Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca...praca...praca

W Polsce tak naprawde pracy nie ma!

Polecane posty

Gość rozumiem że chcecie
Oczywiście, ze są osoby, które tak jak piszecie wegetują. Ale jest też kupa osób, które nie pracują i z góry zakładają, że pracy nie ma bo wszyscy w koło mają załatwione, pochodzą z bogatej rodziny, itp.I do tych kieruję wpisy. Nie generalizuje jak niektórzy, że każdy kto ma pracę jest wyniosły wobec innych. Myślicie, że jak wyjeżdżałam to rodzice czy dziadkowie, przyszli do mnie i powiedzieli: masz córeczko z 2 tys na nowe życie we Wrocławiu i jak tylko będziesz potrzebować więcej to oczywiście dawaj znać wyślemy kaskę! JASNE! Z całej mojej wypowiedzi zaznaczono tekst, że żyłam z zaoszczędzonych pieniędzy. Wiem, że niektórzy nie mają z czego oszczędzać, bo nie mają na jedzenie ale są tez osoby, które nie potrafią odłożyć niczego bo wydają na głupoty, nie myślą co będzie potem. Zresztą tak jak napisałam dalej pracowałam dorywczo. Nie wszyscy wiedzą, że można chodzić na rózne badania marketingowe, za które dobrze płacą - więc pomyślałam, że jak dam cynk to może komuś się przyda. I nie, nie obrażam się tylko widzę, że nie ma sensu pisać niczego bo wszystko od razu jest zanegowane. Od razu odbierane jako mądrzenie się a chciałam tylko pomóc komukolwiek - nie całemu światowi. Wszystkim się nie dogodzi.

Gość rozumiem że chcecie
ja jeszcze nie tak dawno bylam osoba pracujaca, pracowalam 3 lata, i nie przypominam sobie abym komus kto tej pracy nie mial mowila " nie masz bo nie szukasz" albo " masz za wysokie wymagania"\itd widzisz a ja byłam bezrobotną przez długi okres i nigdy w życiu nie powiedziałam, że pracy nie ma, że wszyscy mają pracę załatwioną itp. Nie wolno generalizować.

Gość cielo w pomaranczy
Nie wszyscy wiedzą, że można chodzić na rózne badania marketingowe, za które dobrze płacą hmmm to ciekawe, jak sobie takie coś załatwić?

Gość cielo w pomaranczy
może nie wszyscy ale większośc:)

"Z całej mojej wypowiedzi zaznaczono tekst, że żyłam z zaoszczędzonych pieniędzy" cytuję taki fragment wypowiedzi co do którego mam jakieś swoje refleksje myślę że to normalne więc nie wiem w czym masz problem :-) "widzisz a ja byłam bezrobotną przez długi okres i nigdy w życiu nie powiedziałam, że pracy nie ma, że wszyscy mają pracę załatwioną itp. " ja tak nie twierdzę również :-) "I nie, nie obrażam się tylko widzę, że nie ma sensu pisać niczego bo wszystko od razu jest zanegowane." Mamy obowiązek zgadzac się z Twoim punktem widzenia czy też mamy prawo do komentarza ?

Gość rozumiem że chcecie
http://www.google.pl/search?q=p%C5%82atne+badania+marketingowe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Testujesz rózne rzeczy, smakujesz a potem odpowiadasz na pytania. Wiem, że to nie jest praca marzeń ale jak nie ma się nic i liczy się każdy grosz to można dorobić. Czasami to trwa godzinę, czasami 3 ale stawki są w miarę ok.

Gość cielo w pomaranczy
ale w jaki sposob testujesz? musisz kupic najpierw ta rzecz?

Gość rozumiem że chcecie
Nie. Dają Ci to w trakcie badań. Tzn przykładowo masz 3 kubki z zupkami i smakujesz każdą a potem ankieter zadaje Ci pytania dotyczące produktu. Przykład, bo są różne badania. Ale absolutnie nie musisz mieć żadnego wkładu własnego, tzn nic nie kupujesz

Gość cielo w pomaranczy
czyli nie wypelnia sie tej ankiety droga internetowa ale jest jakies spotkanie gdzie sie testuje, tak?

Gość rozumiem że chcecie
Nie wiem, ja akurat chodziłam na spotkania ale można poszukać w necie, może są i jakieś internetowe.

Gość cielo w pomaranczy
te spotkania to pewnie w wiekszych miastach:) ale ok, zainteresuje się tym, dzieki:)

Gość a skad brac pieniadze
ktos napisal,ze ludzie mieszkajacy na wsiach czy tez malych miastach,moga chodzic latem na jagody lub grzyby.pozniej mozna sprzedac to w punkcie skupu,lub przy drodze.tez uwazam to za dobry pomysl.bardzo czesto kupuje grzyby od takich przydroznych sprzedawców.ale trzaba chciec isc rano do lasu i pracowac.zawsze cos zarobicie i na bilety bedzie. znajac zycie zaraz napiszecie 100000powodów dla ktorych tego robic nie mozecie:-)

co do jagód to zgoda , co do grzybów to trzeba się na nich znac :-)

Gość 342343242
Raz byłam na takim badaniu marketingowym, z "łapanki" w mieście... ale kasy zadnej za to nie dawali, testowali czipsy nowe.

Gość a skad brac pieniadze
ok.moze grzyby to ryzykowny temat,ale nie wierze,ze nie ma w poblizu plantacji truskawek,sadów i ze nie szukaja tam pracowników.

nie wiem ..ja nie przesądzam co się znajduje w pobliżu miejsca zamieszkania jakiegoś bezrobotnego .. ale te prace które wymieniasz są sezonowe , zimą sprawa wygląda gorzej

Gość UniversalAgent
Jeżeli lubisz pracę pełną wyzwań, dobrze czujesz się w środowisku nowoczesnych technologii a pozytywne nastawienie do ludzi potrafisz przekuć w sukces, mamy dla Ciebie propozycję - weź karierę w swoje ręce i dołącz do naszego zespołu! 87% osób zapytanych o to, co lubi w pracy w Universal Agent wskazało na pozytywną atmosferę. Nie bez powodu. Do zobaczenia na rozmowie rekrutacyjnej! www.universalagent.pl

Gość NN008
Szukając czegoś stałego tez trzeba jeść - ja jestem starym zgredem i kiedyś powysyłałem do 7lub8 -miu agencji reklamowych typu stars czy face to face swoje dane ze zdjęciami Byłem na castingach i cały czas dostaje info o terminach statystowania Stawki nie są jednak zbyt wielkie zwłaszcza w serialach nat.w reklamach owszem.

Pracy w Polsce jest w nadmiarze! I to dobrze płatnej, komfortowej, z dużą perspektywą kariery. Tylko większość ludzi ma tak skostniałe podejście do pracy i jej poszukiwań, że nie widzi nawet to co stoi czy leży wprost przed nosem!!! :-D Wpadnijcie lekko w dzieciństwo! To może pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Dzieci są bardzo chłonne nowej wiedzy, nowego doświadczenia i w ogóle ciekawe świata. Dlatego każdą nowość, którą spotykają probują obejżeć, dotknąć? powąchać a nawet polizać. Teraz to byłoby bardzo przydatne dla wielu dorosłych, i młodszych i starszych. Świat mocno się zmienia i pojawiają się możliwości których nie mogło być z założenia jeszcze 30-40, a nawet 20 lat temu. Większość ludzi zakodowali sobie: szkoła - studia - etat - emerytura i trzymają się tego jak pijany płotu. Jeszcze i klapki na oczy i uszy założyli, żeby nic nowego nie wpadło do głowy. I w takim "uzbrojeniu" walą w mur tą samą głową. A pół metra zboku są otwarte szerokie drzwi do kasy, kariery, uznania itd, itp!!! Smutny obrazek...

"Nie zmieniż tego że większość młodych siedzi w domku i czeka że ktoś zadzwoni ze świetną propozycją " Wiem o tym doskonale! Ale moje słowa kieruję do tych, co po prostu zagubili się i nie wiedzą że rozwiązanie ich problemów mają tuż przed oczami. Trzeba tylko te oczy otworzyć!!! :-D

Gość głosuję na PeŁo
Praca jest i będzie, ale robić nie ma komu . Proszę iść do swojego urzędu pracy i zobaczyć ile wisi ogłoszeń na tablicach. No ale jak ktoś ma na starcie postawę roszczeniową i duma mu nie pozwala pracować za miskę ryżu to niestety ale niewiele osiągnie w kwestii znalezienia pracy .

Gość głosuję na PeŁo
PRACA JEST LUDZIE ! ! ! ! dla Mira, Zbycha i Krzycha oraz Grzesia. Więc nie opowiadajcie takich głupot że nie ma, bo to bierudne kłamstwa są to co Wy tu wypisujecie ! PRACA JEST . ALe ROBIĆ NIE MA KOMU ! takie są fakty

Gość Paweł.24
popieram przedmówcę XD

A Wy pewnie pracujecie w w dziale PiaRu obecnego rządu...No tam to jest mnóstwo pracy akurat:D

Gość Paweł.24
Ten rząd PO-PSL zrobił najwięcej dla ludzi po '89 . Praca ? Jest . Godne wynagrodzenia ? Są . I to w dobie kryzysu ! Naprawdę. Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że rządzą mną tak mądrzy ludzie . W skład rządu wchodzą sami najwyższej klasy specjaliści biegle posługującymi się j.angielskim. Po prostu odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach , wybitni specjaliści np. Pani Ministra Sportu - wybitny specjalista od spram sportowych, mam wymieniać dalej ? A jakie mają świetne pomysły np. Pan Minister Boni /wiadomego pochodzenia/ : ACTA, cenzura internetu, walka z "mową nienawiści" w internecie, pernamentna inwigilacja itd. itp. - ręce same składają się do oklasków :D dlatego w następnych wyborach do parlamentu wątpie aby któraś inna partia niż obecnie rządząca PO wraz z PSL zyskała większą moją aprobatę, dziękuję. JESTEM NA TAK ! GŁOSUJĘ NA PO

Gość Paweł.24
* przepraszam za błędy :D

Gość kalinkamialnika3242
A ja pracuję w tym sklepie: http://www.praca.pl/745100,sklep_intymny_pl,minsk_mazowiecki,firma.html i jestem bardzo zadowolona, w miarę dobre zarobki, godziny pracy elastyczne, fajny szef. Dobrze mi się trafiło.

Gość do mechaniczny
bow polsce: nie ma fabryk nie ma biur nie ma sklepów nie ma hoteli i restauracji Jaki rząd taka praca, a raczej jej brak. W tym kraju wspaniałe przepisy prosto z wiejskiej spowodowały że opłaca się wszystko zamknąć i zlikwidować. Czekać aż dojdzie do rewolty :O

Gość gość
też długo, jak tylko napisalam mature, po liceum nie mogłam znaleźć pracy, pracowałam najpierw w budce z kurczakami, ale męczyło mnie to, ludzie sie troche smiali, ze pani kurczakowa...potem pomagalam w kwiaciarni i za barem, az w koncu kolezanka polecila mi zebym wybrala sie na jakis kurs, cokolwiek sie dokoszlic...jestem z malej miejscowosci (leczna) i nie mialam pieniedzy zeby sie podszkolic, po liceum w lublinie rodzic ejuz nie mieli jak finansowac moichs tudiow a z kruczakow to sie nie dalo. w koncu poszlam na kurs niemieckiego, znalazlam ofercie w goworku,to byl kurs dla opiekunow starszych ludzi w niemczech, ukonczylam go i teraz dostalam prace jako opiekunka, niedlugo jade i troche sie boje, ale placa jest naprawde przyzwoita i jestem w stanie sie poswiecic :)