Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulakrasula

Jedziemy za tydzień na komunię i mam problem czy to nie za skromny prezent

Polecane posty

Gość ulakrasula

Rodzice dziecka zarabiaja ok 10 tys na miesiac kazdy my niestety nie mamy takich zarobkow chcemy dać 300zł z partnerem wiecej niestety nie mozemy przeznaczyć (jestem kuzynką dziecka) czy to nie za malo? zaczynam sie przejmować że się zbłażnimy?

Gość Petronela z pipidówy
nie to nie za mało komunia to nie festiwal pt "skarbonka na stole kto wrzuci więcej"

Gość ulakrasula
ale tak glupio kiedy rodzice maja takie zarobki i to dziecko dostaje wszystko chchce to takie 300zl to nic

Gość guglla
jedziecie we 2 osoby ? jak tak to normalnie, gdybym robiła komunię dziecku to nie oczekiwałabym super kasiory od gosci nie wiem co to za moda, jesuuu super kase dziecku to moge dać tylko ja i moi rodzice , bo chcą reszta ludzi mają swoje życie , kredyty, dzieci i nie wymagałabym worków kasy albo laptopów dla mnie żenada te komunie

Gość wakacje_w_Toskanii
Cześć- za tą kwotę możesz kupić jakiś złoty łańcuszek z zawieszką, do tego eleganckie pudełeczku, karta z życzenia. To ile rodzice dziecka zarabiają, nie jest ważne.

Gość Oficjalny chuligan J.CH.
Dla Was to dużo więc to cenny prezent. Nie przejmuj się. Skoro Was zaprosili to znaczy że zależy im na Waszej obecności a nie prezentach.

to ile zarabiają rodzice dziecka nijak ma sie do twojego budżetu dajesz ile możesz i to bardzo ładny prezent

Gość śmierdzę i co
no to nie jedźcie Jeżeli ta rodzina ocenia Was na podstawie kasy to nie jest Was warta A z tymi komuniami to przegięcie pały na maksa. Kiedyś dzieciak dostawał na komunie rower albo piłke do nogi i był szczęsliwy. teraz to chyba półroczną pensje trzeba na to wydać. A kościół jeszcze wymyśla jakies powtarzanie komunii za rokk, żeby znowu kasę od ludzi wyciągać :(

Gość Petronela z pipidówy
idż i kup za te pieniadze piękną biblię i ksiązkę o której wiesz że dziecko nie czytało a niesie ze sobą wartości jakie chciałabyś mu wpoić albo srebrny łańcuszek z krzyzykiem ty nie jesteś od tego aby finansowac to dziecko ty jesteś od tego aby pokazać mu świat wartości innych niż materialne :)