Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życzcie mi powodzenia

Zazdroszcze wam normalnych rodziców

Polecane posty

Gość yhyhyhy
jaga miał i zawsze tak robił, ale 17 lat to jakiś popierniczony wiek wszystko stanęło do góry nogami z dnia na dzień i już!

yhyhyhy piszesz ze wszystko z dnia an dzien tak sie powywalalo? no wiec takze jego przywileje z dnia na dzien ukróć .Ty za to placisz i ty masz prawo gospodarowac i rozporządzac syna dost do przywilejow.Jesli syn leniwe bunty wprowadza ,wtedy trzeba restrykcje w postaci prezywilejow ukrocic i tyle. Parolatka do kąta mozna postawic, na kilkunastolatka juz metody inne trzeba obrac

Zamieszanie się robi. Tak, wiem że jesteś współwłaścicielką, chociaż dziwi mnie, że nie dostałaś w spadku tylko Ty. A pytałam o kasę, która miałaś na lokatach i planowałaś kupno kawalerki.

Jasmina*** - nic z tego nie będzie, nie stać mnie. Chyba się zdecyduje na remont tego, w którym mieszkam. Chociaż to będą strasznie pieniądze, bo trzeba tam zrobić wszystko. Od podłóg i instalacji po sufity. A pojęcia nie mam, co ona z tym zrobi. Masakra, najchętniej bym się zwinęła i wyjechała gdzieś daleko. Na szczęście, ona wyjeżdża i przez rok jej nie będzie.

Ojjj, ryzykowne chyba... A nie możesz go jakoś sprzedać? Ech, pewnie nikt połowy nie kupi. A może spłacić matkę pieniędzmi z tej lokaty? Możesz ruszyć te pieniądze na remont? Niech jedzie i nie wraca:P

Żeby ją spłacić, musiałabym mieć 100 tys. a nie mam nawet połowy :/ Życie ssie. Jak wróci, to postawi sobie dom i zobaczymy, co się będzie działo wtedy. Chociaż w sumie, ja już wtedy powinnam mieć kasę z etatu jakąś.

Nie dziwię Ci się, popaprana sytuacja, jakby nie mogła odpuścić. Dlaczego to mieszkanie stało się waszym wspólnym? Tego nie rozumiem. Nie masz gwarancji, że nie sprzeda ''zyczliwym'' swojej części.. Ja też w tematyce remontów jestem, jeszcze gorszej ruiny (nie ma w połowie budynku odpływu i w całym wody, bo studnia wyschła) muszę się wynieść.

Cholera... Niewesoło... a ile dostaniesz z etatu? Więcej niż 1400? Ciesz się, że pracę masz zapewnioną. To i tak duuużo.

pewnie jakieś 600 zł z godzin będę miała, jak dobrze pójdzie. Może dorobię korkami. No normalnie, zapisane było na nas obydwie.

i do tego alimenty? Bo jak tak to jakoś to będzie. A lokatę na remont możesz ruszyć?

Nie, już bez alimentów, w tym roku chyba mi już odetną. A pieniędzy z lokaty ruszyć nie mogę.

Czyli ile będziesz miała w sumie do dyspozycji? Kiedyś pisałaś, że pewnie mniej niż teraz, a wydajesz malutko... to się trochę przeraziłam. Eee to jeśli nie będziesz ruszać tych z lokaty to remontuj:)

Gość e tam e tam
ach,nie bedziesz juz autorko nawet pisac o swoich rodzicach,bo..skoro to jest prowo to tez nie bardzo mozesz wiedziec ,o czym bys miala napisac :D

Może mi się uda uzbierać 1000 zł, jakbym dostała stypendium socjalne, to 1400 tak jak teraz. Z tym, że na dojazdach bym zaoszczędziła, bo praca tylko jeden dzień w tygodniu, plus pewnie 1 dzień zajęć, a resztę czasu mogłabym poświęcić na korki i ewentualnie jakaś dodatkową pracę. Z resztą, zobaczymy. Na razie o tym nie myślę.

Gość yhyhyhy
jaga bez baby no tak, zostały ukrócone, dlatego jeszcze większy bunt z jego strony i marzenia ściętej głowy: że naukę rzuci i pracę zacznie i się wyprowadzi i wynajmie mieszkanie...

Gość takijeden,
moi nie są do końca normalni, szczególnie ojciec