Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hngfd

psychologia - magisterskie

Polecane posty

Gość hngfd

czy po ukończeniu licencjatu z filologii mogę próbować z magisterką z psychologii czy są to zbyt odległe kierunki? czy Waszym zdaniem to ma sens? bo wtedy ani psycholog ze mnie żaden ani filolog. ale czuję że z filologią nie dam rady. czy psychologia dzienna magisterska jest trudnym kierunkiem?

Gość a ty juz coś studiujesz?
moim skromnym zdaniem student albo nawet pierwszoroczniak student przy wyborze wykształcenia powinien mieć własne rozeznanie. Chyba łatwo sprawdzić, że psychologia, zdaje się, że to nadal jednolite pięcioletnie studia

Gość hkjhkhhjh
Zapytaj się na danej uczelni. Zależy gdzie chcesz iść. Nie znam się na psychologii, ale wiem, że jest możliwy wybór innego kierunku, ale trzeba wyrównać różnicę programową. To czego nie miałaś, a na psychologi było prawdopodobnie będziesz musiała zdać.

Gość hngfd
nie wiem czy to 5letnie czy nie bo jeszcze nie szukalam. tak tylko mi do glowy przyszlo i postanowilam zapytac tutaj.

Gość hngfd
kurcze zaczęłam tą filologię, ale czuję, że na magisterce nie dam rady :( a nic innego mnie nie interesuje i jestem w kropce :/

Gość hngfd
nie ma tu nikogo, kto studiuje lub studiował psycho?

Gość kjnsdkw
Psychologia to są jednolite studia magisterskie, nie ma innej możliwości, żeby zostać psychologiem nie studiując psychologii, nie ma podziału na licencjat i magistra. Jak interesujesz się psychologią i chciałabyś ją jakoś połączyć ze swoimi studiami, to warto zobaczyć czy może na uczelni masz jakąś specjalizację połączoną z tą tematyką, jakąś psychologię reklamy czy coś innego, nie wiem co tam może się znajdować na filologii, nie orientuję się jakie są tam specjalizacje, ale być może jakaś jest związana z psychologią. No ale żeby konkretnie uzyskać sam tytuł to inaczej się nie da, jak tylko studiować przez 5 lat psychologię.