Gość xxxlaska Napisano Kwiecień 26, 2012 czego się spodziewać po lasce, co tankuje ludziom paliwo :o i leczy niepłodność castagnusem hahha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Żadna praca nie hańbi jeżeli jest uczciwa :P akurat do tego to chyba nie mas prawa się przyczepiać :P ten topik nie jest po to, aby obrażać ludzi tylko, żeby się wspierać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Gdzie są dziewczynyy, które się starają ????:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahtziri 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Ja jestem :) Miałam troszkę urwanie głowy dzisiaj ale już koniec i wreszcie mogą odpocząć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 To może i ja się przyłączę :) Od jakiegoś czasu bardzo chciałabym mieć dzidziusia. W październiku byłam u ginekologa i powiedział, że mogę mieć kłopoty z zajściem w ciążę :( Od tamtego czasu się nie zabezpieczamy i tak z miesiąca na miesiąc jak dostaję okres to coraz bardziej mnie to martwi :( Ale z badaniami czekam do września bo mój gin powiedział, że po roku starań można się dopiero martwić :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Ogólnie to mam nieregularny okres :( Kupiłam sobie paski owulacyjne miesiąc temu i w żaden dzień mi nie wyszło pozytywnie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 A ten kwas foliowy o którym pisałyście to na co jest dobry? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Widzę, że chyba zostałam sama. To może chociaż się przedstawię, na imię mam Anka i mam 25 lat. Jestem z pomorskiego i pracuję w hotelu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Hejka ahtziri :) wymarzony odpoczynek po całym dniu? Ja też :) po kąpieli w łóżeczku:)..mniam Witam także annecke w naszym gronie:) Musisz uzbroić się w cierpliwość, masz jeszcze parę ładnych miesięcy na poczęcie:) ile masz lat? wcześniej była taka tabelka to by ułatwiło nam kontakt jak możesz wklej ją ;) Jeżeli masz nieregularny cykl to nie leczysz się najpierw na to? A folik W pierwszych tygodniach ciąży jego rola jest związana z rozwojem i kształtowaniem się płodu - a zwłaszcza jego układu nerwowego, mózgu i rdzenia kręgowego. Jeżeli przed ciążą i na jej początku poziom kwasu foliowego w organizmie kobiety był odpowiedni, może to znacznie ograniczyć ryzyko wystąpienia u dziecka wad wrodzonych. Aby być jednak pewną, że dostarczamy organizmowi odpowiednią ilość kwasu foliowego, najprościej jest przyjmować tabletki z witamina B9, jeśli tylko jest jakaś szansa na zajście w ciążę. W tej chwili w Polsce istnieje zalecenie, by kobietom, które potencjalnie mogą zajść w ciążę zapisywać 0.4 mg kwasu foliowego dziennie. Około połowa ciąż jest na ogół niezaplanowana. Dlatego ważna jest suplementacja przed, nawet gdy nie myśli się w danym momencie o dziecku. Bo gdy dowiadujemy się o ciąży, jest to już na ogół 4-6 tydzień, a mózg i rdzeń kręgowy dziecka są już ukształtowane! Na suplementację witaminą B 9 będzie więc za późno... Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Witam Cię Aniu :) Monika z tej strony;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Hej,a ja zacznę się starać od maja lub czerwca o dzidzię:)Mam nadzieję,że się uda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Mam 28 lat,a w lipcu biorę ślub i chciałabym już postarać się o dziecko,bo boję się,że trochę mi to zajmie czasu choć okres mam bardzo regularny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Cześć Donusia28! :)Ja też biorę ślub w lipcu ;) już trzeci cykl się zacznie od kiedy się staramy, też mam regularność cykli..ale niestety się nie udało jeszcze Może coś się zmieni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Jednak jesteście :) Nie leczyłam się nigdy bo mój ginekolog mówił zawsze, że wszystko jest ok i żebym się nie przejmowała tym nieregularnym cyklem. Ostatnio jak byłam to powiedział, że mam jajniki pco i jak poczytałam sobie o tym już jak wróciłam do domu to się trochę przeraziłam, bo kobiety z tą przypadłością pisały o trudnościach z zajściem w ciążę. Ale jestem dobrej myśli i jak już pisałam od września zaczynam intensywne starania o dzidzię :) a może uda mi się wcześniej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahtziri 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Również witam nowe staraczki :) Fajnie, że jest nas coraz więcej :) Dziewczyny, może wklejcie tabelkę, żebyśmy się nie pogubiły kto jest kto i kto kiedy testuje Annecka a robiłas badania FSH i LH? Potwierdzają PCO jeśli LH jest wyższe od FSH, może lekarz się myli, warto byłoby sprawdzić Donusia, gratuluje ślubu :) Widzę, że sporo tu zaręczonych i ślubujących w tym roku. Świetnie, śluby a potem małżeństwo to przewspaniała sprawa, niedługo same się zresztą przekonacie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Wrzucam tabelkę, bo się zagubiła gdzieś daleko: Nick .................. Lat ...... Cykl starań ............. spodziewana@ kamisia_k...............26............40................. .. ........30.04 pomaranczka92 ........22........... 3 .............................20 IV pikolinka................30............1................. ............27.04 ahtziri...................23.............1............... .. ............02.05 annecka.................25.............8..............................30.04 napisałam, że 8 cykl bo tak długo się nie zabezpieczam z moim partnerem, aczkolwiek nie było jakiś wyliczanek z owulacją itp :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Anka jeżeli nie masz regularnych cykli to myślę, e trudno będzie Ci skonkretyzować owulację i dni płodne :/ chyba powinnaś zmienić gina jeśli Ci nic nie chce poradzić na to :( Wrzucam tabelkę, bo się zagubiła gdzieś daleko: Nick .................. Lat ...... Cykl starań ............. spodziewana@ kamisia_k...............26............40................. .. ........30.04 pomaranczka92 ........22........... 3 .............................19 05 pikolinka................30............1................. ............27.04 ahtziri...................23.............1............... .. ............02.05 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość starsza co sie nie starala Napisano Kwiecień 26, 2012 dziewczyny porozmawiajcie ze swoimi mamami ......... nie ogarniam tego tematu(staramy sie o dziecko) moze lepiej tak (chcemy miec dziecko) starac to sie mozna o posade i jeszcze jedna- jecie tyle chemii (kwasy i inne takie) lepiej poszukac tego w zwyklych produktach spozywczych tyle ze to trudniejsze niz siegniecie po tabssa z apteki zapytalam moja core (DOROSLA) co sadzi o tego typu staraniach no zeby nie bylo ze stara ramolka sie wypowiada poparla mnie w zalej rozciaglosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość on1ona2 Napisano Kwiecień 26, 2012 my staramy sie juz ponad 3 lata... i kurcze nic. strasznie potrafi to dobic czlowieka. jest wiosna, na zewnatrz tyle rowiesnikow (albo i mlodszych) z dzidziami.. a my sami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 ahtziri jak masz na imie jak moge wiedziec? twoj nick malo zdradza :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 on1ona2 witamy wśród grona kobie które CHCĄ MIEĆ DZIDZIE :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość on1ona2 Napisano Kwiecień 26, 2012 chcemy miec i sie STARAMY o dziecko... kazdy wie o co w tym slowie chodzi. mowiac NIe CZUJE NOG tez mamy na mysli calkiem cos innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahtziri 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Pomarańczko, o ile się nie mylę jesteś tak naprawdę Monia? To jesteśmy imienniczkami ;) Ahtziri to imię żeńskie b. popularne w Meksyku a że mam tam z racji zawodu troszkę znajomych to strasznie wpadło mi w ucho i stąd mój nick :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 on1ona2 dokładnie:) To miło mi Monia:D teraz mi wstyd, bo myślałam, że to przypadkowe litery :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahtziri 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Fakt, dla Polaków Ahtziri może brzmiec dziwnie, ale właśnie to ta egzotyka chyba mi się w nim podoba :) W hiszpańskim h jest "nieme" więc nich czya się atsiri. Gdybym miała męża z tamtych stron pewnie tak nazwałabym córę. A własnie, macie jakieś wybrane imiona dla dzieci? U nas tylko dla chłopca - Maciuś, dla dziewczynki mamy z mężem totalnie inny gust i ciężko o kompromis :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahtziri 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 * więc czyta się Atsiri Sorki za literówkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Na dziś już koniec :) Tylko szkoda, że nie mam się do kogo przytuliić...................................... DOBRANOC WAM :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Hmm.. dla chłopca Olaf :) a dla dziewuszki to też brak kompromisu :) mi się podoba Łucja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Dzięki za rady dziewczyny, jutro zarejestruję się do innego gina, a gdzie można zrobić te badania FSH i LH? Jestem zupełnie zielona w tych sprawach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania_06 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Dobranoc pomarańczko :) Ja też dzisiaj sama zasypiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach