Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Czytam Dziady i jestem strasznie podekscytowana!

Polecane posty

Gość kasia.06
fstydzę ! :) Jeden przykładzik: Zakupy. Trzeba kupić szampon. Kobieta staje przed półką, na której wdzięczy się do niej 30 różnych szamponów. Spędza tam pół godziny otwierając i wąchając każdy oraz czytając wszystkie etykiety, po czym kupuje ten, który i tak zawsze używała. I tak za każdym razem :) Też tak robisz?

a tak naprawdę, to za każdym razem próbuje czegoś innego tzn innego fructisa, nie czytam co jest na opakowaniu bo to i tak ściemy, tzn czytam tylko czy do farbowanych czy nie, czy dla starych łił czy dla młodych :D czy dla kobiet z wąsami, jest taki wybór, że nawet na upartego nie znalazłabym tego samego

a nie! jednak niektóre szampony mają jakąś magiczną moc i np. po ich użyciu włosy są super gładkie (nie trzeba czesać :))

Gość kasia.06
biały jeleń mnie rozwalił :) Dzisiaj się zastanawiałem, gdzie chciałbym mieszkać, gdybym miał wybór. Po dłuższym zastanowieniu stwierdziłem, że w Bejrucie, albo w Palermo. Ciepło, ładnie, morze... A Ty? Nadal w Ałstralii? Myślałem o tym także, ale Ałstralia, no właśnie...co?

Gość kasia.06
🖐️

hmm gdzie bym chciała...chyba w Niemczech, Berlin... inne miasta to nie wiem jak, ale Berlin to cudo, no i Warszawa też ok :D wielka brytania może...bo klimat niezły tylko ludzie brzydcy :O ałstralia nadal budzi więcej moich lęków niż pożądliwości :( pamiętaj że to wysepka z dala od czegokolwiek...własciwie to jak piekuo/trzyściec :O

z drugiej strony, tak narzekałam na upały, ale po dwóch dniach się już przystosowałam, grunt,żeby pogoda była w miarę stała, bo taka huśtawka -dzisiaj 30 jutro śnieg to nie na moje zdrowie :O cześć lula 🖐️

a ja bede nudna i nadal bede polecac grecyje :D trzeba wspierac braci-grekow w kryzysie :)

Gość kasia.06
Myślałem, że Ałstralia Cię pociąga (nie ze względu na Ałstralijczyka) ...własciwie to jak piekuo/trzyściec ... tak, chyba trafiłaś w sedno! Zayebiste. Mnie morze ukoić może :) - chciałbym mieć je za oknem. Chociaż uwielbiam też za oknem las - drzewa iglaste wchodzące do pokoju... Jest takie jedno miejsce w pn-wsch. Polsce, które mnie rozwala. Lula - Grecja chyba też mogłaby być, choć nie byłem NIESTETY. teraz obejrzę o bibliotekarzach.

nie, Ałstralia własnie podobała mi sie tylko ze wzgledu na ałstralijczyka oraz przystojnych policjantów z melbern :D w zasadzie to cięzko mi uwierzyć,że pewne miejsca naprawdę istnieją, czasem myślę,że Australia jest tylko na mapie, ewentualnie na filmach na specjalncyh planach które róznią się od tych amerykańskich...

w takim razie warto odwiedzic grecyje pomijam kwestie ekonomiczne/polityczne - warto tam pojechac ze wzgledow estetycznych ja osobiscie jestem zakochana w tamtejszych upalach no i baseny, zazdroszcze ludziom, ze maja w przydomowych ogrodkach wlasne baseny, ale takie z prawdziwego zdarzenia a nie tak jak u nas w polsce tymczasowe plastikowe kaluze

noo basen to super sprawa, ale zawsze można iść na publiczny albo do fontanny :D a propos grochowa - widziałam ludzi pływających w sadzawce w skaryszewskim :D

Gość kasia.06
Obejrzałem... ŁOOO MATKOOO!! - super. Najbardziej rozwaliła mnie recepta: "Po pierwsze nigdy nie powinniśmy pić soku lub piwa z puszek..." A wiesz, a propos Ałstralii, że któryś z Papieży (nie pamiętam, który) ogłosił w swej bulli, że "kto wierzy w ANTYPODY , ten jest przeklęty" Skoro więc masz wątpliwości, co do jej istnienia, to masz szansę na zbawienie :) Lula - jak jesteś grekofilem, to koniecznie przeczytaj "Maga" Johna Fowlesa (tego od "Kochanicy Francuza") - na pewno Ci się spodoba.

Gość kasia.06
konferencja jest zayebista :)

ale jeśli koniec świata bedzie w tym roku, to chyba już bez różnicy i można pić z puszek :D a w którym to było roku z tym papieżem? może to ten z "ptaków ciernistych krzewów"? :D

Gość kasia.06
Ostatnio widziałem kilka filmów katastroficznych klasy "c" i choć czuję pewien obciach, to je uwielbiam... :)

Gość kasia.06
A Ty pamiętasz "Ptaki ciernistych krzewów" ?? Oglądałem je jako dziecko, a mojemu koledze matka nie pozwalała - bo jakże to?? Taki ksiądz??? NIEEEEEE :)

pamiętać pamiętam jeszcze leciały jakieś parę tygodni temu :D wcześniej nie widziałam, ale tytul mnie przerażał i myślałam że to jakiś horror a tu historyjka sympatycznego księdza i dziewczynki, która myslała że jest śmiertelnie chora, bo krwawi co miesiąc :D (taka była pierwsza scena którą pamiętam)

Gość kasia.06
hehehe. Czkawka, powinnaś pisać recenzje filmów :D ale wiesz, że to nie było takie niewinne?

zapamietam i jak bede miala okazje to przeczytam :) nie jestem grekofilem, po prostu strasznie podoba mi sie tamtejszy klimat i wszystko co sie z nim wiaze zapomnialam dopisac jeszcze PALMY chcialabym je hodowac na balkonie ale nie wiem czy cos mi z tego wyjdzie

niewinne. a winne było? czy wino rośnie w Ałstralii czy tam cokolwiek rośnie...wkurzała mnie ta córka tej babki...własciwie to nie oglądałam tego dokładnie, ale była scena,że księciunio przyjechał do tej laski, był już siwy i mało fajny :O no ale wylądowali w łózku :O (sądząc po tym,że zrobił jej syna, to nie był pierwszy raz)

kto by czytał te moje recenzje:O a jak podobała Ci sie księzniczka Japonii? w sensie ksiezniczka :D czy spełnia wyobrazenie rasowej księzniczki?:D palmy - próbuj, może najpierw w domu potem na balkonie... moja babcia hoduje w domu i strasznie jej sie rozrosły niedługo będą po sufit :D i chce je wywalić :O :(

Gość kasia.06
lula - wiem, o czym mówisz. Jak pierwszy raz pojechałem do Włoch, to też NATURALNIE rosnące palmy zrobiły na mnie kolosalne wrażenie. Robiłem im zdjęcia jak poyebany i cieszyłem się jak murzyn z blaszki. Ty Czkawko masz palmę w swoim mieście - więc pewnie nie robią na Tobie wrażenia :) Wiesz, aż tak to tych ptakuf nie pamiętam - ale wtedy to było bardzo kontrowersyjne :D

no w tamtych czasach to musiała być kontrowersja... w końcu były tylko 2 kanały w tv ...

żartuję oczywiście :D o tamtych czasach ale czytalam takie opinie o "balladzie o januszku", że kiedys to leciało w tv i bardzo dużo ludzie to oglądało bo nie było innych stacji... a co do palmy, chyba masz rację, ta palma na środku ronda jest dla mnie bardziej naturalna niż gdyby miała tam stać wielka choinka