Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

najpiękniejsza_kobieta_na_kafe

Ubolewam nad zanikiem dżentlmeńskich nawyków wśród facetów

Polecane posty

Skąd mam wiedzieć? Wiem, że zapraszają, bo opowiadają o tym na porządku dziennym, ale przecież nie prowadzę statystyk ile razy każda moja znajoma sama zaproponowała pierwszą rankę. Podobnie jak nie wiem ile razy zrobił to facet :)

Przepraszam - stereotypem jest przytrzymać drzwi albo pomóc nieść ciężkie siaty?

Gość arkadeasa
Tylko faceci którzy nie mają powodzenia myślą, że kobiety nigdy nic nie zrobią same...a one zwyczajnie nie są zainteresowane. Znowu to ograniczone myslenie. Na jakiej podstawie sadzisz, ze piszesz na podstawie swoich czy tylko swoich obserwacji?

Gość fruuuuuuuuuuu_
on nei traktuje mnie jak koleżankę ciągle się wprasza a to do mnie, a to jak siedzę przy lapku i pracuje i świata poza ekranem nei widzę, to przychodzi pogadać. no niech ci bedzie ,chociaż ja uwazam ze on traktuje cię jak kumpele do pogadania o każdej porze dnia .Dlaczego go nie poprosiłaś o pomoc? to niekobiece?

Gość jakie Wy jesteście ograniczone
to akurat należy do dobrego obyczaju

Gość arkadeasa
Przepraszam - stereotypem jest by to kobieta gotowala i sprzatala dom?

tak, to na podstawie moich obserwacji :) Średniowiecze minęło, przynajmniej w moim otoczeniu, i jeżeli kobiecie podoba się facet to nie będzie czekać jak mimoza aż on się zainteresuje.

Gość Pawelolsztyn
z tego co widze, to każda oczekuję spotykać dżentelmenów, ale same to jak k*urwy mogą się zachowywać. tak w dużym i mocnym skrócie :)

arkadeasa - a co ma jedno do drugiego? Przecież ja sama uważam to za normalne przytrzymać drzwi i przepuścić osobę stojącą za mną albo pomóc nawet znajomej/znajomemu nieść coś ciężkiego.

Gość arkadeasa
tak, to na podstawie moich obserwacji Średniowiecze minęło, przynajmniej w moim otoczeniu, Zapomnialem ze Ty jestes na zachodzie Europy, rzeczywiscie tak jest inaczej. W Polsce, kobiety bardzo rzadko robia 1 krok, bardzo rzadko.

Gość jakie Wy jesteście ograniczone
i to bezustanne mieszanie do tych spraw pieniędzy:D

Gość arkadeasa
Moorland Co ma wspolnego? Pomysl troche

Gość Pawelolsztyn
Moorland - miło usłyszeć trochę normalności :)

arkadeasa - to tylko mogę współczuć... Sama nie lubię postawy "mnie się należy", ale przeginanie w drugą stronę i w ramach "zasad" zapominanie o kulturze też nie zasługuje na poklepanie po plecach.

arkadeasa - no myślę, myślę i wymyślić nie mogę, bo sprzątanie nie ma nic wspólnego z kulturą.

Gość arkadeasa
Moorland Problem jest znacznie glebszy. Zauwaz ze nawet w tych "zasadach ktore przystoja kulturalnemu facetowi" faceci sa dyskryminowani. Kulturalny facet ma przepuszcza kobiety w dzwiach, nosic ciezkie zakupy, podawac plasz. A zobacz co ma robic kulturalna kobieta?

Gość ale duperellleee
co ma do tego równouprawnienie? Gdyby feministki chciały zrównać fizycznie kobiety i facetów, to najpierw kazałby im rodzić dzieci :o Chyba kultura nakazuje pomóc osobie słabszej, nie radzącej sobie z pakunkami, cięzarami. Ja zawsze pomagam, nawet jak jakiś facet niesie za dużo, ma problem żeby wózek wystawić, dlatego uważam że ktoś silniejszy, ewentualnie z wolnymi rękoma powinien pomóc, chyba mu korona z głowy nie spadnie. Otwierania drzwi, odsuwania krzeseł nie lubie, jestem kobietą a nie jakaś świętą krową :o

To Tobie się wydaje, że kulturalne kobiety nie przepuszczają w drzwiach ludzi stojących za nimi? Albo stoją jak idiotki i patrzą kiedy ktoś szarpie się z czymś i nie może sobie poradzić z wniesieniem tego np. do autobusu? Tudzież, że kobieta nie poda koledze/partnerowi kurtki? To zwykła uprzejmość, którą powinien znać i rozumieć każdy.

Gość arkadeasa
tak naprawdę większośc kobiet szuka dżentelmena haha, zart dnia Kobiety nie lubia dzentelmenow, spokojnych uloznych facetow bo z takimi sie nudza. Kobiety lubia drani,chamow, bo z takimi sie nie nudza i zapewniaja kobieotm co dla nichj jest bardzo wazne - emocje w zwiazku. Kobiety wola byc bite od czas do czasu, bo wtedy sa emocje, niz miec faceta spokojnego, z bo z takim sie nudza.

Gość Pawelolsztyn
feministki sobie mogą kazać... nie rządzą jeszcze tym światem... na szczęście! pomysł np. żeby 50% miejsc w sejmie było dla kobiet - aby było równo. Dziwne trochę w państwie, gdzie kobiet jest więcej, i jak by chciały, to spokojnie i 100% miejsc mogły by zająć, tylko o wiele łatwiej jest wnieść że 50% ma być i kropka, tupnę nóżką i mi się należy!

arkadeasa - mam nadzieję, że żartujesz - chociaż żart nawet nieśmieszny :)

Gość arkadeasa
Moorland Znajdz mi odpowiednik kulturalnego zachowania u kobiety do kulturalnego zachowania faceta polegajacego na przepuszczaniu kobiet w dzwiach? Facet by byc uwazanym za kulturalnego, musi wykonywac szereg gestow w stosunku do kobiet, a co musi robic kobieta wzgledem faceta by byc uwazana za kulturalana? Uwazasz ze tyle samo?

Gość arkadeasa
Moorland Nie zartuje, o tym mowia wszelkie badania, badania psychologow. Kobiety lubi drani.

Gość arkadeasa
Niebezpieczne związki w oczach kobiet często jawią się bardziej jako atrakcyjne niż groźne. Zagadką niezwykłej popularności zimnych drani zajęli się nawet psychologowie. Naukowcy ze Stanowego Uniwersytetu New Mexico doszli do wniosku, że typ modelowego podrywacza odnosi sukcesy dzięki kombinacji trzech cech, które określono mianem "mrocznej triady". Co składa się na ten zestaw? narcyzm zachowania antyspołeczne, impulsywne i nieobliczalne uiejętność wiarygodnego kłamania

Uważam, że dzięki temu "równouprawnieniu" kobieta która wepchnie się drzwiami i puści je, żeby uderzyły faceta w twarz jest tak samo niewychowana jak facet który jej nie przepuści. Jeżeli ja wychodzę pierwsza z mieszkania to jest to zupełnie naturalne żeby przytrzymać partnerowi drzwi - przecież nie złamię mu nimi nosa bo jestem kobietą :D

Gość Pawelolsztyn
niestety zgodze się z arkadeasa, bo ile kobiet mówi "jejku nie chce być z już z moim facetem bo jest nudny ale nie umiem od niego odejść, pomocy!" po prostu odchodzą... a jak chłop przywali w łeb, powyzywa a później przeprasza i mówi, że kocha to związek się trzyma. Nie popieram tego w żaden sposób, ale fakty mówią same za siebie.

Oho,...zaraz przeczytamy, że "tysiące psychologów' o tym mówią ;) Nie, do "niebezpiecznych" związków ciągnie tylko kobiety które wychowywały się w podobnym środowisku - nie znają innego modelu.