Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia1990

Starania o dzidziusia od Czerwiec 2012

Polecane posty

Gość Lola1983
Nie zagladalam jeden dzien do was a tu sie tyle wydarzylo :) nie mam ajak oisac bo od wczoraj opiekuje sie moja 3 letnia bratanica :) meeeega duzo roboty jest przy dziecku :) podczas zakupow w tesco natknelam sie wczoraj na test ciazowy,ktory rzekomo wykrywa bardzo wczesna ciaze, dwudniowa czy jakos tak, no w kazdym razie stezenie Bhcg 10 czegos tam, a wiec rzeczywiscie jest bardzo czuly bo standardowe wykrywaja stezenie 25... No wiec rozochocona obietnicami,ze wykrywa tak szybko zrobilam go popoludniu ... Oczywiscie wynik negatywny :( wczoraj byl 25 dzien cyklu, cykle mam bardzo dlugie bo ok 35-40 dni wiec ludze sie,ze moze nawet dka tak "cudownego" i czulego testu to bylo za wczesnie... Dargatka jesli masz w poblizu gdzies tescoto moze poszukaj tego hiper czulego testu i zatestuj. Nie pamietam dokladnej nazwy tego testu ale to jest taki paskowy, w cienkim, rozowym kartoniku... Kosztuje w granicach 5 zl za sztuke wiec oczywiscie wzielam na zapas ;) No, w kazdym razie trzymam kciuki, za nas wszystkie :)

dargatko kochana zapomnij o tym wyniku testu, spokojnie, zadna z Nas nie widzi sensu go robic teraz a mamy podobne cykle, i zadna z Nas nie robi go bo uwazamy ze i tak teraz by wyszedl negatywny wynik poczekaj ;) wiesz jak czas przyspieszyc? nie zamartwiaj sie tak! :)

Gość dargatka85
no właśnie ja poczytałam sobie na forach o testach i z opinii wynika, ze jednak najczulsze sa te paskowe a nie te płytkowe, których normalnie używamy. mają o wiele większą czułość....a najlepszy podobno jakiś clearblue elektroniczny:)

lola czekaj do terminu@ ale ja waruje zeby ten czas szybciej minoł mężowi nie mowie o mojej panice on podchodzi do tego spokojnie wie ze ja jestem panikara i juz mnie uspokajał żebym czasem sie nie przejmowała jak się nie uda za pierwszym razem wiec to moj facet jest ten stonowany i spokojny a ja mam metlik w glowie....

czytam o wczesnych objawach ciazy i sie doszukuje ale mnie nie boli w dole brzucha siusiu robie jak zwykle tylko przez te uczucie w gardle sie nakrecam ale przeciez jestem przeziebiona i to nic nie oznacza. Ja przezd miesiaczka mam bole brzuszka takie nie duze jestem senna jest mi zimno i mam zachcianki wiec ciezko bedzie mi cos wyktyc a wy jak sie czujecie przed @?

Gość dargatka85
ja mam zawsze ból piersi, brzucha, kręgosłupa i strasznego nerwa...... teraz ma wszystko poza bolem kręgosłupa....

Gość Lola1983
Kurde caly wywod tu walnelam i rozladowal mi sie ipad :-| i przepadlo... Dupa ! :-< W kazdym razie pisalam,ze ten test ciazowy nazywa sie Pepino :-) http://aligata.eu/Test-ciazowy-dipstrip-paskowy Przyszla_mamusia wiem,ze powinnam poczekac do dnia @ ale mialam nadzieje,ze jakims cudem zobacze chociaz cien drugiej kreski :/ no ale moze nic straconego jeszcze... Bardzo bym chciala, zeby w tym cyklu sie udalo bo potem dopiero za 2 miesiace bede miala szanse...bo w przyszlym cyklu nie bede juz brala zadnych lekow na stymulacje owulacji a moj organizm sam niestety nie owuluje :( wiec nawet sie nie ludze,ze w przyszlym miesiacu bylaby szansa...no wiec przyszly cykl poswiecam na badania i dopiero w kolejnym bede miala HSG i po tym ewentualne szanse na nowe starania... Ciezkie to wszystko.... A objawow przed @ od dobrych kilku miesiecy nie miewalam bo nie miewalam owulacji, wiec teraz gdy bola mnie piersi, podbrzusze caly czas od dnia owulki to cala jestem podjarana,ze to moze to!!!! :)

Gość Lola1983
...i sikam czesto, budze sie w nocy ok 4 godziny i musze zrobic siku bo mam meeega parcie na pecherz, ogolnie za dnia tez czesciej sikam niz zwykle ale przed okresem tez nieraz tak mialam ... :/ probowalam kilka razy zmierzyc z rana temperature ale jakos nieudolnie mi to szlo :/

Gość dargatka85
a ja szukam w sieci czegos na temat tego mojego "budyniowatego" śluzu....

Gość Lola1983
Z ta tempka to skomplikowana sprawa i wiem,ze takie wyrywkowe mierzenie to sobie o kant d**y mozna roznic no ale wiadowo,ze sie juz wszystkiego lapiemy :-) A ja zaryzykowalabym stwierdzenie takie, ze skoro masz bol piersi to owulka byla... Tak kiedys slyszalam i to by sie chyba zgadzalo bo ja nie miewam owulacji w zwiazku z czym nie miewam objawow przed @ ...

Zycze powodzenia wszystkim starajacym sie kobieta nam z mezem udalo sie za pierwszym:) razem :) i myslimy o nastepnym jestem mloda mama mam 21 lat i wlasnie zaczynam prowadzic bloga o ciazy dzieciach itp Jesli juz zajdziecie w ciaze http://mojmalydzieciak.blogspot.com/ zapraszam do czytania pisze o sprawach z wlasnego doswiadczenia

Gość dargatka85
no piszą,że w początkowym okresie ciąży jest taki śluz, ale pisza rownież 1000 innych rzeczy:(

Gość Lola1983
Dziewuszki a moze ktoras z was sie orientuje jak to jest z ta szyjka macicy na poczatku ciazy... Powinna byc nisko czy wysoko bo ja szukam i czytam i wszedzie pisza co innego... Wiem,ze przed okresem ogolnie powinna byc nisko

dargatka85 ja mialam identyczny śluz i okazalo sie ze jestem w ciazy nie mowie ze tak musi byc ale raczej to dobry znak:)

Gość dargatka85
mnie piersi bolą juz od 3 czy 4 dni-identycznie jak na @ tylko cos za wcześnie bo 2 tyg przed.

Gość dargatka85
ooooo mamy nową fajną koleżankę dusię:) dopiero się pojawiła i już na duchu podniosła:)

Gość dargatka85
ooooo mamy nową fajną koleżankę dusię:) dopiero się pojawiła i już na duchu podniosła:)

Widze ze moj rocznik 90 :) witam tak ja bardzo chcialam dziecka i "wariowalam" ze tak powiem zrobilam 4 testy nawet a co do sluzu to wlasnie mialam taki Budyniowy i tez dokladnie 2 tygodnie przed az wkoncu zrobilam Hcg test i przed miesiaczka tydzien wiedzialam ze jestem w ciazy

Gość dargatka85
robiłaś w laboratorium? i ile ci wyszło tego hcg?

Gość Lola1983
Ja tez cos czuje, ze Dargatce sie udalo :-) :-D