Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hej dziewczyny ;) widze że u was większość dzidziusiów to chłopcy ;) Gratuluję ! Ja czekam na dziewczynke ;))) czuje sie dobrze , malutka tak samo, kopie coraz mocniej z czego sie ciesze ;) dzisiaj byłam na badaniach morfologia i mocz - wyniki w poniedzialek to zobacze jak tam moja Hb ;) 2 pazdziernika wizyta już sie nie moge doczekac ;) Pozdrawiam cieplutko ;)

Gość malenstwo@interia.pl
mama2013 moje malenstwo też coraz bardziej kopie a teraz to chyba czkawke ma:-P bo bardzo mnie już skopal. jutro wizyta u lekarza po l4 wreszcie trochę odpoczne:-)

dzień dobry ja już też zaczęłam czuć pukanie w brzuchu :) nareszcie bo to już 20 tc :)) macie też dziwaczne sny w nocy? miłego dnia

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........22...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ....................................Warszawa Anitka90............15.02.2013..........18...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........19. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........22.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........23...........CH..........N ie mcy Ninkaa86...........15.02.2013...........19 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........19......................UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013............................. .........Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............19..........DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........21...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17.....................Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........17.02.2013.............20..........???.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............18...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. ........Węgorzewo

no zdarzaja sie dziwne sny, ale ostatnio coraz czescie musze w nocy wstawac na siusiu... masakra jakas, ledwo zasne a tu juz budzi mnie pecherz i ide do wc a tu doslownie 3 kropelki... eh... ale sie trzeba przyzwyczajac powoli, bo jak sie nasze maluszli urodza to trzeba bedzie w nocy wstawac :P a ja jutro na wizyte ide, ciekawa jestem ile moj synek ma juz cm i ile wazy :)

Gość Judka9876
Cześć Dziewczyny, U mnie już trochę po strachu (mam nadzieję), dostałam w piątek duphaston i no-spę na w razie co, bo nie wiedzieli kompletnie skąd miałam takie dziwne beżowe upławy. Ale na razie jest ok:) strasznie się bałam. Ale tak samo jak Wy czuję codziennie ruchy mojego Synka i to są najpiękniejsze chwile w moim życiu:) Od przyszłego tygodnia zaczynam już malować pokoik dla naszego dziecka, bo podobno jak się zaczyna ogrzewać dom to gorzej schnie farba. Miłego dnia:)

Mama2013luty oczywiście czekamy na info po wizycie :) Judka dobrze, że już wszystko w porządku :) Dziewczyny czekamy na więcej zdjęć na mailu

Dziewczyny, powiedzcie mi czy codziennie czujecie ruchy mniej wiecej tak samo intensywnie? Moje dziecko jest od dwóch dni jakby wyciszone, dzis dopiero wieczorem nabrało ochoty na kopniaki a w ciągu dnia cisza, już zaczynałam się martwić, pukam i stukam a ten hrabia/ta hrabianka nic .... Po drugie chciałam tez sie dowiedzieć czy miewacie skurcze nocne w łydkach, mnie męcza niesamowicie, przez kilka minionych nocy miałam chyba ze trzy a ból przy tym..... I po trzecie, jakie macie wyniki glukozy( cukru) Ale pytam o tę podstawową, robioną jakis czas temu nie o tą w 24 tc. Ja mam cały czas za wysoki ten wynik i coraz bardziej sie boję cukrzycy:( Basssia 87 - co powiedział diabetolog? Miłego wieczoru:)

hej :) ja tez tak mam że raz moja mała szaleje a później cisza.... aż się juz martwie że cosik nie tak....a le znowu zaczyna:) macie rację to cudowne uczucie :) ja glukozę na początku chyba miałam 89 ale muszę sprawdzić bo niejestem pewna... ja dzisiaj miałam robioną tą po obciążeniu...masakra...ale w sumie byłam nastawiona chyba na cos gorszego... wcisnełam cytrtnkę i było do przeżycia:) jutro wyniki :) ja zdjęcia na meila postaram sie wrzucic ale najpierw muszę je zrobić :) trzymajcie się :) mam nadzieje że u wszytskich ok :)

Dziekuję ci moje konto za te informację o ruchach - uspokoiłaś mnie. Ja mam na granicy ten wynik a juz boję sie mysleć jaki będzie po wypiciu glukozy...

Gość sysia09
witam:) na tym forum chyba mnie jeszcze nie bylo... Ale z checia dolacze sie do was:)

a ja dzis na 9:30 wizyta :) dowiem sie ile moj synek ma juz cm i ile wazy :) a wyniki po obciazeniu wyszly mi w normie wiec chyba nie mam sie czym dodatkowo stresowac, wystarczy ze mam toxo i problem z tarczyca... no ale coz... moj maluszek corasz czesciej daje znac o sobie :) ale tez tak mam ze rusza sie a pozniej cisza... to chyba nirmalne :) no dziewuszki dawac fotki na meila :)

Iskierka, moje konto ja też wczoraj się zaczęłam martwić, bo nie czułam ruchów, a kilka dni wcześniej codziennie i to mocne a wczoraj dopiero wieczorem i to baaardzo lekkie może po prostu to tak jak z nami, są dni leniwe :P ja też kilka razy miałam skurcze w łydce w nocy teraz śpię z poduszką pod kolanami ( w zależności czy śpię na boku czy na plecach) Mama2013luty czekamy na info :) sysia witaj :)

Iskierka-moj synek tez czasem jest bardziej leniwy,czasem mniej,ale mniej to raczej wtedy,kiedy ja jestem duzo w ruchu.Jak sie poloze na plecach i przyloze reke do brzuch,to kopie zawsze,tak go sprawdzam;),bo tez mnie nieraz wkurza,ze jakos mniej sie rusza,ale to pewnie zalezy od dnia.Glukozy nie mialam robionej w ogole jeszcze,wiec nie pomoge. ostatnio w nocy obudzil mnie skurcz lydki,teraz sie pilnuje,zeby brac magnez przed spaniem i jest spokoj. Ewuska-ja tez mam dziwaczne sny,czasem koszmary.Budze sie czesto w nocy,jak nie na siku,to wlasnie z powodu snow,poza tym moje dziecko jest bardzo wymagajace i moge spac tylko idealnie na boku,inaczej od razu kopie jak wsciekly,przeszkadza mu to,choc jak spie tak jak on lubi,to spi i nie rusza sie cala noc. Mama2013-daj znac jak po wizycie. Lolunia-ty tez masz dzis wizyte,jak tam? Anulka-witaj,ja mam jakies 2 kg na plusie,24 tydzien. Lunek-gratuluje synka:) Judka-jaki kolor wybraliscie dla malego?Dobrze,ze u ciebie juz lepiej. Sysia-witaj:) U mnie ok,za tydzien wizyta,w weekend popralam i poprasowalam malemu ubranka juz,troche sie nazbieralo tego,a jeszcze dojdzie niemalo.

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........22...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ....................................Warszawa Anitka90............15.02.2013..........18...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........19. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........22.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........24...........CH..........Niemcy Ninkaa86...........15.02.2013...........19 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........19......................UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013.....................................Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............19..........DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........21...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17.....................Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........17.02.2013.............20..........???.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............18...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo

Gość Judka 9876
Bayer Lev My zdecydowaliśmy już wcześniej, że byśmy tak czy inaczej pomalowali na beż/ecry, bo nie chcemy narzucać naszemu dziecku czegoś:) Dodaję do tego tapetę - taki szeroki pasek na wszystkich ścianach w misie i tapetę oprawiam w taką jakby ramkę z listew:) będzie miał jak Mały Książe:) Miłego dnia Mamuśki:)

Gość sysia09
a tak wogole to duzo juz przytylyscie? Bo ja to az 8kg chociaz tego nie widac ale boje sie co bedzie przez drugiem 20tyg:)

Hej a ja nadal męcze sie z bólem pleców, jednego dnia bola bardziej innego lzej ale zapomnac o sobie nie dadza chyba...ja tez juz powoli kompletuje rzeczy dla małego, mam troche ciuszków, narazie sie wstrzymuje z zakupem ciuszków a skupiam na rzeczach do pokoiku. meble, lozeczko juz mam, teraz materac posciel itd... jesli chodzi o kolor to mysle o niebieskim ladnym bo meble mam biale i lozeczko a dodatki chce bezowe...tez szukam jakiejs fajnej tapetki lub paska z misiami, widział ktos? pozdrawiam cieplutko :*

ps. przytyłam 6 kg i jestem przerazona....troche...ale mam nadzieje ze do konca zmieszcze sie w 12-15 kg....

Gość Judka9876
Co do przytycia to mi poszło tylko w brzuch i w piersi:) i przytyłam dopiero 1,5 kg:) a to już końcówka 20 tyg:), więc mam cichą nadzieję, że max 10 kg mi przybędzie:-)

Gość sysia09
mi tez poszlo w cycki i w brzuch:) mam nadzieje ze nigdzie indziej mi nie pojdzie:D i nie wiem gdzie te 8kg jest:) ale niestety jest:) jak mowie ile przytylam to nikt mi nie wierzy:)

Ja w pierwszej ciazy mialam w 20tc 1,8 kg na plusie,w dniu porodu 12kg ,przybiera sie najwiecej jednak w trzecim trymestrze,ale na pocieszenie wam powiem,ze niby 12kg,a poszlo w brzuch i piersi,wiec nie ma co sie martwic kilogramami:)zaraz po porodzie wchodzilam w stare jeansy,mam nadzieje,ze tu tez tak bedzie i ze tez mnie omina rozstepy-oby,oby. Kati-ja sie powoli zbieram tez do kompletowania poscieli,bo kolderke,lozeczko mam,do kupowania pieluch tetrowych i takich tam dupereli.Wole miec troche wczesniej wiekszosc rzeczy przygotowane i poprane,bo nie wiadomo jak sie bede czula w koncowce ciazy. Judka-to ladnie bedzie w pokoiku mial maly:)

Kati ja przytyłam porównywalnie do ciebie, jestem jakieś 5 kg na plusie w 22 tygodniu. Co do ruchów o u mnie też jednego dnia małe wariuje tak, że aż brzuch podskakuje, a następnego jest praktycznie cisza. W ten weekend tak rozrabiało wieczorami, że aż nie mogłam usnąć. Do tego chyba wczoraj zjadłam coś nie tak, bo wieczorem bolał mnie żołądek, a w nocy obudził mnie ból brzucha. Na szczęście przeszło po nospie, ale czuje się dziś trochę niewyraźnie. Poza tym czekam z niecierpliwością na USG połówkowe. Mam je dopiero w przyszła środę.

no ja tez juz troche przybrala na wadze :P maluszek moj ma sie swietni i wazy 340g :) juz czuje bardzo wyraznie jak kopie, a dzis po obiadzie no strasznie kopal, chyba posmakowaly mu golabki ktore robilam :) kolejna wizyta 30 pazdziernika :)

Gość sysia09
:) fajnie Ci ze juz po wizycie ja dopiero za tydzien:/

Gość sysia09
:) fajnie Ci ze juz po wizycie ja dopiero za tydzien:/