Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka546

co was wkurzyło w czasie komunii waszego dziecka?

Polecane posty

Gość anka546

co was wkurzyło w czasie komunii waszego dziecka?

Gość zslslkkkk
Mnie wkurzyło to,że jak weszliśmy już z dziećmi i księdzem do kościoła,to wszystkie ławki były już pozajmowane,i rodzice stali z tyłu kościoła :( Nie było wydzielonych miejsc dla rodziców. Jedynie to,wszystko inne było super,wszystko się udało :)

Gość alusianmaa
że byl mega jarmark

Gość anka546
czyli co były kramy tak jak w odpust?

Gość ullllllka
mnie wku....o latanie księdza po kościele.

Gość adsaty
mnie brak miejsca dla rodziców

Nie wkurzajcie się bo złość urodzie szkodzi. Komunia jest raz w życiu. Gdyby była co tydzień, to co innego :)

Gość Dorooootaaaaaa....
Ogólnie wkurzają mnie alby, moja córcia od zawsze marzyła o sukni komunijnej a te alby wyglądają jakby do zakonu już miała iść. Mała płakała, ledwo udało mi sie ją przekonać żeby w ogóle poszła do kościoła. Na szczęście przyjęcie komunijne, ciocie, babcie i prezenty jej to wynagrodziły :)

@Dorooootaaaaaa.... Jak Ty nie lubisz alb i dla Ciebie jest to kara, to córka traktuje to dokładnie tak samo. Gdybyś polubiła alby lub powiedziała że jest tak ładna, że nawet w albie wygląda ślicznie - byłoby jej łatwiej. Komunia dla mnie to nie jest bal. Alby mi bardziej pasują. To nie jest fajne jak ktoś biedny przyjdzie w używanej sukience z lumpeksu a obok koleżanko od diora za 4.000.

Gość Dorooootaaaaaa....
Tylko że mnie jacek nie interesuje ktoś biedny. Cóż zrobić, jak się chciało mieć dziecko to trzeba też mieć na nie pieniądze. Córka nie poszłaby w sukience od Diora, ale miałam ładną upatrzoną za 1800 złotych, ale ksiądz nie chciał się zgodzić. Mają być alby i już. Mała naprawdę to bardzo przeżyła i nie dziwię się jej. Nikt nie chce chodzić w worku po ziemniakach. A chłopcom to już wyjątkowo współczuję.Wyglądali jak zakonnicy. W ogóle czy są gdzieś w Polsce kościoły, gdzie nie ma na komunii alb? Wiecie może?

Nie uważam aby Kościół (który ma być świątynią Boga) był miejscem mody, rewii. Dla mnie to tak jakby postawić w kościele budkę z hot-dogami i okienko z piwem? Jak byś zareagowała?

Gość Dorooootaaaaaa....
Tu nie chodzi o rewię tylko o to, aby dziewczynka wyglądała ładnie. W albie nie ma takiej możliwości.

Gość mireczkowataa
nie dorotaaa, tu chodzi o to, zeby dziewczynka przyjęła sakrament. I na tym powinna się skupić, a nie płakać, ze sukienka brzydka.

Gość 1800zł za sukienke na komunie
pojebało cie chyba:O komunia to nie rewia mody nie i chuj:O

Jak widać jedni prowadzą dziecko na sakrament inni na pokaz mody. Dorota - komunia nie powstała po to aby chwalić się urodą dzieci. Zastanowiłaś się dlaczego wprowadzono alby? Właśnie po to aby skupić się ceremonii a nie sukienkach. Ty nie rozumiesz tego sakramentu kompletnie.

Dorota, może to, że Twoja córka wyglądała brzydko to nie była winna alby? :p Alby to dobry pomysł, koniec i kropka. Też dobrym pomysłem byłyby ewentualnie identyczne sukieneczki, proste, skromne, w których moznaby odszyć hostię i taka sukienka jeszcze kiedyś by się przydała. Ale zgadzam się, że to nie rewia mody. Mała płakała, bo nie poszła w sukience za 1800 złotych. Biedaczysko, już sobie wyobrażam te Wasze prezenty:O:O Fajnie ją wychowujecie

Gość 1800zł za sukienke na komunie
JackuJ dobrze mówisz👄

Gość arz
Odpowiem za sąsiadkę- wolała kasę niż prezenty...No i zostało sporo kiełbasy i nie wie co z tym zrobić...

Gość mi sie wydaje że
Dorotaaaaaa widac że masz nieźle najebane. Komunia to przyjęcie sakramentu-ale że ty dziecku tego nie wytłumaczyłaś tylko rewie mody urządziłaś to już twoja strata-potem wyrastają galerianki i inne.....twoja córka będzie taka właśnie-będzie sie sprzedawała za sukieneczki i majteczki :)

Gość czytam i nie wieeeeeerzęęęęęęę
:O moja córcia od zawsze marzyła o sukni komunijnej a te alby wyglądają jakby do zakonu już miała iść. Mała płakała, ledwo udało mi sie ją przekonać żeby w ogóle poszła do kościoła. Na szczęście przyjęcie komunijne, ciocie, babcie i prezenty jej to wynagrodziły ojoj, jaka matka taka córka:O rozkapryszona gówniara, która musi w komunie wyglądać jak księżniczka i jeszcze jak osioł się opiera bo nie pójdzie w albie do kościoła:O co to kurwa ma być:O gówniarzeria jedna, małe to takie i puste jak bęben:O no,ale prezenciki jej to wynagrodziły:O nie beczała gówniara że tylko laptop, rower i 20 tysięcy dostała?:O lałabym takie gówniary i ich durne matki też!:O

Gość mi sie wydaje że
I dziewczynka jak ma ładną buźke i włoski ładnie uczesane to będzie wyglądała zawsze ślicznie nawet w worku po ziemniakach...ale jak twoja córka to paszczur z gęby i pewnie upasiony to sie nie dziw że w albie jej brzydko. Jak można powiedzieć o swoim dziecku że brzydko wygląda w albie :O:O

Gość mi sie wydaje że
Moza ta dorooootaaaa to prowo?? Bo aż nie wierze że takie puste kurwy chodzą po świecie. hmmmm doroooootkaaaa powiedz żeś ty prowo bo zwątpie w Boga.

Gość powiało kulturą
doroooooooooottttttttttttaaaaaaaaaa trzeba bylo tą swoją modelke ubrac w suknie balową i bylby spokuj mala snobka byla by inna niz wszystkie dzieci a ty tez bys byla zaspokojona w swej próżności , aleś dziecko wychowala, zal mi cie

Gość Dorooootaaaaaa....
Tak, płakała i z przeproszeniem gówno wam do tego. Płakała i było jej przykro że nie będzie wyglądać ładnie. Wy jak idziecie na głupie imieniny to chcecie ładnie wyglądać i stroicie się przed lustrem. Wiec co się dziecku dziwicie. Jak wasze są zadowolone z byle szmaty to cóż na to można poradzić. Córka przynajmniej wie jak o siebie dbać i na pewno wyrośnie na zadbaną kobietę. A to że mamy pieniądze i możemy jej zapewnić drogie prezenty to już jest nasza sprawa. Decyzja o dziecko była świadoma, a jak się ma dziecko trzeba na nie łożyć. Wasze pewnie się cieszyły z zegarka i kartki grającej moja córka zna swoją wartość. Żegnam.

Pozwolę sobie na podsumowanie:) Jak dziecko ładne to i w worku na ziemniaki wygląda ładnie. A jak upiorne to nawet ten Dior nie pomoże. Kocham dzieci, które potrafią cieszyć się z zegarka, kartki grającej i tego że świeci słońce. A takie jak Twoje brrrrr.....mam nadzieję że da Ci jeszcze kiedyś popalić.

Gość powiało kulturą
jak idziemy na glupie imienicy to gronostaje zostawiamy w domu, a jak idziemy na glupie wesele to wiemy ze najladniej wygląda panna mloda a jak idziemy na komunie naszych dzieci to jestesmy na tyle mądre, iż wiemy że liczy się sakrament a nie ciuchy i większość z nas woli alby od sukien balowych, i nasze dzieci tez są na tyle mądre aby cieszyc sie komunią a nie kiecką i prezentami a ja tobie życzę abys tez juz zmądrzala bo skoro ma sie dziecko to wypadaloby je umiec wychowac

Gość króólowaaa nocyyyyy
znowu się podniecacie, a Doooroootaaaa jaja sobie robi :D

Bo najwyższa wartość dla twojej córki to rower konsola do gier i wycieczka do disneylandu albo o na karaiby?? To super wartości wpajasz córce....aż szkoda mi ciebie. A najbardziej tego że "zepsułaś" dziecko...jak można tak mówić...dziecko powinno sie cieszyć z każdego prezentu danego od serca...czy to czekoladka czy rower..ale jaka matka taka córka. Jeśli twoja córka zna swoją wartość i nie ucieszy się z zegarka czy czekoladek hmmm albo alby która ma właśnie być skromna bo komunia to nie urodziny czy imieniny to ciekawe kto ją będzie kiedyś szanował...takich ludzi się omija łukiem wiesz?? Zastanów się bo robisz jej krzywde. Ale to tylko moje zdanie-mysle że inni kafeterianie je podzielają.

Gość dodam coś od siebiex2
Dorota widocznie masz brzydkie dziecko,skoro w albie wyglądała"brzydko" jak mozesz w ogóle porównywać imieniny do Pierwszej Komunii? debilizm postępujący hahaha