Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna od siedmiu

Matka chrzestna bez pieniedzy:)

Polecane posty

Otóż, jak to bywa w maju, mam komunię chrzesniaka. Dysponuje bardzo ograniczonym budzetem na t e uroczystość bo siegająca zawrotnej kwoty 200-250 zł:P Jest bezrobotna tuż po studiach wiec to i tak dla mnie duzo:P I mam pytanie, co ja mam temu małemu kupić? Dodam, że widuję go raz na dwa trzy lata i jest spoza rodziny bo to dziecko dalszych znajomych mojej mamy:O Myslałam, zyby dac mu 100 w kopercie a za 100 mu coś kupić plus obowiazkowo Biblia i kartka. Tylko co mu można kupić za tę stówę? Najlepsze jest to, że nawet jeszcze zaproszenia nie dostałam a komunia jest za 3 tygodnie. Chrzestny dziecka kontaktował się ze mną i mówił, zeby moze sie na cos złozyc za jakies 600 zł. ale chyba zrezygnuje z tej opcji bo 300 zł wydac nie moge.

Gość didaaaaxx
jak nie dostalas zaproszenia to pewnie Cie nie chca zaprosic

Dostane bo podobno matka chłopac wykombinowała sobie nr do mnie i bedzie dzwonic. Ktos poradzi?

Gość miśka ___
Nie przejmuj się! To juz warioactwo z tymi prezentami dla dzieci na chrzciny i komunie:-0 Kup mu Biblię z dedytacją, daj kasę w kopercie (te 100 zł) i tyle. Normalni, przyzwoici ludzie zrozumieją.

"Nie przejmuj się! To juz warioactwo z tymi prezentami dla dzieci na chrzciny i komunie Kup mu Biblię z dedytacją, daj kasę w kopercie (te 100 zł) i tyle. Normalni, przyzwoici ludzie zrozumieją." Popieram. W ogóle jak dałaś się wrobić chrześniakowanie obcemu dziecku?! :O

Gość babagogolele
Jak chrzestna/chrzestny nie kupi quada albo wypasionego kompa to wstyd szmato

Gość kup mu rolki,albo hulajnoge
ja tez mam komunię za tydzień u siostrzeńca zaproszenia nie dostałam,powiedzieli że nie będą mi się kłaniać,z zaproszeniem i że komunia chyba jest o 11 godzinie a potem jest obiad na który jak nie chcę wcale nie musze isc,tak mi powiedziano... :o ale od dziadków a naszych rodziców zebrali 2 tys powiedziałam ojcu i matce że są pojebani ja kupiłam małemu księge bajek bo je uwielbia i czekoladki kasy nie dam ani pół grosza dam to pod kościołem i spadam do domu do hooooja z taka rodzina

Gość jeśli masz jeszcze stówę
to kup mu łańcuszek i nie wydziwiaj. Nie ma czym się przejmować.

To już paranoja z Komuniami. Ja swoją miałem w połowie lat 90-tych to było normalnie. W domu w gronie rodzinnym. Cieszyłem się, bo dostałem Pegasusa. Teraz to trzeba sale wynajmować, prezenty drogie. Przecież to Komunia dziecka i liczy się pamięć, a nie kasa.

Gość mama jaga baba sraga
Także mam zaproszenie na komunie, z tym,ze jestem jedynie przyjaciółką rodziny..Moja sytuacja finansowa gorzej niż zła, wcale nie mam kasy,ale jak zdarzy się cud, to bede mogła przeznaczyc max na wszystko 100zł.Tobie radze dac 100zł w kopercie i za 100 kupic fajny zegarek (na allegro sa fajne , np cashio),albo cos z ubrania. U mnie jest sklep wyprzedażowy z markowymi ciuchami, mam nadzieje znaleźć jaks dres za te kwote albo chociaz jakis kpl na lato ( koszulka, spodenki) czy bluza, plecak firmowy...Szukaj jakichś okazji.

Gość Ankaaa9439
Pomysł z hulajnogą uważam za bardzo dobry. Za 100zł na pewno znajdziesz.

Gość dm,vdf,mvfmf,m
teraz mamy komunie mojego ojca chrzesniaka i ja z mezem kupujemy mu gre na kompa + kartke za okolo 60-70 zł. z tymi prezentami ludzie wymyslaja

zastanawiam sie w co mam się ubrać? hmmmmm co powiecie na ekri pończochy do tego pas tego samego koloru przezroczysta bielizna ????? zrobię wrażenie ??? plus jakaś tunika jak by było zimno

Gość tez w tym roku ide
na komunie chrzesniaka ale moge 300 zl przeznaczyc wiec stwierdzilam ze kupie mu jakis telefon nie jakis taki dobry ale mysle ze cos znajde na allegro i bombonierke

Gość 380908jaka78
A potem ludzie się dziewią, że rodzina/znajomi nie chcą byc chrzestnymi dla ich dzieci, nie chcą chodzić na wesela:-0 Ano, nie chcą bo nie każdego na to stać! Każdy tylko patrzy aby od innych kasę wyrwać pod pretekstem urodzystości religijno-rodzinnych:-0 żenada

Gość ijdjdjhfdjd
kup biblię, srebrny lub jak wystarczy to złoty łańcuszek z krzyżykiem i tyle wystarczy. Ja na komunie dostałam jakieś duperele, nawet nie pamietam co a jedynie co mi zostało i jaką mam pamiątkę po 15 latach to właśnie pismo święte i złoty łańcuszek z matką boską :) To jest sakrament święty a nie urodziny i nie trzeba wydziwiać z prezentami

Gość tez w tym roku ide
tak ale u mnie bylo do wyboru telefon lub rower bo rodzice dziecka do mnie dzwonili i mowili ze mam wybrac

Jak napisałem miałem Komunię w 94 roku to nie było takiej gonitwy. Rower, Gra Pegasus to był szczyt. Czasem mini wieża, organy. Jednak dziś to jest pokaz mody i na pokaz wszystko ile da się w kopercie. Zastanawiam się to Komunia rodziców czy dziecka???

Gość mama jaga baba sraga
na fajnych rodziców trafiłas hahha... ;) lepiej daj te 300 zł niech sobie do czegos dołozy może? a jesli chesz tel to napewno tanij znajdiesz na allegro. sobie niedawno kupiłam nokie, fajna, za 200 zł z przesyłka, tyle ze... ni epolecam sprzedającego;)

dzieki za podszywy:P No wymyslają cholera jak nie wiem. Mama mówi, zeby wogole dac mu 100 i niech sie cieszy:P ale ja tak nie umiem... To dziecko a niewinne ze 8 lat temu wybrano mu na chrzestnych młodzików, którzy teraz sa bez kasy:P Babcia i mama mnie wrobiły, bo :dziecku sie nie odmawia" wiec no cóż. Jako 16-latka nie wiedziałam za dużo o zyciu ani nie myslałam perspektywicznie:P A teraz wpadłam na pomysł zeby moze dac mu 50 zł ale kupic mu mp4. Za 150 to juz moze jakas porzadna by była... No i Bibila i kartka. W jazdym bardz razie dzieki za zainteresowanie:)

Gość dm,vdf,mvfmf,m
jak by zadzwonila do mnie matka chrzesniaka i powiedziala ze mam wybrac albo rower albo tel to bym jej kurw nawsadzala

Czekajcie, zaraz dam foto cycków :P

Gość tez w tym roku ide
wiec dlatego kupie ten telefon nie jakis specjalnie drogi i bombonierke i pojade ale tylko do kosciola dam prezent i jade do domu

Styczniowy przyjaciel, ja miała tak samo. Rower, pegazus od chrzestnych. Kolczyki i lancuszki, klaser, uzywana pralka:P, zegarek (brzydki jak cholera, ale oj tam:P) kartki jakies, Biblia od kuzynki, i chyba 200 zł-to były moje prezenty.

łaknę cię. chciałbys zobaczyć taka chrzestną ponczochy pas i przezroczysta bielizna????????

O rolkach myslałam, ale jeszcze kupie zły nr albo co. Nie bede miała czasu potem jezdzic i wymieniac. A hulajnoga-pomysle jeszcze nad tym.:)

"u mnie bylo do wyboru telefon lub rower bo rodzice dziecka do mnie dzwonili i mowili ze mam wybrac " Trzeba było powiedzieć, że wybierasz rower, tylko niech Ci sprawią taki, żebyś mogła nim zrobić rajd wokół Polski :D Ludzie to jednak zupełnie nia mają przyzwoitości... (A ja z mojej komunii pamiętam tylko jeden prezent - biało-zielony zegarek z różowym kotkiem, który dostałam od brata; oraz to, że winda sięzepsuła i cała rodzina musiała włazić na piechotę na 13 piętro; i że pierwsza dotarła babcia :) )

Gość tez w tym roku ide
no oni twierdza ze tylko mi doradzili tzn ciotka tak twierdzi bo ja mialam 16 lat jak zostalam wrobiona w to zeby byc chrzestna chociaz nie chcialam ale musialam

Żartujesz ??? rodzice byli na tyle chamscy, że kazali ci wybrać???? Pamiętam jak dostawałem też takie kartki z melodyjką. W środku były życzenia. Pegasus to było coś cieszyłem się jak głupi.

tez w tym roku ide - a idz w cholere z takimi rodzicielami:O W dupe niech sie pocałuja, zero taktu. I masz zamiar kupic ten rower czy cos tam?