Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwony puszeek

okres i jego brak, karmienie piersia

Polecane posty

Gość Czerwony puszeek

Witajcie, swoje dzieciątko karmię piersią, w lutym dostalam pierwszy okres i pozniej w miare w tym samym terminie w marcu. Teraz wyliczylam na podstawie wczesniejszych zepowinnam dostac okres 9-10kwietnia,a tymczasem cisza. Dzis sroda, robiłam test w niedziele i wyszedl negatywny. Okresu nie ma do dzis dnia. Pytanie jest takie: jak teraz wyliczyc dni plodne i nieplodne? czy mimo negatywnego testu mogę być w ciąży? Nie mam pojecia z powodu przesuniecia i braku okresu kiedy mialabym teraz miec dni plodne.

Gość Czerwony puszeek
Okres w tych dwoch miesiacach mialam idelanie w podobnych dniach. Teraz na tej podstawie powinnam dostac 9-10kwietnia, a test robilam 15 kwietnia z samego rana.

a moze po prostu miałaś stres, jakieś zmiany, okres się w takich sytuacjach często opóźnia. A swoją drogą zrób test raz jeszcze..

Planuję zrobić test w sobotę, jeśli okres do tego czasu się nie pojawi. Myślę, że żadnych stresów, ani zmian sytuacji nie było. Sama nie wiem co o tym myśleć.

przyczyn braku okresu może być wiele, jeśli chodzi o test to nie chcę Cię straszyć itd/ :-) Ale moja przyjaciółka zrobiła test który wyszedł negatywnie, powtózyła go tydzień później i ma termin na listopad :-) Sama czuła że powinna zrobić go raz jeszcze, a test trzymała w torebce, był mróz, długo była na dworze. Może to przez złe przechowywanie tak jej źle pokazał

Nie ukrywam że kolejna dzidzia da nam wiele radości, będziemy szczęśliwi jeśli rodzina nam się powiekszy. Dlatego nie straszny mi wynik testu pozytywny. No nic, pozostaje mi czekac do soboty. Miałam nadzieję, że jak juz okres mam co miesiac tzn mialam dwa razy ale w regularnym odstepie, mimo ze karmie piersia nadal swoje dziecko to już tak będę miała w miare regularnie.

Gość mango__
ile ma dziecko? jeśli nie mierzysz temperatury i nie wiesz czy była owulacja to nie wiesz czy to był okres. Ja pierwsze krwawienie miałam chyba w 6, czy 8 tygodniu po porodzie, za miesiąc następne (żadne z krwawień nie było tak naprawdę okresem, a jedynie krwawieniem śródcyklicznym). ostatecznie prawdziwy okres dostałam chyba jeszcze pół roku później. moja rada: nastaw jutro budzik np. na 7:20, zmierz temperaturę w ustach. jak będzie niska, to na 99% w ciąży nie jesteś.

Gość mango__
a w ogóle przy karmieniu piersią baaaaaardzo często miesiączki przychodzą nieregularnie. jest to związane z szalejącymi hormonami ;)

Dziecko skończyło 9 miesiecy. Nie mierzę temperatury to fakt. Ale myślę ze spokojnie to była miesiaczka,zaczełam podawac dziecku inne posilki niz moje mleko i pozniej pojawil sie okres. Myslalam ze bedzie trwal długo, a tu dwa razy z rzedu byl po max 5 dni. mango_ niska to znaczy jaka?