Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Czytam Dziady i jestem strasznie podekscytowana!

Polecane posty

w liceum tego nie czytałam, gardziłam większością lektur, a także Mickiewiczem, teraz przypadkiem z nudów nie mialam co robić, przeczytałam parę wersów i jestem pod wrażeniem! Strasznie to piękne :( aż sie płakać chce

Gość kasia.06
a ja czytam Witolda :D

Gość kasia.06
Jolka, to znowu Ty?

Jola teraz jesteś facetem czy babką? :D Witolda pod kątem matury czy z własnej potrzeby/przyjemności? tego akurat lubiłam...do dziadów teraz sie przekonuję, ale od pisania rymem przewraca sie troche w głowie, nie wiem czy Adam był normalny? jak sobie wyobrażę, że siedziałby tu z nami na kafe, to od razu budzi moją sympatię :)

Gość kasia.06
z własnej przyjemności, gejów już skończyłem 🖐️

ah to Ty :D nie pomyślałabym (raczej) :D długo nie bywales tu :( o i Skizto :) jak życie? jak matura Lookrecji? :classic_cool: jeju jak ja bym chciała mieć 18-19 lat teraz 😭 chcialabym jeszcze raz pisać mature 😭

Wielką Improwizację napisał pod wpływem narkotyków. Resztę pewnie też... :) A kim jestem? Teraz piszę ja, Male Man, a moja dziewczyna przygotowuje sałatkę na kolację. Ale nie myślcie, że nasze życie ogranicza się do siedzenia na Kafe, dzisiaj mamy leniwy dzień w łóżku. Wczoraj za to cały dzień byliśmy za miastem. :)

Gość prawiczus pospolityy
Mi sie tylko Zemsta podobała i proces Kawki .. POzostałe ksiazki uwazam za słabe .

POzostałe lektury uwazam za słabe .

Jaka matura? Lookrecja starsza o rok ode mnie tylko, więc maturke pisze w przyszłym :D:D Byłam wczoraj w ZOO z moim ukochanym! Widziałam swoich kuzynów i kuzynki :classic_cool:

Gość kasia.06
długo nie bywales tu - i vice versa :) WIesz, dopłynąłem aż do Sztokholmu, bo nikt mnie na tych plażach warszawskich nie wyłowił :(

właśnie sobie przypomniałam, ze uwielbiałam Dziady, chyba czas powtórzyć lekturę :classic_cool:

ja tu codzień bywałam :D a nawet nad wisłą (tam złapałam hiva 😭) jednak chyba jestem zdrowa a czyli male man to facet a valetta to damska odsłona joli fajnie, chciałabym mieć chłopaka który by siedział ze mną całe dnie w łózku i na kafeterii :D

Gość kasia.06
za co złapałaś tego hiva?

Jesli ktos nie czytał Zemsty Fredry to polecam

ja widocznie dopiero teraz dojrzałam :D skizto jakie zwierzaki widzialas? i w jakim zoo ? ja ostatnio jak chciałam iść to była kolejka na 50 minut czekania :O (odstałam 20gdy rodzina zrezygnowała :O) może powinnam jechać do innego miasta :(

za ogonek :D a tak serio, to nawet sobie nie wyobrażasz jaką miałam fazę (panikę) tamtego dnia :D skaleczylam nogę, potem z raną moczyłam w fontannie :classic_cool: i zastanawiałąm sie czy przeżyję :D A mama jak sie dowiedziała chciała mnie szczepić na teżec 😭 aale opwoiedz co u Ciebie, bom bardzo ciekawa!

Gość Aeu Horus
Pani Czkawka-Ty jak zwykle temat rozjebka:D:D Co do "Dziadów"to jeśli postarasz się dogłębnie i rozumnie poznać się w ich treść......będą trzymać mocno jakiś czas niczym narkotyk.Nie mam tu na myśli jednak wyłącznie rozluźnienia.Chodzi o refleksję.Ja nigdy "nie gardziłem"żadną literaturą,żadnym dziełem z kanonu czy lektur objętych obowiązkiem czy to w ramach uzupełnienia.Prawdziwą wiedzę dopiero zyskałem gdy czytałem te książki powtórnie już po maturze w czasie studiów.To był taki sposób na rozładowanie wtedy gdy nie dało się inaczej a nie chciało się nic innego.Wtedy, myślę ,poznałem ich prawdziwą wartość.

Zemstę musiałam nawet odegrać, a ze kiepska ze mnie aktorka traumę mam do dziś :D

http://www.zoo.silesia.pl/ :classic_cool: Zajebiste jest :classic_cool: Co widziałam? Wszystko chyba poza Żyrafami, bo albo są tak małe i nie zauważyłam albo ich po prostu nie było, haha. Najcudowniejsze były sowy

Nienawidziłem lektur. Zawsze lubiłem czytać, ale lektury omijałem szerokim łukiem. Pewnie wynikało to z faktu, że nastolatkiem będąc buntowałem się przeciw wszystkiemu, co mi narzucano - byłem człowiekiem "Na NIE!" :D Z automatu odrzucałem wszystkie nakazy, a dopiero później się zastanawiałem, czy dobrze zrobiłem :D

ja czytałem 30 % lektur, ktore omawialismy w szkole . ..

Gość kasia.06
i znów ta koincydencja, też miałem napisać, ze za ogonek, ale się powstrzymałem :) Tężec - szczepienie - byłoby ok. Jak tam dłuuugiii weeeekeeend? Owocny? Oprócz HI-FA oczywiście