Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

najpiękniejsza_kobieta_na_kafe

Ubolewam nad zanikiem dżentlmeńskich nawyków wśród facetów

Polecane posty

Przykładowo: Przyjdzie taki i tylko przeszkadza w pracy pokazując jaki jest zajebisty, a gdy ma okazję sie wykazać, np. pomóc dźwigać (niby 3 kilo, ale dla kobiety, która cały dzień jest na szpilkach i zmęczonej upałem to dużo), to on dalej poematy na swa cześć :O

Gość Pawelolsztyn
równouprawnienie tak bardzo upragnione przez kobiety?

Gość Pawelolsztyn
tak równouprawnienie, bo takie głupoty co czasami słyszę od tych "feministek" to aż się nawet nie chce pomagać....

najpiekniejsza No niestety masz rację. Sama kilka razy widzialam obrazek, jak babka niesie ciężkie siaty, a obok niej idzie wystylizowany goguś i bawi się telefonem. Albo pierwsi pchają się do drzwi, nie otwierają kobietom drzwi w aucie itp mozna byloby wiele pisac ...

Gość Pawelolsztyn
chwila, kobiety to oczekują żeby było "po staremu" facet ma być jak facet, ale o tym jakie obowiązki ma kobieta to już się zapomina ?

Nie poruszam już nawet kwestii płacenia na randce za kobietę ;) w końcu 90% panów z kafe uważa, że sama powinna zapłacić za swoja kawę :D

Pawełku dla ciebei obowiązkiem jest zaproponowanie koleżance, z którą wracasz i widizsz że jest padnięta i dźwiga dwie torby pomoc (gdy ty sam nie masz 2 wolne rece)? albo przepuszczenei w drzwiach? o czym my tu rozmawiamy, tu nawet nei chodiz o rownouprawnienei, kumplowi bys tez nie pomogl tlyko bys szedl obok i nawijał?

Gość cvbsdrtyu
Na zachodzie tak już dawno jest. U nas tez tak bedzie, jak chciałyscie równouprawnienia.

Gość Pawelolsztyn
no właśnie, a czemu ma za siebie nie zapłacić? co to moja córka albo żona, czemu obcej kobiecie mam oddawać swoje pieniądze tylko dlatego, że umiliłem jej czas swoim towarzystwem? właśnie przez takie kobiety, które uważają, że im się należy wszystko i facet ma im naskakiwać, nam się odechciewa takich dżentelmeńskich zrywów

Gość Pawelolsztyn
najpiękniejsza_kobieta_na_kafe pomagam tak samo kobietą jak i kolegą, tutaj spokojnie :) nie lubię po prostu jak ktoś wymaga ode mnie, że muszę mu pomóc bo coś tam... jak sobie ktoś rady nie może z czymś dać - to niech się za to nie bierze .

Gość fruuuuuuuuuuu_
jak sobie ktoś rady nie może z czymś dać - to niech się za to nie bierze . zakupy same się zaniosą do domu>? bo chyba wg twojej teorii facet nie chodzi na zakupy bo to zbyt babskie?:)

czemu obcej kobiecie mam oddawać swoje pieniądze tylko dlatego, że umiliłem jej czas swoim towarzystwem? właśnie przez takie kobiety, które uważają, że im się należy wszystko i facet ma im naskakiwać, nam się odechciewa takich dżentelmeńskich zrywów Właśnie przez takie poglądy zanika uprzejmość i kultura facetów. Piszesz, jakbyś miał jej zasponsorować full wypas kolację w Mariotcie. To smutne, że dzisiejsi mężczyźni zatracili już odruch starania się o kobiety, pokazywania jakie są dla nich wazne.

Gość arkadeasa
To smutne, że dzisiejsi mężczyźni zatracili już odruch starania się o kobiety, pokazywania jakie są dla nich wazne. Z jakiego to powodu mezczyzni maja sie starac o kobiety?

Ja też uważam, że na nadmiar szarmanckich zachowań faceci dziś nie cierpią. Z drugiej strony kobiety też są coraz bardziej wulgarne i czasem faktycznie zachowują się jak babochłopy. Kiedyś byłam świadkiem jak kobieta na spotkaniu służbowym obraziła się na jednego gościa bo na przywitanie pocałował ją w rękę. Że to niby uwłacza jej pozycji i godności.

Gość Pawelolsztyn
jak kupujemy do domu, to proste ze ide z kobieta i pomagam nosić, nie jest przecież moim niewolnikiem a to czy to lubie czy nie nie ma znaczenia. A jak "niunia" mnie zaprosi to co? tez taka oczekuje zeby za nia zapłacić! jakoś nie widze się w roli sponsora, za ciężko pracuje na swoje pieniądze.

Gość wielkomiejska pani w pipidówie
Święta prawda. U mnie na siłowni faceci się prężą, zdejmują koszulki, popisują swoim buractwem przed kobietami, a wystarczyłoby czasem pomóc zdjąć te 60 kilo z gryfu, jak idiota kończy ćwiczyć i widzi, że kobieta się przymierza.

Wracając jeszcze do kwestii płacenia za kobietę to znam z autopsji ciekawy przypadek. On ponad 30 lat, dobra praca, dobre zarobki. Ona 23 lata, studentka utrzymująca się ze stypendium plus jakieś grosze od rodziców. Są już ze sobą ponad rok. Gdy gdzieś razem wychodzą, to on wymaga by płacili po połowie. Jak dla mnie to strasznie dziwne, zastanawiam się, jak ta dziewczyna może w ogóle myśleć o przyszłości z takim gościem. Zajdzie w ciąże, będzie na macierzyńskim i będzie mu oddawać połowę na życie ?? Dziwne.

Gość Pawelolsztyn
a to niech kobieta czasami coś postawi, a nie tylko potrafi przyjśc i czekać aż ktoś zasponsoruje spotkanie, nie ma tak łatwo, pieniądze z nieba się nie biorą, zresztą chodzi tutaj też o kulturę osobistą, żeby chociaż zaproponowac zapłacenie za napasienie własnej dupy. I po takich spotkaniach kobieta traci status kobiety na sępa nie wartego uwagi.

Gość Pawelolsztyn
nie porównuj sytuacji, kiedy koles nie daje się doić i pewnie nie ma większych planów co do niej, a jak będzie po porodzie, bo rozbieżność masz jak ruska katiusza

Jak kobieta sama zaprosi to zapłaci, ale skoro TY chcesz jej ten czas "umilić" i sam ją zapraszasz to Ty płacisz :) Proste.

Polly No fakt, dzisiejszym kobietom również można wiele zarzucić, m.in. chamstwo, wulgarność i inne zachowania, po których facetom opada. Ale ja miałam na myśli normalne kobiety z klasą, które są traktowane przez facetów byle jak.

Gość Pawelolsztyn
Frankie_Stein kobieta, która zachowuję się jak na kobietę porządną przystało, zawsze może liczyć na uprzejmość mężczyzny

Inny ciekawy przykład: facet zarabia dużo i chodzi tylko do "dobrych" (czyt. drogich) restauracji, ciąga biedne dziewczę za sobą i oczekuje, że będą płacić po połowie chociaż ona nie ma kasy. Tylko on byle gdzie jadł nie będzie...

Gość arkadeasa
Jak kobieta sama zaprosi to zapłaci, ale skoro TY chcesz jej ten czas "umilić" i sam ją zapraszasz to Ty płacisz Proste. haha dobre Problem w tym ze kobiety nie zapraszaja facetow na randke, bo to do "faceta nalezy 1 krok"