Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

inezz wyspalam sie wyspalam :) jeszcze mala o 23 nakarmilam i poszlam spac :) choc chyba goraco jej bylo z nocy bo czesto sie budzila.

Inka ja do wanienki do kapieli uzywam pod pupe pieluchy tetrowe :) kremu do twarzy kupilam bambino do tej pory ani raz nie uzylam :) po kapieli smaruje buzie oliwka a na spacerze slonce w gondole nie zaglada bo cala twarz staram sie zeby byla oslonieta parasolka do wozka :) gabki tez bym nie kupowala, iwcia ma racje to siedzisko bakterii, uwazam ze nie ma sensu prac w tylu specyfikach mysle ze proszek wystarczy, lepiej niech pralka przepluka czysta woda, ja juz np teraz piore w nszym plynie do pranie nie uzywam juz proszku dla dzieci, termometr najlepiej kupic taki do uszka i do czola napodczerwien, zasypke do pupy odpusc :) poprostu smaruj po kazdym przewijaniu alantanem a jakby byly odparzenia wystarczy sudocrem, ja bym do przemywania krocza kupila szare mydlo w plynie, lepsze, i latwiejsze w obsludze :) jak nie masz lampki nocnej w domu to kup :) my przez miesiac spalismy przy zapalonej w nocy lampce :)

Jutro chcę zrobić zakupy do szpitala plus przewijak i pokrowiec na przewijak to oglądnę sobie w sklepie ten odciągacz do noska. Chustę mam bo dostałam od znajomej cioci, pokazała mi też jak się ją zakłada, chyba jeszcze pamiętam a jak nie to w necie jest sporo filmików więc sobie przypomnę. Na pewno będę próbować, bo wydało mi się to całkiem fajne i wygodne. Szczególnie kiedy dzidzia nie będzie mieć ochoty jeździć w wózku jak kiedyś ja... Asia nasze bobaski też w przyszłe wakacje będą się w basenikach pluskać :) Już nie mogę się doczekać tego momentu kiedy będę widzieć uśmiech na twarzy mojej dzidzi :)

ja od urodzenia uzywałam Dzidziusia... i wystarczy tylko jedno opakowanie a pozniej to juz w waszym mozna spokojnie prac:) tylko nie z Vizirze bo podobno uczula:)

hurra wygralam ta aukcję co Wam wrzuciłam :) i wrzuciłam sobie wszytskie kosmetyczno higieniczne rzeczy w sklep od Inezz i wyszo mi 125 zł :d

ja uzywalam bobasa :) ale dlatego ze innego u mnie na osiedlu nigdy nie bylo :) a teraz piore w perwolu do koloru.

Ja właśnie też dzidziusia kupiłam a płyn do płukania koniecznie muszę użyć chociaż tyci tyci, bo tragedia się w zimie robi wszystko mi się elektryzuje. Więc specjalnie kupiłam tej samej firmy bo jak by uczulało to nie będę się zastanawiać co tylko obydwie rzeczy pójdą w odstawkę i będę inną firmę testować. Chyba mam w domu jakąś wodę do du.. jak mieszkałam z rodzicami to nie było takiego problemu z elektryzowaniem się ubrań.

Angel gratuluje podobały mi się te ciuszki taki mały przystojniaczek będzie z twojego Krzysia ;) Podziel się tanim sklepem kosmetycznym :)

aaa no i zostaną mi do kupienia tylko materac pościel tzn kołderka + poszewki ze dwie, i reczniki :) Ja lampke nocna kupuje taka jak jest w ikea księżyc żólty albo gwiazdkę niebieską :)

wg mnie te wszystkie proszki dla dziecki to to samo, w sumie oprocz loveli bo tam daja sporo jakiegos zapachu, bo to jedyny proszek w sumie ( mialam probki ) po ktorym ubranka ladnie pachnialy.

Krakuska słodka kruszynke masz:) coz za spojrzenie:) tez wam zaraz wysle kilka foteczek mojego Dawidka, muszze posegregowac... wziełam sobie laptop tu na balkon do małego- ale mu tu fajnie, sam bym tu weszla :) ja tez kupowałam cała wyprawke w sklepie Myszka, tanio- jedyny minus to ta baba tam pracujaca:/ nie przyjemna jest. tam wszystko jest dla maluszka-dosłownie wszystko,oni tez na allegro sprzedaja. Angel gratuluje udanej aukcji:)

Dziewczyny a co powiecie o ochraniaczu na szczebelki? Chodzi mi o tą gąbeczkę w poszewce, lepszy jest taki długi na całe łóżeczko czy tylko na połowę? Bo czytałam różne opinie, że ten długi np. ogranicza cyrkulację powietrza ale znów jak dzieciaczek się wierci to przy takim długim na pewno się w główkę nie uderzy ani nóżki nie będą się w szczebelkach plątać. Angel jak wybierzesz jakąś pościel to się pochwal bo ja dalej tego nie zrobiłam...

jaka Kochana Perełka :) ech mi tez serce mieknie i marze zeby ten czas szybciej lecial bo chyba sie nie doczekam wlasnych dzieci :) slodziutka Malutka :*

dzieki :) Ja jestem za tym ochraniaczem do polowy lozeczka :) bo po pierwsze dziecko musi miec jakis dostep powietrza a po drugie ja np widze co mala robi w lozeczku jak lezy a tak jakbym miala caly to musialabym nad nia stac :D

inka dlatego ja tez wybralam przez to lozeczko turystyczne :) nawet jak sie o siatke zacznie bobo obijac to mu sie nic nie stanie i powietrze tez sobie wlatuje spokojnie :)

Dziekuje :) Inka za namową krakuski przeglądałam używki :) W sumie doszłam do wniosku ze najlepiej by było kupić sama kołderkę , ale znalazłam bodajże za 30 zł zestaw antyalergiczny :D A pościel hmm używanych duzo jest na gumtyee :)

W tym sklepie myszka są w sprzedaży gaziki do pępuszka już nasączone spirytusem ale fajna sprawa nie trzeba się bawić w przelewanie i dolewanie wody :) Muszę ten sklep wieczorem dokładnie przeglądnąć bo jutro mam jedyną szansę pojeździć po Krakowie i chcę jak najwięcej załatwić.

Ja wiele rzeczy chcę kupić nowych nie dlatego, że mi się kasa w portfelu nie mieści tylko dlatego, że chciałabym mieć za jakieś 3 latka kolejne bobo więc fajnie by było jak by część tych rzeczy przetrwała. Dlatego wózek kupiłam nówkę. Ale w sumie może kupię jeden zestaw pościeli w jakiś uniwersalnych kolorach nowy a 2 typowo dla dziewczynki używany. Rożek też chciałam kupić jakiś biały lub kremowy ale mój mnie na różowy namówił twierdząc, że 40 zł to nie majątek a widział jak mi się różowy podobał :)

wysłałam kilka fotek małego, Krakuska ja tez mam w planach drugie, :) moj mezczyzna to juz jakis czas mnie namawia i truje duspsko zebysmy juz sie za to zabierali, ale ja narazie sie nie daje, ale mysle ze poczekam jeszcze 2-3 msc i wtedy