Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melodii O. 19

Mąż mojej siostry bardzo źle ją traktuje . Proszę pilnie o radę .

Polecane posty

Gość ukueele
bugi ugi masz rację, szkoda naszej energii to jakaś rozkapryszona gówniara, której się we łbie poprzewracało od dobrobytu i jeszcze wymyśla durne prowokacje A są ludzie, którzy naprawdę potrzebują wsparcia i naprawdę nie mają z kim zamienić paru słów, żeby nie sfiksować. Do książek gimnazjalistko :O bugi ugi

Gość ukueele
"...ok na razie jest spokój..." Melodia, więc porozmawiaj z siostrą póki spokój ustal jakiś plan jak ona chce iść do pracy, to niech szuka i idzie do roboty, a nie wymyślasz prowokacje!

Gość Melodii O. 19
jejku ludzie ja nie wymyślam przepraszam jeśli tak to odbieracie , gadałam z nią o tym ale ona woli unikać kłótni jęśli on na coś się nie zgadza ona to akceptuje i mu się nie stawia więc wbrew jemu nie pójdzie do pracy

nic z tym nie zrobisz jak ona sama nie bedzie chciala, moze cie jedyie znienawidzic... to jest wlasnie uzaleznienie od drugiej osoby lub chora milosc, szkoda tylko dziecka ktore pewnie bedzie tak samo traktowane jak podrosnie..

Uderzył Cię "tylko" 2 razy? O jaki łaskawca. Ogarnij się wreszcie, jak on może Ci czegokolwiek zabraniać?? Chce żebyście były obie od niego zależne, to świr jakiś. Zainstaluj w domu jakąś dyskretną kamerkę, będziesz miała dowód przeciwko niemu, a skoro ma taki zawód jak mówisz, to powinien się nieco wystraszyć, bo to byłaby kompromitacja. To jakiś świr, zróbcie coś z sobą,c teraz to jesteście obie takie zastraszone ofiary losu. On dobrze wie, jak się go boicie...

Gość Melodii O. 19
może faktycznie kamerka to dobry pomysł , co do dziecka to wątpię kocha je ponad życie ubóstwia dosłownie z tą kamerką to już wcześniej myślałam ale bałam się że znajdzie i dopiero by było do: ukueele bugi ugi jeszcze raz was przepraszam nie chciałam marnować waszego czasu

Gość durna ta twoja siostra
chyba siostrze to odpowiada skoro nic z tym nie robi...

Gość wrtyu ;/
ja pierdole jak patoligia ona jest dla cibie w miare mily jak to napisalas bo chce ci wyruchac a ty powinnas sie na to zgodzic bo moze wlasnie dlatego wyaywa sie na twojej siostrze

Gość Melodii O. 19
ona się go chyba boi bo kiedyś mi powiedziała że może i by odeszła jednak on jej nie pozwoli mówiłam jej że sąd o ty decyduje o nie on ale jednak on jej to wmówił a co do tego przespania się z nim to w życiu bym tego nie robiła czyś ty zwariował/ ała

Gość Bogunia
On wam nie pozwala pracowac bo chce żebyście były od niego uzależnione, ja wam radzę spierdzielać i iść na tą policję. Napewno znajdą się takie ośrodki które wam pomogą i psychicznie i finansowo.

Gość Melodii O. 19
kiedyś zaczęłam gadać o tym z moją mamą to ona na to żebym się nie wtrącała że to ich związek i kazała mi przestać o tym gadać Ja nie wiem już , już mam dość :( im więcej o tym myślę tym bardziej chce mi się ryczeć

Gość durna ta twoja siostra
no wiesz pewnie dobra kase zarabia a Twoja siostra bez pracy i moze bez wyksztalcenia to nic dziwnego ze tak sie go trzyma.

Gość Masakra!!!
To masz naprawdę dziwną mamę, a jak jej naprawdę coś zrobi to twoja mam powie czemu nic nie zrobiłaś żeby ją uchronić? Bierz siostrę i uciekajcie!!!!

Gość Melodii O. 19
no właśnie nie wiem czemu się go trzyma nigdy nie leciała na pieniądze i jest wykształcona skończyła filologię angielską piszę już szczegółowo żeby nie było że kłamię

Gość cytrynowy sorbet.
nie wiem skąd wy sie ludzie urywacie albo udajecie że to prowo niestety takich kobiet jak siostra autorki jest b.dużo i wam sie wydaje że to tak prosto odejść od psychola ? zwłaszcza który ma posade,ostatnio był dokumentalny reportaż o kobiecie Polce której mąż pracował w CBA i ta sama sytuacja też ją bił krzyczał musiała chodzić jak w zegrarku była zastraszona bała sie dopiero po 10 latach odważyła sie zgłosić to na policje która nic z tym nie zrobiła bo jej mąż ma wysoka pozycje i tak konczyły sie jej wszelkie próby wołania o pomoc za każdym razem z kwitkiem odchodziła nawet sprawy sądowe zostały umożone a ona mówi o tym że wie że on ją zabije wiec wyobraźcie sobie jak ona sie z ta chora sytuacja oswoiła i jak jest psychicznie zajechana że żyje z taka świadomoscia! autorko nie wiem jak Ci pomóc ale na pewno nie zostawiaj siostry,musicie sie nawzajem wspierać

Gość Melodii O. 19
no właśnie wiem już wcześniej napisałam że mam rodziców ale tak jakbym ich nie miała ją w ogóle my nie odchodzimy a ojciec zawsze się jej słuchał ps: przepraszam że tak marudzę ale chcę się komuś wygadać bo w domu nie mam komu a koleżanką nie będę takich rzeczy opowiadała

Gość cytrynowy sorbet.
strasznie Wam współczuje ale Tobie bardziej bo jesteś bezsilna i musisz przyglądać sie temu,nie możesz ochronić siostry ja nie wiem co bym w Twojej sytuacji zrobiła,na pewno też bym sie obawiała konsekwencji jakie by wyniknęły gdyby sie dowiedział o tym że próbojesz to zgłosić oczywiście nie jestem za tym żeby nie robić tego bo wtedy daje mu sie przyzwolenie na takie zachowanie ale naprawde zdaje sobie sprawe jak sie boicie i sie nie dziwie bo wszyscy Ci radza ale nikt z Toba do tego domu nie wróci i nie bedzie czatował żeby do Was sie nie zbliżał

Gość zapraszam na moje aukcje -
Gość aaa22
doczytalam twoj pierwszy post do chwili jak twoj szwagier przyfasolił siostrze w nos i mysle ze w związku z powyzszym twoja siostra powinna kopnąć go w d.

Gość Melodii O. 19
właśnie masz racje najgorsza jest ta zasrana bezsilność ja nic nie mam do gadania i nic nie mogę zrobić gdyby to ode mnie zależał to już bym dawno ją i siebie spakowała ,a już całkiem najgorsze jest to że muszę go znosić , rozmawiać z nim słuchać tych jego głupich gadek boże to jest straszne a do tego muszę być miła żeby go nie zdenerwować , matko nienawidzę go jeszcze jak siostry nie ma to potrafi mnie obmacywać to już przechodzi ludzkie pojęcie on jest psychiczny

Gość cytrynowy sorbet.
nie wyobrażam sobie tego jak można żyć w takiej atmosferze :o ale musisz być silna i być oparciem dla siostry i podnosić ją na duchu,wiesz z każdym takim'osobnikiem'jest tak że on sobie Was wychowuje i podporządkowuje żeby mieć nad tym kontrole,dlatego Ty ani siostra nie możecie pracować bo wtedy mu sie to wymykało,pozwala sobie na krzyczenie podnoszenie rąk bo wie że sie go boicie - musicie mu sie stawiać oczywiście bedzie agresywny ale to przez to że odważyłyście sie odezwać czy niezgodzić z nim,wyjściem jest tylko pokazanie mu że też macie swoje mózgi i życie a on nie ma prawa Was trzymać w złotej klatce , wiem że siostrze bedzie to ciężko pojąć bo sie boi ale jeśli nie zbierze sie w sobie to jej dziecko bedzie miało taka sama traume jak Ty teraz :o

Gość domek na prelllliiiiit
prawda jest taka,ze nic nie zrobia. nic autorko nie zrobicie z siostra. siostra sie boi, jest zastraszona, ty zreszta tez. pzoa tym,jesli jest prokuratorem, to wybacz:) nic wam sie nie uda. zastanawia mnie, czemu autorko ty nie moglas isc do pracy? czemu on ci zabrania? bo?

Gość Melodii O. 19
wydaje mi się jeszcze że moja siostra obrywa przeze mnie , kiedyś jak się już wściekłam i zaczęłam się drzeć i się do niego rzuciłam , nie mogłam się uspokoić to on mnie tylko poszarpał ale moja siostra stanęła w mojej obronie to jej po prostu zawalił a nie mi wykrzyczałam mu to to powiedział mi tak żeby siostra nie słyszała że za moje wybryki ona będzie obrywać dlatego też nic nie mówię bo boję się że przeze mnie jej coś zrobi , nawet kiedyś się jej dostało za to że widział mnie jak się obmacywałam i całowałam z chłopakiem dlatego wolę się z nikim nie spotykać

Gość Melodii O. 19
nie wiem czemu on w ogóle jest jakiś nienormalny

Gość Melodii O. 19
jak znalazłam sobie w tamtym roku staż w banku to właśnie wtedy mi nie pozwolił iść i siostra mnie błagała żebym nie szła do tej pory strasznie żałuje że nie mogłam iść tam

Gość cytrynowy sorbet.
robi to bo wie że sobie Twoja siostre wytresował Ty coś z ta sytuacja chcesz robić ona nie,dlatego sobie wybrał słabsza ofiare i powiedział że ona bedzie za Ciebie obrywać bo wie że Ty byś 'walczyła' a siostra nie bedzie tego robić dlatego zadaje Ci inny ból,psychiczny bo wzbudza w Tobie poczucie winy że przez Ciebie siostra dostaje. Opisujac to potwierdziło sie to co pisze tak naprawde to on jest prostakiem który szuka słabej ofiary,nie chce mieć przeciwnika tylko ofiare czuć sie lepszy i silniejszy. WŁACZ TVN STYLE wlasnie mowia o 'katach domowych'

Gość ukueele
melodia, jeśli to prawda co piszesz, to tracisz życie i Ty i siostra też

Gość Melodii O. 19
chętnie bym włączyła ale nie mam w sypialni telewizora a nie chcę oglądać tego przy nim bo nie wiem jak zareaguje , wiesz co ja już staram się naprawdę być jak tylko mogę miła dla niego choć tak bardzo go nienawidzę , tak bym chciała żeby moja siostra od niego odeszła nie wiem czy kiedyś się zdecyduje a ja przecież też nie będę mieszkała tam całe życie do póki będę mogła to będę z nią mieszkała całe szczęście że studiuje zaocznie i jeszcze mi 3 lata zostały a więc przez najbliższy okres się nie wyprowadzę

Gość jakas patologia
moim zdaniem to jestescie jakas patologia zyjaca w trojkacie, powiedz, co maz twojej siostry ma a do ciebie??? jak to nie mozesz isc do pracy zartujesz sobie? jak jej nos rozwalil to czemu nieposzla na obdukcje...ok moze jest i tym prokuratorem ale tez nie stoi na prawem prawda? zawsze znajda sie ludzie ktorzy moga pomoc...dlaczego nie zbieracie dowodow? czemu nie ma wynikow obdukcji? dlaczego nie nagrywasz w tajemnicy przd nim jak on krzyczy lub ja bije? Prawda jest chyba taka ze po prostu jestescie tchorzami zeby cos z tym zrobic, macie gdzie mieszkac, i co jesc.Odejscie to tylko dla was komplikacje bo trzeba znalesc prace, mieszkanie i pewnie jeszcze co ludzie powiedza....Znalam kiedys kobiete ktorej maz byl komendantem policji a jednak znalazla sposob jak sie od niego uwolnic i facet zostal skazany za znecanie sie.Trzeba tylko chciec i sposob sie znajdzie.

Gość Melodii O. 19
no nie wiem co on ma do mnie . I ja jej nie mogę zmusić do obdukcji lub zbierania dowodów , a sama ich nie zbierałam i tu masz racje bo się bałam ale nie o siebie a o siostrę i proszę cię nie mówi mi że zależy mi czy mojej siostrze na jego pieniądzach bo mam je w dupie gdybym mogła to nawet teraz poszłabym do pracy