Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość
Super kolejny dystrybutor co duzo napisze a nie wskaze tych badan, to takie trudne? Chyba nie ale trzeba je wpierw posiadac. "Badania nad usmierzaniem bolu" ... czekam nie tylko ja az mi pokazecie co obiecaliscie.

Gość marekz81
Jaka nauczkę? Czepiasz się o wszytko i nie widzę dalszego sensu dalszej konwersacji. Kiedyś ktoś powiedział, nie kloc się z głupkiem bo najpierw sprowadzi rozmowę na swój poziom a później wygra ze względu na większe doświadczenie na tym poziomie. Tym, i tylko tym kierowałem się próbując uniknąć polemiki z tobą. A teraz sobie możesz używać do woli bo szkoda czasu na takie dyrdymaly. Szkoda, że przez takich ludzi jak ty nie tylko cierpi monavie ale też ludzie, którzy mogliby zyskać na zdrowiu.

Gość gość
marekz81 lub MarekZ81 - zmieniasz nicki? po co? to ciągle ty? kto gada bzdury niech osądzą nowo-wciągani a nie ty. Jeżeli udajesz że nie chciałeś nikogo zmanipulować to może to świadczyć tylko o niskim ilorazie inteligencji... ale nie sądzę . Jak nie chcecie to nic mi i tym co tutaj zaglądają nie udowadniajcie. Mvi twierdzi że ich napoje mają tam ileś ORAC (w sumie mało ale przynajmniej coś) , na butelce tego nie ma, w badaniach nie ma, więc kto jest komu winien transparentne wyniki badań?! W chwili obecnej jak nic nie udowadniacie to dla mnie jesteście świadomymi lub nie świadomymi ale OSZUSTAMI. I to tle trolliki mvi. Czekam na wasz spam bo na badania się nie doczekam ... .

Gość Ordnungmusssein
Jest takie fajne powiedzenie" nie pytaj o radę osób które nie osiągnęły tego co ty chcesz osiągnąć"Biorąc pod uwagę gościa,który od roku próbował udowadniać,że monavie nie posiada żadnych badań,a badania jak się okazuje są,jak można brać wogóle jego pisanie na serio.Skoro jasno wynika że jego porażka spowodowana była małym zasobem wiedzy na temat produktów i badań(być może słaby wprowadzający który nie dostarczył takowych),jak też małą wiedzą na temat biznesu mlm wogóle(być może ten sam powód).Jeżeli ktoś pisze że jelenie na kogoś robią itp oznacza to tylko tyle,że jego wiedza jest brana ze stron kafeterii i tym podobne ,a nie zadał sobie trudu żeby w tym kierunku się rozwinąć.Reasumując gość próbuje chwytów manipulacyjbych niskiego poziomu,zmieniają co chwila "zeznania"i czepiając się słówek nie mających żadnego znaczenia w temacie.

Gość Ordnungmusssein
Tu pare cytatów z wypowiedzi pana , który hejtuje od roku "Jak zwerbować kolejnych""flawon jest super""Robert Kiyosaki odkryliście jego "dzieła"....potem jadą na szkolenie mmi piorą im mózgi " "to wyjaśnia dlaczego monavie nie podaje wartości poszczególnych witamin w 100 ml""brak badań wykazujących ilośc witamin""ja straciłem 1500"po paru stronach "ja straciłem 4000 ""nie ma żadnych badań na temat produktów" "No dobra jakieś badania macie ""w sokach nie ma antyoksydantów " "co to ,za badanie , dotyczy bólu i antyoksydantów a nie poziomu orac" Z góry przepraszam, jeźeli gdzieś zamieniona jest kolejność słowa ( nie chcę być posądzany o manipulacje :) ) ale nie mam takiej idealnej pamięci , sens wszystkich tych wypowiedzi był dokładnie taki .A na wszystkie na kolejnych stronach została podana konkretna odpowiedź przecząco tym stwierdzeniom.Wydaje mi się,że warto zadać sobie pytanie , czy tego typu osobę można traktować wiarygodnie .Kolejne wpisy zmieniają sie w zależności od tego co zostanie pokazane . Informację ,które "nie leżą" temu panu , dalej są pomijane i traktowane tak jakby ich nie było lub jakby sam tych kwestii nie poruszał . Biorąc to pod uwagę myślę , że pan ten nie miał efektów z powodu braku podstawowej wiedzy na temat produktów jak też wiedzy na temat działalności w mlm .Teraz obwinia za swoje niepowodzenia firmę i produkty , zniechęcając przy okazji innych w myśl zasady lepiej żeby nikomu nie wyszło bo jeszcze się okaże ,że to jednak ze mną było coś nie tak .Dodatkowo biorąc pod uwagę czas ( rok) od którego ten pan się uaktywnia jak też częstotliwość dzienną należy dojść do wniosku , że od jakiegoś czasu robi to za pieniądze ( ktos już wcześniej podawał linki odnośnie płatnych hejtów ) lub rozpoczął współpracę z nową firmą konkurencyjną do monavie i działając w ten sposób myśli ,że dzięki temu przybędzie mu osób w jego nowym przedsięwzięciu .I jeden i drugi powód uważam za mało etyczny . Niestety manipulowanie faktami dla własnej korzyści materialnej ( w tym wypadku płatne wpisy hejterskie lub oczernianie konkurencji )to chwyty poniżej pasa .Niestety nieraz spotykam się z takim postępowaniem u ludzi z konkurencyjnych firm .Zamiast chwalić swoje produkty i firmę oczerniają wszystkich w koło .Ma to jednak krótkie nogi.

Gość gość
Skonczyles trolliku mvi? A co na to lekarz? Dlaczego sadzisz ze tylko jedna osoba w calej Polsce moze miec zastrzezenia do mvi? Nie musze udowadniac "ze nie jestem koniem" To probujecie wciagac ludzi do kupowania napoi poddanych pasteryzacji z konserwantami po 110 pln. Wiec kto jest komu winien cos udowodnic? Jezeli twierdzisz ze badania na orac i konserwanty byly juz podawane to ja twierdze ze jestescie KŁAMCAMI. chcecie cos udowodnic?

Gość Ordnungmusssein
No i jak tu mozna z takim polemizować .Pan od hejtowania pisał też swego czasu coś o soku z lidla ,ze równie dobry .Ostatnio już nie używa tego argumentu ,sam pewnie doszedł do wniosku ,że porównanie jest niedoprzyjęcia przy przedstawionych dowodach .

Gość gość
Jakie dowody? Zejdz z drzewa... i je pokaz.

Gość MarekZ81
To chyba jest jakas farsa? Zmieniam niki? Shifta nie wcisnelem, litery i nick jest ten sam :) :) :) Tak to ja. I radze Ci idz do psychologa. Twoja wybujana wyobraznia na temat spiskow ma znamiona schizofreniczne. Tu nie prubuje Cie obrazic, musisz troche wyluzowac i zadbac o siebie. Zrozum czlowieku, ze w USA odbylo sie juz wiele procesow sprawdzajacych zgodnosc informacji o produkcie z jego zawartoscia. Rezultatow badan i tak nie powinienes znac. Dlaczego? A to dlatego, ze nie jestes ani dietetykiem ani laborantem i najprawdopodobniej wyciagniesz zadne albo bledne wnioski z proby interpretacji. Ja zlecam czesto badania laboratoryjne w innej dziedzinie. Mimo znajomosci tematu i tak czesto musze prosic o interpretacje laborantow bo czesto wyniki wygladaja jak jakis belkot podawany w microgramach na cm kwadratowy, itp. A co dopiero przelozyc to jeszcze na badania kliniczne. Po co Ci to? Tylko udowadniasz swoja ignorancje i brak znajomosci tematu. Szczerze mowiac, jezeli ktorykolwiek z przedstawicieli monavie zdecyduje sie dotrzec i opublikowac takie dane to strzeli sobie w stope. Bo ani ja, ani on, ani tymbardziej osoba oskarzajaca wszystkich i o wszystko, nie bedzie w stanie zinterpretowac tego w odpowiedni sposob. Do tego sa potrzebni specjalisci pracujacy nad zagadniami dietetycznym z niezaleznych osrodkow, to przewaznie prywatne organizacje i uniwersytety. Takie poparcie uzyskalo w USA. Stad tez sukces ich produktow. I co z tego ze Mens Health opublikowalo badania udowadniajac, co? A wlasciwie co to znaczy, biorac pod uwage, ze to nie ilosc ale proporcje skladnikow vs podawanie maja wplyw. Malo tego, biorac pod uwage to, ze jest to wytwor ze swiezych owocow, kazda partia bedzie miala nieco inne wartosci. Bo to nie firma farmaceutyczna gdzie sztuczne witaminy sie zawiera w tabletkach i jest to policzalne i odmiezalne. Tu decyduje natura: nawodnienie, naslonecznienie, odzywienie gleby, etc. Ciekawe, czy w warzywniaku tez klocisz sie, ze nie kazdy pomidor jest taki sam :)

Gość gość
Marek nie warto rozmawiać z tym pieniaczem.Przecież on wije się w zeznaniach , czepia , omija fakty i informacje powszechnie znane. Ty wiesz , ja wiem i setki tysięcy ludzi wie co jest w produktach monavie i jak one działają .On jeden wie lepiej więc niech wie.Niczego to nie zmieni ,a cokolwiek napiszesz i wkleisz i tak będzie potwierdzeniem tego,że on wie lepiej.Ignorańci tak mają ,szkoda prądu.

Gość gość
Ale idiotyzm, przybijcie sobie piatki trolliki z mvi. Ciekawe czy jest ktos kogo przekonuje co piszecie, bo niby jest to lepsze niz wskazanie badan? Spamujcie dalej ale nie zmieni to faktu ze pasteryzowane napoje z konserwantami to badziew do robienia kasy. Wam wystarcza WIARA a ja odszedlem bo mvi brak dowodow. Czekamy na spam bo skad badania nad ORAC i konserwantami... smacznego trolliki.

Gość gość
do MarekZ napisałeś: " Zrozum czlowieku, ze w USA odbylo sie juz wiele procesow sprawdzajacych zgodnosc informacji o produkcie z jego zawartoscia. Rezultatow badan i tak nie powinienes znac. Dlaczego? A to dlatego, ze nie jestes ani dietetykiem ani laborantem i najprawdopodobniej wyciagniesz zadne albo bledne wnioski z proby interpretacji" pytanie: Czy na potwierdzenie własnych słów możesz dać jakieś linki do wiadomości o procesach sądowych dot. " zgodnosc informacji o produkcie z jego zawartoscia" Znam temat mvi lepiej niż większość z was ale o tym nie słyszałem więc poprosimy dodatkowe info o ile to nie jest plotka... . Napisałeś też że nie powinien znać rezultatów badań o ORAC i konserwantach :) to dlaczego mvi samo twierdzi że ich napoje posiadają ileś tam ORAC: przeczytaj info w tym oficjalnym linku z mvi: http://media.monavie.com/PDF/us/Active-FAQ.pdf napisałeś: "Szczerze mowiac, jezeli ktorykolwiek z przedstawicieli monavie zdecyduje sie dotrzec i opublikowac takie dane to strzeli sobie w stope." przecież mvi podaje ile ORAC jest w napojach więc ... już strzelili sobie w stopę? A Ty znałeś te dane, skoro wiesz tak dużo o firemce to jak mogłeś tego nie wiedzieć? I wy posądzacie Mnie o mały zasób wiedzy o mvi hehe To jak zaspamuje coś firmowy błazen? Czy zrobi to jak zwykle po alkoholu i użyje pełno inwektyw... .

Gość Ordnungmusssein
Pan od wydumanych hejtów nie zmienia taktyki . Powtarza w kółko te same nieprawdy .Na szczęście ktoś kto myśli logicznie przejrzy teź inne strony i przekona się ,że odpowiedzi na zmyślone informacje znajdują sie juz na tym forum . Pamiętaj ,że pisanie w kółko nie prawdy nie spowoduje ,że stanie sie to rzeczywistością panie hejt . Śmiem teź twierdzić forumowicze ,że to co napisałem wcześniej o manipulacjach uskutecznianych przez pana hejta jest w 100 % prawdą , z małym dodatkiem !ze prawdopodobnie facet ma rozdwojenie jaźni . Mniema tak biorąc pod uwagę bardzo różne opisy jego przeszłości .w terażniejszości jedno jest pewne ,napisał że ma tak dobrze płatną pracę że moźe sobie pozwolić na pisanie od rana do wieczora na tym forum .Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze wpisy plus to ,moje pytanie forumowicze brzmi - czy to się trzyma kupy

Gość gość
Tak forumowicze, Pan ordungmustsein świetnie Wam podpowiedział ;) Jak chcecie poznać całą prawdę (a w tym że badania już gdzieś tam były hehe) to wystarczy tylko przeglądać inne strony forum... szukajcie a znajdziecie i jak dystrybutorzy nie traćcie WIARY. Pewnie tak ciężko byłoby je wkleić w poście. Szkoda że samo mvi na oficjalnej stronie nic nie wie o tych badaniach... . Ja odszedłem od mvi bo nie mieli badań na ilość ORAC i konserwanty w pasteryzowanych napojach. Nie chciałem wciskać nie wiadomo czego (gdyby jakość była dobra to badania by zrobiono). Te produkty służą do nabijania kasy bo w produkcji są pewnie warte kilka procent ceny detalicznej i tyle. Taka sprytna piramidka :)

Gość gość
Tak pan platnyhejt odszedł z monavie bo mu nie szło , nie zarabiał kasy , "wciągnął " dwóch i miał być milionerem i nic nie robić a tu klops ci dwaj sami nie byli już tak "sprytni " i nie " wciągali" kolejnych .Wiec płatnyhejt obraził sie na firmę , pluje od roku na nią , wymyślił sobie wydumane powody i jeszcze zatrudnił się w formie -pisanie za hejtowanie - to takie przyjemne z pożytecznym .Biedny ślepy jest przy okazji bo badań nie widzi , a że jeszcze w konkurencji próbuje "robić" to tym bardziej hejciki mu na rękę . A wogole co ja sie czepiam , przecież gość ma tak świetna pracę , że od rana do nocy może przebywać na forum i sobie pisać :) haha m to się nazywa "bezinteresowne lanie wody na forum "

Gość gość
Kiepski spam trolliku ... myslisz ze kogos przekona dwadziescia linijek twojego zalu i zyczen zamiast linku do niby badan? Tutaj czesc prawdy napisal MarekZ ze takich badan poprostu nie ma. Szkoda tylko ze nie zastanowil sie dlaczego. Jak dla mnie i wielu to oczywiste ze na czyms kase mvi musi klepac, a tym czyms sa pasteryzowane napoje z konserwantami.

Gość gość
Tak pan platnyhejt odszedł z monavie bo mu nie szło , nie zarabiał kasy , "wciągnął " dwóch i miał być milionerem i nic nie robić a tu klops ci dwaj sami nie byli już tak "sprytni " i nie " wciągali" kolejnych .Wiec płatnyhejt obraził sie na firmę , pluje od roku na nią , wymyślił sobie wydumane powody i jeszcze zatrudnił się w formie -pisanie za hejtowanie - to takie przyjemne z pożytecznym .Biedny ślepy jest przy okazji bo badań nie widzi , a że jeszcze w konkurencji próbuje "robić" to tym bardziej hejciki mu na rękę . A wogole co ja sie czepiam , przecież gość ma tak świetna pracę , że od rana do nocy może przebywać na forum i sobie pisać haha m to się nazywa "bezinteresowne lanie wody na forum "

Gość gość
Ja napisałem o swoich powodach i nie będę się powtarzał, a wy swoim chamstwem i brakiem dowodów powodujecie że chce mi się ciągle odpisywać. Coraz więcej osób ze struktury w której byłem dało sobie spokój z mvi a to już wartość dodana. Odpowiedz nam na dwa zasadnicze pytanie: 1. Dlaczego dla was robi różnicę że TO stwierdzam Ja a nie np wasze Matki, Córki, Przyjaciele etc. że mvi nie posiada badań dokumentujących jaka jest rzeczywista ilość ORAC i skąd są konserwanty w pasteryzowanych napojach za 110 zł za butelkę? 2. Czy gdyby mvi nie było dla was biznesem a normalnym produktem na półce sklepowej to czy kupiłbyś taki pasteryzowany napój z konserwantami za 110 zł wiedzą, że firemka nie ma badań potwierdzających jego jakość? (bo na butelce też nic o tym nie napisali - gdyby napisali ile niby ma ORAC i skąd konserwanty a nie posiadaliby badań to złamali by prawo).

Gość Wmordepłatnegohejtera
Tak , konserwanty są pewnie z konserwy a orac z orala . A mi znowu przybyło w tym tygodniu 17 współpracowników .Widzisz wszystko zależy od punktu siedzenia .Ty siedzisz na d***e przed komputerem od roku i szukasz haków wymyślając nową rzeczywistość , a ja robię swoje pomagam kolejnym ludziom stanąć na nogi , a przy okazji poprawiłem wyniki swoich badań a dzieci przestały chorować . Miej więc swoją rację , konserwanty są z konserwy , oraca wogóle nie ma , wogole to przekręt straszny,dlatego ludzie(ci którzy traktują to poważnie a nie jak totolotkowy koncert życzeń) stają na nogi finansowo a tym którzy używają produktów zdrowie się poprawia.Dodatkowo z tego powodu ,ze konserwanty są z konserwy a w produktach nie ma produktu w moich ostatnich badaniach okazało się , że mój organizm wyczyszczony jest z toksyn -słownie zero toksyn - to na pewno zasługa tych konserwantów z konserwy i braku asai w produktach .Masz racje , to totalna ściema i to od 9 lat :)

Gość gość
Jasne, rob swoje. Mowisz ze doszlo 17 a ciekawe ilu odeszlo. Ale i tak ja notorycznemu KŁAMCY nie wierze. To ze od tylu lat mvi znajduje kolejnych jeleni swiadczy tylko o tym ze na swiecie zawsze znajda sie ludzie podatni na socjotechnike i malo asertywni oraz profesjonalni naciagacze, swiadomi oszustwa. Ot i cala zagadka.

Gość gość
Ponadto zadalem wam dwa pytania. Ciezko wam znalezc logiczne odpowiedzi dystrybutorki?

Gość gość
Logicznie to już odpowiedzi zostały tu napisane.Część linkôw wklejonych.Jak dla ciebie jednego białe to czarne nikt nie będzie cie przekonywał ze tak nie jest.Nie wszyscy muszą być bogaci i zdrowi , zawsze przecież ktoś się trafi co myśli że ma racje więc miej racje. Nie wszyscy zarabuają pieniądze w minavie , to oczywiste.Tak samo jak nie każdy kto otworzy swoją działalność gospodarczą przetrwa rok na rynku. Tak samo jak się gdzieś zatrudniłeś nieznaczy to , ze za dwa miesiące będziesz tam pracował bo jak będziesz cieńki to cie zwolnią.

Co do socjotechniki to ty gościu najwięcej jej tu używasz :) Wracając do tematu komu się udaje a komu nie . Nie udaje się takim jak ty :) a na poważnie . Nikt nie rodzi się networkerem i tego trzeba się nauczyć . Jedni mają lepsze predyspozycje a drudzy gorsze .Jedni i drudzy mają taką samą szansę odnieść sukces .Różnica jest taka ,że jeden będzie potrzebował rok a drugi np 5 lat .Sukces w moim mniemaniu to zarobki w granicach 10000 pln a nie 100000 bo to takich kwot odnosiło się owe mityczne już 3 % . Osoba mająca za sobą prowadzenie dzialalnosci gospodarczej z sukcesami ,mająca wysoką pozycję społeczną na pewno będzie miała na początku łatwiej niż np student ,który zaczyna dopiero swoje dorosłe finansowe życie .Dlatego też często potrzeba wiecej czasu na osiągniecie sukcesu niż pare miesięcy .Uczestniczenie w szkoleniach wyjazdowych , uniwersytecie monavie , czytanie książek rozwoju osobistego i nie tylko nie spowoduje ,że za czarodziejską różdżką od razu osiągniemy sukces , ale jeżeli wprowadzimy rady i informacje zawarte w nich w życie to efekty zaczną się pojawiać , a wtedy nawet młodzi dają rade np Piotr Postkart czy Kamil Nalewajko .

Jedno jest pewne ,potrzeba wytwałości i chęci wcielania w życie tego co się nauczyło .Nie wystarczy wiedzieć , trzeba jeszcze zrozumieć i stosować .Ważne jest też to czy ma się kogoś kto Wami pokieruje , bo jezeli ma się takiego sponsora jak pan platnyhejt , który wprowadził ludzi , obraził się na monavie bo nie zarabiał po trzech miesiącach i zostawił ich samych podstawiająć im jeszcze nogi na forum to łatwo nie jest.

To cały sekret tego ,że jedni odpadają a drudzy osiągają sukces .

Gość gość
O witamy nadwornego błazna trollika mvi - w tym kiepskim spammie napisałeś m.in.: "Nikt nie rodzi się networkerem i tego trzeba się nauczyć." Hehe koleś widać że ciągle za mało kasy wywaliłeś w szkolenia bo nadal nie wiesz że mvi to nie marketing sieciowy ale nowy TWÓR - marketing społecznościowy. Czym to się różni? Ano tym że w sieciowym większość zysków wynika ze sprzedaży dobrych produktów a w waszym tworze społecznościowym nikomu się nic nie sprzedaje (bo chyba tylko totalny idiota kupiłby pasteryzowany napój bez badań na ilość ORAC i konserwanty w nim zawarte za 110 PLN za butelkę), tylko liczy się WIARA w produkt i szuka się wśród rodziny i przyjaciół naiwnych do wciągnięcia w bagienko i wykupienia miesięcznego abonamentu. Sukces u was osiągnęli ci co szybko weszli do firemki a nie ci co teraz się skuszą lub zmanipulują (teraz dzięki m.in. negatywnego rozgłosu, forum takim jak kafeteria i ogólnie dostępnych informacji w sieci - ściemę mvi łatwo stwierdzić). Ci co teraz się zdecydują tylko stracą kasę ale o tym będą się musieli już sami przekonać.

Gość Wmordepłatnegohejta
Hehe, widać jakime masz pojęcie na ten temat . Ci co szybko wchodzą i są pierwsi to w piramidach finansowych.Spróbuj tam swoich sił może ci sie lepiej powiedzie z twojà wiedzą.Nie bedziesz musial szukac badań ( bo z tym masz problemy) .Zapewniam , ze w monavie zarabiają nie ci co wrszli pierwsi , tylko ci którzy po prostu pracują tak jak należy.Platnyhejt myskał że wystarczy się wpisać i po muesiącu milionerem zostanie ,wystarczy wypic 4 butelki w jeden dzień i nogi odrosną, a jak sie zje karton rvla w tydzień to się odchudzi 10 kg.Nie zadzialało to hejtuje tęoak bez wiedzy na temat produktów jak i network marjetingu wogóle.

Gość gość
" Niech sami sprawdzą czy czasami nie są w jeszcze w gorszej piramidzie, warto czasami wysilić muzgownicę. Zazdrośnicy, malkątenci, gratuluje wam waszych piramid gdzie " mózgownicę. malkontenci. naucz się lepiej pisać po polsku, ruro. a monavie nic niewarte, zwykła piramida finansowa. sok-bubel.

Z tobą koles nie warto dyskutować - bo to tak jakby chcieć przekonać Macierewicza że w Smoleńsku nie było zamachu.Ty tak samo masz nasrane w głowie, tylko on tak myśli a ty robisz to dla swoich interesów.Odsyłam do strony o Noni - strona sponsoriwana przez calvita - teksty żywcem z niej sciągnięte na to forum.

Gość Wmordwpłatnegohejtera
Oczywiście linki do części badań nie są nic warte , bo płatny hejterek nie widzi tam orac a jedynie napisane jest o polifenolach :) manipulant hejter :) Badania o wpływie rvl na redukcję i regulacji wagi plus obniżki poziomu cholesterolu - kit co tam nue widzi- manipulant hejter Badania o poprawie ruchomości stawów w rozbiciu na każdy staw i procent wchlaniania glukozaminy w activ - nie widzi-manipulant hejter Przekonaj jeszcze Grzegorza Pilarza ( wygoogluj sobie kto to) , któremu monavie Activ uratowało kolana o tym że monavie nie działa.Taki maly manipulant płetny hejt z konkurencji nam się trafił.Na razie tyle, mi nikt nie płaci za pisanie na tym forum więc znikam bo mam lepsze zajęcia na weekend.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować