Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontakt z zaświatów

Duchy są a nawet coś gorszego

Polecane posty

Gość Claucjus I
ale skąd wiesz że moja a nie twoja religia to kłamstwo jesteś ograniczona swoją fanatycznością...

nie fanatycznością - znajomością tematu po prostu . Ale z równą swadą mogę sie wypowiedzieć na inne tematy - też będziesz uważał ,że jestem fanatyczna ?:)

Gość tak to widzę
a jest u mnie BÓG na działce ?

Gość Claucjus I
wierzę w swoją religię nie zmienisz tego ona jest prawdziwsza niż książeczka dla dzieci Biblia xD

nie odpowiedziałeś na pytanie :D oczywiście możesz skłamać ,zę tak , ale jeśli zaczniesz od kłamstwa - co warta taka wiara ? :)

czy jest prawdziwa , a nie jest , przekonasz siez pewnością . Nie ma innej opcji i o ile w życiu na ziemi mozesz sam siebie oszukiwać o tyle przed Bogiem twoje kłamstwa cie zgubią.

Gość wierzącaniepraktykująca
LICENCJA:) a dlaczego wtierdzisz, ze zmarli nie mogą się z nami kontaktowac?

Gość Claucjus I
Ja na swojego Boga mam.namacalne dowody i tego sie trzymam AbsolutChurchInfo@gmail.com

Gość tak to widzę
jedyne słowa które przekazał nam BÓG to jest DEKALOG ,a ta cała biblia została napisana przez ludzi dla ludzi czyli jest po części prawdziwa a po części fałszywa .....

no dobra , odpowiedzi sie nie doczekam , bo jej nie ma :) na koniec tylko ci napiszę - nie angażuj sie w takie projekty diabelskie , bo jak będziesz chciał siez nich wycofać - on ci na to nie pozwoli . Nie zakładaj dobrowolnie jarzma niewolnika na szyję - bądz wolny w Bogu , Panu naszym . Bo dowolności powołał nas Pan . trzymaj sie :)

ale i dekalog w końcu przecież spisali ludzie to dlaczego twierdzisz ,zę dekalog jest cacy a reszta Biblii be ?:D

Gość Claucjus I
Widzisz? do.ciebie nie dochodzą racjonalne dowody nie rozumiesz dostalem nie raz dowod na istnienie mego.Boga ja Go Kocham od.dal mi.jasny znak.... Ja mu ufam tak jak ty ufsz swemu Bogu AbsolutChurchInfo@gmail.com

Gość tiririririririri
LICENCJA - współćzuje ci ;) katolicy są tacy ograniczeni... a skąd wiesz, ze to o czym ty mówiszn ie jest kłąmstwem? nie masz żadnych na to dowodów. twoje słowa nic dla mnie nie znacza i dla nikogo zresztą eż nie. jestes tylk oczłowiekiem i nie możesz wiedziec, co jest po śmierci itp. co do diabła- sorry dziewczyno, ile ty masz lat? 10? :D jak mozan wierzyc w takie bzdety... diabła wymyślili sobie ludzie, którzy szukają usprawiedliwienia na swoje złe czyny... łatwiej zwalić coś na diabłą i powiedziec, że kogoś skusił do morderstwa czy gwałtu niz przyznać, że ktoś ma po prostu paskudny charakter i jest chory psychicznie. jesteś taka dziecinna... ale życie cie jeszcze naprostuje i zweryfikujesz jeszcze zdanie o swojej bozi ;)

Gość Claucjus I
Przepraszam za błędy piszę będąc w ruchu ;)

Potwierdzam to co ktoś napisał wyzej papier wszystko przyjmiedlatego nie czytam bibli tylko kieruję się tym co mówi mi serce i umysł.

Gość franiaaaaaa
Claucjus - a co Ci takiego ten Twój Bóg pokazał? Co to był za znak?

Gość tak to widzę
Dlatego ze człowiek nie wymyślił by tak prostych a jednocześnie wzniosłych i prawdziwych słów ,gdybyśmy postępowali tak jak nakazuje BÓG poprzez przykazania to ta cała biblia była by nam potrzebna jako książka historyczna.........a na świecie nie było by wojen i ludzie wszyscy byli by szczęśliwi a tak szkoda gadać tylko się liczy manyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!

Nie rozumiem tego "ujadania" na licencję. On/ Ona podaje Wam konkretne fakty z Biblii dot. "duchow". Wszytko , co pisze jest poparte znajomoscia Pisma Sw. Ja osobiscie nie znam za bardzo Biblii , owszem przeczytalam ja kilka razy (i ciagle to robię) ale daleko mi jeszce do okreslenia siebie jako "znawcy". Niemniej jednak to o czym pisze Licencja jest racjonalne, nie pisze o jakis bzdurach wyssanych z palca. Biblia rzeczywiście mówi o tym, że wszelkie "duchy" nawiedzające ludzi to demony,nasienie szatana. Nie ma tam ani slowa, ze zmarli po smierci nawiedzają ludzi. Dla mnie to wystarczajacy powod, zeby uznać kwestię "objawien" ludzi umarłych za faktyczne objawienie się złego. Szatan w Biblii zostal nazwany kłamcą, jest wzmianka o ym, ze przybiera postac Aniola Swiatlosci. Dlaczego więc nie miałby wykorzystac tego, zeby dać znac ludziom na ziemi, że umarli bliscy potrafią sie znami kontaktować? Ludzie po takich kontaktach z zaswiatami zazwyczaj tracą grunt pod nogami, ktos w tym topiku wymienial choroby psychiczne. Sadzicie, że osoby które odeszły i ktore za zycia kochały swoich bliskich naraziłyby je na kłopoty po kontakcie z nimi? Sadze, ze nie. Ale Złemu przeciez o to chodzi. A Jezus (że znów zacytuje Biblię, której tak nienawidzicie, szczególnie katolicy) powiedział, że mamy odrożniac dobro i zło PO OWOCACH! "Po owocach ich poznacie"- tylko tyle i aż tyle. Nie trzeba byc w tej kwestii jakos super wyedukowanym, wystarczy po ludzu pomyśleć. Kolejna kwestia- w Pismie sw. nie znalazlam ani słowa o tym, co dzieje sie z duszą po smierci (mogę sie w tej kwestii mylic, bo nie znam dobrze swietych tekstów), tym bardziej o mozliwosci kontaktowania sie z ludźmi.

Gość Claucjus I
Podam jedną różnicę pomiędzy naszymi religiamii moja mówi,,Czyń swą wolę ale tak by nie krzywdzić innych"a twa zakazuje myślenia można tak powiedzieć... AbsolutChurchInfo@gmail.com

Gość tak to widzę
to ja ci powiem co się dzieje z duszą po śmierci jest przekazywana następnej osobie która się ma narodzić ----AMENNNNNNNNNNNNN

Gość Claucjus I
Znaków było kilka ale nie do opisania na to forum...

Gość franiaaaaaa
Widzisz Claucjus - słabo znasz Bibilię :) "Wszystko wolno, ale nie wszystko przynosi korzyść. Wszystko wolno, ale nie wszystko buduje. [1Kor 1-:23] Na prawdziwość Biblii i Jezusa jest mnóstwo dowodów...od historycznych po duchowe:)

Gość tak to widzę
osobiście znam JEZUSA mieszka w Brazylii ,co tydzień się z nim kontaktuję .............73

Gość Claucjus I
Tak Jezus istniał tak Biblia powstała ale ani to ani to drugie nie jest boskie czy jakieś lepsze Jezus miał po prostu sczęście gdy on podawał się ,,mesjaszem" było jescze kilku proroków Ale to że sympatyzował z biednymi i krytykował bogatych i ze względu.na.specyficzne kazania zdobyl popularnosc...

NIkt z nas nie wie co tak naprawdę czeka nas po smierci pozostaje tylko wiara. To wiara czyni cuda, wierząc nie tracimy nic, nie wierząc wiele. Niestety najwiecej wiary mają osoby wrażliwe, ktore mają wyobrażnie. Najwiecej złych czynów popełniają ludzie bez wyobraźni i nie sądze aby takie osoby kidykowliek mowiły ze odwiedził je ktos z zaświatów. Zazwyczaj osoby wrazliwe widza takie rzeczy a i takie osoby są zazwyczaj dobre. Wiec jakos nie bardzo pokrywa mi sie stwierdzenie ze złymi duchami zmarłych. I ze niby czlowiek potem sie zmienia na złe.

Gość tak to widzę
a dlaczego nie JANOSIK też zabierał bogatym a dawał biednym ...........