Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobic co robić cooo robić

Jutro będę miała gości a w domu mam do jedzenia tylko...Pomóżcie

Polecane posty

Zadzwonili przed chwilą,że jutro przyjadą, w mojej miejscowości sklep już zamknięty, do miasta nie mam jak jechać a w lodówce mam -słoik ogórków korniszonych -2 świeże ogórki -2 pomidory -pęto kiełbasy śląskiej -słoik pieczarek marynowanych, -majonez -ketchup -2 jogurty naturalne - jedna pierś z kurczaka - 10 jajek co z tego zrobić?

Gość pomaranczowa gruszka
srednio to widze lepiej zamow pizze/chinszczyzne/sushi czy cokolwiek innego

Gość Boda26
Zapiekanka jak znalazl. Taka z kurczakiem

Gość kkkkkooolllaaa
znajomi dzwonią i mówią że przyjadą? nie pytają się czy mogą?

oprocz sosu tatarskiego to nie wiele :) ewentualnie jajka z majonezem :) jakbys makaron jakis miala to ewentualnie salatka z makaronem ,piers z kurczaka pomidor,ogorek i doprawiona majonez plus ketchup :)

Gość CrK
Dokładnie, skoro już się tak wpraszają powiedz im żeby kupili jakieś produkty, ugotujecie razem obiad, to zawsze fajne przeżycie.

nie znajomi tylko niestety bliska rodzina, 3 osoby :(.postawili nas przed faktem dokonanym. nie ma u nas gdzie zamówić bo na wsi nikt baru u nas nie otworzył, a raczej z miasta 20 km dalej nie będę zamawiać bo sam dojazd by więcej kosztował niż jedzenie. mam jeszcze ser

Wiele nie zrobisz ;) Ale można zrobić : jaja w sosie tatarskim jaja z majonezem omlet z kiełbasą + pokrojone ogórki z pomidorem i cebulą Jak masz makaron to zapiekankę

mam makaron ale taki jak do spagethii długi. ale nie mam mięsa mielonego żeby je zrobić.

Gość kkkkkooolllaaa
ale nie no, masakra, ja sobie nie wyobrażam zadzwonić nawet do bliskiej rodziny i powiedzieć "cześć jutro będziemy u was" :o następnym razem wy im tak zróbcie

Gość CrK
Zrób wielki omlet :o

Gość kkkkkooolllaaa
ewentualnie koreczki :)

my nie robiliśmy zakupów bo jutro popołudniu mieliśmy wyjechać. a tu się nam rodzina wprosiła na obiad :(

Gość kkkkkooolllaaa
to nie mogłaś im powiedzieć że macie inne plany?

no to ten sam makaron zrob z kurczakiem ..ugotuj ta piers,rozdrobnij dodaj do makaronu :pieczarki,ogorki,pomidor i ser..zrob sos majonez i ketchup polej wstaw do piekarnika i bedzie :) albo zrob to samo z kielbasa zamiast kurczaka :) wykwintnym daniem to nie bedzie ale skoro sie zapowiadaja nie zapytawszy uprzednio czy wogle bedziecie w domu to niech sie tez nie spodziewaja :)

Gość Walnijka
Dołóż ryż i będzie ekstra sałatka z kurczakiem i tym , co warzywne - drobno skrojone.

myślicie że omlet byłby dobrym pomysłem do tego farsz z pokrojonych i podsmażonych pomidorów, kawałków kurczaka, marynowanych pieczarek i ogórka korniszonego? do tego sół i pieprz?

cytuje: my nie robiliśmy zakupów bo jutro popołudniu mieliśmy wyjechać. a tu się nam rodzina wprosiła na obiad Bez jaj :o A gdzie asertywność?! Dlaczego zmieniasz swoje plany? Oj mi gdyby nie pasowało to w życiu bym się nie zgodziła na gościnę! A jak by pasowało,ale pustka w lodówce to "Wpadajcie ,tylko że oprócz jaj i kiełbasy pustka :D "

Gość anna d. lolo
maz ziemniaki i cebule?

Gość Walnijka
Aaa, jest ser - to zapiekanka z makaronu.

będą o 11. my o 15 mieliśmy wyjechac. Niestety to takie osoby które nie rozumięją co się do nich mówi, wpraszają się na siłę.

Gość anna d. lolo
heloooooł masz ziemniaki i cebule?

a to musisz jakis obiadowy poczestunek robic?? moze machnij jakis biszkopt lepiej na szybko do kawy i tyle

Gość kkkkkooolllaaa
ja pinkolę, zmieniasz własne plany na coś na co nie masz ochoty

mam ziemniaki i jedną małą cebulę i 2 marchewki zamrożone mówiłam im że wyjeżdzamy o 15 ale oni że do 15 zdążą już odjechać i nie dali dojść do słowa, kiedyś jak jechaliśmy na zakupy a oni w drzwiach niespodziewanie byli to musieliśmy zmienic palny bo nie szlo im przetłumaczyć że już zaplanowaliśmy sobie dzień, bo oni przyjechali w odwiedziny i się rozsiedli, a przecież samych w domu ich nie zostawimy.

Gość anna d. lolo
dajcie juz jej spokoj moralizatorzy zakichani autorka pyta o przepis

myślicie że dużym chamstwem by było jakbym nic nie zrobiła na obiad i postawiła im gołą kawę?