Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokojowoInaluzie

na luzie - za jaką partią jesteście/niejesteście?

Polecane posty

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk Wiesz,nie jestem erudytką,nie jestem zbytnio elokwentna latego zakoncze ten spór. Napiszę Ci jedno,jesteś głupi mimo,że w niektótych momentach mądrze piszesz. Zauważ,że nie każdy musi byc wykształcony i pracować na intratnych stanowiskach. Większosć ludzi pracuje fizycznie i ich praca nie ejst opłacana jak powinna być.Po prostu wyzyskuje się człowieka.

Gość do...Victoria Concordia Cresci
też nakradli? pisowcy? może jakieś konkrety, wyroki itp? alebo chociaż przykład kradziezy czyli czynu zabronionego?

Gość Victoria Concordia Crescit
Mnie brakuje argumentów?? Mam ich dziesiątki ;) Ale Ty jesteś chyba za ślepa, skoro podniesienie wieku emerytalnego przy aktualnych warunkach pracy i biznesu jest dla Ciebie pewnie OK.

PiS nie rozliczył się z kampanii wyborczej za którą by bulili duuużo kasy która wam się nawet nie śni. Chcieli nowych wyborów bo konsekwencji musieliby rozwiązać swoją partię. PiS będąc w rządzie ograbił Polskę z kawałka obronności(likwidacja WSI).

Gość do...o rany jlekkkk
Napiszę Ci jedno,jesteś głupi mimo,że w niektótych momentach mądrze piszesz. Zauważ,że nie każdy musi byc wykształcony i pracować na intratnych stanowiskach. i wlasnie dlatego są tacy którzy zarabiaja pół miliona miesięcznie i tacy którzy zarabiają 1000 złotych miesięcznie. i to nie wynika z moijej głupoty tylko z ustroju w którym żyjemy. każdy ma prawo rozporządzać tak swoimi pieniędzmi jak ma ochotę. z tego wynikaja m.in. płace które są raz ogromne a raz bardzo niskie. zaprzeczenie tej wolności to powrót do komuny.

Masz w ogóle pojęcie o praniu brudnych pieniędzy :/?? Męczące są te twoje proste hasła, *czyn zabrioniony jako kradzież bezpośrednia.

Ale Ty jesteś chyba za ślepa, skoro podniesienie wieku emerytalnego przy aktualnych warunkach pracy i biznesu jest dla Ciebie pewnie OK. dlatego podniesienie wiku emerytalnego nastąpi od 2020 i 2040 roku a nie dzisiaj. dlatego aktualne warunki pracy i płacy nie maja z tym nic wspólnego.:D

mam pojecie. pranie pieniędzy to też czyn zabroniony.

Gość ncbxhj
a czy czytasz na biezaco niemiecka prase? bo takie artykuly, owszem, tez sie zdarzaja, ale b. rzadko ja spedzam codziennie kilka godzin na stronach niemieckich gazet itd. (taka praca) i nie ma dnia zebym nie trafila na artykul wysmiewajacy Polske. i najczesciej sa ta artykuly typu Polska ma potencjal ale rzad go nie wykorzystuje. wysmiewaja wydluzenie wieku emeryt., wysmiewaja nasze wielkie przygotowania do euro, wysmiewaja polaczkow (tak nas nazywaja) - slepe bydlo ciagnace za tuskiem. pogrzebcie, poszukajcie, poczytajcie a potem sie wymadrzajcie

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk Oj,widac bieda jeszcze cie omineła. I módl sie aby tak było,bo jak znajdzeisz się w sytuacji tych prtacujących w pocie czoła po 12 h i zarabiających 1 tys zł/m-c to nei bedziesz tak cwaniakował. I żebyś sobie nie pomyślał,że ja przezyłam kiedykolwiek w biedzie. Nie,ja mam w życiu dobrze od zawsze. Zegnam.

do...o rany jlekkkk Mądrze prawisz, taki jest po prostu system kapitalistyczny :). Jednak w Polsce on nie zadziała nawet w 60% dopóki nie wymrze stara komunistyczna gwardia. Pamiętajcie ludzie, nawet jeśli nie kochacie pieniędzy jak wszelcy biznesmeni, to nie pozwólcie na niskie zarobki, nieadewatne do waszej pracy. To zależy od was, a nie od rządzących (chyba że do władzy dojdzie palikociarnia lub pzpr-sld)

Gość do...ncbxhj
istnieje wolnośc i każdy może pisac to co mu się podoba. wypowiedź dotycząca polski pochodzi z ust wiedeńskiego specjalisty-ekonomisty a jest tylko zacytowana przez prase niemiecką.

Gość zamknijcie swoje wielkie ryje
Polska jest już trupem i nie ma n to lekarstwa, kto madry kierunke Szwecja, Norweia, Australia i zapomnieć o tym skończonym państwie.

Gość do...o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk Oj,widac bieda jeszcze cie omineła. I módl sie aby tak było,bo jak znajdzeisz się w sytuacji tych prtacujących w pocie czoła po 12 h i zarabiających 1 tys zł/m-c to nei bedziesz tak cwaniakował. nie. bieda i mnie nie ominęła. i nie znajde sie w takiej sytuacji, bo mam dobrze płatny zawód i znakomite perspektywy. nie chodzi o cwaniakowanie tylko o prawo. każdy ma prawo rozporządzac swoimi pieniędzmi tak jak chce.

Gość mentaI cut
Norwegia to skończony kraj, gdzie Breiviki kpią sobie z prawa :D zaś Szwecja to kraj gdzie dzieci są niczym święte krowy w Indiach

Gość do...zamknijcie swoje wielkie
specjaliści maja inne zdanie

Czyli jeśli do władzy dojdzie Prawica to ten wiek emerytalny zostanie cofnięty, PiS ma też tak zrobić... Ale im nie wierzę ;)(ponieważ to jest pseudo prawica). Jeśli do władzy dojdą narodowcy, ale to tylko takie fantazje, dzisiejsi rządzący będą wisieć wokół tego nowego płotu wokół Sejmu (jest już czy jeszcze?)

Obywatelu ! Wspieraj swoją Platformę. Wspieraj Platformę Obywatelską. Platforma Obywatelska 2012/2013 - By żyło się lepiej.

Gość do............
tyo i ja się żegnam.

Ale wy macie pojęcie, fakt faktem możliwy jest scenariusz że Polska to skończony kraj ;). Jak dalej będziecie głosować na złodziei i nie widzieć innej opcji politycznej jak te w Sejmie. Teraz fala brudasów do Europy, może być zastopowana jedynie przez wojnę, bo za daleko to zaszło. A Norwegia i Szwecja to naprawdę super państwa, tylko alkohol drogi :(

Master, głupcze nie bluźnij. Zapiszę sobie twoje imię i nazwisko ze zdjęciem. Jak będzie coś nie tak, to Cie pokaramy :D

Gość o rany jlekkkk
do...o rany jlekkkk Jendak nei moge odejsc :-) Ciesz sie,ze masz dobrze płatny zawód,ale nie kazdy zawód wykonuje. Idąc Twoim tokiem rozumowiania,napsizę nawet,ze nie każdy MUSI być wykształcony lub nie każdy MUSI miec dobrze płatna pracę,ale każdy MUSI za swoją ciezko wykonaną pracę otrzymac taką zapłątę aby starczyło mu na opłaty,wyzywienie siebie i rodziny(i nie chodzi mi o rodzinę wielodzietną,tylko zwykłą 2+1 lub 2+2)aby mógł sobie wyrobić emeryturę(nie mając umowy o pracę,tylko umowę zlecenie) i oby ta emerytura była też godna,anie żebracza. Zyj w zdrowu,bo wiesz jak to jest... PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA. Teraz kozaczysz,ale możesz keidyś zapłakać na swój los i wtedy bedziesz myslał tak jak ja. A ja jak na razie żyłam i żyję sobie bez biedy.I od zawsze mam dobre warunki finansowe,ale zycie kołem się toczy... Zegnam juz naprawdę.

Gość ncbxhj
a wiecie co ja wam powiem? wezcie sobie po prostu porownajcie jak bylo za czasow PIS a jak jest za PO. nie bylo tak duzego dlugu (i cofal sie), nie bylo wydluzania wieku emerytalnego, nie bylo takich problemow z refundacja lekow (moja znajoma ma raka, dostawala zastrzyk za 20zl, teraz bez refundacji zastrzyk kosztuje 3000zl tygodniowo, pewnie umrze bo nie ma skad wziac takich pieniedzy..), itd. kazdy kto ma swoj rozum dostrzeze ze PIS nie bylo idealne ale ludziom jako tako sie zylo. a teraz? ci ktorzy moga to wyjada a reszta zdechnie tu z glodu. dziwia mnie jedynie ludzie ktorzy nie zauwazaja ze PO prowadzi Polske ku koncowi. to niewyobrazalne ze tusk ciagnie takie slepe bydlo w ktora strone chce a tacy ludzie wlasnego rozumu nie uzyja...

ncbxhj Masz rację, bez wątpienia. Jarek jest typem dyktatora, ale serce miał w porównaniu do Rudego. Ale i tak dalej będą tacy głupcy jak Master, studiują politologię nie widzą przekretów tego cepa. Aż dziwne...

Gość mentaI cut
nie widzicie nic poza PO i PiS. gdyby nie PiS ta nędzna PO nie miałaby takiego poparcia i vice versa

Gość ncbxhj
ja nie jestem jakoś szczególnie za żadną partią. jestem zwykłym człowiekiem i po prostu widzę różnice. to fakt, jarek nie jest może kimś nadzwyczajnym, może robi jakieś afery o smoleńsk (ale czy nam to utrudnia codziennie życie? niech sobie robi. a kto wie, czy nie ma odrobinę racji, bo dziwny zbieg okoliczności, że wszyscy ważni lecą jednym samolotem i giną; ale mniejsza o to, nie o tym mowa). ale jarek nie chce źle dla ludzi. to prosty człowiek, który ma jeszcze jakiś szacunek dla ludzi. pamiętam, że za czasów PIS było mi łatwiej znaleźć pracę i zarabiałam trochę więcej. jarek nie traktuje ludzi jak za przeproszeniem go...wna. wyobrazacie sobie zasliniona popuszczajaca mocz babcie na kasie? jarek czegos takiego by nie wymyslil. tusk owszem, bo po co ma sie liczyc ze zdaniem motlochu. podejrzewam ze ci wszyscy ktorzy tak kochaja PO do gara nie mieliby co wlozyc a nadal stawialiby oltarzyki tuskowi.

mental cut Ja widzę, ale co do tego masz rację. PO vs PiS, ktoś chce być niby alternatywny to głosuję na lewaków, a młodzi na idiotę Palikota. Ja głosowałem na Nową Prawicę M. Jurka, bo Korwin spierdolił z podpisami. Dzięki temu układ od lewej do prawej w Sejmie podzielony jest między lewicą a centrum...

Gość ncbxhj
tak, nie widzimy. bo na kogo innego glosowac? na korwina? na palikota ktory z polski zrobi kraj cpunow i transwescytow? zauwazcie ze taki palikot np nie dazy zeby trafic do ogółu. on chce trafić do wszystkich mniejszości (palacze marihuany, geje, trans, itd.) i to im 'będzie chciał zrobić dobrze' a pozostali Polacy nie będą się liczyć. w Pl nie ma innych partii z potencjałem niż PO/PIS. a jesli wybierać z tych dwóch.. chyba warto wybrać mniejsze zło

Gość mentaI cut
"ale jarek nie chce źle dla ludzi. to prosty człowiek, który ma jeszcze jakiś szacunek dla ludzi." ale wy jesteście naiwni. :D Kaczyński też popiera bojkot Euro, bo się boi że i w Polsce kiedyś będzie się wsadzało złodziejskich polityków do paki

Gość dla zwolenników korwina
podział jest bardzo prosty PO - to komuniści, PiS to konserwatywni komuniści, a kwintesencja prawicy to tylko Nowa Prawica.