Gość MoniiMonii Napisano Październik 17, 2016 Witajcie ! Jestem po ściągnięciu gipsu . Jestem ZACHWYCONA . Mój nosek jest po prostu cudowny . Jestem prze szczęśliwa . Życzę wszystkim równie wspaniałych efektów ! ❤️ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 9, 2016 czy ktos moze mi powiedziec ile czeka sie na operacje np. nosa udr Charazinskiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szczesliwaposiadaczka Napisano Listopad 22, 2016 Jestem po operacji powiększenia piersi u doktora Charazińskiego. Jestem zachwycona! :) Lekarz pełen profesjonalizmu, rzeczowy i sympatyczny. Klinika jak i opieka pooperacyjna na najwyższym poziomie. Polecam każdemu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 7, 2017 Witam ja robiłam rok temu korektę powiek górnych miało być super ale ja nie jestem wcale zadowolona. Prawe oko było poprawiane ale nic to nie dało ogólnie spartaczone nie polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatriss Napisano Marzec 8, 2017 Ja też nie polecam Doktora Charazińskiego. Byłam u niego na konsultacji operacji plastycznej nosa. Dr. powiedział, że nos operuję się tylko tak naprawdę raz (ja miałam wcześniej prostowaną samą przegrodę nosa, w innym miejscu). Miałam krzywy, garbaty nos z szerokim czubkiem nosa (kulką,kartofelkiem). Doktor powiedział, że mam grubą skórę na czubku i że robiona już wcześniej przegroda komplikuję dodatkowo sprawę, bo musiał by naddawać chrzęść w dolną część nosa i że u mnie było by dużo roboty i że było by jakieś duże ryzyko. I powiedział, że nie chciałby podejmować się operacji. heh... Na szczęście poszłam do innego lekarza Dr. Jadczaka. Super lekarz!!! polecam bardzo! Na wizycie konsultacyjnej, nie miał, żadnych tego typu obaw. Po prostu powiedział, co trzeba było by u mnie zrobić i nie mówił nic o grubej skórze itd. powiedział, że chrząstkę weźmie sobie z ucha. Doktor jest bardzo miłym człowiekiem, uśmiechniętym.. widać że doskonale zna się na tym co robi. Jestem już 5 miesięcy po operacji i nosek jest super z profilu, miałam bardzo duży garb, a teraz ani śladu po nim, jest super, nosek jest prosty, koniuszek też całkiem inny, mniejszy, ale jeszcze trochę czubek jest opuchnięty i drętwy. O ostatecznym efekcie mogli będziemy mówić po ok. roku od operacji, ale już jest super w porównaniu z tym co było. Niebo, a ziemia. Porównują wizytę u Dr. Jadczaka i u Dr. Charazińskiego, odczułam, tak jakby Dr. czegoś się bał, lub po prostu wolał podjąć się w to miejsce łatwiejszej operacji. A Dr. Jadczak, zrobił to bez żadnego problemu, pewny siebie, w swoje doświadczenie i umiejętności. Takie są moje odczucia i opinia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatriss Napisano Marzec 8, 2017 A i jeszcze Dr. Charaziński powiedział, że totalna operacja nosa zamiast normalnej/standardowej za to ceny, to że będzie u mnie kosztować 15-16tys. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 30, 2017 Dziewczyny wrzucajcie tutaj swoje noski od Charazińskiego, zakryjcie tylko oczy , ja też mam konsultację a te fotki od was bardzo pomogłyby wszystkim w trudnych decyzjach wyboru lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 2, 2017 MsKatriss Czy chciałaś skrytykować dr Charazinskiego czy wychwalić dr Jadczaka bo odnoszę wrażenie ,że to drugie. Dr Charaziński jest chirurgiem plastycznym a dr Jadczak laryngologiem. Jeśli chodzi o operacje u doktora Jadczaka to u mnie wręcz przeciwnie-mam większy ,brzydki,niesymetryczny nos ,wystajace kości,zaburzenia oddychania.A miała być drobna korekta nosa... Przed operacją miły,rzeczowy,konkretny-a potem z nosem robi co sam chce.Najlepiej wejdzcie na beauty forum-operacje plastyczne-tam jest wiecej opinii . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatris Napisano Kwiecień 2, 2017 Zawiodłam się bardzo na wizycie u Dr Charazińskiego, nie tego się spodziewałam po tak wychwalanym defacto i ''dobrym'' chirurgu, być może tak sformułowana opinia, była dyktowana jeszcze tkwiącymi we mnie nadal w pamięci emocjami z tej wizyty u Dr Charazińskiego, a że później byłam u innego lekarza i Dr Jadczak, spełnił w zupełności moje oczekiwania i nosek jest śliczny! to napisałam swoją opinię i tyle, biorąc pod uwagę moje doświadczenia.. być może Ktoś jest w podobnej sytuacji co byłam ja..? To tylko i wyłącznie moje odczucie i opinia, i nie jest/ nie musi być żadną obligacją dla innych. Ile ludzi tyle opinii. Ile lekarzy chirurgów i operacji - tyle różnych opinii. I każdy lekarz ma zarówno negatywne jak i pozytywne opinie na swoim koncie. Nigdy nie ma pewności, ale każdy musi sam podjąć decyzję, zapoznać z wszystkimi opiniami, spróbować wsłuchać się też gdzieś i w głos swojego serca, i być może ewentualnie odwiedzić uprzednio kilku chirurgów i podjąć tę właściwą decyzję, bez zbędnych emocji i pośpiechu. Jeśli w mojej wcześniejszej wypowiedzi tych emocji było za dużo i źle zostało to odebrane, to przepraszam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatris Napisano Kwiecień 2, 2017 Należy pamiętać, że zawsze może pójść coś nie tak! To jest ingerencja w Nasze ciało i organizm. Nasz organizm, jak i skóra, tkanki, mogą zachować się bardzo różnie z różnych przyczyn. A gojenie się nosa, jak i zachowanie się Naszego organizmu, skóry i tkanek po operacji, też jest uwarunkowana indywidualnie. Nawet operacja u ''najlepszego z najlepszych'' chirurga nie gwarantuje Nam, że wszystko zawsze i w każdym przypadku będzie tak jak tego oczekiwaliśmy. i jeszcze odniosę się tak na marginesie.... Dr Jadczak nie jest tylko laryngologiem, nie wiem skąd to przeświadczenie..? bo też specjalizuje się w chirurgii plastycznej twarzy, operacji plastycznej powiek i uszu oraz oczywiście nosa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2017 Doktor Jadczak jest laryngologiem Nie ma specjalizacji z chirurgii plastycznej ani żadnego zakończonego egzaminem międzynarodowego certyfikatu z chirurgii plastycznej. Sprawdź na stronie Izba Lekarska -Centralny Rejestr Lekarzy sprawdź lekarza A jeśli chodzi o medycyne estetyczna to nie jest specjalizacja-lekarzem medycyny estetycznej moze zostac kazdy lekarz nawet stomatolog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatriss Napisano Kwiecień 3, 2017 No być może.. ale czy papierek i tytuł zawsze przekłada się i świadczy do końca o tym jakim Ktoś jest lekarzem i specjalistą..? Można mieć papierek i tytuł Chirurga plastycznego, ale nie być w rezultacie w tym dobrym.. liczą się przede wszystkim opinie ludzi zwłaszcza tych zadowolonych, podejście, doświadczenia zdobyte przez lekarza. Jego pasja i doświadczenie, które nabywał również w innych krajach u boku dobrych lekarzy i ilość przeprowadzonych operacji plastycznych przede wszsytkim nosa, bo to było dla mnie ważne i to mnie interesowało... no i przede wszystkim dla mnie ważny jest teraz mój wygląd noska i idealna jego drożność.! Natomiast doktor Charaziński nie dał mi osobiście praktycznie niemal żadnych nadziei na nowy ładny i drożny nos, a jeśli już to z ogromną niechęcią z Jego strony podjął by się może w ostateczności, gdybym bardzo nalegała i prosiła, ale za ponad 16 tys. zł. To były moje odczucia z wizyty u doktora.. jakby się czegoś bał lub wolał w to miejsce zrobić łatwiejszy nos i nie bawić się z moim. Nie tego się spodziewałam po takim lekarzu. Chociaż nie mówię, że jest złym lekarzem, bo również ma wielu zadowolonych pacjentów i dobrych opinii, jednakże przykro mi było, po tym co usłyszałam podczas wizyty u Dr Charazińskiego. Po prostu osobiście się zawiodłam i tyle. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2017 Ja mam inną opinię o doktorze Jadczaku ,popartą nie tylko słowami ale "papierkamI"jak to nazywasz. A jeśli chodzi o" papierek"ze specjalizacją to nie myśl ,że tak łatwo go otrzymać.A poza tym chciałabys ,żeby autobusem kierował kierowca bez prawa jazdy albo z prawem jazdy innej kategorii niż wymagana.Przecież też super jeździ a może nawet lepiej niż inni.... Miło ,że jesteś zadowolona z efektu operacji ,zwłaszcza że jak piszesz miałaś brzydki nos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatris Napisano Kwiecień 4, 2017 To Twoja opinia Masz do niej pełne prawo, jak każdy... szanuję to. Jednak ja do swojej opinii prawo mam również. Ty się zawiodłaś na Dr Jadczaku, a ja na Dr Charazińskim w którym pokładałam ogromne nadzieje. Wierzyłam w Niego i Jego doświadczenie, oparte przede wszystkim opiniami pacjentów, no ale wyszło jak wyszło. Każdy lekarz ma na swoim koncie takie operacje, które nie spełniają oczekiwań pacjenta, lub z jakiejś przyczyny się nie do końca udały... każdy lekarz ma również opinie negatywne, a nie same pozytywne. Choć są lekarze, którzy tych negatywnych mają znacznie więcej, zwłaszcza bez certyfikatu, ale nawet chyba i z takim certyfikatem..? od takich bym stroniła. Dlaczego uważasz, że Ktoś bez prawa jazdy, mógłby być w rezultacie złym kierowcą...? jeśli by np. poniekąd inną drogą nabył wszystkie szkolenia, doświadczenia... zarówno teoretyczne jak i praktyczne...? I miał dobre opinie pasażerów na swoim koncie ? Nawet osoba z prawem jazdy może być piratem drogowym lub mistrzem kierownicy. I nawet z certyfikatem można być złym lekarzem, lub dobrym. Zarówno Dr Charaziński, czy Dr Jadczak, czy to z papierkiem Chirurga plastycznego, czy bez... to nie ulega wątpliwości, że są to tak czy inaczej dobrzy, doświadczeni lekarze. Ja na tym pierwszym się jednak zawiodłam, weszły emocje i wyraziłam swoja opinię. Kończąc temat prawa jazdy... to nie jest dobre porównanie, bo wiemy, że Nikt w dzisiejszych czasach u Nas, takiego prawa jazdy do kierowania autobusem bez prawa jazdy nie otrzyma, tak jest ułożone prawo w niektórych krajach, że ten papierek jest potrzebny. Ale samo posiadanie prawa jazdy nie czyni z każdego kierowcy posiadającego ''ten papierek'' idealnym nieomylnym kierowcą. Dla mnie liczy się opinia, doświadczenie i w rezultacie bezpieczny '' transport do domu'', ''udana operacja''... Gdybym spotkała się z wieloma negatywnymi opiniami na temat Dr Jadczaka, (ale i każdego innego) to uwierz mi, że nie powierzyłabym mu swojego nosa. Sprawdziłam najpierw opinie o danym lekarzu, spotkałam się z Nim, obadałam... ;)Dr Charaziński nie chciał mi pomóc wiec udałam się do innego, który też miał równie dobre opinie, nie udałam się przecież do żadnego szarlatana, który tylko udaję, że leczy lub zna się na tym co robi, a tak naprawdę nie ma w tym doświadczenia i udanych operacji. To samo było by z kierowcą autobusu, gdyby można było prowadzić bez prawa jazdy, to jeśli wiedziałabym, że ma dobre opinie, zadowolonych pasażerów, bezpieczne transporty, zna się na znakach drogowych i przepisach.. to dlaczego miałabym nie chcieć skorzystać z takiego przejazdu..? papierek nie był by mi potrzebny, ale mamy inne w dzisiejszych czasach odgórnie ustalone prawo w tej kwestii. Oczywiście takie certyfikaty, są bezwględnie i niezaprzeczalnie ważne w dzisiejszych chorych czasach ( żądza pieniądza, zysku i wyzysku, oszustwa) i daję jakieś poczucie zabezpieczenia i przeświadczenia i wiary w to, że dana osoba przebyła wszystkie należyte szkolenia, egzaminy.. i zna się dobrze na tym co robi i ma do wykonywania tego czym się zajmuję i danej specjalizacji postawioną pieczętującą to doświadczenie lekarskie w danym zakresie pieczątkę i pełną aprobatę. Nie wiem, czemu Dr Jadczak nie ma takiego certyfikatu, nawet jeśli tak trudno go zdobyć to nie mam wątpliwości, że Dr Jadczak akurat nie miał by większych trudności by taki certyfikat zwłaszcza na tym etapie Jego doświadczenia otrzymać, ale co jest przyczyną, że go nie ma, to nie możemy wiedzieć nie będąc na Jego miejscu i nie znając sytuacji z innej strony. Dzięki, że cieszysz się z mojej udanej operacji, ja współczuję Ci Twojej nie udanej.. przykro mi szczerze. :( A mam jeszcze pytanie, dlaczego zdecydowałaś się udać do Dr Jadczaka wiedząc zapewne, że nie ma On tego certyfikatu..? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 4, 2017 Czy laryngolog też robi plastykę powiek i facelifting? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatris Napisano Kwiecień 4, 2017 Ech, chyba się nie rozumiemy... :( No i nie odpowiedziałaś na moje pytanie.. Dlaczego zdecydowałaś się udać na plastykę nosa do Dr Jadczaka ''laryngologa'' wiedząc zapewne, że nie ma On certyfikatu chirurga plastycznego..? dlaczego więc powierzyłaś mu swój nos..??! chyba wiedziałaś do jakiego lekarza się udajesz..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 5, 2017 Do MsKatris Cytuje twoja wczesniejszą wypowiedź " Dr Jadczak nie jest tylko laryngologiem, nie wiem skąd to przeświadczenie..? bo też specjalizuje się w chirurgii plastycznej twarzy, operacji plastycznej powiek i uszu oraz oczywiście nosa" Sama sobie odpowiedziałaś na zadane mi pytanie. Ty też nie wiedziałaś ... A ja przed operacją wiedzialam to samo co ty napisalaś... No i może przenieśmy się do wątku właściwego lekarza ,chociaż w moim odczuciu nasza dalsza polemika jest zbyteczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MsKatris Napisano Kwiecień 6, 2017 To prawda.. nie wiedziałam, ale mi ten papierek zwłaszcza w tym danym przypadku jest obojętny i nawet gdybym wcześniej wiedziała, to i tak byłby zbyteczny i nie miał by wpływu na moją decyzję, gdyż wystarczyły mi opinie, informację o doświadczeniu i specjalizacji lekarza zwłaszcza jeśli chodzi o operacje nosów i widoczna/wyczuwalna podczas wizyty u Niego, jak i po operacji i przed.. Jego prawdziwa miłość i pasja do tego co robi i podejście do swojego pacjenta i bijący od Niego spokój i pewność tego, że wie naprawdę co robi i zna się na tym, a to najważniejsze, mimo iż nie ma ''papierka''. A złe lub lepsze operację, zdarzają się każdemu lekarzowi z różnych przyczyn... często choć nie zawsze pacjent może być nie zadowolony, np. ze zbyt dużych oczekiwań lub niemożności zaakceptowania, także swojego ''nowego'' nosa i nowego wizerunku twarzy .. jak i przede wszystkim, nie wzięcia pod uwagę szeroko rozumianego ryzyka i innych aspektów dotyczących indywidualnego gojenia się nosa, kształtowania i zrastania struktur kostnych, chrzęstnych.. i etc.. niektórym brak też cierpliwości, bo na ostateczne efekty trzeba poczekać ok. roku, a czasem dłużej w zależności od indywidualnych uwarunkowań i procesów gojenia, obkurczania się skóry... a do tego czasu ''bywa'', że nosek żyje własnym życiem ;) często może być tak, że nos u nie których osób na różnym etapie gojenia, może wyglądać różnie i być w różnym stopniu opuchnięty, przekrzywiony.. czasem nawet przez opuchliznę może pojawić się kulka na czubku nosa, co ''powinno'' się ukształtować, obkurczyć w miarę upływu czasu. Żaden lekarz nie przewidzi indywidulanych reakcji organizmu i tkanek i etc. Każdy dobry lekarz, chce wykonać zawsze swoją pracę jak najlepiej, także by mieć jak najlepsze opinie i zadowolenie pacjenta i swoje z dobrze wykonanej pracy i zrobić nos, który będzie przede wszystkim pasował do danej twarzy, a nie do wyobrażeń i marzeń pacjenta, który czasem stawia pod przykład jakąś znaną postać... Nieudane operację, czy złe opinie pacjenta, tak jak pisałam zdarzają się nawet Dr. Charazińskiemu, jak i właśnie Dr Jadczakowi, czy osławionemu tak Dr Szczytowi itd.. :) Ok. zakończmy temat, bo to nie jest rzeczywiście odpowiednie miejsce. Przepraszam w swoim imieniu forumowiczów tego wątku za wzmiankę o innym lekarzu, podczas chęci dzielenia się moimi doświadczeniami, zwłaszcza z osobami które mogły i mogą być w podobnej sytuacji do mojej... przepraszam też, za wszystkie moje wypowiedzi, które być może były źle odebrane przez Kogoś i podyktowane gdzieś tam jeszcze tlącymi się emocjami we mnie. Chyba były nie potrzebne. Ja też myślę, że Nasza konwersacja, jest płonna, choć jestem otwarta na rozmowy, które są z każdej ze stron prowadzone z szacunkiem, ale dziękuję za wymianę zdań. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich którzy stoją lub będą stać przed wyborem dla siebie najlepszego lekarza, żeby to był ten właściwy indywidualnie dla tej osoby i Jej noska lekarz! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 6, 2017 Mskatris Tak sie składa,że twoje wywody na temat operacji nosa nie dotyczą mojego nosa.I dlatego nie będę się na temat mojej operacji i zachowania doktora rozwodzić dłużej na tym wątku ani ustosunkowywać się do twoich frazesów. A swoją drogą może zostałabyś "nosem" doktora Jadczaka bo gdybym to ja miała zostać "nosem' doktora to na pewno ubyłoby doktorowi pacjentów. Ciebie żegnam a pozostałych forumowiczów przepraszam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2017 Wypowiadaja sie tu glownie nosy. Ja poszlam do doktora na korekcje powiek gornych. Zabieg byl w 2015 roku i wspominam go bardzo dobrze, biora pod uwage jak bardzo sie balam 'isc pod noz'. A co najwazniejsze, efekty sa znakomite. Mysle, ze za 2-3 lata wroce do doktora na zabieg liftingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 11, 2017 Czytam i czytam i nadziwić się nie mogę ile tych nosów Charaziński spartaczył. Gdybym wcześniej trafiła na takie forum. Ja niestety też zasiliłam grono osób niezadowolonych i zrozpaczonych. Na konsultacji wie wszystko znawca jeden i wszystko da sie wykonać tylko trzeba być bardzo precyzyjnym. Przed samą operacją nie uzgadnia szczegółów tylko pewny siebie idzie wykonać "robotę". Wydaje się nieomylny i za pewny siebie. Na konsultacji sądziłam, ze to profesjonalizm i wiedza. Teraz wiem, że dokonałam złego wyboru bo było to jego zarozumialstwo. Nos po roku czyli po potencjalnym wyleczeniu ma widoczne wady estetyczne i problem z oddychaniem ogromny (wcześniej nos oddychał normalnie). Lekarz zrobił nie tak jak było ustalone tylko po swojemu i tak jak piszą ludzie wcześniej dziwi się, ze "jego" nos może się komuś nie podobać. Może cycki robi dobrze ale nosy chyba jak mu wyjdzie. Czasem mu wychodzą a czasem nie. W moim wypadku porażka. Drugi raz wybrałabym inaczej. Osobiście nie polecam ale każdy ma swój rozum i zrobi co zechce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka09 0 Napisano Lipiec 3, 2017 Czesć, miałam całkowitą operacje nosa u doktora charazińskiego. Napisze jak i co po zdjęciu gipsu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka09 0 Napisano Lipiec 3, 2017 Mam jeszcze pytanie do gościa. Czy mówiłas lekarzowi o swoim niezadowoleniu, problemach z oddychaniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2017 Olka09 i jak ,? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 23, 2017 Nie polecam dr Charazińskiego . Operował nos mojej koleżance i wygląda bardzo żle, za kolejną operację żąda pieniędzy i nie potrafi przyznać się do błędu ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 24, 2018 Ja również nie polecam Charazińskiego , zrobił mi bardzo brzydki nos do tej pory borykam się z depresją . Ludziska nie róbcie u Niego nosów. AROGANCKI OARTACZ NAD PARTACZMI !!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 17, 2018 Ja mam termin korekty nosa pod koniec lutego u dr Charazińskiego i boję się zwłaszcza jak przeczytałam ostatnie opinie. Czu to że jesteście niezadowolone wynika z tego że nos zupełnie nie jest taki jak sobie wymarzyłyscie???czy chodzi np o to że miał być usunięty garbek a nie został??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 18, 2018 Dziewczyny, czy któraś z Was miała biust robiony przez dr Charazińskiego? Szukuję się u niego do zabiegu i ciekawa jestem aktualnych opinii :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 18, 2018 Mam wrazenie, że ten wątek umarł śmiercią naturalną i jeśli już ktoś coś napiszę to jest to osoba niezadowolona z zabiegu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach