w ogrodzie. W przesz艂o艣ci na dzia艂ce zostawiali艣my zawsze jeden nieoberwany krzak porzeczek. Przed myciem r膮k zrywa艂am gar艣膰 porzeczek i "przemywa艂am"nimi r臋ce. W domu kroj臋 plaster cytryny i nim "myj臋" r臋ce. To by by艂o tyle na dzisiaj. Pozdrawiam i 偶ycz臋 Wam wszystkim super niedzieli.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Czas odpoczynku. Magnolia odpoczela, Ewucha tez, a Andi imprezuje na grillu. Fajnie. Ja jeszcze musze troszke na to poczekac. Co do slonecznika.....dzieki za wszystkie rady. Robie co moge zeby te moje palce nie byly brudne, ale nic nie dziala super skutecznie. Odbarwienia jednak na skorze pozostaja, ze nie wspomne o paznokciach. No coz, kazdy nalog jak widac przynosi jakies szkody, nawet jezeli to jest tylko wcinanie slonecznika:D Czy korzystacie z wyprzedazy? Ja to zawsze robilam, ale jakos w tym roku zabraklo mi czasu na zakupy. A szkoda, bo mozna upolowac cos fajnego za nieduze pieniadze. Moze nastepnym razem nadrobie zaleglosci. Trzymajcie sie Dziewczynki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny :), ju偶 jestem. Tak jak pisa艂am wypad by艂 kr贸tki. Mi艂o by艂o przeczyta膰, 偶e mnie wspomina艂y艣cie. Dzi臋kuj臋 :) Jak wiecie - pogoda by艂a pi臋kna. Ca艂y dzie艅 s艂o艅ce - 28 - 30 stopni, cieplutki wiatr. By艂am u przyjaci贸艂, kt贸rzy kupili w zesz艂ym roku 艣wietne mieszkanie w odremontowanym dawnym domu wczasowym. Wszystko by艂oby ok. tylko brakowa艂o nam wszystkim, ka偶demu na sw贸j spos贸b, mojego kochanego M臋偶a, kt贸ry zawsze by艂 w takich okoliczno艣ciach z nami. Wspomnienia by艂y mi艂e jednak ci膮gle bol膮. Bardzo. Uwierzcie, ale cieszy艂am si臋 powrotem do domu, do c贸rki - bo tutaj troch臋 lepiej potrafi臋 radzi膰 sobie bez Niego. Ko艅cz臋 na teraz, nie chc臋 si臋 rozkleja膰. Naprawd臋 by艂o cudnie, ale... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno, do kolejnego razu, pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Hej Dziewczynki wczoraj zako艅czy艂am sk艂adanie drewna. Tak wi臋c na zim臋 ju偶 jestem zabezpieczona:) Winogron pi臋knie ro艣nie . Ma ju偶 spore kulki- to zas艂uga ostatnich deszczy. Lubi臋 le偶e膰 na tarasie i mu si臋 przygl膮da膰. Nie jest lekko....wspomnienia....ale jest lepiej ni偶 w tamtym roku....wszystko si臋 uk艂ada jako艣.....czasami emocje....ale drepcz臋.... Zobaczcie ju偶 po艂owa sierpnia...jak ten czas leci.... Pozdrawiam Dziewczynki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny :), dobrze tu zagl膮da膰 cho膰 mniej nas ni偶 wcze艣niej bywa艂o. Magnolio jak czytam, 偶e ju偶 zadba艂a艣 o drewno na zim臋 to jestem dumna z Ciebie chocia偶 nigdy nie widzia艂y艣my si臋. Naprawd臋. To buduj膮ce i motywuj膮ce do radzenia sobie, w tym nowym dla nas 偶yciu...To prawda, co piszesz - w por贸wnaniu z zesz艂ym rokiem u mnie te偶 jest troch臋 lepiej. Czasami my艣l臋, 偶e ju偶 tak b臋dzie zawsze do艂y i troch臋 do przodu i tak w k贸艂ko. Co dzieje si臋 z naszymi Dziewczynami - Kaddarko, Andi ??? Odezwijcie si臋 :))) Pozdrawiam jak zawsze serdecznie, trzymajcie si臋. E.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Witajcie Kochanie艅kie. Jestem, melduj臋 si臋 pos艂usznie i wrzucam Wam troch臋 wie艣ci. Lato trwa i oby tak dalej.S艂oneczko do艂adowuje nasze 偶yciowe baterie i jako艣 ten nasz wdowi w贸zek toczy si臋. Raz z g贸rki, raz pod g贸rk臋. Nie mo偶emy narzeka膰 na nud臋. Jak wcze艣niej wspomina艂am na niedziel臋 by艂am zaproszona na grilla. Pogoda troch臋 pokrzy偶owa艂a nam szyki i wi臋kszo艣膰 czasu przesiedzieli艣my w domu a nie na tarasie czy w ogrodzie. By艂o bardzo mi艂o, by艂y wspomnienia mojego m臋偶a. By艂y wspomnienia r贸偶nych zabawnych prze偶y膰 z naszej do艣膰 odleg艂ej przesz艂o艣ci. By艂y r贸wnie偶 deklaracje, 偶e nie dadz膮 mi zgnu艣nie膰 w mojej samotno艣ci. Po偶yjemy, zobaczymy. W najbli偶sz膮 niedziel臋 jedziemy (taki jest plan) na piknikow膮 wycieczk臋. Takie letnie leniuchowanie. Troch臋 pla偶owania, troch臋 turystyki, troch臋 dobrego jedzenia. No, no, prognoza, kt贸r膮 ogl膮dam w tej chwili nie bardzo mi si臋 podoba. Weekend upalny z burzami i ulewnymi deszczami a pod koniec przysz艂ego tygodnia znaczne och艂odzenie. Chyba zbli偶amy si臋 do pe艂ni ksi臋偶yca, kt贸ra zawsze zmienia pogod臋. Smutno mi, kiedy patrz臋 jak za oknami czerwienieje jarz臋bina, dzia艂kowiczki sprzedaj膮 r贸偶nokolorowe, pi臋kne astry. Wczoraj pierwszy raz s艂ysza艂am wieczorny koncert 艣wierszczy. Wszystko to przypomina nam, 偶e koniec lata i ciepe艂ka zbli偶a si臋 do nas wielkimi krokami. My wszystkie r贸wnie偶 szykujemy si臋 na te zmiany. Robimy zapasy opa艂u, przetwory owocowe i warzywne. Poza tym u mnie w sklepach ju偶 kr贸luje zimowe i jesienne obuwie. Nic to, 偶ycie toczy si臋 dalej i cieszmy si臋 tym co tu i teraz. 艁apcie Dzieweczki s艂oneczko na cia艂ka, 偶eby na d艂u偶ej zachowa膰 艣lady lata. Jutro ju偶 znowu weekend a za tydzie艅 d艂u偶szy o jeden dzie艅. Je偶eli pogoda nam dopisze to b臋dzie cudownie. To chyba wszystko na dzisiaj. Je艣li co艣 fajnego wpadnie do mojej kiepe艂ki, to zamelduj臋 si臋 na naszej stronce ponownie. Buziaczki dla wszystkich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a dla kogo te przetwory i zapasy, kto ma to jesc? Andi, a Ty dalej o tej pogodzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Kolejny super dzie艅 za mn膮. Sp臋dzi艂am go ze znajomymi. Pogoda nie popsu艂a nam plan贸w. Teraz kiedy od godziny wszyscy jeste艣my w swoich domach, mo偶e sobie pada膰 i grzmie膰. Taki fajny dzie艅 by艂 dla mnie nagrod膮 za pracowity tydzie艅. Kr臋gos艂up mi troch臋 dokucza i mam nadziej臋, 偶e to niewinny incydent. A co tam ciekawego u naszych Urlopowiczek? Meldujcie si臋 Kochanie艅kie. Moje zaprzyja藕nione na internetowej stronie bociany ju偶 fruwaj膮. Jest to oznaka... Lepiej o tym nie pisz臋, 偶eby siebie i Was nie stresowa膰. Go艣ciu z 19;58, dlaczego mnie nie lubisz? A przetwory oczywi艣cie ka偶da z nas robi dla siebie i swoich domownik贸w. Jesienne i zimowe wieczory s膮 bardzo d艂ugie i przyjemnie jest po艂asowa膰 co艣 przez siebie przygotowanego. Ka偶dy przyzna mi racj臋, 偶e 偶aden owocowy czy warzywny specja艂 kupiony w sklepie nie dor贸wnuje tym domowym. Pozdrawiam Kochanie艅kie i Ciebie Go艣ciu te偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Hej Dziewczynki co艣 to u nas cichutko. Idzie jesie艅 lubi臋 t臋 por臋 roku.... urodzi艂am si臋 we wrze艣niu -tak wi臋c ten miesi膮c wyj膮tkowo lubi臋....Zreszt膮 jako艣 ca艂a moja rodzina obchodzi urodziny w miesi膮cach -sierpie艅, wrzesie艅, pa藕dziernik.....Wczoraj jako艣 ogarn臋艂a mnie t臋sknota .....chyba pomaszeruj臋 jutro na cmentarz....Moja c贸rcia uczy si臋 do od艂o偶onego egzaminu....stresuje si臋.... A daj spok贸j Go艣ciu.... Andi ciesz臋 si臋 , 偶e mi艂o sp臋dzasz czas.... U mnie to wszystko zweryfikowa艂o wieloletnie przyja藕nie.....ale czas p艂ynie.....mo偶e wszystko si臋 jeszcze odwr贸ci....cho膰 jako艣 na dnie serca nie potrafi臋 pewnych rzeczy zrozumie膰....ale ja te偶 nie jestem barankiem.....wi臋c nie powinnam ocenia膰..... Ale s膮 tacy ludzie, kt贸rzy s膮.....ca艂y czas.... ...i nowi si臋 pojawili.....tak czas poka偶e... A tak mnie wzi臋艂o z rana....bior臋 si臋 do pracy ....to moje najlepsze lekarstwo na smutki, b贸le, itp. Nie powinno si臋 za du偶o my艣le膰....ale czasami pozwala to si臋 uporz膮dkowa膰 wewn臋trznie... pozdrawiam Dziewczynki ciep艂o...

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Magnolio, ja tez wrzesniowa jestem:D Lubie ten miesiac, z reguly bywa przesliczny, pogodny, a kolory drzew sa takie piekne, ze nie mozna oczu oderwac. Od jutra czeka nas przedluzony weekend. Szkoda ze ma byc deszczowy. Ale moze nie bedzie az tak zle. Jutro zamierzam sobie zrobic "dzien lenia", z rana przygotuje jakies jedzonko, a potem zalegne na lozku balkonowym z ksiazka w reku. I juz sie na to ciesze. Mam nadzieje, ze Wy tez odpoczniecie. Pozdrawiam serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! No i w艂a艣nie sprawdzaj膮 si臋 prognozy weekendowe. U mnie poch艂odnia艂o i pada deszcz. Szkoda mi wszystkich, kt贸rym dosta艂o si臋 od matki natury dzisiejszej nocy. Ostatnie dni te偶 by艂y nie bardzo ciekawe. Mo偶e jutro s艂onko do nas zawita. C贸偶 nam robi膰, wszak to po艂owa sierpnia, moje "zaprzyja藕nione" bocianki z Klekusiowa ju偶 fruwaj膮. Co to oznacza ka偶da z Nas doskonale wie. Nie pisz臋 tego dosadnie, 偶eby nie zapeszy膰. Troch臋 smutk贸w przewin臋艂o si臋 ko艂o mnie. Zmar艂a mama mojej dobrej kole偶anki. By艂a bardzo dobrym cz艂owiekiem. B臋dzie mi brakowa艂o rozm贸w z Ni膮.Mimo podesz艂ego wieku mo偶na by艂o z Ni膮 pogada膰 o wszystkim, poczynaj膮c od polityki a ko艅cz膮c na "d***e Maryni". Przez w艂asn膮 g艂upot臋 b臋d臋 uwi臋ziona przez kilka (licz臋, 偶e tylko 3) dni w domu. Dzisiaj lekarka przepisa艂a mi antybiotyk. No c贸偶, cierp cia艂o co艣 chcia艂o. Licz臋 na niedzieln膮 popraw臋 pogody i na lepsz膮 moj膮 kondycj臋. A jakie plany weekendowe macie Wy moje Kochanie艅kie. Jakie艣 kr贸tkie wypady nad morze albo w inne ciekawe miejsce? A jak tam grzyby? By艂a ju偶 kt贸ra艣 z Was na tegorocznym rekonesansie w lesie? Piszcie Babeczki co tam u Was? Brzydka pogoda sprzyja naszym komputerom. Pozdrawiam cieplutko.

Udost臋pnij ten post