Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikdeera

chce oddac psa z powrotem do schroniska.....

Polecane posty

Gość ikdeera
CO ZA ZYCIE....CO ZA LUDZIE.....

No probs Kciukiem. Nienawidzę takich pustych pipek, co to jeszcze się bedą depresją zasłaniać. Niech sama sobie opierdoli łeb na łyso i się utopi. Gdziekolwiek. Może we własnym zlewie - nie dbam o to. Szkoda, że ciebie nie oddała matka, autorko topicu, jak się śliniłaś i srałaś pod siebie

moga wrócić, pod warunkiem, że najpierw zycie skopie autorkę, najlepiej tak, jak te biedna zwierzeta w rzeźniach, czy schroniskach. ja sę nie uważam za idealna, każdy popełnia błędy, a ze mnie jest wredna suka. i zamierzam nią pozostac, szczególnie w stosunku do takich ścierw

fubu, a Ty jesteś wege? czy tylko Krowy tak uwielbiasz? bo jakoś nie mogę tego wychwycić w żadnej wypowiedzi. i co już? masz do wyboru, najbliżej tj mówiła Whilterna zlew albo klamkę zabij sie, w końcu masz okłaczone ubrania

Jak tak mozna :( PIes jest bardzo madry, i przywiazuje sie do ludzi, kot do meijsca w ktorym mieszka. Pies w schronisku to pies skrzywdzony, po przejsciach, znalazl dom, a teraz chcesz go oddac?????? Jestescie bez serca!!!!!!!! Ja tez mam kota, ale odkurzanie domu co chwile (15 minut dziennie), rolka do czyszczenia odziezy koszt 4zl w JYsku i problemu prawie nie ma.

fubu masz totalną rację. Podział stworzył człowiek, a w niczym nie jest lepszy od zwierząt. Życie ludzkie jest warte dokładnie tyle samo i nie, nie każdy potępiłby Cię za taki czyn. Jest jedna rzecz, jaka powstrzymuje mnie przed czymś podobnym - prozaiczna - kodeks karny. KK wymyślony przez człowieka, któremu zachciało się być panem świata, a wystarczy wyrzucić go do centralnej części dżungli. Nie popieram zabijania zwierząt, ale większy szacunek mam do plemion, które robią mocą własnych dłoni. Biorą swój oszczep i ścigają zwierzaka stając się jemu równi i ryzykując utratę życia podczas polowania. Najbardziej haniebne jest kupowanie mięsa w kolorowym sklepie z kompletną ignorancją. Nikt się nie zastanawia, nie myśli, nawet nie chce. Nie czuje, bo tak jest wygodniej. Przyznaję, rzadko, ale jednak zdarza mi się spożywać mięso i czuję się jak totalnie ścierwo wiedząc, w jaki sposób zostało pozyskane.

Gość er4r43r34r543
pewnie z ciebie jedna z tych wariatek, która nie potrafi usiedzieć na tyłku jak w zlewie leży jedna łyżeczka. Też mi sie tak zdaje, bo jak pisze, że pies jest malutki (!) to jakim cudem moze miec tyle kłaków... Ja mam sporego długowłosego owczarka niemieckiego, i on to dopiero kłaczy... Do siersci sie trzeba częsciowo przyzwyczaic, ona nigdy w 100 % nie zejdzie.. Z drugiej strony przestancie juz z ta krytyką, zachowujecie sie jakbyście sami byli jakimiś kurwa wzorami

Fubu - nie popieram zabijania i całej idei okrucieństwa z dopisaną do tego ideologią. Nie lubię zabójców bez względu na to, czy zabijają ludzi czy zwierzęta. Dobija mnie tyko wartościowanie życia na ważniejsze i mniej ważne. Przydałaby się jakaś rewolucja w tym aspekcie. Poza tym zwierzę nei zabije dla frajdy polowania, nowych ciuszków, czy "bo na mnie krzywo spojrzał". Zwierzę zabija ze strachu, lub z głodu. Człowiek, bo tak. Bo lubi. I jest niewinny, jak zauważyłeś. Tymczasem nie ma bardziej winnego gatunku na Ziemi. Winnego dokładnie za wszystko. Na szczęście wszystko się kiedyś kończy.

Gość er4r43r34r543
Na kudły na ubraniu najlepiej miec tasmę w rodzaju- klejącą, ale taka szeroką, jak np. pakowa, mozna kupic na poczcie. Odcina się kawałek, nawija na coś, np. wałek stroną z klejem od wierzchu, i wałkuje. Klej który jest na tasmie swietnie zbiera kłaki.

Gość Weeeeeeew
Boże ludzie to tylko pies :-O Ogarnijcie się :-O

a to tylko kolejne nic nie warte ludzkie ścierwo. miałabym fizyczną możliwość, to bym się juz rozprawiła

Gość nie wiem czy ten temat okazal
sie tylko marna prowokacja czy nie. Ale nawet jesli sie okazalo, ze autorka sobie tylko pogrywa to bardzo niskich lotow ten "zart" :O

Gość Weeeeeeew
kciukiem jesteś nie do końca normalna, więc twoje zdanie ścierwo się nie liczy

dla kogoś TYLKO pies. a dla mnie Twoja matka jednego i drugiego gnoja, czy Twoje dziecko, jest TYLKO jednym z wielu ludzi. czyli co, to tylko mozna zajebac, wyrzucic , pogonić? moge to zrobić z twoją rodziną, bo mi przeszkadza sam widok tych gęb.

Gość er4r43r34r543
fubu- nie jesteś jedyny co tak uwaza, że zabijanie zwierząt jest tak samo straszne jak i ludzi. Ja tez tak sądziłam zawsze, ale ludzie jak to słyszą w większosci pukają sie w czoło... To jest jakis rodzaj gatunkowej hipokryzji naszego popierdolonego rodzaju ludzkiego co zdominował nasza planetę. Mnie wkurwia nie tylko to, ale ten kompletny brak poszanowania dla zwierząt- autostrady wszędzie, takie zwierze potem ginie bo nie ma szans. niedawno jakaś debilka pisała, że jak widzi na ulicy zwierzę chyba chodziło o koty, to nawet nie hamuje, bo to stwarza zagrozenie dla ruchu, i jej instruktor to samo mówi

Oczywiście, z biologicznego punktu widzenia masz rację, ale ten tok rozumowania ogranicza się tylko do podstawy czyli ciała jako takiego. Tym samym można odmówić śmierci pozostałych wymiarów to jest emocjonalnego i psychicznego, a tak nie jest. Nie zgadzam się również co do nieświadomości zwierząt. Wiele z nich jest o wiele bardziej świadomych, niż można przypuszczać. Człowiek jest zwierzęciem, ale jego pojmowanie jest szersze stad neguję obiektywną niewinność na rzecz winy ludzkości za wszelkie okrucieństwo. Hipokryzji nie zwalczysz zabijaniem jednostek, czy milionów. Prędzej, czy później napotkasz milczenie pozostałych, ale wewnątrz nadal będą skończonymi hipokrytami. To znajdzie rozwiązanie, ale w inny sposób. "(...)rzezników można zabijać jak świnie" Nadal bardziej użalam się nad świniami.

Gość ikdeera
NIEROZUMIECIE MNIE CALKOWCICIE,A GLUPIO SIE NABIJACIE;/ CIEKAWE CZY WSZYTSKIM NIE PRZESZKADZAJA KUDLY?A WASNIE ZE SA OSOBY KTORYM KUDLY PRZESZKADZAJA! MI OKROPNIE,CHODZE W CIEMNYCH KOLORACH TO OKRONIE WIDAC CALA BLUZKE W KUDLAM TRAGEDIA..... NIE JESTEM WCALE Z TYCH CO ZA KAZDYM RAZEM JAK COS JEST Z ZLEWIE TO MYJE. JA MYJE PO SOBIE TYLKO,A JAK SA GARNKI W ZLEWIE RODZICOW TO NIC MI DO TEGO I WCALE MI NIE PRZESZKADZA,MNIE NAJBARDZIEJ INTERESUJE MOJ POKOJ MIESCE GDZIE MOGE ODPOCZAC I TAM MAM ABSOLUTNA CZYSTOSC I NIE PUSZCZAM TAM ZWIERZAT. ALE JAK MOWILAM WKLADAM DO PRALKI CZYTSE UBRANIA,A WYCIAGAM Z KUDLAMI FAJNIE CO NIE? DODAM IZ WYPLUKUJE SOBIE PRALKE. NIE MAM CZASU,MIESZKAM W DOMU Z RODZICAMI PRACUJE,ALE CHYBA JAK TAK DALEJ POJDZIE TO KUPIE SOBIE NOWA PRALKE ALBO SIE WYPROWADZE!

Gość zaczelas byc pedantka jak
wzielas psa? To skrajnie nieodpowiedzialne z Twojej strony. Pies to istota zywa. A takie stworzenie w schronisku zostalo juz wystarczajaco przez czlowieka skrzywdzone. Twoje postepowanie to dla niej kolejna trauma. Prawdopodobnie nigdy juz nie bedzie potrafila zaufac zadnemu czlowiekowi. Zniszczysz jej zycie, bo nie wiedzialas, ze pies ma siersc. Litosci! :O

Gość sa ludzie ktorym przeszkadzaja
kudly. Ale oni nie biora na wychowanie psa :O

Gość ikdeera
KURDE ALE WY DZIWAKI! CZYTAJCIE OD POCZATKU: 1.JA NIE WZIELAM PSA A WZIELA JE MATKA 2.JA NIE KARMIE ZWIERZAT 3.JA NIE BIORE PSA NA RECE CZYLI TAK PO PROSTU NIE INTERESUJE SIE PSAMI ITP. 4.NIE MAM ZAMIARU TRACIC SWOJEGO CZASU ZYCIA,NA ZBIERANIU SIERCI Z UBRAN NO MASAKRA. A TAK POPRAWNIE PEDANTKA NA PUNKCIE CZYTOSCI,JESTEM JUZ OD DZIECKA!

Gość ikdeera
I TAK WRACAJAC DO MOJEGO PIERWSZEGO KOMNTARZA TO NIE CHCE MI SIE SPRZATAC POKOJI,KORYTARZY,KUCHNI RODZICOW....CZEMU SOBIE SPRZATACZKI NIE ZATRUDNIA...

Gość ikdeera
PRZECIEZ JA TO MAM PORZADECZEK

Gość qwrttyye998
wyprowadź sie kretynko! twoi starzy moga sobie nawet pływać w kudłach w swoim własnym domu! jestes pełnoletnia, pracujesz, to nie musisz im siedzieć na głowie i płakać, że w pralce są kłaki.

Gość ikdeera
RACJA ALE NIE JESTEM DOROSLA MAM 17 LAT APRACUJE NA CZARNO,TZN DORABIAM

Gość wariaci
toć to jakaś kretynka,dajcie spokój szkoda na nią czasu,nie jesteś pełnoletnia to rodzice mają jeszcze czas żeby gdzieś cię oddaźć

Gość ikdeera
PO CO RODZICE MAJA MNIE ODDAWAC,JESTEM GRZECZNA 17 DZIEWICA,NIGDY NIE PILAM ALKOCHOLU I NIE PALILAM,NIE BRALAM NARKOTYKOW,NIE OGLADAM SIE ZA CHLOPAKAMI,PUNKTUALNA->ZAWSZE JAK IDE Z KOLEZANKI TO PRZYCHODZE DO DOMU ZAWSZE PUNKTUALNIE,ZROBIE CO POTRZEBA,SLUZE POMOCA LUDZIOM.

Gość wariaci
akurat,w dobrych ludziach nie ma miejsca na nienawiść do zwierząt