Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokojowoInaluzie

na luzie - za jaką partią jesteście/niejesteście?

Polecane posty

Gość do...o rany jlekkkk
nie. nie na tym polegał feudalizm. wpisz w google "feudalizm" i poczytaj. opieraj się na wiedzy a nie "niewiedzy".

Gość pisowczyki nie mogą znieść
na chwile zmieniłem nick. no to co z tym feudalizmem?:D

Gość miecz damoklesa
niczego nie muszę się uczyc w tym temacie :D to była taka sama przenosnia jak ta o reanimacji usta-usta :classic_cool: i zakładam, że jesli ktoś wchodzi na jakieś poziomy abstrakcji w dyskusji to potrafi się na nich poruszać

to nie jest przenośnia. to konkret 11:57 [zgłoś do usunięcia] miecz damoklesa Feudalizm opierał się na wyrobnikach pracujących za przysłowiową miske ryżu...

to nie jest przenośnia. to konkret teraz nie mamy kapitalizmu tylko feudalizm .... jakbyś miał problem z rozpoznawaniem rzeczywistości po FAKTACH a nie tym co ci TVN i Wybiórcza powie

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk jestem osobą zbliżającą się do 50 za jakis czas. Wczasach komuny byłam dzieckiem i nastolatką.Zyło nam się z rodziną normalnie. Tera ztez nie narzekam. Ale uwazam,że istnieje duża przepaśc pomiedzy zarobkami ludzi.NIe powinno tak być,że jednen za parcę w pocioe czoła dostaje 1 tys zł.a drugi za dosłowne nic nie robienie 5 tys.zł. A i te umowy o pracę lub ich brak,to okropnosc.Jak na takich śmieciowych umwoach wyrobic emeryturę. Ludzie pracujący na umowę zlecenie nie mają wliczanych lat pracy z tej umowy.

Gość do...o rany jlekkkk
wszystko to wiem. ale twoje postulaty to komuna. a postulat podniesienia płacy minimalnej to upadek firm. bardzo wielu firm. sorry ale taka jest brutalna prawda.

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk nie doszło by do upaku tych firm,gdyby ich własciciele mniej zdzierali z pracowników. To,ze jest sie włascicielem nie oznacza,ze powinno się wykorzystywac ludzi .

Gość mentaI cut
no za KNP czyli Korwinem oczywiście

Gość do...o rany jlekkkk
czyli chcesz okreslac ile maja zarabiac własciciele firm:D? naprawde to komuna. nie zauważasz? jak można okreslac ile mają zarabiac własciciele firm na własnych pieniądzach? poza tym zmartwie ciebie. znam wielu włascicieli firm (sam kiedyś byłem) i wiem że często idą na skraju opłacalności. pomyślałas o tym, że jak firma zaczyna iść źle to czasami trzeba dopłacić do niej czyli płacic pracownikom mimo że de facto ich praca nie przynosi zysku? z czego ma własciciel dopłacać czy kupowac nowe maszyny, unowoczesniac produkcję?

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk NIe chce okreslac,ale wybacz,jzeli pracownikom własciciel wypałaca na smieciowych umowach po 1 zł na rękę ,a sam dzieki pracy tych wykorzystywanych pracowników jeźdiz sobie na Karaibty,stawia piękny dom,to cos tutaj nie w porządku.I nie mysl,że to zadrosc przeze mnei przemawia,ale zwykły smutek,ze ludzie nie szanują ludzi,którzy na nich pracują.

Gość Victoria Concordia Crescit
Powiedzcie mi jak możecie stać za PO, tą bandą złodziei która rozkrada wszędzie gdzie się da razem ze swoim kolegą Pawlakiem? Wyjaśnijcie. Ja jestem za Nową Prawicą, a kto mi mówi że to utopia jest po prostu socjalistą lub komuchem do odstrzału. Tymoszenko siedzi za kratami, a Pawlak za to samo jest na wolności i na razie żyje sobie spokojnie...

Gość mentaI cut
"NIe powinno tak być,że jednen za parcę w pocioe czoła dostaje 1 tys zł.a drugi za dosłowne nic nie robienie 5 tys.zł." prostytutek też nie powinno być, a są bo chcą tak zarabiać :D

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk Za bardzo bronisz włascicieli,albo znasz takich naparwde w porzadku,którzy pottrafią docenic człowieka,który na niego pracuje.

Gość do...o rany jlekkkk
sorry ale ma takie prawo. to on odpowiada za firmę i za swoje pieniądze w nią włozone. to jest kapitalizm. zapomniałaś jedynie o tym, że własciciel jeździ na Karaiby ale daje prace innym. gdyby nie on to ci ludzie nie mieliby pracy.

Gość o rany jlekkkk
mentaI cut Akurat prostytutki powinny być :-)

Gość do...o rany jlekkkk
to nie chodzi o obronę. chodzi o prawo własności i dowolnośc czynienia ze swoją własnoscią tego co się włascicielowi podoba. jestem liberałem. nie takim malowanym jak Mikke ale prawdziwym.

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk Nie dogadamy sie. Pracownik powinien szanowac pracoddwce za prace,ale pracodawca powinien szanowac pracvownika za to,ze ten pracownik tyra na jego utrzymanie. Rzadko który pracodawca szanuje pracownika.

Gość do...o rany jlekkkk
to prawda że ludzie siebie nie szanują. nie tylko w układach pracownik-pracodawca. ale własciciel ma prawo ze swoimi pieniędzmi robić to co mu się podoba. i nikt nie ma prawa w to mu się wtrącać.

Gość Victoria Concordia Crescit
Powiedzcie mi jak możecie stać za PO, tą bandą złodziei która rozkrada wszędzie gdzie się da razem ze swoim kolegą Pawlakiem? Wyjaśnijcie. Bardzo proszę. Uważam, że ludzie będą pracować za 1000zł dopóki się będą godzić za taką kasę pracować. Jak wszyscy się przeciwstawią i prezes który zarabia 5 tysięcy nie będzie miał ludzkich zasobów to obniży sobie trochę pensję i da na pracowników. To jest wasza polska mentalność!! A przedsiębiorca to nie jest święty Mikołaj i sam chce ugrać jak najlepiej. Nie rozumiecie tego?? Porzućcie to komunistyczne myślenie.

Gość do...o rany jlekkkk
a co ukradła PO? możesz podac parę konkretów?

Gość mentaI cut
z naszego punktu widzenia nie powinno. :) no ale są, bo chcą tak zarabiać czym są śmieciowe umowy?

Gość do...Victoria Concordia Cresci
no to wiesz co PO ukradła? czy tylko sobie takie głupoty wypisujesz dla zabawy?

Gość do...Victoria Concordia Cresci
ale się zordonowka wypowiedziałaś. no to po co to zrobiłas? jakiś przymus psychiczny?

Gość ncbxhj
powiem Wam tak. moj szef byl wlascicielem firmy. zarabialam 850zl i robilam za niego wszystko, a on wybudowal dom wygladajacy jak palac i jezdzil co chwila na narty do wloch... i nie chodzi o zazdrosc. kiedy sie zwalnialam i mowilam ze mam inna prace bo lepiej zarobie to stwierdzil ze nie rozumie moich powodow... czy naprawde ubyloby mu gdybym dostala 1500?

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk własciciel maprawo ze swoimi pieniedzmi zrobic co tylko mu sie podoba,ale właściciel ma OBOWIAZEK opłacać swoich pracowników adekwatnie do wykonywanej pracy,a także zatrudniać na umowy o pracę,a nie tygodniami,miesiącami,latami na śmieciowych umowach pracowników zatrudniać.

Gość do...o rany jlekkkk
nie ma takiego obowiązku a to co napisałaś podlega jego ocenie. czyli jesli ocenia prace pracownika na 1000 złotych to mu tyle płaci. jego prawo.