Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 654645IZA

Moj chlopak narzeka ze nie robie obiadu po pracy...

Polecane posty

Gość olalalala1223345
I myślę, że u Ciebie tragedii nie ma, bo sama piszesz, że razem obiad robicie jak on jest, więc wg mnie wcale nie jest takim leniem jak go opisujesz. A jak jest ze sprzątaniem? Wydaje mi się, że ze wszystkim można się dogadać. Wystarczy usiąść i porozmawiać. Jednak pamiętaj, że w Polsce jest stereotyp, że kobieta zajmuje się domem i taki on prawdopodobnie też ma wpojony. I jak przychodzi do domu to oczekuje ciepłego posiłku, bo tak miał w domu. Musisz mu po prostu tłumaczyć to zrozumie.

Gość olalalala1223345
Zresztą zauważ to, co napisała angelika... Nawet kobiety maja to wpojone. :) I może mają rację a może nie. Mi się wydaje obecnie, że upłynie trochę czasu i dojrzejesz do tego, czy chcesz założyć rodzinę z facetem czy nie. Jak to nastąpi to pewnie zaczniesz też inaczej myśleć o tym wszystkim :)

Gość to mam takie pytanie małe
to po co go trzymasz w domu? Pożytku z niego nie masz za wiele - nie pomoże, nie ugotuje, nie poświęca Ci czasu bo gra, nie potrafi Cię zaspokoić - jak sama wcześniej pisałaś... A masz w domu dziecko do nakarmienia, sama nie jesteś głodna no ale dziecko trzeba nakarmić. Może lepiej byłoby wrócić do czasów randek? Nie namawiam żeby się rozstawać, tylko eksmitować go z domu do mamusi i spotykać się popołudniami? Może by się chłopak obudził i trochę postarał, odstawił gry, schował wymagania i zatroszczył się o Ciebie? Bo jak ma Cię pod ręką, wie, że Cię zdobył, nie musi się specjalnie wysilać, a żeby było lepiej próbuje sobie Ciebie wychowywać na dobrą mamusię, która się o niego będzie troszczyć.

Gość jak czytam takie tematy to
oczom nie wierzę, ze kobiety są takie głupie i naiwne- sorry autorko, ale po prostu nie rozumiem jak można się godzić na coś takiego:O i to nie chodzi żeby chłop wokół Ciebie skakał, żeby nic nie robić, ale jeśli dwie osoby mieszkają razem, w sumie prawie o tej samej porze prace kończą i jedna wymaga od drugiej gotowania sama nic nie robiąc i nic nie umiejąc to jest jakaś masakra:O tym bardziej, że jak napisałaś Ty w sumie głodna nie jesteś:O ten Twój bufon wstrętny wręcz chce Tobą manipulować żebyś wokół niego skakała - dla mnie ni do pomyślenia:O przychodzi, siada przed kompem a Ty lataj i gotuj w sumie tylko dla niego bo sama nawet pewnie byś nie jadła:O no po prostu nie wierzę:O nigdy nie spotkałam jeszcze faceta, który tak by mnie traktował, chyba po prostu mam szczęście;) z moim obecnym jak na początku pomieszkiwaliśmy razem to nie miałam miesiąc pracy i on nawet w syt.gdzie siedziałam w domu nie wymagał ode mnie gotowania, mówił, że mam nic nie robić że on ugotuje jak wróci, więc zupełnie odwrotnie jak u was;) ale przecież nie jestem wielką damą;) siedziałam w domu a on pracował, wiec logiczne że ogarniałam mieszkanie, gotowałam obiad i robiłam zakupy, facet mój nieraz wracał z pracy, padał na twarz, widziałam to i tą wdzięczność, że mu gotuje choć mówił żebym tego nie robiła, nawet mi pozmywać nie pozwolił bo "przecież stałaś w kuchni tyle nad obiadem i cały dzień robiłaś coś w domu, teraz moja kolej" widocznie mam skarb a w domu;)

Gość angelika...
ja po prostu kocham swojego męża i uwielbiam dla niego gotować. Cieszy mnie, że to co zrobię bardzo mu smakuje. i nie robię żadnych jakiś wyszukanych dań. mam więcej czasu to robię coś ekstra, a jak mniej to zwykłe ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślanka :)

Gość współczuję Ci bardzooo
Ja też mam skarba w domu ❤️ Też jak czytam takie posty to albo myślę, że to ktoś sobie żarty z nas robi, albo kurcze rodzynek mi się trafił :). Aż chyba w weekend torcik dla niego jakiś zrobię :)

Gość królowa Twoja
Skąd Ty wziełaś takiego faceta? zadnego pożytku z niego. Mój facet ostatnio pół miasta przejechał w poszukiwaniu grahamki dla mnie na śniadanie, a jesteśmy razem 4,5 roku. Małżeństwem nawet nie jesteście, a on już pretensje o niezrobiony obiad ma. A co będzie dalej? trochę szacunku do siebie.

Nie napisalas jak to wyglada w weekendy, czy on dluzej, czy krocej, a moze tak samo dlugo pracuje. Jestem za rownoscia w zwiazku, ale i wzajemna pomoca - jesli ktos pracuje duzo dluzej albo wraca duzo pozniej to trzeba mu pomoc i samej zakasac rekawy.

Gość 6na9
I właśnie dlatego pozwalam mojej córce zamieszkać z chłopakiem. Niech sama zadecyduje, czy takie życie jej pasuje u boku tego faceta, bo po ślubie i z dzieckiem w drodze, to już kicha. Wróć sobie kiedyś do domu o 17.30 tak pół godz. po nim i zadaj mu to samo pytanie: a gdzie obiad?

Gość 654645IZA
nie ma w tym nic zlego w gotowaniu obiadu pod warunkiem ze mam z tego inne korzysci, on nic mi w zamian nie daje, ani dobrego sexu, ani kasy, ani czulosci, jest bo jest, a robi sie teraz jak kula u nogi, dziekuje za wypowiedzi. Pomogły. Pozdrawiam.

Gość 6na9
Dziewczyno! Ty nie jesteś zakochana, to nie jest facet dla ciebie, pomyliłaś miłość z zauroczeniem, dalej będzie tylko gorzej. Kobieta zakochana chce rozpieszczać swojego faceta (przynajmniej na początku) i nawzajem, a wy zachowujecie się jak małzeństwo z wieloletnim stażem

zakochanie to akurat nie jest specjalnie dobrą podstawą do stwerzenia stalego związku bo zakochanie mija i kończy się rozczarowaniem często to w ogóle nie ma tu nic do rzeczy dziewczyna poprostu ocknęła się, że ma nieroba z pretensjami w domu

Gość fgdfgdgffg
ciekawe co bedzie jak bedziesz zona i matka jak beidzesz miec dziecko juz mu wspolczuje bo bedzie glodne chodzilo bo mamusia beidze chciala sie wyspac

Gość lela***
Autorko, rozumiem, że jesteś zmęczona po pracy i masz prawo do odpoczynku. Jesteście we dwoje i właściwie obiad nie musi byc codziennie na stole. Ale w momencie, gdy założycie rodzinę i pojawią się dzieci - obiad raczej będzie musieli przygotować bo dzieci powinny zjeść jeden ciepły posiłek dziennie (przynajmniej jeden). Może trzeba popracować nad organizacją dnia albo ugotować więcej by było na 2-3 dni i odgrzewać;)

Gość kasjopejka123
O nie w życiu!!! jesteśm na takich samych prawach..ja pracuje, on pracuje..więc ja po przyjściu do domu nie mam ochoty zapierdalać jeszcze raz.... a on jasnie pan zmeczony bedzie odpoczywał..dupa..albo gotuję a on w tym czasie robi coś pożytecznego albo fakju!!! ja tam nie daję się wykorzystywac i powiedziałam to zaraz na początku... co innego gdybym siedziała w domu, nie pracowała..to owszem..ale skoro oboje pracujemy to z jakiej paki ja mam zapierdzielać podwójnie:)

Gość lela***
mało który facet umie gotować (wychowanie chłopców się kłania!), ale przeciez można go tego nauczyć, kilku podstawowych dań możecie gotować na zmianę

Gość lela***
Albo wykorzystasz kobiecy spryt i zrobisz tak by Wam (Tobie!) było dobrze albo będziesz walczyć z wiatrakami;) sama zdecyduj czego chcesz i na czym Ci zależy

Gość pierwsze o tym słysze :O
możne lepiej żeby autorka nie myślała o dzieciach z tym kretynem, bo szkoda żeby było kolejne dziecko patrzące na tatusia co ma dwie lewe ręce, nie szanuje mamusi i w końcu rozwiedzeni rodzice:O

Gość 65465IZA
zazdroszcze paniom ktorym mezowie pomagaja.. to jest bardziej skomplikowane um mnie , nie jest tak ze on siedzi i gra, on chce pomoc ale tylko ziemniaki umie obrac, jak juz wspomniala, chyba ze udaje ze nic nie potrafi, czasem w sobote i w niedziele poprosze go o kawe i mowie mu jak ma zrobic i tak robi inaczej w weekendy jestesmy zazwyczaj oboje w domu czasem michal tylko w soboty pracuje wraca o 13, ale to tez pojdziemy na zakupy i ziemniaki, w weekendy to co innego ja tez chce zjesc jakis obiad to nie robie z mysla tylko o nim troche mnie to dziwi bo jego mama w tygodniu tez nie gotuje

Nikt nie rodzi sie z umiejetnoscia gotowania. Jak Twoj facet nie bedzie probowal i cwiczyl, to sie nie nauczy. Moj nauczyl sie sam.

Gość lela***
moja babcia mawiała, że faceta trzeba sobie wychować :) i cos w tym jest! czasem trzeba sprytu by przeforsować swoje zdanie i by on myslał, że to jego pomysł;)

Gość 65465IZA
wczoraj mu powiedzialam kurczak jest w lodowce przyprawy gotowe w szafce niech tylko pokroi i sobie usmazy to nie... kanapke zjadl. ehh dlaczego kobiety maja tak duzy problem z podejmowaniem decyzji.. przez to waham sie odejsc czy nie i chodze zdolowana. mam go juz dosc, tego jego samolubstwa z drugiej strony skad mam wiedziec czy jak odejde nie bede tesknic i chceic wrocic, wychowanie tak ale charakteru egoistycznego raczej wychowaniem sie nie zmieni

Gość qw3e4r5678i9oiuiyutyt
U mnie jest tak ze maz gotuje, bo lubi to robic, a dla mnie kuchnia moglaby nie istniec. Za to ja sprzatam, piore, prasuje :)

Gość lela***
a może on nie wiedział jak tego kurczaka pokroić i jak go doprawić? może trzeba mu to wcześniej pokazać? wiem, że to się może wydawać śmieszne, ale miałam takiego kolegę na studiach; potrafił czekac do 18-tej głodny- mimo, że w lodówce było jedzenie, aż siostra (wynajmowali razem mieszkanie) wróci z pracy i przygotuje obiad:-0 dopiero jak tarfił na energiczną kobitkę, która go nie niańczyła, tylko wzięła w obroty, to się okazało, że wcale takim srotą nie jest ;)

Gość lela***
sierotą*

Gość masakra jakas jak dziecko
sie bawi w związek!!! dziecko|!!!! tak wyglada zycie a co rty myslisz ze krasnoludki ci to zrobia czy jak???? pewnie medal chcesz jak ugotujesz ten obiad??? a jak dziecko bedzie to normalnie pomoc domowa bo pancia nie daje rady smiech na sali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość masakra jakas jak dziecko
aaa i chcesz odejsc bo CHLOPAK CHCIALBY OBIAD????? wez lepiej odejdz a facet se normalną dziewczyne znajdzie

Gość do pani powyżejjjjjjjjjjjj
przeczytaj dokładnie czemu autorka chce odejść a potem wyrażaj swoje głupie opinie:O pewnie jesteś jedną z tych co zapieperza koło faceta ale udaje, że jeszcze very happy:O