Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IsanRun

Dla wielu polaków zarobki rzędu 2000zł miesięcznie to marzenie

Polecane posty

nie obchodzi mnie twoja opinia kretynie. tak samo jak propaganda sukcesu którą tu uprawiasz. wśród młodych ludzi w polse bezrobocie wynosi prawie 30 procent więc trzeba być naprawdę oderwanym od rzeczywistości zjebem żeby opowiadać tu te twoje głodne kawałki. i w dodatku twierdzić że to wina młodych i ich wykształcenia, że jakby mieli inne wykształcenie to by mieli pracę. no żenujące są te teksty.

i o to wlasnie chodzi zelek zeby byc krytycznym najpierw wobec siebie a pozniej wobec innych jesli ktos sie opierdala, nie studiuje, nie podnosi kwalifikacji to przepraszam bardzo za co ta placa? a za cholere nie mozna znalezc dobrego hydraulika, to sie pytam dlaczego takie kretyny jak tutejsze prawiki nie zrobia sobie zawodu? typu elektryk czy hydraulik

Gość Podlasiak
Milena, ja akurat jestem doradcą podatkowym (i rewidentem) ale kwestia dotacji unijnych dotyczy moich klientów ;)

Gość taka racja moi drodzy
oczywiscie ze panstwo nie ma obowiazki zapewnienia miesc pracy , ma tylko obowiazek pobierania podatkow:O tak, dorobic mozna ale powiedz , co mlodzi ludzie maja robic, jak maja zyc jak pracy nie ma? ile mozesz wyzyc ze zbioru grzybow? wezcie sie ludzie zastanowcie co piszecie nie dziwie sie ze w Pl tak zle, skoro narod slepy i glupi daje sie za nos wodzic

Gość sami sfrusrowani lenie na foru
trzeba było nie walczyć o tę wolność tylko pozostać w systemie, w którym państwo dawało prace!

wśród młodych ludzi w polse bezrobocie wynosi prawie 30 procent o tak, w hiszpani nawet wiecej i czego to kurwa dowodzi? prostej sprawy, wiekszosc z nich to po prostu lenie, ktorym media zrobily wode z mozgu a rodzice nie pomagali w procesie usamodzielnienia w stanach ludzie, ktorych rodzicow stac na dobre studia dorabiaja sobie w mcdonalds w weekendy, wakacje u nas? to wstyd! :-)

a od czego jest panstwo? od pobierania podatkow tylko? zeby brac trzeba cos dac w zamian a poki co mamy dane bezrobocie

"Polak to juz chyba ma we krwi zadowalac sie minimum" tu nie chodzi o to czym polak się "chce zadowalać" tylko o to że polskę okupują rozmaite sitwy z którymi nikt konkurować nie ma szans. jeżeli nie jesteś w jednej z tych sitw to 1500 jest dla ciebie. ale oczywiście ich członkowie żeby bezkarnie głupie społeczeństwo doić muszą opowiadać pierdoły jak to "do wszystkiego doszli własną pracą". więc skoro oni mogą to każdy może.

nie dziwie sie ze w Pl tak zle to czemu ludzie nie spierdalaja? kto ich tu trzyma? skoro wszedzie super tylko nie w polsce? :-)

polskę okupują rozmaite sitwy jaaaasne, a w smolensku byl zamach tak tak oferma, idz z tym do naszego dziennika, na pewno cie wysluchaja :-)

off - z drugiej strony są też takie looosery i ludzie, którzy skończyli studia i nie chcą iść pracować za mniej niż ileś tam. a jeszcze z trzeciej strony - ludzie z mojeg roku pracują w takich zawodach, ze aż czasami serce boli. i to niejednokrotnie ci, którzy mieli wcześniej doświadczenie zawodowe. najlepiej wyszły na studiach polityczne lizidupy, czyli najgłupsze tlenione laski, które usytuowały się w biurach poselskich. nad czym tam "pracują", wolę nie wiedzieć. ale to taki margines, jeśli chodzi o ogół. "o czemu ludzie nie spie**alaja? kto ich tu trzyma?" bo są za biedni, żeby wynajać sobie mieszkanie za granicą i przeżyć tam choćby pierwszy miesiąc? :o

a mało wyjechało? jakos nie widze pielgrzymek ludzi powracajacych na ta cudowna zielona wyspe ktora jestesmy ,,,podobno:P

Gość milena_
Podlasiak, ja min. zajmuję sie pisaniem i realizacją projektów unijnych dotyczących rozwoju terenów wiejskich; współpracuje ze stowarzyszeniami, fundacjami, szkołami, domami opieki, domami kultury itp.

bo są za biedni, żeby wynajać sobie mieszkanie za granicą i przeżyć tam choćby pierwszy miesiąc? ale na fajki i piwko juz kase maja, prawda? :-)

Gość racki rzorż
Ważniejsze niż to czy się zarabia 2000 czy 1200 jest to, gdzie się je zarabia. Bo np. w Warszawie 2000 to jest minimum potrzebne do przeżycia, a na wschodzie Polski jak się zarabia 1200 to się całkiem nieźle żyje. __ http://www.sky4fly.net/

jakos nie widze pielgrzymek ludzi powracajacych na ta cudowna zielona wyspe i cale szczescie! niech tam siedza na zmywakach i nie pierdola tutaj jak im zle i przede wszystkim niech nie kradna na potege "bo panstwo nie daje to ukradne bogatemu" :-)

Gość milena_
Podlasiak, Doceniam Twoje dobre chęci, ale chyba zajmujemy się innymi "działkami" ;)

zawsze szzcery, współczuję głupoty,naprawdę:o

"jesli ktos sie opie**ala, nie studiuje, nie podnosi kwalifikacji to przepraszam bardzo za co ta placa?" A w UK itd. za to samo jest godziwa płaca i Polacy mają tam pełno dzieci i wszystko. Bo za zwykłą pracę bez specjalnego wykształcenia da się tam godnie żyć, a tu nie. W Polsce te niskie pensje powinny być 2 razy większe chociaż. Offerma nie ma sensu dyskutować z tym klakierem PO. Pewnie mu płacą od posta.

"o tak, w hiszpani nawet wiecej i czego to k**wa dowodzi? prostej sprawy, wiekszosc z nich to po prostu lenie, ktorym media zrobily wode z mozgu a rodzice nie pomagali w procesie usamodzielnienia" takiego debila to jak żyję nie widziałem. przymuł usiłuje mnie przekonać że bezrobocie to jest nie dlatego że nie ma konkurencji i gospodarka się nie rozwija więc nie ma pracy dla ludzi tylko dlatego że praca jest ale ci ludzie po prostu nie chcą pracować. a to ze na rozmowę o pracę przychodzi 20 osób na jedno miejsce to dlatego że w domu im się nudzi i lubią sobie do firm pochodzić a pracy w ogóle nie mają zamiaru podejmować. to ze w ogłoszeniach o pracę prawie nie ma ofert poza przedstawicielami handlowymi i informatykami to pewnie dlatego ze pracodawcy ukrywają miejsca pracy przed tymi "leniami".

Gość Wiesz co, ja mam rodzine na
Spierdalaja... Ja mam tu mame i zobowiazania, i nie jestem w stanie odlozyc kasy na bilet, nie mam tez bardzo bliskich znajomych, by mi zalatwili prace, ale w przyszlym roku (nie w tym - z powodow osobistych) - wyjezdzam przez posrednika. Na miejscu zamierzam probowac zdobywac kontakty by przyjechac na wlasna reke pozniej.

"ale na fajki i piwko juz kase maja, prawda?" znam takich, co nie piją i nie palą, a pracują w chuowych robotach, bo nie mają rodziny. a żyć z czegoś trzeba. ja muszę przyznać, że i tak miałam dużą swobodę szukania odpowiedniej pracy, w tym "przejściowym" okresie tylko dorabiając sobie, bo miałam pomoc rodziców i faceta.

"A w UK itd. za to samo jest godziwa płaca i Polacy mają tam pełno dzieci i wszystko." dokładnie. to tylko urobieni propagandą kretyni sądzą że jak już przychodzisz do pracy to powinieneś być drugim einsteinem ze wszystkimi możliwymi certyfikatami i uprawnieniami bo jak nie to jesteś "leniem".

ale ci ludzie po prostu nie chcą pracować nie no skad, w grecji, portugalii, hiszpanii ludzie baaaardzo chca pracowac, baaardzo, zwlaszcza w czasie sjesty i zwlaszcza jak dostaja dofinansowanie do autobusow :-) oferma pytalem cie wielokrotnie czemu nie zalozysz partii? czemu nie przylaczysz sie do pis i razem z jaroslawem nie zbawisz polski?

jest się czym chwalić:O

Gość Wiesz co, ja mam rodzine na
ZS - moi znajomi (wyzsze wyksztalcenie , informatycy, rehabilitanci, mgr uczelni artystycznych) siedza za granica na tych zmywakach i w fabrykach. Lezka sie w oku kreci za pieknymi polskimi krajobrazami, czasem za rodzina, ale to, co pisza i mowia, podsumowac mozna krotko: "wreszcie jestesmy wolni od starchu czy starczy nam na zycie opieka socjalna jest dobra jestesmy szczesliwi"

Gość a ten pierdoli o siescie
dno dnem pogania wiesz co o jest siesta, debilu?