Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

Ania z ta waga to tez trzeba z przymruzeniem oka , bo dziecko moze nie wazyc 13 kg a glowa i nogi beda mu juz z nosidelka wystawac albo zwyczajnie bedzie mu ciasno :)

Kanatika czyli wy juz macie od 7 msc zycia fotelik zamontowany przodem do kierunku jazdy ?bo wlasnie zastanawiam sie od kiedy by mozna bylo :)

Tak od lipca jeździ przodem, tyle, że nasz fotelik Coneco, pochyla się, wiec Natalka praktycznie jeździ w pozycji półleżącej. U nas w sumie zmusiła nas sytuacja, bo Natala już nie mieściła się w nosidełko, marudziła podczas jazdy i na próbę przepieliśmy ja w fotelik Kamila i o dziwo spokój i cisza. Więc Kamil dostał już nakładkę, a ona fotelik Kamila!

z tego co pamiętam, to jak dziecko osiągnie wagę 9 kg, to może jeździć przodem (ale mogę się mylić!), byle nie z przodu, gdzie jest poduszka powietrzna.

MY mamy graco i on tez jest od pollezacej do polsiedzacej i jezdzi tylem do kierunku jazdy :) my mamy wylaczona poduszke z przodu

Witajcie Dziewczyny, Pewnie nie będę pamiętała wszystkiego co pisałyście ale kurcze mała mi dała w nocy popalić i mimo 3 kaw nieprzytomna jestem;/ Asiu wytłumacz proszę o co chodzi z tą marchewką bo nie zrozumiałam? Super,że maleństwa tak szybko rosną!Rewelacyjna zmiana z tym kolorem!też bym tak chciała ale za leniwa jestem żeby się bawić w farbowanie włosów więc ciągle trwam przy swoim naturalnym. Inka witaj w klubie niezadowolonych z fryzjera;] Byłąm u nowego ale nie polecam bo skasował 70zł i to pieniadze wywalone w błoto jak dla mnie. Umył, podciął końcówki, wyprostował, postrzępił trochę i tyle. Ktoś pytał o lekarza ale nie pamiętam kto. W każdym razie ja swojego nie polecam i chętnie bym zmieniła ale nie mam pomysłu na kogo więc narazie się mojej lekarki będę trzymać. Aaaaaaa Ania kończy dzisiaj 3miesiące :)

Izuś jak to szybko zleciało już 3 miechy . Jak MOje sie urodzi to Twoja juz prawie pół roku będzie miała :) Hehe wtedy Wy mamuski bedziecie miec luzy , a mi sie horror zacznie ;p

Dzisiaj to Wam nic nie polecę chyba taki mam dzień.Wózek miałam dostać ale w końcu musiałam kupić a że tata sponsorował to nie chciałam go wykorzystywać i kupiłam coneco ale jestem mega niezadowolona z niego. Widzę, że przyszłe Mamusie wagę ładnie trzymają i się ważą regularnie. Tak trzymać! Nic się nie martwcie celulitem bo to woda zatrzymuje się w organizmie i powinien tak jak mi po porodzie zejść takze dobrze Angel pamiętałaś. Gratuluję też kolejnego ząbka i powiem Wam, ze też się martwię jak mała da mi popalić :) A co do trzymania zabawek to trochę się martwie bo pieluche czy podkoszulek Ania ładnie łapie ale do zabawek się nie garnie ;/

Angel zleciało mi szybko i mam nadzieję, ze dzisiejsza noc to było pożegnanie z problemami z brzuszkiem chociaż podobno to trwa 100dni więc kilka jej jeszcze zostało. Nic się nie martw bo jak Ania będzie miała pół roku to ja będę walczyć z ząbkami a Twój synek będzie tylko jadł, bawił się i spał także nie nastawiaj się na żadne problemy :)

Narazie to w sumie mam etap pozytywnego podejścia :D hurra mam karnet na vacu, :d Odsprzedalam go kolezance w maju jak sie dowiedziałam o ciazy aona wykorzystała pare wejśc i zostało jesczze 11 :d wiec bedzie mnie kosztowac pewnie z 80 zł :D Motywacja do ćwiczeń jest :d Iza oby tylko jadł i spał zobaczymy :) zostało 81 dni :D

Angel ja też tak odliczałam i nie mogłam się doczekać :D Przypomniałaś mi, że miała jeszcze napsiać że u mnie takie fitnesy itp nie ma mowy. Nie lubie takich rzeczy. Tylko pływanie wchodzi w grę ale postanowiłam, że nie będę się tak objadać tylko zacznę normalne posiłki sobie robić i wtedy powinnam to 6kg zrzucić :)

Ja mam uraz do basenów teraz dopiero mi wyszedł mocz w porządku , a na basenie byłam w czerwcu . A na vacu się chodzi samemu , ogladasz sobie mtv albo co tam leci w tv. Ja pewnie jak urodze to mało co będe jeść . W sumie teraz tez jem chleb z serem, jabłka , biszkopty, czasem bataona czy czekoladę, ziemniaki i cycki z kury . Pizza juz jest nie do przejścia i frytki tez :(

Angel przy moim sposobie żywienia to powinnam się cieszyć, ze nie przytyłam ;/ Tylko, że jojcze że kg za dużo a nic z tym nie robię. Codziennie mówie sobie,że od jutra zacznę jeść racjonalnie.Teraz jem drugą kanapkę od rana nic w ustach nie miałam oprócz kawy;] Jak karmiłam to miałam prawdziwą dietę. Raz, że nabiału zero a dwa same gotowane rzeczy bez smażenia a ja uwielbiam schaboszczaki :D Uciekam narazie bo mała się budzi i pewnie będzie głodna :)

opony wymienione ! :) można jeździć bezpiecznie :) a tu tak pięknie na polku że spacerku mi się zachciało :) więc obiad i mykam :*

czesc piękne Asia cieszę się ze maluszkom nic nie dolega;)zabkowanie u niekrtorych dzieci nawet i po 4mies się zaczyna jak u Inki więc 8miech to bardzo optymistyczna opcja Aniu. Iza gratulujemy 3mies Anusi buziaki od ciotki w czółeczko Krakuska no w koncu juz myslalam,ze Cię przeprowadzka na maksa pochłonęła:)Mai tak tran smakuje,ze chętnie "pije" wit c tez podawałam,kw foliowy i wit b6 Angel to Ci się udało z tym vaku:) u mnie otworzyli dwa kroki mam,ale Bogu dziękowac nigdy nie potrzebowałam nawet zadnej diety:D my mamy fotelik o ile się nie mylę ten co Inka.MC cabrio fix i nie zmieniam na razie.Angel dobrze kolega pow,ze jak glowka wystaje wtedy zmieniac.Nogi mogą spokojnie Kanatika jak stolik to prezent ur to moze faktycznie nie pokazywac Natalii:)Ja dalej główkuje co by małej kupic.Ma tego sporo więc mam kłopot.Gdzie robicie roczek ? Iwcia jak tam w pracy leci?Masz już foto Dawidka z pierwszych urodzin?

Iza z ta marchewka to jest tak: kupujesz 1/2 kg marchewki, obierasz kroisz na plastry i zalewasz 1l wody i gotujesz 2h. Pozniej miksujesz to wszystko razem z ta woda co gotowalas, i dolewasz do tego wody tak zeby byl litr, mi akurat nic nie wyparowalo wiec mialam litr. Dalam im i powiem Wam ze Milenka zjadla to w ciagu 10sek :D i to doslownie :P dalam jej 90ml na poczatek i tak jadla ze myslalam ze butelke wessie :)

Asia w sensie,ze Inka ząbkowała mając 4,5mies (tak pisała ostatnio)a nie Olcia ;)przecie ona nawet nie ma tyle:)

Haha no tak nie ma tyle wiem dlatego sie zastanawialam ocb :D a tego ze Inka tak wczesnie zabkowala to nie doczytalam :) dziekuje za wyjasnienie ;)

Asiu właśnie siętak zastanawiałam :D Ja mam inny problem.Ania ostatnią kupe robiła w czwartek i zaczynam się martwić. Czytałam, że do 7 dni to nic groznego ale mimo wszystko...

Sprobuj dac jej rumianek, mozesz oslodzic go glukoza. ja mialam ten sam problem z Maksem, rumianek i delikatny masaz brzuszka dzialal, ew jak nie da rady to pol czopka glicerynowego :)

IZa ale do 7 dni to na piersi jak sa, a jak podajesz mm to raz dziennie powinna byc. Tak mi polozna mowila