Motylek111 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Dzień dobry ;-) stronka faktycznie szwankuje..pisałam i pisałam a potem pokazano mi że nie można tego dodać ;/ Widzę że u każdej z was pogoda dopisuje tylko nie u mnie..pochmurnie..nie warto nawet wychodzić..bo ja jak ja ale maleństwo..skończyłyśmy włąśnie antybiotyk i córeczka jest już zdrowa..to mnie cieszy najbardziej ;-) Wczorajszy dzień obył się bez grzeszków..jestem z siebie zadowolona ;) Dzisiaj na śniadanie owsianeczka ;) Delfin- super pomysł z tą twoją dietą warzywno- owocową..ja bym chyba na takiej nie wytrzymała.. wierzysz w takie ogólne oczyszczenie organizmu? może są jeszcze jakieś inne sposoby..hmm..ciekawe.. Smart girl-w końcu wróciłaś ;) widzę ze każda z nas ma stany załamania..ważne że walczymy dalej.. ja od wczoraj również wprowadziłam ćwiczenia..chodzi mi o to że chcę systematycznie ćwiczyć- codziennie. wczoraj na rozgrzewkę było 30 minut na orbitreku. Cwiczenia jednak też są ważne bo sama dieta idzie mi kulawo ;) Blackbery- z zaparciami to i ja mam problem ;/ straszna sprawa.. Szykuje ci się w weekend cało dniowy wypad- tylko pozazdrościć ;) u mnie mąż będzie w pracy więc ja będę miałą dużo czasu aby zabrać się za ćwiczenia. Często piszę z telefonu dlatego moje wiadomości są króciutkie.dzisiaj zasiadłam przed komputerem dlatego piszę co tylko mi się przypomni.. Miłego dietkowego dnia kobietki ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Delfin - strona się przycina, mialam trudnosci z wyslaniem posta. 5 kg?????!!!!! Jestem w szoku?! Dieta oczyszczajaca swietny pomysl, :) kiedys pamietam przez kilka dni jadlam same jablka i pamietam że kilogramy poszly w dol :) moze i ja się skusze? Ale predzej w tygodniu:) Smart girl - witaj to dobrze że waga stoi w miejscu :) a nie podniosla się :) Jutro wazenie ;) ciekawa jestem baardzo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 20, 2012 To jeśli blackbery skusi się na takie oczyszczanie to i ja również spróbuję ;-) razem będzie razniej a sama nawet nie startuję bo polegnę od razu na starcie..heh ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Motylek - mozemu sprobowac w tygodniu, bo w weekend roznie jest , a to znajomi, kawa.. Itd... No i w weekend nie jem regularnie o tych samych porach co w tygodniu. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Ho, ho widzę, że mój pomysł diety oczyszczjącej został pozytywnie przyjęty przez Koleżeństwo :-) super Pamiętajcie, że jest do dieta warzywno - owocowa, więc poza tymi produktami nie jemy nic innego; za to warzywa i owoce jemy do woli (z przewagą warzyw). No i dużo pijemy - wody, niesłodzonych soków, ewentualnie zielonej herbaty. Jako owoce polecam winogrona - wiem, są teraz drogie :-/ ale świetnie zaspakajają głód i diałają baardzo przeczyszczająco - lepiej zostać w domu :-) Napiszę Wam w poniedziałek jakie mam wrażenia po "oczyszczaniu". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Delfin- w takim razie czekamy na relacje ;) ja się zastanawiam czy nie spróbować jutro..a może lepiej poczekam na blackbery- zobaczę.. U mnie na drugie śniadanie- jogurt naturalny, kilka migdałów i ziarno słonecznika oraz dyni- po troszku oraz dwie łyżki otrąb. Na obiad jeszcze nie wiem co..myślę nad jajkiem, kaszą oraz mizerią. A jak wygląda wasze dzisiejsze menu? ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Moje dzisiejsze menu: 6:30 arbuz 8:30 płatki Crunchy z małym jogurtem naturalnym Jogobella 10:30 sałatka z 2 pomidorów, mały jogurt naturalny Jogobella 12:30 Jogurt Jogobella koktajl 300 g 14:30 jabłko, marchewka 16:30 sałatka grecka, ryż belriso 180 g Taki mam plan :-) Przypomniało mi się, że w dniu diety oczyszczającej należy unikać warzyw wysokoskrobiowych, więc nici z jedzenia jutro gotowanej kukurydzy. Zastąpię ją kalafiorem :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Delfin- a po 16.30 już nic więcej nie jesz?? Ja jestem po posiłku- zjadłam bułkę owsianą do tego jajko, pomidor i szczypiorek. o 16 zjem mizerię i kaszę i około 19- pewnie kefir z malinami ;) i to będzie na tyle dzisiaj.. Oby znowu obeszło się bez wpadki.. Blackbery i smart girl- a co u was? jak wam mija dzień? ;) U mnie deszczowo, deszczowo i jeszcze raz deszczowo ;/ Poćwiczyłam narazie tylko 15 minut bo na tyle pozwoliła mi córcia. Jak teraz zaśnie to zabiorę się za ćwiczenia. Jutro dzień ważenia.. u mnie pewnie znowu nie będzie efektów.. zobaczymy ;) i tak się cieszę że zamierzam wprowadzić ćwiczenia. Może wtedy będe miała większą motywację.. oby mi się w końcu udało.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Ja już po godzince ćwiczeń ;) zmęczona i bardzo zadowolona ;-) Już dzisiaj pewnie tu nie zajrzę.. Myślę na tą propozycją oczyszczania.. czy to oby na pewno zdrowe i dobre? ;/ nie wiem co o tym myśleć.. czy to nie spowolni przemiany materii? Delfin- a tych warzyw można jeść tyle ile się chce?? Zyczę wszystkim miłego weekendu ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Odpowiadając Motylku na Twoje pytania: staram się nie jadać posiłków później niż o 17:00, potem tylko woda. Żeby nie rzucać się na jedzenie wieczorem wymyśliłam taki patent - po ostatnim posiłku (tym o 17-stej) myję zęby i zakładam na nie szynę, w której nie można jesć. Prosty i skuteczny sposób. Notabene tę szynę noszę przez 16 godzin w ciągu doby, więc skutecznie zniechęca mnie do podjadania między posiłkami. Co do oczyszczania - opinie są podzielone. Na początku można wprowadzić jeden dzień "owocowo-warzywny" w tygodniu i po kilku tygodniach zobaczyć efekty. U mnie efekty są - spadek wagi, brak wyprysków na twarzy, uczucie lekkości i temu podobne. Po takim dniu nie mam problemów z przemianą materii, ale każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Ja od wielu lat nie jem mięsa, więc specjalnie nie mam z czego się oczyszczać, robię to profilaktycznie - ot, taka miła odmiana :-) Warzyw można jeść do syta - czyli ile się chce, ważne, by były to warzywa nisko lub bezskrobiowe (kalafior, kalarepa, brokuły, marchew, pomidor, rzodkiewka itp.) Zazdroszczę Ci Motylku tej godzinnej gimnastyki, chyba też się dzisiaj zmobilizuję... :-) Jutro się ważymy... Bądźmy dobrej myśli i cieszmy się z każdego, nawet najmniejszego spadki wagi - byle tendencja była spadkowa :) Życzę Wam przyjemnego weekendu, sukcesów wagowych i do zobaczenia po niedzieli, kiedy z zapasem nowych sił rozpoczniemy kolejny tydzień diety i walki z własnymi słabościami :-) pa pa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Ps. Mam nową stopkę :-) i nowy cel :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 20, 2012 jestem i ja:) motylek który dzień by ci odpowiadał? :) poniedziałek wtorek? dzielna z ciebie zawodniczka przynajmniej ćwiczysz:) delfin - miłego weekendu:) ja bym nie dała rady nic nie jeść od 16.30:) poźnno kładę się spać, i do tego czasu bym z głodu padła:) stopka super:) chciała bym mieć Twoją wagę!:) dzień zaliczony:) na kolacje była pierś z kurczaka z warzywami na parze:) i już nic nie jem:) mało co piłam dziś... nadrobię jutro:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 20, 2012 A jednak do was zajrzalam ;) Delfin-widze postawilas sobie nowy cel. Podziwiam i trzymam kciuki ;) twoja aktualna waga to dla mnie jak marzenie ;)) Ciekawe co jutro pokaze nam waga.. Tak wlasnie mysle czy jutro nie zrobic sobie dnia warzywno owocowego.. Maz dzisiaj zrobil zapas wiec mam w czym wybierac. Ale czy sie zdecyduje to dam znac. Dobrej nocki ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Witam ;) ja dzisiaj jako pierwsza :) musze powiedziec ze jestem milo zaskoczona. U mnie na wadze 74,8 , a wiec -1,2 kg. Dzisiaj na sniadanie arbuz ;) czekam na wasze informacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Zmieniłam stopkę ;) Wszystkim którym się udało chociaż troszkę zgubić- gratuluję i życzę miłego dnia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Słoodzik 0 Napisano Lipiec 21, 2012 U mnie też mała tendencja spadkowa. Na wadze - 91,9 czyli - 0,4kg mniej. Gdybym się mocno wzięła to cel lipcowy osiągnę. Jest to jednak chwiejne, bo @ za 4 dni. Ważne jednak, że waga idzie w dół pomału:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Słoodzik 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Zmieniłam datę w stopce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 21, 2012 witam:) motylek - gratulacje!!!! :) super wynik:D słodzik tobie również gratuluje!:) a u mnie bez zmian...:( 67.5kg, więc stopki nie zmieniam. podejrzewam ze przez tabletki antykoncepcyjne (które biorę równy tydzień ) nic nie udało mi się zrzucić w tym tygodniu.. ponieważ niektóre zatrzymują wodę w organizmie.. no i się tak czuje - opuchnięta:( dietki trzymałam a tu w tym tygodniu zero spadku.. zobaczymy za tydzień.. :) jestem dobrej myśli:) ważne że waga nie podniosła się :) na śniadanko u mnie owsianka z suszonymi śliwkami:) 2 sniadanko - kawałek arbuza lunch - pierś z kurczaka na parze w warzywami podwieczorek - jakiś owoc kolacja - tuńczyk w sosie własnym a reszta gdzie? pochwalcie się wagą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kama44 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Witajcie. Czytam te Wasze wyniki i az mi wstyd tu napisac. Na mojej wadze 56,6 kg w ciagu tygodnia rowniutkie 2 kg mniej. Jestem wniebowzieta i bardzo dumna z siebie, moj maz chociaz niespecjalnie podchodzi do mojego odchudzania czekal na ten dzien z taka sama niecierpliwoscia jak ja. Juz wczoraj probowal wsadzic mnie na wage, ale odmowilam. Jak tak bedzie wygladal kolejny tydzien to do polski pojade z waga 54 kg superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Nie moge jeszcze w to uwierzyc. Co do menu to rano kanapka chleb razowy z twarozkiem pomidorkiem i rzodkiewka, na drugie jogurt naturalny, obiadek brokulek gotowany i ziemniaczki pieczone z ziolami. Kolacyjka kefir lub chleb razowy i chuda szynka. Oczywiscie tradycyjnie 15 minut cwiczen bo spacerek juz zaliczony. A co do diety warzywno- owocowej to ja podziekuje mam strasznie wzdety brzuch po niej. Milego weekendu i dietkowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kama44 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Stopka zmieniona. Oby tak dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kama44 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Jeszcze raz zle wpisalam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Kama - moje gratulacje ! -2kg to bardzo zadowalajacy wynik!!! :) widze ze twoja dietka dziala :) Nie wiem co ze mna jest nie tak.. Juz 2 miesiace jak sie odchudzam a tu odpiero -2.5 kg. Strasznie wolno mi to idzie. Wczesniej jak sie odchudzalam, bralam tabletki ziolowe wspomagajace odchudzanie I efekty byly, a teraz szkoda gadac.. Oczywiscie zapomnialam sie zmierzyc rano :( no I juz ktora godzina a ja tylko sniadanko zjadlam I 2 sniadanko.. Mam pare spraw do zalatwienia no I brak czasu.... :( Jakie plany na weekend macie? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Blackbery- głowa do góry ;) zobacz że mi też wolno idzie.. Myślę że w tym wszystkim ważne są również ćwiczenia..bo to jednak ogromny wysiłek.. Piekę mężowi ciasto i od razu mówię że kawałek zjem bez wyrzutów sumienia ;-) za to będę pokutowała godzinkę na orbitreku ;) A jeśli chodzi o te same warzywa i owoce to u mnie nie tak do końca dzisiaj ;) jednak to dla mnie chyba zbyt drastyczne ;)) Na śniadanie- arbuz, II śniadanie- bułka grahamka,wędlina i pomidor, obiad- mięsko gotowane oraz dwa pomidorki, podwieczorek- arbuz, kolacja- ?? Plany na weekend- nie mam pojęcia ;) niedziela pewnie upłynie mi spokojnie w rodzinnym gronie ;-) Smart girl - a gdzie ty się podziewasz?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 21, 2012 motylek wiem, wiem, ćwiczenia.... mam się zapisać na siłownie. bo jak na razie kulawo mi to idzie. ciasto.. mmmmmmmmmm uwielbiam piec, ale niestety upiekę a później ktoś to będzie musiał zjeść bo samo się nie zje.. a nie chce kusić losu.. :o u mnie dziś sobota w biegu, pranie, sprzątanie, gotowanie, prasowanie, zakupy.. pewnie wieczorkiem znajdę chwilkę dla siebie. a jutro wam na cały dzień, jedziemy nad rzekę albo nad morze to zależy od pogody:) jak na razie ciepło. diety będę pilnować i przygotowuje sobie posiłki w pojemniczkach:) co by mnie nie kusiły słodkości :) zajrzę jeszcze wieczorkiem:) red lady , smart girl a wy gdzie? co u was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Lipiec 21, 2012 I mamy koniec dnia ;-) teraz walka na kolejne siedem dni ;) Dzień zakończyłam pozytywnie. tak jak pisałam - kawałeczek ciastka i herbatnik to moja dziesiejsza pokusa ;) Padam z nóg po całym dniu.. A jak u was kobietki?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 23, 2012 upisałam sie i wszystko mi się skasowało witam po weekendzie:) jak u was weekend minął? mam nadzieje że pozytywnie.:) u mnie sobota zaliczona pozytywnie:) ale o niedzieli nie wspomnę bylam z moim nad rzeką, pogoda rewelacyjna cieplutko sloneczko, wygladam jak rak tak się opaliłam.. dawno tak cudownie czasu nie spędziłam... no ale mam cholerne wyrzuty sumienia :o,... że dietki nie trzymałam :( dziś poniedziałek więc dzień zaczynam dietkowo. a u was jak??? śniadanie - owsianka z suszonymi śliwkami 2 śniadanie - jabłko lunch - tuńczyk w sosie własnym z papryką podwieczorek - jogurt pitny activia kolacja - piers z kurczaka grillowana z sałata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 23, 2012 NIEEEEEEE!!!!! Tyle pisałam i się skasowało!!!!! :-( :-( :-( że niby jakiś błąd :-/// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 23, 2012 Spróbuję raz jeszcze... Weekend minął... Sobota była ok - praktycznie cały dzień jadłam warzywa i owoce, tylko po południu do gotowanego brokuła dołączyłam mały kubeczek jogurtu naturalnego bez cukru. Poza tym był rower, szybki spacer (do supermarketu) i poranna gimnastyka. Niedziela zaczęła się dobrze - owocowym śniadaniem. Lunch i obiad też były w porządku. Ale po południu znajomi zaprosili mnie na "obejrzenie" ich nowonarodzonego dzieciaczka. No i pojechałam... Była kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną, pyszny murzynek i pare innych łakoci. Wiem - zgrzeszyłam... Ale potraktowałam to jako nagrodę za całe tygodnie wyrzeczeń i ciężkiej pracy. Czy mam wyrzuty sumienia? Z czystym sercem odpowiadam że nie. Ale dzisiaj jest poniedziałek i z podkulonym ogonkiem do Was wracam. Zabieram się ostro za dietę, tym bardziej, że sobotnie ważenie nie było powalające... 62,5 kg pokazało się na wadze... Straciłam 0,9 kg w ciągu 2 tygodni - szału nie ma :-( ach ten metabolizm trzydziestoparolatki... ;-) przy okazji gratuluję Wam spektakularnych spadków. Kama - 2 kg? Zazdroszczę Ci :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Lipiec 23, 2012 Delfin - witaj ;) to samo miałam dzisiaj.. Pisałam i pisałam i jak zatwierdziłam wyskoczył mi błąd i wszystko się skasowalo.. :( co u ciebie? Jak waga? Na pewno poszła w dol. Jak dietka? Zaliczona w weekend?:) Motylek, kama, smart girl, slodzik ? Gdzie jesteście? Jak z dietą u was? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin123 0 Napisano Lipiec 23, 2012 Zmieniłam stopkę :-) Do diety owocowo - warzywnej na pewno wrócę i to jeszcze w tym tygodniu (jutro? zobaczymy) Sobotnie ważenie troche mnie zdołowało, ale sama jestem sobie winna. Skoro potrafiłam zjeść 350 g płatków kukurydzianych w ciągu 3 dni, to trudno oczekiwać cudów. Żelazne postanowienie na ten tydzień - żadnych płatków i co najmniej dwa dni w tygodniu na diecie owocowo - warzywnej. Pozostałe dni tygodnia - ścisła dieta jogurtowa + warzywa i owoce. Mam ambitny plan - w ciągu 3 tygodni zgubić 3,5 kg (czyli tyle, ile brakuje mi do idealnej wagi). Do dzieła :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach