Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melodii O. 19

Mąż mojej siostry bardzo źle ją traktuje . Proszę pilnie o radę .

Polecane posty

Gość co to znaczy ze
cie jakis obcy facet utrzymuje??????????? dziewczyno masz nierowno pod sufitem. wspolczuje twojemu przyszlemu facetowi, o ile taki sie znajdzie

Gość Melodii O. 19
no on nie jest obcy to jest mąż mojej siostry , i jak nie chce bym pracowała to kto ma mnie utrzymywać , rodzice już dawno by mnie do pracy pogonili i ja też chętnie bym poszła

Gość co to znaczy ze
nie jest obcy? jest obcy, łacza was wiezy krwi?

Gość wnosze ze facet
jest duzo starszy i dlatego z wami robi co chce, a swoja droga z dziwnej rodziny pochodzisz skoro ropdzice cie podrzucili to obcego goscia jak kukulcze jajo koles za niedlugo cie zacznie ruchac a ty powiesz ze ok.zeby tylko siostry nie skrzywdzil ogarnij sie

Gość Melodii O. 19
no nie łączą aczkolwiek jest z nią już na tyle długo bym uważała go za swoją rodzinę skora twierdzisz że to jest nienormalne napisz mi jakbyś mogła / mógł co powinnam zrobić

Gość piszesz ze masz od niego kase
bo zaoszczedzilas? mowisz ze studiujesz zaocznie, pokombinuj cos ze stazem ze niby ci do praktyk potrzebny. ewentualnie jakas praca w weekendy a powiesz ze jestes na zajeciach. powiedz mio nie wstyd ci ze cie utrzymuje obcy czlowiek? ja rozumiem ze na samym poczatku ale pozniej

Gość Melodii O. 19
on ma chyba 40 lat w tym roku kończy jeśli się nie mylę i wiem że moi rodzice są nienormalni trochę , ale na ich obronę mogę dodać tylko tyle że on sam to zaproponował

Gość co to znaczy ze
i co ztego ze go dlugo znasz, widocznie nie dlugo skoro koles takie rzeczy robi. a tobie nie bardzo przeszkadza sutuacja skoro nic z tym nie robisz, pomysl im wiecej kasy bedziesz od niego ciagla tym bardziej nigdy sie nie uwolnisz bo pozniej chcocby w piekle , ale cie znajdzie

Gość Melodii O. 19
ale ja już mu tak mówiłam tyle że wtedy przeze mnie awantury wybuchały pisałam już wcześniej że zaraz po skończeniu LO znalazłam staż ale nie mogłam iść bo on nie chciał a potem jeszcze siostra prosiła bym dla spokoju nie szła

Gość jestem matkai nigdy bym sie ni
zgodzila 1) by moja corka wyszla za faceta z taka spora roznica! 2) by druga corka zamieszkala z mlodym malzenstwem tyle w temacie. Skoro masz kase sprobuj uciec do rodzicow no chyba ze sa tak pier*** ze im pan prokurator z mega brykla i $$ w porfelu imponuje to juz sorry...

Gość Melodii O. 19
ale ja go nie proszę nawet o pieniądze sam mi je wciska czy potrzebuje czy nie jak nie wezmę to chodzi zły lub się wścieka tak więc jak daje biorę on jest zadowolony a ja odkładam nie wydaje ich i trzymam gdyby moja siostra wreszcie postanowiła odejść

Gość co to znaczy ze
czytalam dokladnie co pisalas, wnosze ze masz niepokolei w glowie skoro siedzisz i czekasz... nie uwazasz ze moze sytuacja ze ty jestes z nimi, bardziej to wszystko komplikuje???? pomysl facet musi utrzymac 2 dorosle BEZROBOTNE baby i prosze nie zaslaniaj sie tym ze on wam nie pozwala. przywiazal cie do grzejnika???? moze to juz go zaczyna wkurzac? skoro was utrzymuje to po to byscie nawet pierdnac bez jego wiedzy nie mogly i jak dla mnie to facet jest stary!!! i uwierz zarzada zwrotu "pozyczki" ale bynajmniej nie w gotowce

Gość Melodii O. 19
pisałam już że nie zostawię siostry poza tym nigdy choćby nie wiem co nie pojadę do rodziców

Gość co to znaczy ze
ale dlaczego nie pojedziesZ???? no nie gniewaj sie ale wyscie sa jacys inni . masz kase to pomysl o wynajeciu. jakas dodatkowa praca, na promocji, w pubie

Gość twoja siostra sie boi
ze sobie bez niego nie da rady. Ludzie nie z takich opresji wychodzili. Uwierz mi im dłuzej tam bedziesz tym bedzie gorzej. dziwny ten wasz facet, nie chcialbym zeby siostra mojej zony do nas sie wprowadzila.

Gość Melodii O. 19
aa kiedy ja się do nich wprowadziłam to oni już byli 4 lata po ślubie I gdyby mu to przeszkadzało że mnie utrzymuje to jak go prosilam to by mi pozwolil pojsc do pracy

Gość to znaczy ze
obawiam sie ze tak naprawde nie wiesz co temu czlowiekowi przeszkadza a co nie.

Gość Melodii O. 19
może i nie wiem ale czy wy gdyby waszej siostry mąż był taki jak mojej wyprowadzili byście się i zostawił ją z nim nie wiedząc czy jej coś zrobi no ja nie potrafię ale jeśli wy tak no to gratuluje

Gość to znaczy ze
ale skad wiesz ze jej cos zrobi?spiszx z nimi w sypialnie ze wiesz wszystko? pomysl pisalas ze nawet chlopaka nie masz bo cie kontroluje, to czy to jest normalne???? otworz szerokooooo oczy, bo narazie jestes jak niewidoma facet z jakiegos powodu swiadomie z was zrobil niewolnice , nie pozwala isc do pracy, nie odpowedzialas mi na pyatnie, dlaczego nie pojedziesz do rodzicow? po drugie nie wstyd ci ze cie obcy facet utrzymuje? jestes jakas pokrecona i jak dla mnie nic ze swoim zyciem nie chcesz zrobi. no coz zycze powodzenia w waszym trojkacie i zegnam serdecznie

Gość loooooo matko i corko
to jak chcesz na podpaski czy tampony , to idziesz do niego po kase? to niczym sponsoring:))

Gość Melodii O. 19
nie pojadę bo kiedy prosiłam ich o pomoc to nic nie zrobili a nawet mnie nie wysłuchali najwidoczniej im to odpowiada a teraz się do nich nie odzywam co do tego skąd wiem :L wystarczą mi siniaki mojej siostry

Gość Melodii O. 19
heheh nie no z tymi tamponami to mnie rozśmieszył nie daje mi kasę średnio raz w tygodniu więc nie muszę prosić na to

Nie ma sensu ględzić i roztrząsać sprawy na próżno. weź się dziewczyno za jakieś działanie. na początek wybierz się do najbliższego Ośrodka Interwencji Kryzysowej - skoro nie pracujesz, to masz na to czas, nawet jeśli trzeba kawałek autobusem podjechać, znajdź sobie adres w necie. uzyskasz pomoc psychologiczną i prawną. nie ma sytuacji bez wyjścia!! musisz też poważnie porozmawiać z siostrą, to może potrwać, ale ona też w końcu zda sobie sprawę, że nie może żyć w takich warunkach. to, ze jest prokuratorem, nie oznacza, że jest nadczłowiekiem i nic mu nie można zrobić - tak samo jest odpowiedzialny za swoje czyny, jak każdy inny człowiek i tak samo mozna go pozwać do sądu. Jedyny warunek - musicie obie ze sobą współpracować i razem dążyć do wspólnego celu, jakim jest uwolnienie się od tego gościa. Jesteście dwie i w tym Wasza siła. tylko zacznij coś robić, bo z samego wyżalania się NIC nie wyniknie.

Gość przeczytalem
wszystkie wypowiedzi i odnioslem wrażenie (jak co poniektórzy), że wam tak jest wygodnie. Nic nie chcecie z tym zrobić. Ty zastawiasz się siostrą, twoja siostra dzieckiem i koło się zamyka.

Gość autorko ale ściema, niezle
sie zamotałaś w tych bredniach które tu wymyślasz :D Nie wyszło ci prowo :D Najpierw piszesz ze nie masz kasy na psychologa i będziesz musiała coś wymyślić żeby dał ci na niego kase a później piszesz że masz odłożone pieniądze na nowy start :D Pierdol pierdol 0/10 😴

Gość autorko ale ściema, niezle
"a co myślicie o tym żeby go poprosić o to żebym mogła iść do pracy ?? i wymyślcie mi proszę co mam nazmyślać żeby mi kasę dał żebym mogła iść do terapeuty , muszę jakoś zapłacić za wizytę " druga jej wypowiedź "a teraz do rzeczy gdyby tylko moja siostra zechciała się wyprowadzić to mam pieniądze sporo odłożyłam bo on tego nam nie żałuje , więc na początek by starczyło zatwardziała feministko nie wiem po co tu napisałaś takie głupoty bo w życiu nie zostawię mojej siostry z tym samej " Wymyśl coś jeszcze :D

Gość classbellaa
aaaaa no tak, ACHTUNG - prowo !!! PROWO PROWO, autor tego prowo temate zamotał się w swoich wyznaniach pieniężnych ACHTUNG !!

Gość Melodii O. 19
ok waszym zdaniem to prowokacja to nie piszcie tu czy wy wiecie ile kosztuje psycholog ?? myślicie że wydam odłożone pieniądze na psychologa i co potem teraz je wydam a jak moja siostra zdecyduje się odejść to pod most dlatego potrzebuje kasy od niego .

Gość ty jestes jak
dziwka ktora nalezy oplacac:))

Gość Melodii O. 19
to fakt nie muszę ale nie wyczaruje sobie 250 zł za godzinę na psychoterapeutę więc musiałam coś wymyślić nawet jak pójdę dwa razy w tyg to już jest 500 a ja tyle nie mam