Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dąbrówka

Przyjaciółki

Polecane posty

Mi jak bra-fitterka dobierała stanik to tez mi E czy F dobrała już nie pamiętam ale chyba jednak E. Wszystko zależy od budowy miseczki, bo niektóre E są za wielkie. No napisz co też mądrego ci powiedział. Ja zaraz zmykam, bo muszę do domu zdążyć a potem na drugi koniec miasta na mszę za teścia, bo miał rocznicę śmierci.

Tu jest bez filmiku . http://www.itv.com/thismorning/ Grazko napisz koniecznie co Ci doktor powiedzial .A swoja droga nie kapuje dlaczego nie chcesz isc do innego doktora ,przeciez mozesz zaciagnac opinii innego . Dabrowko kumpela w pracy tez poszla na dobranie rozmiaru stanika i nie byla zadowalona bo wyszlo jej ze ma miec wiekszy rozmiar miseczek a jak sie potem okazalo biust jej nijak nie wygladal .Niestety nie am to jak samemu dobrac ,choc ja i tak nie lubie kupowac ciuchow ,a staniki to juz najgorsze .Pamietam taki program gdzie babka miala kupe butow i to jakich ! I torebek .a ciuchy takie sobie ,nic szalowego .Zapytali ja dlaczego ma takie super buty a ona powiedziala ze to bezpieczna inwestycja na lata ,bo o ile waga moze skakac i figura sie zmieniac o tyle stopa nie zmienia sie prawie wcale wiec nie beda za male czy za duze .A torebka jest kropka nad i .No i prawda .Moze tak trzeba o tym myslec ?? Zmykam po juniora . Pa

Hej dziewuszki :) Teraz tylko skrobne cosik a potm wiecej bo czas mnie goni hihi :) Grażko - ciężko powiedzieć czemu nie chudniesz, moze za mało robisz areobow na siłowni alebo masz złe tętno i dlatego waga nie spada. A mozesz alko Ci szkodzi, wiem ze nie pijesz duzo ale u mnie wystarczy tylko troszke a waga w góre, moze pisz nam co jesz np przez tydzien, coziennie, moze my wyłapiemy jakies błedy któych ty nie widzisz, jesli oczywiscie takowe beda, tylko pisz skrupulatnie łacznie z jakimis gryzami tego czy tamtego, bo własnie czasami przez takie gryzy nie da sie chudnac. No i daj znaka co tam ćwiczysz na tej siłowni, prosze, bo wylecialo mi z głowy, napisz mi wszysko po kolei a ja teraz sumiennie obiecuje zerkanc i napisac :) na razie uciekam, bede potem buziaki :)

Mon a może Ty teraz nie możesz spokojnie spać bo jutro pełnia?!. ja przynajmniej tak reaguję Dziewczyny przejmujecie się dużym biustem a co mają powiedzieć te, które w ogóle nie mają, wiem coś o tym bo jak byłam dziewczyną i paliłam to nosiłam miseczki A, to dopiero był obciach, teraz noszę D i mówię jaka to niesprawiedliwość wtedy jak mogłam na biust chwytać to go nie miałam jak teraz nie jest mi do niczego potrzebny to jest a niech to.... Wyobrażcie sobie, że syn wygonił mnie do lekarza i nie chce mnie jutro widzieć u Wery, fakt, że głos mam jak bas baryton a ataki kaszlu klasyczne pewnie teściowa go do tego namówiła bo była świadkiem takiego ataku i powiedziała, że jutro przyjdzie do Weroniki, już zadzwoniłam do przychodni i zaklepałam wizytę na 11-stą Grażko tak mi się wydaje, że dla lekarza to pewnie mały problem dlatego podchodzi do tego tak lekko, u nas są dietetycy, którzy opracowują indywidualną dietę na podstawie badań i odpowiednie ćwiczenia ale nigdy nie zainteresowałam się nimi więc nie wiem czy trzeba mieć skierowanie do nich czy płaci Trzymajcie się kochane

No hejka:D Wczoraj juz nie zaglądałam bo zajęta byłam skanowaniem dokumentów dla męża pozatym byłam u lekarza. Tesso, dobrze ze wreszcie idziesz z tym przeziebieniem , oj , oj taka dojrzała babka i tak olewa zdrowie!Napisz po powrocie co powiedzial A moj wlasnie wczoraj sie sprawa zainteresowal, przejrzal wyniki badan i stwierdzil ze cos tu idzie w zlym kierunku, bo nie ma bata , jesli ktos eliminuje niektore produktym nie objada sie i an dodatek ma duzo ruchu to musi chudnac, czasami w roznym tempie ale zawsze a ja wg mniego mam taka dziwna jablkowa figure, powiedzial mi ze przeciez zawsze laska bylam a teraz widzi ze cos nie tak, nie chce zgadywac ale wiele objawow pasuej do zespolu cushinga, narazie zlecil mi takie badania:mocz, morfologia, cukier, kreatynina,tsh, analizator 5 DIF, sód i potas- ide jutro rano. Dabrowko, w sprawie stanikow napisze do ciebie zaraz na poczte ok- odpisz:D Mnie teraz duzy biust nie cieszy bo reszta tez za duza i kazdy moze pomyslec ze jestem tlusta , kiedys bylam szczupla i biust mialam spory az strach pomyslec co sie z nim stanie kiedy sie odchudze Mon , rozumiem twoje przygnebienie, ja tez akurat teraz takimi zyciowymi pierdolami jestem przygnebiona, brakuje mi meza , a ty ze swoim faktycznie rzadko sie widzisz, musicie gdzie sobie wyskoczyc, a wyjazdem wakacyjnym dlaczego sie stresujesz? Do innego lekarza nie ide bo nie ma miejsc , tu moge pojsc w kazdej chwili , do endokrynologa w Polsce naprawde ciezko sie dostac. Z butami i torebkami to nie jest zly pomysl, warto miec jakies fajne i zawsze sie elegancko wtedy wyglada Olensjo, chyba nie tkwi problem w jedzeniu i cwiczenaich jednak u mnie nawet w alkoholu, 5 lat temu kiedy chudlam, a przeciez na poczatku szlo tak sobie to chudniecie a jednak chudlam , tez sie zdarzalo wypic wino i nawet piwo i waga spadala, teraz naprawde musi cos byc nie tak. Jesli o cwiczenia chodzi to ja cwicze 3 razy w tygodniu po 1, 5 godz. W tym czasie zawsze cwicze na orbitreku 4 razy po 10 min non stop, na bieżni, na rowerze, na wioślarzu, brzuszki , hula hop, a nie przegryzam tez i nie podjadam, nie jem po nocach i jem co 3 godziny małe porcje

Czesc Przespalam cala noc a i tak ziewam jakbym na imprezie jakiejs byla ... Ide na spacer z Coco.Napisze jak wroce czyli za godzinke ;)) . Poki co milego dnia !

Nie otwiera mi się ta strona ale wbiłam w google największe piersi w UK i coś ta wyskoczyło, więc pogląd mam (ja bym się załamała, gdybym miała takie!). No ja tez nie lubię zakupów, tego przebierania na wieszkach a już mierzenie to męki i skzoda mi czasu, ale czasami trzeba się wybrać. Olensjo co u ciebie? Tesso- a jednak do lekarza, to może być zapalenie oskrzeli nie można tak lekceważyć! Boże słuchajcie, u nas ok. pół godziny temu był wypadek w mieście. Rozpędzony Tir walnął w bok trolejbusa, ludzie powypadali oknami. Wiem, że jedna osoba nie żyje a 15 jest rannych. Karetki latają jedna za drugą, nawet helikopter ratunkowy lądował na dupasmówce. Ludzie dzownią po rodzinie czy czasami nie byli w tym trolejbusie, bo to się zdażyło na głównej trasie łączęcej centrum z dużą dzielnicą.

O cholera grażko, nie za dobrze że są takie podejrzenia. Poczytałam o tej chorobie i jakies paskudztwo. Jak najszybciej się przebadaj!. Ok, czekam na maila.

Napisałam maila Dabrowko, rany co ci ludzie za kolkiem wyprawiaja, zeby trolejbusa nie widziec! No czlowiek to juz nigdzie nie moze sie czuc bezpieczny, a ten kierowca trolejbusa bedzie teraz mial traume do konca zycia. My to chyba jakies dziwne jestesmy bo zakupow nie lubimy, gdyby czlowiek byl chudy to by mogl kupic kazdy ciuch w ciemno a tak trzeba przymierzac.

Już na wszystkich portalch i w TV ciągle mówią o tym wypadku. Podobno wysiadły ciężarówce hamulce, on trąbił ale trajtek nie zdążył uciec i tragedia gotowa a ten zjazd jest z górki, więc jechał rozpędzony i ta masa....podobno huk był przerażający. Ja codziennie tamtędy jezdżę po młodszego ten wypadek musiał być Odpisałam ci grazko.

Tez ci juz odpisałam Dabrowko:D Czytalam w necie o wypadku, to kurcze naprawde trzeba miec nieszczescie by sie znalezc o danej porze w takim miejscu, dobrze ze akurat nie jechalas wtedy Dabrowko.

o patrz ucieło co pisałam..ten wypadek musiał byc kilka chwil po tym jak przejeżdżałam tamtędy, bo po 9:00 byłam w pracy a z tamtąd mam 5-7 min. jazdy

Hej dziewczynki Ja też od samego rana oglądam ten wypadek, przerażające, ale co innego oglądać w telewizji a co innego mieć świadomość, tak jak ma Dąbrówka, że chwilę przed tym tamtędy jechała Grażko zrób szybko badania i niech to będzie coś innego niż to co wykryła Dąbrówka Byłam u lekarza i mam zapalenie krtani i zapalenie lewego płuca, dostałam antybiotyk i jakieś tabletki na kaszel, które tylko są na receptę, ale najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że czuję się dobrze, za wyjątkiem kaszlu i grubego głosu, nawet żal mi, że nie idę dzisiaj do Weroniki A u nas piękna pogoda, temperatura +20 chce się żyć, idę zaraz na zakupy bo mam pusta lodówkę Miłego dnia dziewczyny

tesso bój się Boga, gdzie ty z zapaleniem płuc po zakupy idziesz?!!!! No tak czułam, że to będzie coś wiecej niż zwykłe przeziębienie. Uważaj na siebie i naprawdę niech syn ci zrobi zakupy po pracy, bo o powikłania nie trudno.

Jestem . Polamana strasznie ,ryczec mi sie chce z nie wiem jakiego powodu ,pogoda ponura ,deszcz w powietrzu to pewnie to daje takie uczucie depresyjne .Wzielam tabletke na bol glowy i wszystki inne bolaczki . Dabrowko straszne z tym wypadkiem ,jeju .Cos okropnego .Wiesz z tymi kierowcami tirow to jest nieraz strach .Maz nie raz spotyka sie z roznymi kierowcami z innych krajoiw ,rumunia ,hiszpania ,wlochy ,polacy ,irlandczycy ,wszystko przeciez na kolach sie niemal toczy .I mowi ze takie przekrety robia zeby zarobic ze szok.Sa tachografy aby kontrolowac prace kierowcy dla bezpieczenstwa jego i calej reszty uzytkownikow drog ,ale co z tego jak nieraz kierowcy mowia ze jakby mieli jezdzic tylko wg tego to by nie zarobili ,wiec wielu ma dwie tarczki i jak mu sie konczy czas pracy to wklada druga i jedzie dalej .A gdzie odpoczynek????????? Niera maz mowi ze mija sie z kims kto chyba kima bo jezdzi jakos koslawo ,przemeczony ,albo dvd ogladaja jednym okiem .A to jest kolos przeciez !I wystrczy ulamek sekundy aby spowodowac wypadek . Maz przestrzega wszelkich przepisow ,a tacho to juz calkiem ,tym bardziej ze tutaj maja karte i nie ma tych tarczek ,wiec kombinowac sie nie da.Ale nawet zanim dostal ta karte to jak nie udalo mu sie stanac na czas ,bo np nie bylo miejsca na parkingu i musial dalej jechac ,albo stal w korku na autostradzie , albo jeszcze nie zakonczyli rozladunku a jego godziny sie skonczyly to musial zjechac na postoj przeciez ,ale to bylo rzadko ,moze raz na kilka miesiecy sie zdarzylo aby przekroczyl o kilka minut i zaraz musial opisywac dlaczego przekroczyl ,a i tak jakby strach bo kary placa niechude kierowcy za nie pilnowanie przerw i czasu pracy ,nie ma zmiluj jak Cie drapnie VOSA.A w PL jak pracowal to cuda sie dzialy ,ciezarowki stare,a jeszcze jak przeladowane ,opony nie do jazdy juz ale grunt ze sie toczy , czas pracy??? Bez komentarza ... Nie pracowal w Pl jako kierowca bo za bardzo obawialismy sie o jego bezpieczenstwo na takich sprzetach . Teraz jestem spokojniejsza bo tutaj jednak pilnuja takich spraw ,w pracy szef inwestuje w nowe niemmal ciezarowki ,2-3 letnie ,zadbane ,serwisuja je ,dbaja o opony ,wszysstkie usterki sa zglaszane i zaraz naprawiane ,A i jak jest przerwa czy koniec pracy to tak jest .I nie ma problemu .Ale to i tak ciezki kawalek chleba ,wie to kazdy kto zasmakowal . Grazko no co ci za chorobe wyszukal ? Musze poczytac bo nie znam tego tematu . No niech Cie przebadaja ,bo jestes jak wielka niewiadoma z ta dieta i silownia i brakiem chudniecia .Ciekawe . A ja myslalam ze Twoj maz juz ma tam prace zalatwiona ,a on dopiero szuka ?? No to powodzenia aby szbciuko znalazl cos i zarobil troche kasiory. Tesso no i co doktor przepisal na kaszel?? No a swoja droga zaskoczylas mnie ze nie jesz slodkiego i nie chudniesz .A tak zawsze ladnie lecialo ,moze organizm sie broni aby oddac co mu sie nie nalezy ,co?Fajnie napisalas o tych piersiach ,jak chcialas aby byly to nie bylo a teraz jak sa to Tobie nie zalezy na obfitosci . Nic to ,ja widzialam wczoraj babke z biustem na luzie ,gdzies pewnie rozmiau C ,wiek kolo 50+ spacerujaca z psem.No nie jest to fajny widok .Blehhh Olensjo i mialas napisac i nic nie piszesz ?? No skrobnij co tam sie u Ciebie dzieje bo ciekawe jestesmy bardzo .pozdrawiam Nutria dalej milczy ,zlala nas totalnie ... ;(( Rewelacjo hallo ,jestes tam ,no choc zajrzyj sie przywitac bo teskno tu bez Ciebie . Nie mialam czasu juz pisac wczoraj bo moj maz wrocil do domku ,co mnie ucieszylo bardzo,no i synka takze a sunia to oszalala z radosci .Dodatkowo pomoglismy naszym sasiadom -dziadkom przetsawic od nas reszte naszej szopki na ich podworko i wciagnac dach .Potem maz jeszcze ogarnal podworko a ja zajelam sie obiadem ,potem kapiele ,mlody ,ja ,sunia tez wzaliczyla kapiel , i dobrze za chociaz maz sam sie kapie ;)P .Potem musialam ogranac balagan a maz pyta kiedy usiade a ja na to ze kiedys napewno ,tak wiec usiadlam po zmyciu podlog a byla niemal 10ta .Dzis jestem skolowana ale chce sprzatanac chate i na jutro zostawic sobie tylko przyjemnosc pieczenia .Ale ciagle nie moge nabrac wiatru w zagle ,pije druga kawe ...moze zdziala cuda ..oby! A wlasnie ,maz otworzyl domowa kielbaske sloikowa i mowi ze bardzo smaczna ,ja dalabym wiecej gorczycy nastepnym razem ,ale jest calekiem przyzwoita .Dzis wzial sobie sloik do pracy ;)) Niebawem powtorka ;)

No wlasnie tego sie domysliłam i dobrze ze nie jechalas w tym czasie Dabrowko, czy ty sie orientujesz jak to ejst z rozliczeniem delegacji w sytuacji kiedy dojechac na miejsce mzona tylko autobusem miejskim? Jesli poiedzie sie autem to mozna te delegacje rozpisac i napisac ze sie zgubilo bilet?

Co ja czytam?? Tessa z zapaleniem pluc na zakupy?? Kurcze , z zapaleniem pluc naprawde trzeba uwaza, nie chce cie straszyc ale naprawde to nie jest przeciez przeziebienie. Mon, dalej masz zly nastroj?? To fakt, u nas ludzie zeby zarobic godza sie na rozne oszustwa a potem sa tego efekty. Niestety, moj maz musi sobie sam prace znalezsc, szwagier wczesniej zrobil rozeznanie i sa mozliwosci, ze Francji nie jest to latwe, ale podobno z certyfikatem spawacza sie uda, mam nadzieje bo maz codziennie jezdzi na rozmowy. U mnie narazie nie wykryto choroby , badania beda i sie zobaczy

Następna tragedia: Teatr Muzyczny w Gdyni płonie..........a dopiero co go całego odbudowali od nowa! Co to się dzieje w moim mieście dzisiaj! Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :( Już tez jest w TV i na portalach.

No poczytalam ,co Ty grazko za chorobsko sobie wymyslasz ,daj spokoj!!! Mam nadzieje ze to nie to ,no kurcze . Dabrowko straszny ten wypadek,obejrzalam zdjecia ,az dreszcze chodza po plecach .Jeju nie zazdroszcze Ci wrazenia skoro Ty tam przejezdzalas kilka minut wczesniej .Opatrznosc czuwa nad Toba . Jeju nie wyobrazam sobie co czuje kierowca pojazdu wiedzac ze pedzi ku tragedii i nie moze nic zrobic aby temu zapobiec .tragedia . Tesso no wlasnie gdzie Ty sie wybierasz z takim chorobskiem ????? No dajze spokoj! A wlasnie ,chcialam Wam powiedziec ze moje zeszlotygodniowe obzarsto slodyczami i popijanie winka zostalo mi wybaczone i wczoraj rano na wadze bylo 67 kg i dzis nadal jest 67 kg ,czyli wrocilam na dobra droge .Moze jeszcz ecos spadnie ,choc troszke ...Chcialabym bardzo . A co do ciuchow to faktycznie jak kilka lat temu schudlam do 52 kg to zaraz polecialam kupic nowe bluzeczki ,spodnie ,az 2 pary ,a co! i czulam sie jak na czubku swiata .I nie przeszkadzalo mi przymierzanie ,wrezc lubilam sie ogladac w lustrze .Ach ,gdzie te czasy ..

Co to dzisiaj nad Gdynia krąży? Jeszcze czytam ze hala magazynowa sie pali dobrze, ze tam sie nic nie stalo

Mon, z jakiego przepisu zrobilas kielbase sloikowa?Jak dlugo pasteryzowalas? Bo tej pasteryzacji najbardziej sie obawiam

Dabrowko co sie dzieje !!!!!!!! Wlasnie spojrzalam o czym piszesz i zerknelam na necie ,szok . To cos wybuchlo tak? Z tego co przeczytalam tak wynik .Moze tez macie jakis zapalencow bezmozgowych ? U nas zeszly weekend piatek i sobote byla akcja z wojskiem ,policja ,saperami ,ambulansami i strazakami ,ewakuowali duzo ludzi w centrum miasta ,odcieli droge ,od 8 tygodni jakis swir kombinuje z bombami ,wysadzil samochod terenowy kilka tygodni temu,szczesliwie nikomu nic sie nie stalo ,i tak sie to nawarstwialo ,teraz doszlo do tego ze podlozyl kilka bomb czasowych i swoja corke wyslal gdzies do rodziny aby nie byla w miescie a sam widocznie chcial rozwinac skrzydla ,Szczesliwie nic nie wybuchlo,wszystko zakonczylo sie dobrze ,a debila ok 50 letniego wykryli i znalezli w piatek i aresztowali ,podobno w domu mial mase roznosci ,policja miala zajecie zabezpieczac to do wczesnych godzin porannych w sobote ,a na przesluchanich powiedzial w sobote ze w miescie ma jeszcze kilka bomb podlozonych i nie powie gdzie sa .Wiec poszukiwania trwaly dalej i ewakuacje .Najlepsze z tego jest ze poczatkowo on byl jednym z "pomagajacych "w akcji bo pracowal kiedys w jednym w budynkow miasta ,wiec przeciez zaufany .A w piatek przed aresztowaniem jeszcze byl w knajpie chinskiej gdzie pracuje siostra mojej kumpeli z pracy i powiedzial w wolnej gadce ze ten co podklada bomby pewnie nie przestanie poki ktos nie zginie .Szok!Mamay nadzieje ze koniec takich atrakcji i nie znajdzie sie "godny "nastepca .Choc mlodziez w miescie byla bardzo podniecona faktem ze cos sie dzieje z nudnym i cichym miasteczku . Grazko to trzymam kciuki za Twojego lubego .;)

http://dzismamochotena.blox.pl/2012/11/Miesko-Kielbasa-ze-sloika.html#ListaKomentarzy Gotowalam jednego dnia godzinke na wolnym ogniu (od zagotowania oczywiscie zaczelam czas mierzyc) i potem drugiego dnia jeszcze raz godzinke.Sloiczki mam male ,od dipow do chipsow ,takie jak na zdjeciu w przepisie .Z garnka nie wystawialam miedzy gotowaniami ,tylko drugiego dnia uzupelnilam wode .Bardzo smaczna ,tluszczu nie ma praktycznie zadnego .Uwazam ze to dietetyczna kielbaska i wiesz co jesz . Musze jeszzce poprobowac inne domowe kielbaski i szyneczki .

Tak grażko, to wczoraj płoneła duża hala w Gdyni a dzisiaj Teatr tak wyczekiwany przez mieszkańców, bo remontowany i burzony od nowa. Jeszcze w niedzielę podziwiałam go z mężem jak ładnie wygląda to co już zrobili, tak nowoczesnie...no i masz :( Chyba to przypadek a nie celowe działania- jakaś czarna seria nad moim miastem ehhhh. Mon a to niezły debil się wam w miasteczku trafił - niestety coraz więcej takich jest.

grazko gorczyce dalam od siebie bo wiem ze zawsze w takiej kielbasie byla. dabrowko no co za seria nieszczesc ??????? odczarujcie zle moce

Aha, to ja tez bym gorczyce dala, Dabrowko jak cora po dzisiejszym? Moj syn jak zwykle uwaza ze latwe bylo, poczekajmy na wyniki... Chcialam dzisiaj sic na silownie ale mam do zbadania kreatynine a czytalam ze w wyniku wysilku wzrasta to chyba nie pojde , zeby wyniki byly wlasciwe

Moja też mówiła, że łatwy test. Wczoraj sprawdzała matematycn przyrodniczy i choć matematyczką nie jest nie napisała tragicznie. Z chemi wręcz bardzo dobrze....no ale to wg odpowiedzi, które są w necie a jak ocenią to zobaczymy. Teraz skupiamy się na wyborze 3 liceów. Dzisiaj wydrukowałam ranking, będziemy szperały po stronach. Wstępnie wiemy, gdzie złoży dokumenty ale widać, że większość liceów jest ukierunkowanych pod konkretny zawód i trzeba się już określić co się w życiu będzie chcialo robić. Twój już wie gdzie chce iść i kim chce być w przyszłości? Moja na razie rozważa medycynę: kardiologia lub chirurgia (to odpada to już wiem, bo to krąg zamknięty dla facetów i babki mają tam pod górę). Wybiera za tem licea, gdzie jest profil biologiczno-chemiczny (są praktyki na Akademii Medycznej oraz na Politechnice) a drugie to profil ratunkowo-medyczny, trzeciego liceum nie wiemy jeszcze. Wszystko jest zupełnie inaczej, niż to było za moich czasów.

No tak, za naszych czasów bylo tak ze sie konczylo podstawowke, skladalo swiadectwo w jednej chyba szkole i zdawalo egzaminy moj syn chce pojsc do technikum graficznego, zlozy jeszcze dokumenty do innych ale w sumie to nie wiem co on potem bedzie robil