Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

MAMA2013LUTY - chociaż będziesz pod stałą opieką, byłabym spokojniejsza o swoje dziecko w szpitalu. Wysokie ciśnienie, ja dla porównania też miałam dzisiaj mierzone (pierwszy raz w ciągu całej ciąży) które wynosi 110/80. Nasza córeczka tez prawdopodobnie będzie długa, bo przy każdym usg lekarz patrzył w swoją książeczkę z normami długości dzieci, z której wynikało, że nasza córeczka ma rozwinięta kość udową dwa tygodnie na przód w stosunku do pozostałych części ciała. Tylko ja cały czas boję się, że dotrwam do terminu porodu:( POZDRAWIAM WSZYSTKIE SERDECZNIE, a Ty MAMA2013LUTY trzymaj się dzielnie:)

WItajcie! Trzymam kciuki za dziewczyny, które są w szpitalach! Teraz już nie ma żartów, to ostatnie "podrygi" w ciąży... Mi także jest już coraz ciężej, coraz mniej zgrabnie itp. Dziś wybrałam się na spacer tak na 1 h, było fajnie, dotleniłam się, ale tak się zziajałam, że potem ledwo dychałam. Poza tym dziś po raz pierwszy odczułam, co to bolesne skurcze, bolało mnie jak na @. Nie wiem jak to będzie przy porodzie...ehhh. Jestem też w trakcie prania, prasowania i pakowania torby, ale tak jak któraś z Was wspomniała trzeba robić przerwy, bo kondycja już nie ta. Ja mam wizyte u lekarza w poniedziałek, mam nadzieje, że też sie dowiem ile synek waży, mierzy :) Życzę Wam zdrówka i siły do wytrwania do końca!

Jaki tu spokój, na na na Nic się nie dzieje, na na na na;) U mnie sennie, na nic nie mam siły, miałam dzisiaj poprać kucyki, ale może jutro się za to wezmę.

Dziewczyny trzymam za Was i Wasze bąble kciuki :) :) żeby jak najdłużej wytrwać w dwupaku :)

hej dziewczyny w koncu znalazłam chwilke zeby do Was zajrzec u Nas dzis przepiekna pogoda wiec korzystalismy ;) myslalam ze moje konto dalo juz znac co i jak a tu cisza mam nadzeje ze wszystko ok;) bayer lew na razie czekam na nastepna wizyte i wtedy sie dowiem co i jak . ninka ja o zelu to usłyszałam od Was wiec nie wiem jakie ma naprawde działanie musisz poszukac w necie informacj lunek marzenka ja czekam na drugie i powiem Wam ze tez mam bardzo duzo obaw czy sobie poradze ;) greengrass mysle ze mozesz zaczac szykowac rozmiar 62 ja pamietam ze rozmiar 56 uzywalam tylko dwa tyg corka jak sie urodzila miala 56 cm ;)Po tem tylko bedziesz wymieniac ;) mamaaluty o kurcze ale masz juz duza dzidzie to faktycznie mozesz wczesniej sie rozpakowac w sumie lepiej abys teraz była juz na miejscu lutowanik Ty to kobieto zaczni sie troche oszczedzac bo z tego co piszesz to mozesz byc nastepna ;) iza fajnie ze u Was wszystko ok;) U nas wczoraj wieczorem pojawiły sie bolesne skorcze ciekawe czy dociagne do terminu;) Jutro mam w planach pranie ubranek bo widze ze jestem daleko w lesie zobaczymy co z tego wyjdzie;P Dobranoc

Roosa i moje konto - Gratuluję! Jak się czujecie ty i maleństwo? MAMA2013LUTY - dobry pomysł na nową tabelkę ;) Mój maluszek też przynajmniej raz dziennie ma czkawkę... Właśnie teraz ma, biedactwo. Marzena1704 - Witaj! Ja mam jutro na 16:20 wizytę u lekarza, od ostatniej minęło 4.5 tygodnia, Filipek powinien juz ważyć ponad 2 kg ;) Mamuśki wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala i się zacięłam. Mam do was wszystkich pytanie: Jakie ciuszki pakujecie, tzn czy np: - body na krótki czy długi rękawek, białe, czy w inne kolory, z nadrukami... -a pajacyki jakieś kolorowe czy takie delikatne kolory, białe, kremowe, no i wszystkie wydaja mi się takie duże... - kaftaniki... Najbardziej chyba są potrzebne pajacyki bo są całościowe, jak myślicie? Czy wszystko powinno być białe, ewentualnie delikatnie błękitne...

Gość fotografia paulina k.
Witam!!! Poszukuję chętnych mam z wielkopolski na darmową sesję zdjęciową swojego maluszka! Interesują mnie małe dzieci do 2 miesiąca życia, ale im młodszy noworodek tym lepiej (ponieważ dłużej śpi, także w trakcie zdjęć), sesja jest całkowicie darmowa, jedynym warunkiem jest wyrażenie zgody na opublikowanie zdjęć dziecka w moim portfolio i na mojej stronie fotograficznej.Najmłodsza moja klientka miała 5 dni, dzieci do drugiego tygodnia życia miałam przyjemność gościć u siebie niejednokrotnie, dokładam wszelkich starań aby sesja nie wiązała się ze stresem dla mamy i maluszka. Chętne mamusie zapraszam do kontaktu poprzez napisanie wiadomości pw na facebooku lub odszukanie maila bądź numeru telefonu na moim profilu na fb i kontakt ze mną. oto link do mojego profilu https://www.facebook.com/PaulinaKosickaDerakP hotography polecam serdecznie bo warto! wspaniała pamiątka!

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. moje konto.........24.01.2013..........37.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........38...........CH........... Niemcy kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Ratea...............03.02.2013..........34...........DZ.. .......Bydgoszcz izmaizma..........04.02.2013...........34.dwie dziewczynki..Inowrocław goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica __aga__.............05.02.2013...........34...........DZ. ...Londyn/Radom Inspektor1.........07.02.2013............................ .....Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo kati=)..............10.02.2013............33.. .........CH........Rzeszów netta2..............11.02.2013 ..........35..........CH..........Warszawa lidsta...............11.02.2013............35. ...... CH..........Poznań LutowaNiki........11.02.2013.............35..........CH.. . ...Szczecin green-grass.......12.02.2013.............35..........CH .......Bochnia kasienka.m.........14.02.2013...........29..........DZ... .........Pińczów MAMA2013LUTY...14-02-2013...........35...........CH...... ..Rzeszów Anitka90............15.02.2013..........25...........CH.. ........Kraków Ninkaa86...........15.02.2013...........34 ..........DZ ........Szczecin BetiGl...............15.02.2013............30........... ...........Gliwice aclerya............17.02.2013.............27...........CH .......Warszawa Gusia09 ...........18-02-2013.............34..........DZ........Cz-w a justylda..............20.02.2013............34........... DZ.......... Mikołów wrzesniowa mama...22.02.2013........32.........................UK Ewuskaaa.........22.02.2013.............34..........CH.. .......ok/Wa-wy Marysia2013......22.02.2013.............34..........DZ... ....Skierniewice Lusesitaaaa........22.02.2013...........34............DZ. ........Wrocław ANIKM83...........22.02.2013............32............CH. ... ......Gliwice Nuss ...............24.02.2013............26............CH....... ...K oło malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....32...........CH........Wieluń kaja-@@@@@...18-02-2013.............34............DZ..... .. ...Elblag sysia09.............27.02.2013.............33..........CH .......Końskowola Kasia-Angel........28.02.2013............32..........CH.. ......Jelenia Góra anetka_1991.....28.02.2013.............33...........DZ... ........Radom *Iskierka*.........28-02-2013... .........27...........DZ .........Rawicz ania01985........28-02-2013.............32...........DZ.. ........Kraków Lunek...............10.03.213..............25.........CH. ........Lublin Iza87..............28.02.2013..............25.........CH. ........Jelenia Góra Marzena1704......26.02.2013...........33......... DZ........Kraków MAMUSIE: Roosa .......11.02.2013..ur.07.01.2013.........w.35.tc......DZ ..... ..Kraków

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. moje konto.........24.01.2013..........37.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........38...........CH........... Niemcy kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Ratea...............03.02.2013..........34...........DZ.. .......Bydgoszcz izmaizma..........04.02.2013...........34.dwie dziewczynki..Inowrocław goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica __aga__.............05.02.2013...........34...........DZ. ...Londyn/Radom Inspektor1.........07.02.2013............................ .....Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo kati=)..............10.02.2013............33.. .........CH........Rzeszów netta2..............11.02.2013 ..........35..........CH..........Warszawa lidsta...............11.02.2013............35. ...... CH..........Poznań LutowaNiki........11.02.2013.............35..........CH.. . ...Szczecin green-grass.......12.02.2013.............35..........CH .......Bochnia kasienka.m.........14.02.2013...........29..........DZ... .........Pińczów MAMA2013LUTY...14-02-2013...........35...........CH...... ..Rzeszów Anitka90............15.02.2013..........25...........CH.. ........Kraków Ninkaa86...........15.02.2013...........34 ..........DZ ........Szczecin BetiGl...............15.02.2013............30........... ...........Gliwice aclerya............17.02.2013.............27...........CH .......Warszawa Gusia09 ...........18-02-2013.............34..........DZ........Cz-w a justylda..............20.02.2013............34........... DZ.......... Mikołów wrzesniowa mama...22.02.2013........32.........................UK Ewuskaaa.........22.02.2013.............34..........CH.. .......ok/Wa-wy Marysia2013......22.02.2013.............34..........DZ... ....Skierniewice Lusesitaaaa........22.02.2013...........34............DZ. ........Wrocław ANIKM83...........22.02.2013............32............CH. ... ......Gliwice Nuss ...............24.02.2013............26............CH....... ...K oło malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....32...........CH........Wieluń kaja-@@@@@...18-02-2013.............34............DZ..... .. ...Elblag sysia09.............27.02.2013.............33..........CH .......Końskowola Kasia-Angel........28.02.2013............32..........CH.. ......Jelenia Góra anetka_1991.....28.02.2013.............33...........DZ... ........Radom *Iskierka*.........28-02-2013... .........27...........DZ .........Rawicz ania01985........28-02-2013.............33...........DZ.. ........Kraków Lunek...............10.03.213..............25.........CH. ........Lublin Iza87..............28.02.2013..............25.........CH. ........Jelenia Góra Marzena1704......26.02.2013...........33......... DZ........Kraków MAMUSIE: Roosa .......11.02.2013..ur.07.01.2013.........w.35.tc......DZ ..... ..Kraków

a my bez zmian... Dalej w szpitalu...:( dzisiaj mieli mnie wypuscic ale jak mnie zbadali okazalo sie ze dzidzia ma strasznie nisko glowke i boja sie przedwczesnego porodu...

Dziewczyny czy Wy w nocy też czujecie się tak paskudnie? co chwila się budzę, wszystko zdrętwiałe, do tego twardy brzuch nad pępkiem rano wszystko wraca do normy w dzień funkcjonuję zdecydowanie lepiej, choć zmęczona po nocy 🌼 sysia, najważniejsze że jesteś pod opieką trzymaj się a jak tam lekarz i pielęgniarki? miło jest?

Ewuskaa ja też ja się w nocy do wc obudzę to później zasnąć nie mogę a to nie ta pozycja a to kłuje w boku dzisiaj w nocy jak spałam u rodziców moja sunia stwierdziła, że zajęłam jej miejsce więc co chwila wskakiwała na łóżko i się rozkładała masakra. U mnie znowu zaczął brzuszek twardnieć ale nie są to skurcze bo twardnieje cały dzień staram się więcej leżeć i biorę leki jutro idę na wizytę więc zobaczę co się dzieje niestety państwowo więc bez usg za tydzień dopiero zobaczę jak się ma mój synuś. Zamówiliśmy wózek polskiej firmy Adamex http://allegro.pl/adamex-3w1-royal-fotelik-samochodowy-retro-gratisy-i2926629844.html kolor zielono-szary. Ma fajną dużą gondolę i na moje wertepy w sam raz tak myślę a jak będzie to się okaże. Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się ciepło, u mnie strasznie pada śnieg i wieje aż się nie chce wychodzić z łóżka.

Moja Mała coś za spokojna jest ;/ w sumie od wczoraj mało się rusza, rano czułam ją tylko dzięki czkawce ... Co do spania to też jak mnie siku obudzi to później potrafię po 2-3h patrzeć w sufit ;/ i nie da się zasnąć ... ja uwielbiałam spać na prawym boku prawie na brzuchu ... teraz bardzo często się budzę na prawym boku z bólem wątroby ;/

Doskonale Was dziewczyny rozumiem, ja też mam okropne problemy ze spaniem, budzę się po kilka razy, a potem nie mogę zasnąć. Jest co raz gorzej. Szkoda mi mojego M. - biedaczek przeze mnie się nie wysypia. Podejrzewam, że dzisiaj znowu nic nie zrobię, czuję brak energii. Już kiedyś o to pytałam, ale wiecie już jak Wasze maluszki nazwiecie?:)

witam ale ten czas leci ;) widze ze juz porody sie zaczemy i to miesiac wczesniej.... zaczynam panikowac. ja juz 27 tydzien i chyba musze zaczac torbe pakowac ;) gratuluje mamusiom 3mam kciunki za moje konto mam nadzieje ze urodzila bezbolesnie:) wam tez tego zycze - powodzenia :)

Marysia mój też się budzi i pyta się czy coś się dzieje jak sapie z nudów na tym łóżku ... na szczęście teraz ma wolne to może sobie dłużej pospać ;) śmieje się że w weekend będziemy spać osobno żeby mógł się wyspać ;) hehehehe Co do imienia mamy już wybrane ale słyszałam, że czasem na porodówce dziewczyny jak zob swoje maleństwo zmieniają ;) Umówiłam się dziś z koleżankami :) które już mają P za sobą więc biorę swoją listę i będę pytać czy coś jeszcze potrzebuje ;) fajne wyprzedaże są tylko kurcze nie wiem jak będzie wyglądała np w maju czy lipcu i ciężko kupić tak na wyrost ...

Gość justylada
o ja dziś mam pracowity dzień córkę do szkoły ,zaprowadziłam ,poprasowałam ,posprzątałam teraz na troszkę klapłam coś się napiję i obiad trzeba robić a popołudniu jeszczę ma ksiądz chodzić więc wieczorem będę padnięta . dziś szłyszałam w radiu że mają być jakieś pieniądzę na znieczulenia niestety tylko dla wybranych szpitali jestem ciekawę jak to będzie ,ja miałam już szpital wybrany ale tam nie chętnie nawet jeśli się zapłaci robią znieczulenie a wczoraj się dowiedziałam że w innym, szpitalu dają darmową więc teraz mam dylemat a i ubranek nie potrzebuję tylko czapeczki i rękawiczki niedrapki więc zostawiłam tylko 1 komplet na wyjście . ja nazwę córeczkę Roksana

*ania01985 - mój M. bierze na razie wolne tylko wtedy kiedy mam wyznaczoną wizytę u lekarza, dłuższy urlop planuje wziąć jak się dziecko urodzi żeby troszkę mi pomóc, a pomoc na pewno się przyda:) Co do zakupów, jeżeli coś można kupić okazyjnie, dużo taniej to można śmiało na przód kupować. Na lato to pewnie będziemy kupowały ubranka w rozmiarze 68-74. Ja już kilka rzeczy na wiosnę i lato mam:):) *justylada - Roksanka bardzo ładne imię:)

Marysia mnie z wstępnego terminu wych październik :| a co do urlopu mój ma po prostu przestój w pracy a jak urodzę to też weźmie, bo będzie musiał mi to ogarnąć;)

Mój M pracuje na 12-tki więc myślę, że nawet jak urlopu nie dostanie to będzie mi pomagał co prawda ma zaplanowany urlop na marzec ale zobaczymy.Nie chciałabym zostać sama z dzieckiem i liczę na pomoc M.Ja mam do wykorzystania jeszcze zaległy urlop za 2012r i dojdzie jeszcze z tego roku więc powinno być dobrze. W przyszłym tygodniu też planuje spotkać się z koleżanką i podpytać co brała do szpitala zawsze lepiej wiedzieć co najbardziej się przyda. Co do spania to macie czujnych partnerów, mój jak zaśnie to potrafi się dopiero obudzić rano jak ma do pracy i nawet nie czuje jak np. go szturcham bo chrapie:(. Czasami żartujemy, że się nie obudzi jakby trzeba było do szpitala jechać.

Mój M. jest bardzo wyrozumiały, dzielnie znosi to moje wiercenie w łóżku, dodatkowo wkłada sobie zatyczki w uszy, dzięki temu tak nie słyszy moich ruchów. Moja córunia dzisiaj bardzo dużo się rusza, cieszy mnie to, bo wtedy wiem, że wszystko z Nią w porządku:)

Gość green-grass
Ja zdecydowałam się na dziecko jak mi nie przedłużyli umowy, a później druga praca nie wypaliła przez ten kryzys w budżetówce, dlatego nie martwe sie o urlop. Będę z dzieckiem tak długo az zdecyduje, ze czas szukać nowej pracy, myślę ze z rok będę chciała posiedzieć z małym w domu. Wszystko okaże się później, nie da się przewidzieć pewnych rzeczy. Myślę ze dobrze się stało, pewnie ciągle odwlekałabym decyzje o ciąży, żeby prace utrzymać a przecież już od dawna chcieliśmy mieć dziecko. M będzie ok. 3-4 tyg na urlopie jak urodzę, później wróci do pracy i zostanę z maleństwem całkiem sama, boje się tego, ale musze dać sobie rade, nie ma wyjścia :D Justylada- bardzo ładne imię wybrałaś, ja będę mieć małego Bartosza :D Ewuskaaa- sypiam fatalnie już od dawna, jak już uda mi się zasnąć to mam koszmary. Chyba wszystko przez ten stres ze jeszcze tylko 19 dni sysia09- jak leżałam w szpitalu to miałam wychodzić co 2-3 dni Rano wizyta, poproszono mnie do badania a tam słyszałam kolejny raz, że jednak jeszcze musze poleżeć wiem jakie to przykre. Już niedługo, dasz rade, dla maleństwa warto Kasia-Angel- jak wizyta? wrzesniowa mama- nie mogłam się dziś zmusić do zrobienia prania tych większych ubranek, Tobie udało się zmobilizować? :P MAMA2013LUTY- ja tez „dzięki ciśnieniu wyładowałam w szpitalu, z tym nie ma żartów, lepiej że będziesz pod dobra opieka. Daj znać jak się czujesz, czy już jest lepiej

Gość Marzena1704
Dziewczyny, a czy Wasi mężowie nie planują brać L4 po porodzie? Jest to tzw. opieka nad żoną i dzieckiem, 2 tygodnie i w 100% płatne. Znajomy z pracy mojego M wykorzystał zarówno to L4 jak i dwa tygodnie tacierzyńskiego, no i oczywiście miał "normalny" urlop do wykorzystania.

My akurat o L4 nie myśleliśmy, nawet o tym nie słyszałam, że coś podobnego się należy. M. na pewno weźmie 2 tygodniowy urlop i może w późniejszym czasie wykorzysta urlop tacierzyński.

Gość Marzena1704
Marysia2013 szkoda brać urlop jeśli jest taka możliwość. Po prostu po porodzie M musi wziąć zaświadczenie ze szpitala, że urodziłaś i pójść do lekarza żeby wystawił L4 na opiekę. Też o tym wcześniej nie słyszałam, ale w pracy u mojego M dwóch gości tak zrobiło i oni twierdzą, że należy się to "jak psu buda" :)

Może w dużej firmie byłoby inaczej, ale mój M. pracuje w trzy osobowej firmie, ktoś musiałby przejąć firmy, które on obsługuje, a nikt by się na to nie zgodził. Poradzimy sobie bez tego L4, mam nadzieję, że będzie dobrze:)