Gość płaski brzuszek Napisano Maj 21, 2012 Płaski brzuch w tydziń [Obrazek: c3_trening_brzucha.jpg] Stres sprawia że na naszym brzuszku pojawia się niechciany tłuszczyk. Wystający brzuszek może być tylko wspomnieniem z przeszłości jeżeli oprócz odpowiedniego sposobu odżywiania ,lekkich ćwiczeń będziemy miały czas również na relaks.Gdy zastosujemy chwyty dietetyczne już po tygodniu będziemy widziały różnicę- mniejszy brzuszek. Co należy zrobić. Zapomnij głodówki.Kilka dni na wodzie i owocach lub ubogiej diecie 1000 kcal sprawi że będziemy czuły się osłabione, zniechęcone a utracone kilogramy szybko powrócą ponieważ pozbyłyśmy się jedynie wody z organizmu.Dodatkowo organizm aby przystosować się do małej ilości jedzenia zmniejsza przemianę materii a wracając do normalnego jedzenia następuje efekt jojo. Również aby uniknąć ataków wilczego głodu, jedzmy 5 posiłków dziennie. Najlepsze efekty dietetyczne osiągamy gdy dostarczamy organizmowi 1200-1500 kcal dziennie, a po zakończeniu diety, co tydzień dodatkowo 100 kcal aż do osiągnięcia wartości 2000kcal. Aby było zdrowo i dietetycznie trzeba jeść: +płatki owsiane i siemię lniane można dodawać do każdej potrawy, zawierają bardzo dużo błonnika,zmniejszają apetyt i redukują zaparcia. +cukinia i sałata na przekąskę,mało kaloryczne i zdrowe z dużą zawartością witamin i minerałów +orzechy, zdrowa przekąska,zawarte w nich składniki redukują stres i poprawiają humor +biały ser, syci i powoduje lepszą przyrost mięśni +jabłka, na jelita działają jak miotełka +soki warzywne i owocowe,niskokaloryczne i bardzo zdrowe i sycące +gotowany bób, zdrowe i sycące A dla miłośników słodyczy dobre przekąski to +suszone morele i śliwki 100 g dostarcza ok. 280 kcal. +gorzka czekolada jedna kostka to 22 kcal +arbuz możesz się nim zajadać do woli, bo 100 g to tylko 15 kcal +słodzik zamiast cukru Rezygnujemy z +soli, zatrzymuje wodę +fast foody zbyt dużo tłuszczu i zwiększają apetyt +dania smażone wysokokaloryczne i powodują wzdęcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Nie wierzę w żaden płaski brzuch w tydzień i koniec ! Tu jest dieta nasza i proszę nie wtrącać dziwnych jednorazowych postów ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Red lady witaj :) powiem ci ze duzo lepiej sie czuje odzywiajac sie tak jak teraz niz normalnie jak to robilam..... Jadlam dos sporo, objadalam sie, jadlam nie regularnie, I duzo slodyczy pochlanialam.... Ale tzrerba sie opamietac I powiedziec stop. Powiem, ze trudniej by mi bylo samej borykac sie z dietka... Juz nie jeden raz obiecywalam sobie "od 1go wchodze na diete" I zawsze nie dotrzymywalam slowa... Z wami jest inaczej, jedna druga motywuje I to jest super :) ciesze sie ze z wami jestem:) powiem wam ze ten topik mnie uzaleznia hehe zawsze gdy mam chwilke wchodze I patrze co u was I czy ktos cos nowego napisal :) fajnie, mam nadzieje ze topik nie zaniknie :) a my bedziemy sie wspierac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 blackberry - ja już o uzależnieniu od tego topicu i od Was nic nie mówie :) Wchodzę w każdej wolnej chwili aż się mąż dziwi, że co ja tak komputer polubiłam :) To jest normalne uzależnienie ale takie pozytywne i mi się podoba a co do diety to fajnie że wspólnie mamy jeden cel. Mi juz ochota na słodycze przechodzi :) Chyba najgorsze pierwsze kilka dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Red lady - u mnie pogoda wyjatkowo paskudna! Zimno I wszedzie chmury, wyglada jakby mialo padac, chociaz zapowiadaja do 18 st dzisiaj I sloneczko wiec mam nadzieje ze sie pojawi :) Ja tez tam nie wierze w zadne diety cud I plaskie brzuchy bez cwiczen... Nie zwracam uwagi na takie posty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 blackberry - jak to w Anglii :) Raz słońce a raz pada, parasol 24/h w torbie :) Przeszłam przez to :) U mnie ślicznie za oknem, czekam tylko na listonosza i wybywam z mała w podróż po osiedlu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Red lady - bylas w uk? Depresji można dostać od tej pogody... Ale wpływu na to nie mam :) odziwo tez nie mam ochoty na słodycze I dobrze! Zamiast tego kupuje dużo owoców I warzyw :) co mi idzie na zdrowie :D tak myślę nad kolacja jak wrócę I chyba wyczaruje twój przepis na owsianke :) dziewczyny chwalą wiec musi być dobra :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 blackberry - tak byłam tam pół roku na praktykach żebym mogła uczyć studentów tutaj. Mój brat tam był 5 lat więc miałam się u kogo zatrzymać :) A co do słodyczy to ja teraz też chętniej wydaje pieniądze na warzywa i owoce niż na te śmieciowe jedzenie. Niby te zamawiane takie tanie ale jakie niezdrowe i jak sie policzy w miesiacu ile kasy na to szło to mam warzyw i owoców za to :) Swoja drogą ciekawe jak tam motylek i reszta ?? :) Gdzie się podziewacie laseczki ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Red lady - to super:) ja tam ciagle mysle nad powrotem do pl.. Bo tu za szybko biegnie czas, wracamy do domu 7 lub 8 wieczorem i brakuje ci czasu... Poza tym mysle wzias się za siebie i jeszcze w tym roku isc dalej do szkoly.. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Właśnie wróciłam ze spaceru :) Piękna pogoda 28 stopni, ale duszno.. i strasznie gorąco. Przede mną obiad :pół piersi z kurczaka na parze z pieczarkami :) Fantastyczne ! A co u Was na obiadek ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Red lady oj zazdroszcze pogody ! :D u mnie na obiado - kolacje podobnie jak u ciebie tylko grillowana piers z indyka z marchewka :). Reszta dziewczyn gdzie? Milosniczka jedzenia, motylku, kasia szukajaca motywacji? A wy gdzie ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Czytalam gdzies że szparagi sa bardzo zdrowe i niskolkaloryczne, chciala bym je wyprobowac ale szczerze mowiac nie mam pojecia jak je dobrze przygotowac, macie jakis pomysl? Albo przpis jak przyrzadzic szparagi ? Ovzywiscie nie cala piers z indyka zjem hehe maly kawalek tylko a wiecej marchewki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłośniczka jedzenia...:D 0 Napisano Maj 21, 2012 cześć dziewczyny:) Jestem, jestem:D W pracy dziś byłam a po pracy troche ogarniałam chate..:) teraz mam czas na neta:) muszę dziś poćwiczyć i nie ma że boli...wogóle to wlazłam przed chwilką na wage po tym weekendowym obżarstwie i sie załamałam:( KOSZMAR! Od dziś nie ma grymaszenia tylko ścisła dieta i ZEROOOOOOOOOO GRZESZKÓW!!!!!!!!! obiecałam mężowi że do naszego wyjazdu nad morze schudnę 10kg:) i wiem że mi sie uda! Musi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśłalam ,że Napisano Maj 21, 2012 jogurtowa to same jogurty:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szukająca motywacji 0 Napisano Maj 21, 2012 witam serdecznie dzisiaj się pilnuję tzn liczę kalorie sumiennie, bo u mnie to tak z tym różnie, gorzej mi wychodzi w weekendy a tak wogóle to jestem już od dłuższego czasu laktowegetarianką czyli wiele mam wspólnego z waszą dietką jogurtową :D a tak wogóle to kiedy my się ważymy? bo zachowuję się jak dzieciak a nie stara baba, tzn waga mi trochę znowu zleciała a ja już ją musiałam w stopce zapisać :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśłalam ,że Napisano Maj 21, 2012 hej ja jestem laktoowowegetarianka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Maj 21, 2012 I nawet motylek melduje się na pokładzie ;)) Kurcze jak mi było za Wami długo kobietki ;-) ale tak się złożyło że nie mogłam wcześniej pisać ;/ u mnie dzionek mija dobrze.. tak jak już mówiłam-wczorajszą babeczką odpokutowałam spacerem. dzisiaj na śniadanie owsianka, na drugie chlebek żytni z wędlinką, na obiad marchewka i pierś z kurczaka gotowane na parze,na podwieczorek pewnie jogurt naturalny a na kolację grecka ;) Ja również się cieszę że ten topik istnieje ;) z wami jest mi o wiele łatwiej.. ;) wiem że muszę i że nie jestem sama..a dzisiaj jak nie mogłam pisać to ciekawość mnie zżerała co tam u was..ale jak już mogłam to szybko pędziłam do komputera ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Ja wlasnie jestem po podwieczorku :-) zjadlam 2 sztuki kiwi bo jestem pelna po obiedzie :-) Wazymy sie w czwartek. A gdzie motylek? Tak dlugo spaceruje po tej babeczce czy jak? :-) :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Maj 21, 2012 Na spacerek to wyruszę też dzisiaj i mam nadzieję że trochę poćwiczę ;) może uda mi się pobiegać ;-) nie mogę się doczekać czwartku ;-) u mnie pogoda też śliczna ;) a ja jestem z pomorskiego ;) a wy kobietki skąd jesteście?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Znalazl sie i motylek!! :-) Dobrze ze i Ty trzymasz dietke :-) ciekawa czwartkowej wagi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśłalam ,że Napisano Maj 21, 2012 jak wyglada wasz dzienny jadlospis , czy mozecie napisac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Ja jestem z warminsko mazurskiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Maj 21, 2012 Kurcze ciekawa wagi ;) ciekawa i to bardzo ;-) mam nadzieję że będzie dobrze ;) musi być.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Ech dziewczyny.. żebyście wiedziały... od kilku dni mam doła. Odkąd przeprowadziłam się do swojego faceta z mojego rodzinnego miasta nie mam przyjaciółki .. jest mi tak ciężko że nikt do mnie nie przyjdzie nie pogada, nie mam się komu zwierzyć.. ;/ ech.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Maj 21, 2012 Nikt nie chce ze mną pogadać więc uciekam ;) lecę na spacerek z malutką..do usłyszenia kochane ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Maj 21, 2012 Red lady-masz nas ;) a to lepsze niz jakas przyjaciolka :) mozesz sie zwierzac pisac i doradzac ;) czego mozesz chciec wiecej ;)) a w naszym przypadku bynajmniej nikt cie nie obgada a tak to z przyjaciolkami jest roznie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Szukajaca motywacji - wazymy się w czwartek wszystkie. Gratulacje spadku kg :) oby tak dalej :D Milosniczka jedzenia - i ile waga ci pokazala? Generalne waznenie w czwartek wiec do czwartku musi nam ubyc kg jak najwiecej :) Motylku - dlugo cie nie było :) Red lady - nie lam się, my jestesmy (choc wiem że krotko się znamy) i mozemy cie wspierac i wysluchiwac :) mozesz liczyc na nas, wiem że nie to samo co przyjaciolka na miejscu... Ale wirtualne kolezanki też sa potrzebne :) glowa do gory! Jak dawno się przeprowadzilas do swojego? Moze poznasz kogos wkrotce, a znajomi twojego ? Ja zaraz zabieram się do domu, ale wogole nie jestem glodna i zastanawiam się czy jest sens gotowac jak wroce.. Bo zanim przygotuje sobie jedzonko bedzie okolo 7 a to już pozno.. Mojemu tylko cos wyczaruje na obiad a sama przygotuje owsianke wg przepisu red lady ! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red-lady 0 Napisano Maj 21, 2012 Dziękuję dziewczyny że mogę na Was liczyć.. znajomi mojego faceta to sami mężczyźni więc raczej odpadają. motylku - jak tam spacerek z małą ? Co na kolację ? blackberry - owsianka dobra i lekka sprawa :) Mnie trzyma ta pierś z kurczaka i chyba zjem bardzo lekką kolacje w postaci wazy z twarożkiem :) Już mi lepiej :) Mam Was :) Żebyście jeszcze blisko mieszkały hehe :) Ale mnie dzisiaj suszy :) jak po przepiciu jakimś a alkoholu nie piłam z dobry rok odkąd w ciąże zaszłam :) no cóż, chyba będę musiała iść do sklepu po wodę. Czy to tylko ja doły przeżywam czy Wy tez ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackberry_88 0 Napisano Maj 21, 2012 Motylku masz racje! Powiem wam że przejechalam sie nie raz na moich przyjaciolkach.. Z jedna przyjaznilam się ponad 12 lat a ona mi kolo tylka robila jak tylko mogla... Wiec jestem uprzedzona już. Mam w pl i tutaj kilka naprawdę dobrych przyjaciolek na ktore zawsze mogę liczyc. I was też mam oczywiscie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motylek111 0 Napisano Maj 21, 2012 Blackbery-witam ;) red lady-na pewno poznasz jakas przyjazna duszyczke gdzies blisko ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach