Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Panna młoda21

Zapraszam dziewczyny , które staraja sie o pierwszy skarb:)

Polecane posty

Gość nie zgodze sieee
ruda kura szuka sznura no i Ci współczuje to do d**y jest, ale w takim razie chyba pamiętasz jak się zaczynałaś czuć po pół roku jak Ci nie wychodziło nie? Może chociaż wiesz już jaka jest u Ciebie przyczyna i możesz się leczyć powodzenia nie po pol roku nie ale po roku poszlismy na badania bo zdawalam sobie sprawe ze to nie tak jest hop siup zdrowa para i czas na zajscie to rok ,do 1,5 roku max wtedy mozna sei zaczac martwic chodz to i nie zawsze a u mnie jest wszystko wporzadku i u meza tez wiec to kwestia psychiki martwic sie zaczelismy dopiero po roku staran wiec radze dac na luz bo zdrowa para nawet w danym cyklu ma tylko 30% szans na zajscie a rok ma 12 miesiecy a co to jest miesac pol roku nic

Gość kanapka z serem
ja jestem.Cały czas was podczytuję :-) nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić test.Takie czekanie jest ekscytujące, ale czasami się już denerwuję.

A ja znowu nie moge sie doczekac momentu kiedy zaczniemy probowac i bede mogla z Wami rozmawiac o podobnych doswiadczeniach oczekiwania bo poki co moge tylko czytac...

Hej:) Ja też ciągle podczytuję..ale na razie nie ma ekscesów bo czekam na @... Przyszły wyniki badań hormonów...Testosteron=norma-0.17-1.81 a ja mam 3.02...Prolaktyna przed jakąs tabletką którą mi podali miałam 697.5 a po niej 559.5 a norma to 102-496....Wiem tylko że mam wszystko podwyższone ale co z tego wynika i jakie beda konsekwencje to nie wiem może któraś z as wie???

Gość sluze radaaaa
Panna młoda21 co to za glupoty opowiadasz? nue umiesz odczytywac norm ? masz jak byk podane Prolaktyna przed jakąs tabletką którą mi podali miałam 697.5 a po niej 559.5 a norma to 102-496 prolaktyna w normie Testosteron=norma-0.17-1.81 a ja mam 3.02 troszke podwyższony i oprucz tego powinnas zrobic progesteron tsh t3,t4 estradiol monitoring cyklu i nie jest powiedznae ze to to powduje brak zajscia poniewaz o problemac z zajsciem w ciaze moze mowiac po roku czasu staran potem sie robi HSG, badania nasienia ,wrogosc sluzu ,przeciw ciala plemnikowe monitoring cyklu ,cytologie i napewno wymaz

Dobrze ale ja nie mówię że przez to nie moge zajsc w ciążę tylko lekarz skierował mnie na te badania ponieważ mam nieregularne cylke... Np ostatnio miesiączke miałam 20lutego i do tej pory nie mam.. Dziękuję za odczyt

Gość kanapka z serem
dopiero 13 maja, bo 15 mam dostac okres ( mam nadzieje ze go nie dostanę ). zrobie test a jesli bedzie negatywny poczekam do 15, 16 .U mnie jest taki problem ze mam nierególarny okres.Raz 33 a raz 38 , raz nawe zdarzyło mi się 42.Weź tu zgadnij kiedy mam owulację i kiedy mogę już najwcześniej zrobić test żeby było widać ....

Gość kanapka z serem
o widze Panna młoda, że masz ten sam problem co ja :-)

Gość sluze radaaaa
Panna młoda21 to tak jak pisalam do tego powinnas zrobic progesteron bo to bardzo wazne tsh t3,t4 estradiol i monitoring cyklu bo tak naprawde nie bedziesz wiedziala kiedy masz miesiaczke powinnas dostac cos na jej uregulowanie nie regularnosc moze tez sie objawiac poprzez endometrioze

Gość sluze radaaaa
bo tak naprawde nie bedziesz wiedziala kiedy masz miesiaczke przepraszam mialo by nie bedziesz wiedziala kiedy masz owulacje

Gość kanapka z serem
służe radą Uważasz, że wszystkie kobiety, które mają nierególarne cykle są zawsze chore? Rozumiem żeby Panna Młoda starała się długo i ciężko by jej było trafić w dni płodne, zajść w ciążę. Z tego co wiem ona, tak jak i ja stara się od niedawna.Nie popadajmy w paranoję :-)

Kanapko ja poszłam przede wszystkim do lekarza bo miałam infekcję.przy badaniu powiedziałam mu ze chcę starać sie o dziecko więc chciałabym starac sie bez tej infekcji...on na to zapytał kiedy była ost miesiączka i czy mam regularne więc mu powiedziałam że ost była w lutym a wgl to mam nieregularne ...więc kazał mi zrobić te badanie krwi na hormony.No i odkrył że mam torbiel na jajniku i że mój pęcherzyk Graffa Nie pękł tylko zrobiła się z niego torbiel... Boję sie wgl że mam PCO narazie mi jeszcze tego nie stwierdził gin ale cos tam napomknał...zobaczymy...Więc myśle że może jesli teraz sie nie uda to zbadaj swoje jajniki..

Gość sluze radaaaa
kanapka z serem a kto powiedzil ze ja napisalam ze to problem z zajsciem w ciaze? napisalam tylko o badaniach bo sama staralam sie bardzo dlugo bo dwa lata lepiej dmuchac na zime ja nikomu nie kaze juz sie badac i cudowac napisalam ze po regularnych wspolzyciu minium ponad rok sama godzilam do ginekologow konowalow wiem ze nie wszyscy tacy sa ale wiekszosc a nie regularne cykle to nie przelewki ja wiem ze wy o tym wiecie mo moj przyjaciolka sama miale nie regularbe cykle i torbiele problemy z owulacja i przeszla juz obecnie paru ginekologow

Gość kanapka z serem
a jak to może wpływać na moją ciążę?Nie ważne przecież kiedy będę miała owulację, ważne żebym ją wogóle miała w tym cyklu.Kochamy się z mężem co 2 dzień.Mąż chciałby cześciej ale podobno tak jest lepiej dla plemników.Jeżeli będe miala owu to mam 25 % szans ze juz w tym cyklu się uda.Jak rozmawiam z koleżankami to większośc ma nierególarny okres.Myśle, że to przez stres w dzisiejszych czasach.Troche mnie przestraszyłaś, więc się zastanowie nad tym.

Gość sluze radaaaa
Panna młoda21 o wlasnie miala ona PCO wlasnie torbiele ,nie regularne cykle i nie miala wogle owulacji leczy sie juz jakis rok i efektow nie ma zeby nie byl o ze strasze czy cos bo wiadomo kazdy organizm jest inny nie chce tu dla nikogo zle broń boze

służe radą gin jeszcze mnie nie skierował na te badania co pisałaś więc skoro tak piszesz że są one ważne to pewnie mnie skieruje..

Gość kanapka z serem
Służe radą.Przepraszam jeżeli poczułaś się przeze mnie zaatakowana.Ja poprostu taka bezpośrednia jestem :-) Dzięki za ostrzeżenie, mam jednak nadzieje że uda mi się już w tym cyklu.W koncu 25% to wcale nie tak mało :-) Tobie też życzę,aby w tym miesiącu zaszła w upragnioną ciąże i się nią cieszyła :-)

Gość kanapka z serem
Panno mloda a ty kiedy testujesz?

o lala nie mam pojecia pierw musze dostac okr wiem że dostane bo miałam monitoring i nie miałam owu ...potem zobaczymy co lekaz zleci... pewnie monitoring i zobaczymy wtedy czy będe miała wgl owu...

Gość kanapka z serem
rozumiem....musisz w takim razie uzbroić się w cierpliwość :-)

Gość kanapka z serem
Wczoraj była u mnie przyjaciółka z mężem i zaczęliśmy mówić o dzieciach. Okazało sie, że oni też się starają :-) jestr 50% szans ze któraś z nas już w tym miesiącu zajdzie w ciążę. Już sobie wyobrażam jak chodzimy na spacery razem a nasze brzuchy są coraz większe, a potem z wózkami albo juz z biegającymi dziećmi.Cieszę się, że się zdecydowali w tym samym czasie co my :-)Ach pomarzyć dobra rzecz :-)

Gość kanapka z serem
jeszcze tyle czasu....muszę czekać.Przez to, że mam tak długie cykle to mam mniej szans na zajscie w ciążę w ciągu roku.Nie poddaję się jednak.Będzie dobrze.Musi być.Muszę tylko cierpliwie czekać :-)

Gość kanapka z serem
Ale zbieg okoliczności :-) mam nadzieję, że nasze marzenia szybko się spełnią.Dobranoc :-)

cześć Kobietki :) Ja nie mam dużo dzieciatych znajomych- większość ma jakieś problemy i zajmuje im to już 2-3 lata i nic. Więc nie czuję się hmm inna :) Jednym udalo sie w 2 tygodnie ;-) a innym po 8 miesiacach (podobno dopiero wtedy jak po seksie dziewczyna lezala pol godziny z nogami w gorze ;-))