Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

No to dobrze, że u nich ok. Ciekawe kiedy Gosia urodzi. Mam nadzieję, ze da nam znać :D A połączenie niezłe ale muszę iść po tabletki albo plastry skoro ten krążek taki do niczego;/

Nudzi mi się :( buu na all nawet nie wchodzę bo już zrobiłam dziś zakupy . Kupiłam sobie leginsy ocieplane ciekawe czy faktycznie będą Ciepłe :)aa za oszałamiającą cenę 4,99:D

Daj link. Chętnie zobaczęto cudo :D Mi też się nudzi ale nie chce mi się nic konkretnego robić. Takiego lenia dzisiaj mam, że szkoda gadać. Ania śpi i obudzi się pewnie za jakieś pół godziny dopiero. Chyba ta pogoda i ten dzień podobny do kolejnego wpływają na mój kiepski nastrój;/

Angel całkiem, całkiem ale spód mają z polaru a przód z czego? W każdym razie cena nie powala i sama też bym sobie kupiła ale zostało mi 11zł na koncie a nie chce mi się jechac do banku wpłacać kasy ;/

hejka fajnie,ze sukienka Wam się podoba!sobie chyba nic nie kupię-pozyczę od siostry,bo rozmiarowo jestesmy podobne Czytałam o tym ginie Miski i faktycznie zle opinie ma...buu Iwcia o to się podziało! kurcze mi @spoznial sie gora do 5dni jak jeszcze w ciazy nie bylam,a mi sie spoznial dostalam dupka na wywolanie i w tym samym dniu sie pojawila Olcia cudna,Inka mam ten bujaczek co Iza,tylko my mamy pozyczony od siostry męża,ale mogę potwierdzic,ze warto kupic.Mamy identiko szafy:)tez Cie doprowadzaja do szalu te smugi? Iza,ale zestaw kupilas! moge Ci dac sloiczki z obiadkami po 4mies proponowalam juz Krakusce i esistere,ale chyba nie chcą;) Angel fajne te leginsy moze się szarpne:D Kanatika fryzurki fajne najlepsza wg mnie z 2str 2 rzad-trzecia;)

wróciłam.. powietrze faktycznie ciężkie ale plusik wyjścia z domu to zapiekanka z bieńczyckiego ;D uwielbiam je :) Iza ja też lubię kawę w mc w szczególności z Czyżyn :)

Dziewczynki ja w sumie zamówiłam 3 pary bo Mama tez chciała i jeszcze mojemu gatki termoaktywne :d W sumie za przesyłke wyszło nam po 4,5 :D One sa w środku na polarku a z zewnatrz gładkie. Może do piatku przyjda to Wam napiszę co i jak Jak będzie tragedia to pod spodnie będa :D

ja jak pije kawe z mc lub kfc to zaraz mnie glowa boli- nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy co to moze byc?a bardzo lubie;[ angel dokladnie beda najwyzej pod spodnie,ale wygladaja na fajne i cieple!napisz jak dojdą;)

mnie z Czyżyn smakuje najbardziej latte! nie wiem nie powinna się niczym różnić ... chyba że jak jestem jest zawsze taka miła pani może dlatego ;)

napisze :) chciałam wziąć jesczez takie al jeans ale dupki nie zmieszcze :D Ja akwy z mc nie trawie kiedys była duzo lepsza niestety , za to macfluryyy

Ineezz chętnie od Ciebie odkupię te słoiczki chociaż wychodzi na to, że muszę poczytać jak to wygląda bo myślałam, ze najpierw jabłko a później obiady. Tzn nie wiedziałam, że obiady też po 4m-cu :) Aniu nie wiedziałam, ze tez w mojej okolicy mieszkasz. To na kawę zawsze chętnie się umówię tylko nie wiem czy teraz w ciąży też pijesz bo niektórzy odstawiają :)

piję piję ;) tyle że latte ;) Iza ja mieszkam na Bieżanowie ale mam teściową na Hucie ;) i na Czyżynach jestem co weekend ;)

Dziewczyny planuje zakupić jakies małe mm wybrałam 4 bebilon, bebiko, gerber, baby dream (? ) aaa i ewent hipp jakies uwagi ? Chce poprostu mieć jakieś w razie "w"

Angel zobacz jakie będą podawać w szpitalu. Jak po nich synek będzie się zachowywał ok to takie samo kup do domu-taka moja rada. Jak coś będzie nie tak (mam nadzieje, że to się nie zdarzy) to wtedy będziesz kombinować. Z tym, że ja jestem przewrażliwiona bo miałam takie akcje że książkę mogłabym napisać. A jak wolisz jednak kupić teraz to zacznij od najtańszego :)

Aniu ja też piłam i też na mieście zawsze late a w domu sypałam rozpuszczalną (mimo, że wolę parzoną) i zalewałam ciepłym mlekiem.Tylko taka mi smakowała :) Szkoda, że tylko w weekendy bywasz na hucie :( Jakby coś się zmieniło to daj znać to napijemy się razem.

A jak go nie będą dokarmiać ? Kurcze one są wszytskie mniej więcej w tej samej cenie :)

Angel jak będą Ci truły dupę (przepraszam za wyrażenie) to im powiesz, że powiesz że postanowiłaś karmić tylko mm i im nic do tego. One mają obowiązek Ci dać mm jeśli mają bo one nie decydują za matki jak będą karmić. Jest wiele, które nawet nie zaczynają piersią lub nie mają pokarmu. Moja rada-postaw się odrazu jak tylko będą robić problemy i będziesz miała spokój do końca pobytu. Ja tak w każdym razie zrobiłam. Od razu inny ton. "Ależ Pani mąż źle nas zrozumiał, już dajemy mm" Ceny też są różne. Najtańsze to z rossmanna, później bebiko i dalej chyba bebilon i hipp. Jednorazowo to mała różnica ale jak karmisz mm to się robi duża kwota. Dlatego radzę zacząć od jakiegoś tańszego.

Iza dojrzewam do mysli karmienia cycuchem w szpitalu , bo z odciaganiem sie tam bawić nie będę, póxniej przez miesiąc chce karmić moim mlekiem z butli :) Ceny tych małych opakowań właśnie porównywałam :) Bo weim ze duze wychodza korzystniej no ale nie chce ryzykować :)

Angel tez uwazam zeby zaczac od najtanszego:) sprobuj z Rossmana bo tak jak Iza pisze jednorazowo to spoko mozna kupic ale jak masz zamiar cały czas karmic mm to pozniej nie bedzie tak latwo oduczyc, a z czasem dziecko je coraz wiecej i wiecej tego mleka trrzeba kupowac, a zmieniło sie Twoje nastawienie co do karmienia piersia czy nadal nie chcesz?

Angel bebiko ma takie małe jednorazowe buteleczki. W aptece kosztowały 3,50 :) Ale zastanów się nad tym odciąganiem. To pierwsze faktcyznie ma dużo przeciwciał. Namawiać Cię nie będę bo myślałam, że po porodzie mi się zmieni ale cud nie nastąpił. Ania za to współpracowała bo z piersi pić nie chciała ;) to tak pół żartem, pół serio. W każdym razie nic na siłe.

Angel życzę Ci żeby karmienie piersią się spodobało bo to faktycznie min duża oszczędność:) ale zobaczysz jak będzie.

Iza czasem jestem :) tak jak dziś byłam w Rydygierze to i o Bieńczycki za haczyłam ;D

Iwcia ubiegłam Cie w poście wyżej napisałam jak chce karmic. Te małe porcje cchiaąłm własnie kupic zeby dobrac mleczko :) Zapytam o te buteleczki :) Nawet Tesciówka mi powiedziała, że miesiąc wystarczy. :) Bratowa Grzeska ejdnego karmiła 2 tyg drugiego miesiąc. Myslę, że to tak optymalnie jest. Jak będę miała ciut więcej pokarmu to chciała bym tez pomrozić :D hmm i później ten mrozony pokarm mieszać z mm 9 rada dziewczyny która tak robiła) Al jak same wiecie może być róznie albo ten pokarm będzie labo nie :)

Wróciłam z spacerku, Ola coraz częściej podczas spacerków leży sobie z otwartymi oczkami i zasypia dopiero po 30minutach, dobrze, że nie protestuje, że musi leżeć jak kłoda, może dlatego, że idę dość szybkim krokiem przez co wózek lekko się chwieje na boki - takie mamy proste chodniki. Iza na mnie rodzice chuchali dmuchali piersią karmili i mam alergie, wolę wyjść z małą na spacer niż siedzieć całymi dniami w domu, bo zwariować idzie a poza tym jak ją wsadzę w wózek a wózek jedzie to leży sobie spokojnie a w domu nie zawsze taka spokojna chce być. Więc z dwojga złego lepszy spacer niż jej marudzenie bo podczas spacerków obie odpoczywamy a ja przy okazji sobie zakupy zrobię. Iwcia u nas ciąża planowana i udało się w pierwszym cyklu, 1 test zrobiłam w dzień kiedy miała być miesiączka - negatywny, 2 test tydzień po tym jak miała być miesiączka - negatywny i dopiero 3 tygodnie po tym jak miała być miesiączka wyszedł mi pozytywny... Ineezz co do szafy hehe jak dla mnie masakra widać na niej zarówno smugi jak i paluchy. A że ja mam manie kremowania się od razu jak wyjdę spod prysznica, to tłuste paluchy ciągle odbijam bo zazwyczaj się spieszę, żeby coś z tej szafy wyjąć i zapominam, żeby jej nie macać. A smugi zawsze były po pronto w spreju, czy takich chusteczkach do kurzu a ostatnio przecieram ją mokrą ściereczką z płynem do mycia paneli i się po tym smugi czy zacieki nie robią. Kurcze ty się ciągle mijamy a spotkać się nie możemy, ja mieszkam niedaleko waszego ulubionego MC i często tamtędy przechodzę i nigdy was nie widziałam. Angel ja się nie znam na MM bo nie stosuje, więc wiele Ci nie doradzę. Mój kiedyś gdzieś czytał, że bebiko jest słodkie i dzieci je lubią pić. Mam kupione 1 op bebiko w razie awarii cyców, w szpitalu też jeden jedyny raz zjadła bebiko i jej smakowało. Mam też 24 buteleczki gotowego mleczka HIpp - dostałam od znajomej, która pracuje na Ujastku.

Hej dziewczyny! Ja też dzisiaj śmigałam z wózkiem w okolicach placu Bieńczyckiego! Spacerowałam plantami Bieńczyckimi :-) I proszę mi tu nie pisać o żadnych zapiekankach z placu!!!! ;-P Zobaczymy co na fryzurki powie Iwcia - jak mnie zobaczy! Iwcia - Zadzwonię jutro żeby się przypomnieć, to konkretnie się umówimy! Angel, ja też proponuje kupić najtańsze - jak małemu nic po nim nie będzie to po co przepłacać! Ale tak jak dziewczyny piszą - zaczekaj jakie mleko będzie w szpitalu i jak będzie się czuł po nim. A może cos Ci się odmieni i będziesz karmić piersią - kto wie?

Ja znowuż jestem nastawiona na pierś ale nie wiadomo co wyjdzie więc jak coś to też to rosmanowskie ;) bo pewnie skład ten sam ?!

Któras kiedys porównywałą składy i zbliżone były :) Dobra kupię z rosmana i popytam o to wbuteleczkach . Cycuchem na pewnioe ni będe miesiąc karmić chyab ze na zmiane z butla :d bo z tych ogryzków Moich to już wogole nic nie zostanie . :D:D:DD:D

W rosmanie są takie małe saszetki bebilon - chyba na jeden raz ale kurcze nie popatrzyłam ile to kosztowało. A w aptekach rzeczywiście można kupić takie małe gotowe buteleczki. Ja mam zamrożoną już prawie całą szufladę :D Będzie tam z 40 woreczków i w każdym minimum 100ml a w niektórych nawet 220ml :D Więc jak by nie patrzeć mam zamrożone minimum 5 litrów mleka i uzbierałam to w miesiąc bo zaczęłam mrozić 17.10 Może zacznę tym handlować :D Ola obecnie w ciągu doby zjada 6x140ml + ok 2 razy cyc na dokładkę po karmieniu butelką.