Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

najpiękniejsza_kobieta_na_kafe

Ubolewam nad zanikiem dżentlmeńskich nawyków wśród facetów

Polecane posty

Gość ale duperellleee
pawelolsztyn> może paretytety są nie fair i generalnie uderzają w idee równouprawnienia, ale nie fair jest także że społeczeństwem rządzą stereotypy, a kobiecie trudno się przebić przez hermetyczne środowiska fiutków, którzy się dochrapali jakiejś pozycji :o

Pawelolsztyn - to nie jest kwestia tego, że kobiety generalnie wolą takich facetów. Ktoś kto wiąże się z osobą despotyczną i agresywną z zasady sam ma bardzo "potulną" naturę, masę kompleksów i zawsze był traktowany jak wycieraczka. Łatwo uzależnia się emocjonalnie ("nikt inny nie będzie mnie chciał") i jest gotów wiele wybaczyć za jakiekolwiek przejawy czułości ("pobił, ale mówi, że kocha"). To są toksyczne, patologiczne związki gdzie obie strony są niezrównoważone.

Gość arkadeasa
Nie, do "niebezpiecznych" związków ciągnie tylko kobiety które wychowywały się w podobnym środowisku - nie znają innego modelu. Kompletna bzdura. Gdyby tak bylo, to by oznaczalo ze wiekszosc kobiet wychowalo sie w takim srodowisku, co jest oczywista nieprawda. Ilez to bylo hisotrii ze dziewczyna z porzadnego domu, zwiazala sie z niegrzenczym chlopcem, rodzice ja ostrzegali itd itd

a kobiecie trudno się przebić przez hermetyczne środowiska fiutków alez bardzo latwo, wystarczy jak rozlozy uda

Gość ale duperellleee
zawsze szczery> i chodzi o własnie o takie myslenie z dupy i o dupie :o

Gość Ulla la la la
Dziewczyna, ktora nie potrafi podniesc 3kg bo jest na szpilkach i zmeczona, to nie dziewczyna, a wypierdek i ułom. Należy sie normalnie odżywiać, nie chlać, nie ćpać, bedzie sie miało lepszą kondycję, cieniasku.

Gość arkadeasa
Moorland Wlasnie, ze kobiety wola takich facetow. Jest to zwiazane z emocjami. Dla kobiet bardzo wazne sa emocje, mile lub niemile ale emocje. Najgorsze co moze byc dla kobiety, to zwiazek gdzie nie ma emocjo, gdzie facet jest nudny. Kobiety chca niegrzecznego chlopca, ktory bedzie dla niej grzeczny(jest oczywiste ze dla niej tez bedzie niegrzeczny itd) a mezczyzni chca grzeczne kobieety, ktore beda dla nich niegrzeczne(lozko itd)

arkadeasa - a myślisz, że dobry dom = dobry model związku i dobry balans osobowości? Dzieci z dobrych domów też mogą być zaniedbane, mogą mieć bardzo wymagających, ale "chłodnych" rodziców. Mając złe zdanie na swój temat, kompleksy i ogromną chęć bycia kochanym łatwo jest się uzależnić od osoby która będzie kompletnym draniem, ale od czasu do czasu okaże jakieś uczucia.

arkadeasa - definicję niegrzecznego chłopca każdy ma inną. Dla mnie to po prostu facet który bywa złośliwy, ale nie jest podły tylko właśnie niegrzeczny - coś czasem przeskrobie, ale nic takiego co miałoby zły wpływ na kogokolwiek. Ludzie lubią się wygłupiać i szukają takich którzy będę mięli to samo pojęcie "wygłupów".

Gość arkadeasa
arkadeasa - a myślisz, że dobry dom = dobry model związku i dobry balans osobowości? Oczywiscie ze nie zawsze, ale tez nie zawsze jest na odwrot. Wiele kobiet z dobrych domow, ma niegrzecznych facetow i to nie bynajmnej wszytkie mialy zle relacji. Kobiety lubia niegrzecznych facetow, moze sie zapierac, przeczyc, ale fakty sa nieublagane. Slyszalas by jakis gangster byl wiecznym singlem, mial problemy ze znalezieniem kobiety?

czy faceci dochodza do pieniedzy i wladzy penisami? no nie czy kobiety dochodza do pieniedzy i wladzy wagina? alez jak najbardziej, od lat :-)

Gość Pawelolsztyn
arkadeasa - dokładnie tutaj się zgadzam. Podrywanie czy związek na Bad Boy zawsze działał i będzie działać, i właśnie chodzi o emocje - obojętne jakie, aby były. Bo ilu facetów ciekawi się, czemu ona mnie zostawiła dla jakiegoś prostaka, płaciłem za nią, byłem dżentelmenem, nie imprezowałem, nie denerwowałem jej ,robiłem co tylko chciała.... ahh te emocje :)

Gość Moj facet jest dzentelmenem.
To znaczy: zaprasza mnie na kawe, kolacje, przytrzymuje drzwi, odsuwa krzeslo, jest nienagannie grzeczny itd. W pracy nie pozuje na macho, ale szczerze sie przyznaje, ze kiedy takie kolezanki, jak autorka, prosza go o pomoc, to sie wykreca. Dlaczego? Bo mowi, ze ma sporo pracy, a babeczki pija tylko kawe, plotkuja i albo sa kompletnymi ciapami i niedorajdami, albo leniami, albo, co bardziej pracochlonne, szukaja pretekstu by wyrwac sobie faceta. Mowi tez, ze zawsze z ciezka robota pomaga, ale cos takiego, jak to, o czym piszesz ("dzwiganie 3kg") to wykorzystywanie i zabieranie jego cennego czasu.

Gość arkadeasa
Moorland Prosze, juz sie nie osmieszaj. Nie masz "jaj" by po prostu potwierdzic, ze kobiety lubia niegrzecznych facetow, ktorzy nie szanuja kobiet.

Gość Marek25
I dorzuć jeszcze, że taki "bad boy" to lepszy z wyglądu, niż taki co niby się zajmował kobietą, płacił za nią, był tym dżentelmenem.

i właśnie chodzi o emocje nie chodzi o emocje, kobiety podniecaja sie sila, wladza i pieniedzmi, tylko niektore podnieca inteligencja dla prostych kobiet wladza czy sila tozsama jest z gangsterka dla bardziej wymagajacych z prezesura lub celebrycja (jesli jest takie slowo) dla tych jeszcze bardziej wymagajacych z prezydentura :-)

Gość Pawelolsztyn
wygląd jeżeli chodzi o faceta nie ma praktycznie znaczenia. Jeżeli umiesz "grać" w tą grę, to jako mega brzydal możesz mieć najpiękniejsze laski.

arkadeasa - bo właśnie w dobrych domach rodzice mają najmniej czasu na zajmowanie się dziećmi. Poza tym mówimy o dojrzałych kobietach, czy o buntujących się dziewczynach które dopiero wytarły mleko spod nosa? Chłopcy z dobrych domów też często mają okres buntu, przyprowadzają "nieodpowiednie dziewczyny" i palą po kątach żeby mama nie widziała (nawet jak teoretycznie są już dorośli). Poza tym - jak ja lubię argument z "ośmieszaniem" :) Nie, ja nie lubię facetów którzy nie mają dla innych szacunku. Wręcz uważam to za dobrą cechę, jeżeli facet jest wychowany. Nie znaczy to, że ma połknąć kij i być sztywny, ale nie tylko chamy i damscy bokserzy umieją być ciekawi ;) Marek25 - a co ma wygląd do zajmowania się kobietą? Myślisz, że brak kultury nagle sprawi, że z nieba spadnie Ci twarz modela?

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
arkadeasa mów za siebie. Jak lubisz emocje i niegrzecznych chłopców to się ich trzymaj. Ja ich nie lubię. Taki niegrzeczny co mi chce emocje zapewnić to niech idzie szybko i daleko. A co do kultury to w moim otoczeniu nie jest źle :D. Ale tu chyba działa te magiczne 7% ;).

Gość ZapewneLysiejacy;/
Pawelolsztyn - bzdura.

Gość Pawelolsztyn
zawsze szczery - mylisz pojęcia. Kobieta ma w genach że musi się z wiązać z jaskiniowcem, który spłodzi jej zdrowe dzieci, ma własną jaskinie aby ich tam chronić, jest silny i przyniesie jedzienie dla młodych, ma poważanie u stada co zapewnia pewniejszą przyszłośc dla potomstwa. Inaczej się to w dzisiejszych czasach przedstawia, ale kobieta dalej to czuje i tego potrzebuje.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
oczywiście, że facet źle znosi rywalizację z kobietą. Jak wygra to przecież żadna chwała bo "wygrał tylko z kobietą", jak przegra to chyba jeszcze gorzej. Chwały żadnej do zyskania, za to do stracenia dużo.

Gość arkadeasa
arkadeasa - bo właśnie w dobrych domach rodzice mają najmniej czasu na zajmowanie się dziećmi. P Chcesz powiedziec ze w rodzinach patalogicznych, rodzinach gdzie np jest pijanstwo itp rodzice maja wiecej czasu i zajmuja sie wychowyaniem dzieci? Prosilem Cie zebys sie nie osmieszala

ZS - istnieje jednakże aspekt, ośmiesz przeciwnika, męskie ego źle znosi rywalizację z kobietą, ba! nawet nei dopuszcza do świadomości, że kobeita jest jego rywalem, stąd te śmieszne przejawy szowinizmu zgadzam sie z toba, wielu facetow ucieka od rzutkich, bystrych, dominujacych kobiet wlasnie z tej przyczyny, ze my faceci chcemy rywlizowac z innymi facetami a nie z kobietami i tak byc powinno jak swiat swiatem kobiety rywalizowaly z kobietami a mezczyzni z mezczyznami dlatego tak wiele atrakcyjnych acz inteligentnych kobiet ma problem z utrzymaniem zwiazku, faceci wola z takimi kobietami sie kumplowac niz plodzic dzieci :-)

Gość Pawelolsztyn
ZapewneLysiejacy;/ chcesz się założyć ?

Gość arkadeasa
Poza tym mówimy o dojrzałych kobietach, czy o buntujących się dziewczynach które dopiero wytarły mleko spod nosa? Chłopcy z dobrych domów też często mają okres buntu, przyprowadzają "nieodpowiednie dziewczyny" i palą po kątach żeby mama nie widziała (nawet jak teoretycznie są już dorośli). Mowa jest o dojrzalych facetach. Arguemnet z facetami, jest do du.. bo nijak sie nie odnosi do kobiet. Mowa jest o kobietach, ze one lubia dranskich, niegrzecznych facetow. Znowu sie osmieszasz. prosze przestan

zawsze szczery - mylisz pojęcia pawelku, napisales to samo co ja, tylko w innym aspekcie wladza, pieniadze, sila - to pseudo dowody "dobrych genow" nastepnym razem zastanow sie zanim napiszesz "mylisz pojecia" :-)

najpiękniejsza_kobieta_na_kafe BeBols - tak naprawdę większośc kobiet szuka dżentelmena i tu bym ostro dyskutował

Dlatego ja tam nigdy do żadnej nie "startowałem". Niech Ci lepsi tworzą związki i płodzą te potomstwo itp.